Λαμπραντόρ*****

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Καλημέρα σας! Είμαι καινούργιος στην παρέα και θα ήθελα να αναφέρω πως παρακολουθώ εδώ και καιρό συζητήσεις σας που έχουν να κάνουν με την αγαπημένη μου ράτσα, τα Λαμπραντόρ (σκοπεύω να αποκτήσω ένα στα κοντά-όταν πάρει απόφαση επιτέλους ο πατέρας μου να συζήσει με ένα τετράποδο κουκλί μέσα στο σπίτι..) και να προσθέσω πως μου λύσατε πολλές απορίες που είχα έως τώρα. Χαίρομαι που θα μπορώ να ανταλλάσσω απόψεις και ιδέες με ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρίες στο θέμα αυτό! Καλή συνέχεια σε όλους σας!

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Καλώς σας βρήκα! Ναι πατριωτάκι Chris...:).
l.Kyveli ανέκαθεν απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είχαμε πάντα σκύλο στο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως εδώ και κάποια χρόνια δεν ισχύει όμως αυτό και απο πέρυσι-πρόπερσι που σκέφτομαι να ξανα πάρω ένα, κατέληξα σε Λαμπραντόρ διότι η συγκεκριμένη ράτσα πέραν τα όσα υπέρ διαθέτει, είναι ίσως η πιο κοντινή σε ''ύφος'' οικογένειας! Θα μπορούσα να μιλάω ώρες ολόκληρες για τα Λαμπραντόρ αλλα ο προαναφερθείς λόγος είναι και ο σημαντικότερος για εμένα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Καλώς μας ήρθες.

Είδατε τι κάνει το μαρκετίνγκ :D
Αυτό το ιδανικό "οικογενειακό σκυλί" που χαρακτηρίζουμε τα Labrador ισχύει για σχεδόν όλα τα κυνηγόσκυλα. Παρόλο αυτά για κάποιο μυστήριο λόγο αυτή η φυλή έχει την περισσότερη προώθηση.

Με το καλό να βρεθείς με ένα Labrador στο σπιτι αλλά διάβασε ότι μπορείς περι εκτροφής πριν αρχίσεις το ψάξιμο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Είδατε τι κάνει το μαρκετίνγκ :D
Αυτό το ιδανικό "οικογενειακό σκυλί" που χαρακτηρίζουμε τα Labrador ισχύει για σχεδόν όλα τα κυνηγόσκυλα. Παρόλο αυτά για κάποιο μυστήριο λόγο αυτή η φυλή έχει την περισσότερη προώθηση...
Σε βλέπω έτοιμο να παραθέσεις και τις έρευνες - στατιστικά για τις συχνότητες δαγκωμάτων, ανά φυλή σκύλων!!!:cool::D

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Καλώς ήρθες! Φαίνεται ότι θες πολυ ένα λαμπραντορακι! Αν σκοπευεις να εχεις ένα καθαρόαιμο και υγιές σκυλι μονοδρομος ειναι το εκτροφειο. Αν δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα ρίξε μια ματια στις φιλοζωικες υπάρχουν ημιαιαμα λαμπραντορακια που αναζητούν σπίτι!

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Καλώς μας ήρθες.

Είδατε τι κάνει το μαρκετίνγκ :D
Αυτό το ιδανικό "οικογενειακό σκυλί" που χαρακτηρίζουμε τα Labrador ισχύει για σχεδόν όλα τα κυνηγόσκυλα. Παρόλο αυτά για κάποιο μυστήριο λόγο αυτή η φυλή έχει την περισσότερη προώθηση.

Με το καλό να βρεθείς με ένα Labrador στο σπιτι αλλά διάβασε ότι μπορείς περι εκτροφής πριν αρχίσεις το ψάξιμο.
BiggBilly
[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]
[/FONT]Καλησπέρα! Μία εμπειρία απο κυνηγόσκυλα την έχω καθώς είχε ο παππούς μου χρόνια τέτοιο σκυλί (αν θυμάμαι καλά ''fermas'' λεγόταν η συγκεκριμένη ράτσα αλλα δεν είμαι σίγουρος) και δεν νομίζω πως είναι θέμα marketing η επιλογή ενός Λαμπραντόρ κατα την άποψη μου πάντα. Πραγματικά κ εγώ εύχομαι να βρεθώ με ένα τέτοιο κουτάβι και σε ευχαρστώ, απλά τώρα μένει να το να ''συνηθίσω'' τον πατέρα μου στην ιδέα πως θα έχει έναν διαολάκο μέσα στα πόδια του για τα επόμενα 10 και παραπάνω χρόνια....:cool:
Και επι τη ευκαιρία θα ήθελα να κάνω και τις εξής ερωτήσεις: Στη Β. Ελλάδα, εκτροφεία Λαμπραντόρ υπάρχουν? Όπως επισεις και σε πόσες μέρες μετά τη γέννα τους είναι σωστό να αποχωρηστούν τη μητέρα τους και τελευταίο το οικονομικό.

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Καλώς ήρθες! Φαίνεται ότι θες πολυ ένα λαμπραντορακι! Αν σκοπευεις να εχεις ένα καθαρόαιμο και υγιές σκυλι μονοδρομος ειναι το εκτροφειο. Αν δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα ρίξε μια ματια στις φιλοζωικες υπάρχουν ημιαιαμα λαμπραντορακια που αναζητούν σπίτι!
Καλώς σας Βρήκα! Όχι μόνο θέλω, απλά μου έχει πάρει το μυαλό το κουτάβι..:D Πραγματικά το εύχομαι αν και το οικονομικό είναι ένα θέμα αλλα πιστεύω θα τη βρώ την άκρη......Εχω ακούσει απο εκτροφείο η τιμή παίζει γύρω στο χιλιάρικο.....ισχύει??
Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Aπό την προσωπική μου εμπειρία πάντα με ένα μόνο λαμπ γιατί δεν έχω μεγαλώσει 5-6 να έχω ολοκληρωμένη άποψη το μάρκετινγκ όσον αφορά την φυλή ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Όλοι οι σκύλοι είναι ανθρωποκεντρικοί εκτός από ίσως κάποιες εξαιρέσεις αλλά δεν είχα ποτέ μου άλλο σκύλο τόσο ανθρωποκεντρικό , κοινωνικό, μέσα σε όλα όπως τα λαμπραντορ. Το οικογενειακό μάλλον βγαίνει γιατί γουστάρει τρελά να κάνει δραστηριότητες με πολύ κόσμο, θέλει παρέα και όσο πιο γεμάτο είναι το σπίτι τόσο πιο ευτυχισμένο είναι! Από την άλλη εκεί που νομίζεις ότι θα πάει με όποιον κρατάει μια μπριζόλα στο χέρι μόλις συνειδητοποιήσει ότι αυτός με την μπριζόλα δεν είναι ο άνρθωπος του στρίβει (με την μπριζόλα στο στόμα εννοείται!).
Επιπλέον του αρέσουν τα παιδιά γιατί έχουν την ίδια ιδιοσυγκρασία, είναι φωνακλάδικα, έντονα στις κινήσεις του και γεμάτα χαρά για την ζωή!
Είναι υπέροχος σκύλος, εμένα ο ενθουσιασμός του πραγματικά μου αλλάζει την διάθεση ακόμα και να μην είμαι πολύ καλά!

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Μήπως γνωρίζεται εάν υπάρχουν εκτροφεία Λαμπραντόρ στη Β. Ελλάδα? Στο ίντερνετ μόνο στην Αθήνα βρίσκω.....και ενα δεύτερο, όσν αφορά το οικονομικό. Έχω ακούσει πως απο εκτροφείο το κουτάβι στοιχίζει γύρω στο χιλιάρικο. Είναι αλήθεια βρε παιδιά? Αρκετά ακριβό βρε να πάρει αν ισχύει....(αν και πιστεύω πως θα τη βρώ την άκρη με τα ευρόπουλα)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μήπως γνωρίζεται εάν υπάρχουν εκτροφεία Λαμπραντόρ στη Β. Ελλάδα? Στο ίντερνετ μόνο στην Αθήνα βρίσκω.....και ενα δεύτερο, όσν αφορά το οικονομικό. Έχω ακούσει πως απο εκτροφείο το κουτάβι στοιχίζει γύρω στο χιλιάρικο. Είναι αλήθεια βρε παιδιά? Αρκετά ακριβό βρε να πάρει αν ισχύει....(αν και πιστεύω πως θα τη βρώ την άκρη με τα ευρόπουλα)
Το παν είναι να αποφασίσεις συνειδητά ότι εφόσον θέλεις καθαρόαιμο λαμπ θα το πάρεις από εκτροφείο . Μακριά από πετ σοπς και γέννες ιδιωτών, και δεν είναι λίγα και τα κληρονομικά προβλήματα της φυλής, δυσπλασία κυρίως, που την ταλαιπωρεί πολύ. Από κει και πέρα παρόλο που έχω πάρει λαμπ δεν μπορώ να σου πω για την τιμή γιατί δεν γνωρίζω αν από τότε που το πήρα και λόγω κρίσης έχουν αλλάξει τα πράγματα , επιπλέον ξέρω ότι δεν είναι φιξ οι τιμές.
Πάρε τον ΚΟΕ ένα τηλέφωνο να σου στείλει λίστα με όλα τα εκτροφεία να λυθεί η απορία σου για Β.Ελλάδα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Υπολόγισε γύρω στα 800. Ήταν μια μέση περσινή τιμή.

Εκροφείο στα Βόρεια υπάρχει αυτό, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι να ξεψαχνίσεις το θέμα της επιλογής εκτροφείου,γέννας, και επιλογής κουταβιού μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο...

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Το παν είναι να αποφασίσεις συνειδητά ότι εφόσον θέλεις καθαρόαιμο λαμπ θα το πάρεις από εκτροφείο . Μακριά από πετ σοπς και γέννες ιδιωτών, και δεν είναι λίγα και τα κληρονομικά προβλήματα της φυλής, δυσπλασία κυρίως, που την ταλαιπωρεί πολύ. Από κει και πέρα παρόλο που έχω πάρει λαμπ δεν μπορώ να σου πω για την τιμή γιατί δεν γνωρίζω αν από τότε που το πήρα και λόγω κρίσης έχουν αλλάξει τα πράγματα , επιπλέον ξέρω ότι δεν είναι φιξ οι τιμές.
Πάρε τον ΚΟΕ ένα τηλέφωνο να σου στείλει λίστα με όλα τα εκτροφεία να λυθεί η απορία σου για Β.Ελλάδα.
Αυτής της άποψης είμαι κ εγώ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με ΚΟΕ αλλα δεν το σηκώνουν και τους έστειλα ε μαιλ ωστε να με ενημερώσουν για τα εκτροφεία. Ελπίζω να μου απαντήσουν, τι να πω.......

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Αυτής της άποψης είμαι κ εγώ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με ΚΟΕ αλλα δεν το σηκώνουν και τους έστειλα ε μαιλ ωστε να με ενημερώσουν για τα εκτροφεία. Ελπίζω να μου απαντήσουν, τι να πω.......
Στέλιο, μη παιδεύεσαι άδικα. Τρία είναι τα εκτροφεία της Αθήνας. Με μια αναζήτηση στο Google γράφοντας "εκτροφεία λάμπραντορ" θα στα βγάλει μέσα στα πρώτα 5 αποτελέσματα

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Υπολόγισε γύρω στα 800. Ήταν μια μέση περσινή τιμή.

Εκροφείο στα Βόρεια υπάρχει αυτό, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι να ξεψαχνίσεις το θέμα της επιλογής εκτροφείου,γέννας, και επιλογής κουταβιού μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο...
Ναι το είχα βρεί κ εγώ, αλλα σε μια συζήτηση που ειχα παρακολούθησει απο άλλουσ, λέγαν πως επικοινωνήσαν με το εκτροφείο και δεν πήραν τις απαντήσεις που περίμεναν.......θυμάμαι χαρακτηριστικα απο το διάλογο τους, που λέγαν πως όταν ρώτησαν την κοπέλα με την οποία μιλούσαν για το θέμα της δυσπλασίας, η κοπέλα απάντησε ξερά πως τα σκυλιά ειναι καλά......Όσο για το οικονομικό , ναί κ εγώ κάπου εκεί γύρω υπολογιζω.......Ευχαριστώ πολύ πάντως! (Κατι τελευταίο, ασχετο με το θάμα μας. Όταν απαντάμε στιςς ερωτήσεις του κάθε χρήστη , ερχεται κάποια ειδοποίηση ώστε να ξέρεις πότε σου απαντούν η απλά τσεκαρεις συχνά τον διάλογο για να δείς αν σου απαντήσανε??? ειμαι καινούργιος και δεν γνωρίζω πολλά ακόμη, ελπίζω να μη γίνομαι κουραστικός...)

Stelios7

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2012
54
0
ΚΟΖΑΝΗ
Στέλιο, μη παιδεύεσαι άδικα. Τρία είναι τα εκτροφεία της Αθήνας. Με μια αναζήτηση στο Google γράφοντας "εκτροφεία λάμπραντορ" θα στα βγάλει μέσα στα πρώτα 5 αποτελέσματα
Ναι φίλε Τάκη, αυτό βλέπω κ εγώ.....Μάλλον η βόλτα προς Αθήνα κοντεύει....Καλύτερα, ευκαιρία να δώ και τον ναό απο κόντά( Καραισκακη φάση. Ελπίζω να μη σε ξενέρωσα ;))
Σευχαριστώ!