Λαμπραντόρ*****

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτο που εισαστε ολοι σας τοσο σιγουροι.....δλδ δεν υπαρχει κανενα σκυλι στον κοσμο που δεν ειναι απο εκτροφειο και δεν ειναι καθαροαιμο....τεσπα σεβαστα ολα. οσο για το οικονομικο, τι να κανουμε...δεν ειμαστε ολοι τυχεροι!
Δεν ειναι θέμα τύχης, είναι θέμα προγραμματισμού το να πάρεις με το σωστό τρόπο σκύλο
Και χωρις υπερβολή εχω ηδη αρχίσει εγώ να βάζω στην ακρη για κανα χρόνο από τώρα...
Νομίζεις ότι όσοι ειμαστε εδώ έχουμε χρήμα να ρέει? Προσωπικά ακόμα απορώ με την εφορία μου...
Οι μισοι ειναι φοιτητες, αλλοι οικογενειάρχες με παιδια, αλλοι ζουν και συντηρούνται μόνοι τους. Δεν ειναι εύκολο γιατι σκέψου ότι το σκυλι εχει έξοδα όπως και ενα παιδι 2 ετών (γλυτώνεις τα σχολικά όμως καθε σεπτέμβρη), και αν ο μη γένοιτο η τύχη δεν σου χαμογελάσει και σκάσει κανα πρόβλημα υγείας? Άλλα χρήματα τότε...
Προσωπικά ενα διάστημα μετρουσα ευρώ ευρώ τα χρήματα ώσπου να βγουν να παρω τη μικρή και τα πράγματα της. Έχω να παρω κάτι για μένα, εδώ και μήνες...
Όπως βλέπεις ουδεις ειναι σε καλή οικονομική φάση, απλά αν δεν εχουμε για να αποκτήσουμε σκυλο, κάνουμε υπομονή και μαζεύουμε, και αν εχουμε ήδη σκύλο, κάνουμε το σκ@το μας παξιμάδι να υπάρχει κάτι στην ακρη μην χρειαστεί....
Μην ακους διάφορες φωνές εδώ που βγάζουν τα απωθημένα τους χαλώντας το θέμα σου απλά για να πάνε κόντρα (σκεψου ότι οι φωνές αυτές σκέφτονται να κόψουν τα αυτιά του σκύλου τους για να δείχνει πιο αγριο-πραγμα παρανομο πλέον, οπότε βλέπεις τι αξία πρεπει να τους δινεις)...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
stelios7....δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις σκυλί από εκτροφείο και να δώσεις 1000 αν δεν θες. Αυτό που δεν μπορείς να κάνεις όμως είναι να πάρεις σκύλο από αγγελία, από άσχετο ιδιώτη που έχει 2 Λαμπ και τα ζευγαρωνει για να βγάλει φράγκα...απο 'εκτροφεία" καλή ώρα όπως αυτό που έπιασαν στο Μαραθώνα.

Μπορείς όμως να ψάξεις τις Φιλοζωικές και θα βρεις αρκετά Λαμπ παρατημένα...που χρειάζονται σπίτι. Αν είσαι οικονομικά στριμωγμένος (όπως οι περισσότεροι εδώ μεσα), και δεν είσαι σε θέση να κάνεις οικονομία, υπάρχουν άλλες λύσεις πιο σωστές.

Αν θες να ακούσεις τον gianno dogo...άκουσέ τον. Δικαίωμά σου...Σκέψου όμως πριν...Όταν ακούς 20 ίδιες απόψεις και 1 διαφορετική....ποια θα θεωρήσεις εσύ τη πιο σωστή?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
΄΄Οσο για το "αδούλευτο χρήμα'...φίλε gianni dogo...έχεις δίκιο. Οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε απόγονοι του Λάτση (ινγκόγκνιτο όμως)....!! (sorry για το off topic, αλλά δεν άντεξα)

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Προφανώς εχουν παρεξηθεί η παρερμηνευτει κάποιες απαντήσεις στο διάλογο μεταξύ μας (οταν λεω μεταξυ μας δεν εννοω με κάποιον συγκεκριμενα, ανεφερομαι σε πληθυντικο βεβαιως) Εγω αυτο που ανεφερα αρχικα και απο εκει κσεκινησε η παρεξηγηση ειναι το εξης. Επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα αυτη τη στιγμη να σκασω το χιλιαρικακι σε καποιο εκτροφειο, θα ηταν εθχης εργον το να βρω ενα κουταβι με τα ολα του απο καποιον ιδιωτη το οποιο θα πληρει τισ προυποθεσεις ενος υγειεστατου σκυλιου σε χαμηλοτερη τιμη. Αυτο ειπα! και επησεις εχω να αναφερω πως σημερα βρηκα εναν παλιο μου γνωστο ο οποιοσ εχει ενα αρσενικο καθαροαιμο με ολα τα χαρτια, βιβλιαρια κτλ και σκοπευει να το ζευγαρωσει τον αλλον μηνα με ενα αντιστοιχο θυλικο! Αυτο το ''πιο οικονομικο'' που εψαχνα δλδ. Δεν νομιζω να λεω κατι παραλογο και χαλαρωστε λιγο ολοι σας με τιν τροπο και το υφος που διαχειριζεστε τις απαντησεις σας. Μερικοι ειναι σαν να μαλωνεται τον οποιονδηποτε! Διαλογο κανουμε και εγω θελω τις αποψεις σας, εξαλλου γιαυτο και εγινα μελος στ φορουμ για να μαθω απο εσας, αλλα χαλαρωστε και λιγο με την παρτη σας. Περιμενω τις απαντησεις σας, ευχαριστω και παλι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ζήτα από τον γνωστό σου τα αποτελέσματα των εξετάσεων για δυσπλασία ισχύων και αγκώνα που θα κάνει στον σκύλο του πριν το ζευγάρωμα και επίσης και από την θηλυκιά που θα ζευγαρώσει μαζί του. Επίσης μπορεί ναι είναι χρήσιμο να γίνουν και εξετάσεις και για τα μάτια. Ζήτησε επίσης να δεις και τα πεντιγκρί των δύο σκύλων. Ρώτα τον αν σκοπεύει να δηλώσει την γέννα ώστε να έχουν πεντιγκρί τα κουτάβια. Αν σκοπεύει να τα κάνει όλα αυτά και στο δίνει οικονομικά πάρτο από αυτόν.

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Ζήτα από τον γνωστό σου τα αποτελέσματα των εξετάσεων για δυσπλασία ισχύων και αγκώνα που θα κάνει στον σκύλο του πριν το ζευγάρωμα και επίσης και από την θηλυκιά που θα ζευγαρώσει μαζί του. Επίσης μπορεί ναι είναι χρήσιμο να γίνουν και εξετάσεις και για τα μάτια. Ζήτησε επίσης να δεις και τα πεντιγκρί των δύο σκύλων. Ρώτα τον αν σκοπεύει να δηλώσει την γέννα ώστε να έχουν πεντιγκρί τα κουτάβια. Αν σκοπεύει να τα κάνει όλα αυτά και στο δίνει οικονομικά πάρτο από αυτόν.
Οριστε! Τοσο δυσκολο ηταν για μερικους να δωσουν μια τετοια απαντηση χωρις να αρχισουν το κοντο και το μακρυ τους??? Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου Kyvelh, τις εχω ηδη στα υποψην! Να εισαι καλα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
τα ρετρίβερ είναι απίστευτα και έχουν τις πιό όμορφες φάτσες με διαφορά,ειδικά μου αρέσουν τα αμερικάνικα golden σε πρότυπο αλλά και τα δικά μας σκίζουν.βρές εκτροφείο και ετοιμάσου για πολλές γλύκες,βέβαια μην περιμένεις πολλά σε θέμα φύλαξης έως καθόλου και θα το δείς να κάνει πολλά για το φαί.:pέχω λαμπραντόρ και μικρό πήγαινε όπου είχε μπριζόλες και τα λοιπά,βέβαια τα ίδια κάνει και τώρα αλλά παίρνει το φαί και έρχεται να κάτσει σε εμένα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Το φαί στα λαμπ είναι θέμα που δεν λύνεται ποτέ. Ο δικός μου είναι 18 μηνών και δεν έχει περιοριστεί ούτε στο ελάχιστο η λαιμαργία του. Μερικές φορές τον λυπάμαι γιατί νομίζω ότι ξεχνάει ότι έχει φάει.

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Μονο για φυλακα δεν θα το επαιρνα...(ασε που εχω και τον παππου μου κερβερο στ διπλανο σπιτι-ιδια αυλη :cool:) Ουτε το φαγητο ειναι προβλημα, ειμαι ικανος να μην φαω εγω για να εχει το Lab μου. Απο μωρο με σκυλια μεγαλωσα και το καθενα το ''πονεσα'' οσο τον αδερφο μου! Ενα ειναι το προβλημα και το πιο μεγαλο πλεον.......Πως θα πεισω τον πατερα μου οτι θα συζησει με εναν διαολακοοοοο!!!!!?????

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
To πρόβλημα Stelios7 με αυτά που σου γράφει η Κυβέλη είναι ότι εαν υπάρχει περίπτωση ο ιδιώτης αυτός να κάνει όλες αυτές τις εξετάσεις, να έχουν πέντιγκρι τα σκυλιά που θα ζευγαρώσουν, να δηλωθεί η γέννα με πέντιγκρι κλπ. τότε η τιμή που θα σου δώσει, θα είναι τιμή εκτροφείου. Δηλ ξέχνα τα 150 και 200 ευρώ. Εαν δεις τέτοιες τιμές σημαίνει ότι παίρνεις κουτάβι χωρίς τις σωστές προϋποθέσεις, όχι καθαρόαιμο λαμπραντόρ οπότε είναι κρίμα και τα λεφτάκια που θα δώσεις. Παίρνεις κουτάβι από μια γέννα που θα οδηγήσει σύμφωνα με τις στατιστικές και την εμπειρία άλλα 3-4 κακόμοιρα σκυλάκια στο δρόμο και τον σύντομο θάνατο. Αν ζορίζεσαι να βρεις το ποσό του εκτροφείου, στις φιλοζωικές θα βρεις πανέμορφα κουτάβια που μοιάζουν πάρα πολύ με λαμπραντορ. Έχε όμως στο νου σου ότι η συντήρηση του σκύλου θα χρειαστεί πολλά παραπάνω από αυτά που θα δώσεις στο εκτροφείο. Είτε τζάμπα πάρεις το κουτάβι, είτε από εκτοφείο είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ένα σωρό χρήματα κάθε μήνα για να έχε μια αξιοπρεπή ζωή.

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
To πρόβλημα Stelios7 με αυτά που σου γράφει η Κυβέλη είναι ότι εαν υπάρχει περίπτωση ο ιδιώτης αυτός να κάνει όλες αυτές τις εξετάσεις, να έχουν πέντιγκρι τα σκυλιά που θα ζευγαρώσουν, να δηλωθεί η γέννα με πέντιγκρι κλπ. τότε η τιμή που θα σου δώσει, θα είναι τιμή εκτροφείου. Δηλ ξέχνα τα 150 και 200 ευρώ. Εαν δεις τέτοιες τιμές σημαίνει ότι παίρνεις κουτάβι χωρίς τις σωστές προϋποθέσεις, όχι καθαρόαιμο λαμπραντόρ οπότε είναι κρίμα και τα λεφτάκια που θα δώσεις. Παίρνεις κουτάβι από μια γέννα που θα οδηγήσει σύμφωνα με τις στατιστικές και την εμπειρία άλλα 3-4 κακόμοιρα σκυλάκια στο δρόμο και τον σύντομο θάνατο. Αν ζορίζεσαι να βρεις το ποσό του εκτροφείου, στις φιλοζωικές θα βρεις πανέμορφα κουτάβια που μοιάζουν πάρα πολύ με λαμπραντορ. Έχε όμως στο νου σου ότι η συντήρηση του σκύλου θα χρειαστεί πολλά παραπάνω από αυτά που θα δώσεις στο εκτροφείο. Είτε τζάμπα πάρεις το κουτάβι, είτε από εκτοφείο είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις ένα σωρό χρήματα κάθε μήνα για να έχε μια αξιοπρεπή ζωή.
Φιλε Μπαμπη στον δρομο δεν υπαρχει περιπτωση. ουτε μια στο μυριο. Τωρα για συντομο θανατο που αναφερεις και αυτο δεν ειναι απολυτο αλλα θα μου πεις πως σε τετοιες περιπτωσεις οι πιθανοτητες ειναι αυξημενες. Οπως και να εχει, πρεπει να ερθω σε επαφη πρωτα με τα σκυλια που αναμενεται να ζευγαρωσουν, να δω τα απαραιτητα χαρτια και βλεποντας-κανοντας.
Ευχαριστω για τ Post σου, να'σαι καλα.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Τόσο δύσκολο είναι για μερικούς να το καταλάβουν?

badis

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
57
1
Φιλε Μπαμπη στον δρομο δεν υπαρχει περιπτωση. ουτε μια στο μυριο. Τωρα για συντομο θανατο που αναφερεις και αυτο δεν ειναι απολυτο αλλα θα μου πεις πως σε τετοιες περιπτωσεις οι πιθανοτητες ειναι αυξημενες. Οπως και να εχει, πρεπει να ερθω σε επαφη πρωτα με τα σκυλια που αναμενεται να ζευγαρωσουν, να δω τα απαραιτητα χαρτια και βλεποντας-κανοντας.
Ευχαριστω για τ Post σου, να'σαι καλα.
Κατ' αρχήν δεν με λένε Μπάμπη :) Badis είναι το nick μου, το όνομα της σκυλίτσας μου.

Κατά τ' άλλα, κοίτα όταν λέω στο δρόμο, δεν εννοώ ότι θα το αφήσεις εσύ στο δρόμο. Όμως με βάση την εμπειρία τα μισά σκυλιά μιας γέννας ιδιώτη καταλήγουν στο δρόμο. Ίσως αυτά που θα γεννηθούν από την γέννα αυτή που λες να τη γλιτώσουν και όλα, το πιο πιθανό όμως, αφού μιλάμε για ιδιώτη που δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα κουτάβια αφού τα δώσει σε οικογένειες, να καταλήξουν και στο δρόμο ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
I.Kyvelli
πραγματικά την ώρα που τρώμε και έρχεται σε εμάς με εκείνο το βλέμμα είναι λές και δεν της έβαλα να φάει προηγουμένως.μπορεί να κομάται και μόλις το μυριστεί σηκώνεται κατευθείαν και παίρνει θέση.
Stelios7
ενημερωσέ τον πατέρα σου λύνοντας του απορίες και στην συνέχεια πές οτι αναλαμβάνεις όλες τις ευθύνες εσύ.καλά να ξέρεις ότι θα ασχοληθούν σίγουρα και εκείνη με το που δούν την φατσούλα.