Λαμπραντορίνα 5 μηνών ΔΕ λερώνει έξω

fani_lab

Member
17 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Δεν είναι το σκυλί παραμελημένο αν υπονοείτε αυτό. Είναι στον χώρο του και όχι φυσικά μόνο του. Στο σπίτι την είχα τον πρώτο μήνα αλλά μετά από 4 καρέκλες που βγήκαν off δεν πήγαινε άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να μην είναι μέσα στο σπίτι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν την είχατε εκπαιδεύσει σωστά...δεν θα κλαίγατε τις 4 καρέκλες...κουτάβι είναι...θα κάνει τις ζημιές της , αλλά εσείς πρέπει να της θεσετε κάποια όρια..
Και ΝΑΙ είναι πολύ κακό να έχεις ένα σκύλο σε βεράντα...να μη μοιράζεται μαζί σου τη καθημερινότητα...να μην είναι μέλος της οικογένειας...ιδίως τα ΛΑΜΠ που είναι πολύ "οικογενειακά" σκυλιά.
Και τι εννοείς ότι δεν έιναι παραμελημένο?? Δηλαδή έχει φαγητό και νερό?
Ωραία...
Λυπάμαι που θα στο πω αλλά ΔΕΝ έπρεπε να τη παρετε..αφού έχετε ήδη άλλο σκυλί το οποίο φαντάζομαι μένει μέσα στο σπίτι.
Και εγώ έχω 2 retriever..και οι δύο μου έκαναν ζημιές διάφορες...όταν ήταν κουτάβια...ακόμα και σαν ενήλικες...ΔΕΝ ΤΑ ΕΞΟΡΙΣΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ..φρόντισα να τα εκπαιδέυσω...όπως έπρεπε...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν ειναι κακο να μην ειναι μεσα στο σπιτι...και ο δικος μου ειναι εκτος σπιτιου,στον κηπο.

το κακο ειναι (δεν λεω οτι εσυ το κανεις,γενικα μιλω) να ειναι παραμελημενος ο σκυλος και να μην εχει την απαραιτητη ανθρωπινη προσοχη και φροντιδα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Βρε Θοδωρή..άλλο ο δικός σου...είναι και θέμα ράτσας. Και η κολλητή μου έχει 2 Ελληνικούς Ποιμενικους οι οποίοι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ κατηγορηματικά να μπούνε μέσα και λατρεύουν το κήπο τους.
Τα Λαμπ...και τα Golden δεν είναι σκυλιά για βεράντες και κήπους...μιλάω για μόνιμα...
Θέλουν πολύ ανθρώπινη επαφή αλλιώς μελαγχολούν..
Μιλάω πάντα για τις συγκεκριμένες φυλές...

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
Δεν είναι το σκυλί παραμελημένο αν υπονοείτε αυτό. Είναι στον χώρο του και όχι φυσικά μόνο του. Στο σπίτι την είχα τον πρώτο μήνα αλλά μετά από 4 καρέκλες που βγήκαν off δεν πήγαινε άλλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να μην είναι μέσα στο σπίτι.
ο άνθρωπος λέει οτι δεν είναι παραμελημένος ο σκυλάκος

δλδ αν δουλεύεις Κατερίνα 8 ώρες την μέρα το λαμπρ. θα πάθει μελαγχολία ;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα ήθελα να ξέρω τι εννοεί όταν λέει ότι δεν έιναι παραμελημένος...ο καθένας μας το μεταφράζει διαφορετικά...
Ασχολούνται μαζί της κατά τη διάρκεια της ημέρας...παίζουν μαζί της...την πηγαίνουν βόλτες..?
Και εγώ δούλευα 8 ώρες την ημέρα...αλλά όταν γύρναγα σπίτι τα σκυλιά μου ήταν μαζί μου μέσα...με χάδια και παιχνίδια...μεγάλες βόλτες...
Και οφείλω να σου πω ότι πολλές φορές είχα τύψεις που τα άφηνα τόσες ώρες μόνα τους..οπότε φρόντιζα να επανορθώνω τα Σαββατοκύριακα..όσο περισσότερο μπορούσα.

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
Θα ήθελα να ξέρω τι εννοεί όταν λέει ότι δεν έιναι παραμελημένος...ο καθένας μας το μεταφράζει διαφορετικά...
Ασχολούνται μαζί της κατά τη διάρκεια της ημέρας...παίζουν μαζί της...την πηγαίνουν βόλτες..?
Και εγώ δούλευα 8 ώρες την ημέρα...αλλά όταν γύρναγα σπίτι τα σκυλιά μου ήταν μαζί μου μέσα...με χάδια και παιχνίδια...μεγάλες βόλτες...
Και οφείλω να σου πω ότι πολλές φορές είχα τύψεις που τα άφηνα τόσες ώρες μόνα τους..οπότε φρόντιζα να επανορθώνω τα Σαββατοκύριακα..όσο περισσότερο μπορούσα.
φαντάζομαι ότι αυτό θα εννοεί, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε και να κάνουμε υποθέσεις με το τι μπορεί να εννοεί..

σαφώς και υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
φαντάζομαι ότι αυτό θα εννοεί, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε και να κάνουμε υποθέσεις με το τι μπορεί να εννοεί..

σαφώς και υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια.
Ε, για αυτό ρωτάω..όπως και άλλοι πριν από μένα..τι εννοεί "δεν είναι παραμελημένη"
:D:D:D:D:D:D:D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Τα Λαμπ...και τα Golden δεν είναι σκυλιά για βεράντες και κήπους...μιλάω για μόνιμα...
Θέλουν πολύ ανθρώπινη επαφή αλλιώς μελαγχολούν..
Μιλάω πάντα για τις συγκεκριμένες φυλές...
Αυτό ακριβώς, το να βάλεις αυτές τις φυλές να ζουν στο μπαλκόνι στην ταράτσα ή στον κήπο μόνιμα είναι απαράδεκτο και κακοποίηση. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικές φυλές.

Dimitri$

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2009
64
0
Αυτό ακριβώς, το να βάλεις αυτές τις φυλές να ζουν στο μπαλκόνι στην ταράτσα ή στον κήπο μόνιμα είναι απαράδεκτο και κακοποίηση. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικές φυλές.
Βασικά οποιαδίποτε φυλή και να βάλεις να ζεί μόνιμα σε ταράτσα/κήπο/μπαλκόνι είναι απαράδεκτο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Θα συμφωνούσα απολύτως εαν δεν ορκιζόντουσταν μερικοί εδω μέσα ότι τα σκυλιά τους δεν θέλουν μέσα στο σπίτι με τίποτα. :D

fani_lab

Member
17 Δεκεμβρίου 2009
5
0
Καλημέρα.. ΚΑι πραγματικά πριν καλέσετε την Φιλοζωική να ξεκαθαρίσω κάτι, που ίσως από λάθος μου να μην καταλάβατε. Και τα 2 σκυλιά είναι μαζί, ελεύθερα σε αρκετά μεγάλο χώρο κλειστό και ζεστό με τα παιχνίδια τους, τα σπιτάκια τους και τη φροντίδα από εμάς, αφού δε μένω στον 20ο όροφο αλλά ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με εκείνα. Το αν έκανα καλώς ή κακώς που το πήρα είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί εφόσον δεν ξέρετε εμένα και πραγματικά αν ήξερα ότι για μία ερώτηση, θα είχα να αντιμετωπίσω τέτοιες κατηγορίες, καλύτερα να μην την έγραφα.
Κάτι τελευταίο, χαλάλι οι καρέκλες δεν το συζητώ, και όποια άλλη ζημιά έκανε, αλλά είναι προτιμότερο να έχει την ελευθερία να τρέχει και να μην είναι περιορισμένη σε πέντε τοίχους. Το αν και πόσο ασχολούμαστε μαζί της φαίνεται πόσο μάλλον στο ότι βρήκα αυτό το φόρουμ και με αποσχολούν όλα τα θέματα για το σκύλο και προσπαθώ να διαβάζω και να μαθαίνω.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα συμφωνούσα απολύτως εαν δεν ορκιζόντουσταν μερικοί εδω μέσα ότι τα σκυλιά τους δεν θέλουν μέσα στο σπίτι με τίποτα. :D
Και γω θα συμφωνούσα...αν δεν έχω ζήσει αυτό που λενε κάποιοι.
Πριν 4 χρόνια είχα φέρει για τον φίλομου ένα Αγίου Βερνάρδου από το Βέλγιο...όσο ήταν κουτάβι ήθελε να είναι μέσα...σε καναπέδες, κρεβάτια κλπ..
Μόλις μεγάλωσε περίπου 8,9 μηνών...ήταν αδύνατο να τη κρατήσεις μέσα..έμπαινε για 3 λεπτά και μετά γαύγιζε για να βγει έξω...ότι καιρό και να έκανε..
Στα μεγάλα κρύα και χίονια...ήταν η καλύτερή της...το δε βράδυ που εγώ ως υστερική την ήθελα μέσα...αρνιόταν πεισματικά..ήθελε έξω..
Τελικά της πήραμε σπίτι για έξω !!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εγώ είμαι της άποψης ότι ο σκύλος πρέπει να είναι μαζί μας, αλλά γνωρίζω κι εγώ περιπτώσεις σκύλων που δεν ήθελαν μέσα, κάποιοι στ'αλήθεια προτιμούσαν έξω, κάποιοι δεν είχαν μάθει να είναι μέσα και φαινομενικά προτιμούσαν έξω.

Σε γενικές γραμμές ένα σκύλος θεωρώ ότι προτιμάει να έχει παρέα, παρά να ροβολάει στα στρέμματα...

Από κει και πέρα το ζήτημα στην εκπαίδευση του σκύλου είναι η επιβράβευση της επιθυμητής πράξης και η "τιμωρία" τη ανεπιθύμητης, την στιγμή της πράξης, ούτε δευτερολεπτο αργότερα...

Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι αν ο σκύλος δεν είναι 24/7, που λένε και αγγλοφωνοι, υπό την επιτήρησή μας την περιόδο της εκπαίδευσης, κι επι πλέον έχει αρχίσει να εγκαθίσταται ήδη μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά είναι αρκετά πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί!

Πρέπει με κάποιο τρόπο, λοιπόν, να βλέπεις πότε θέλει να τα κάνει ώστε να της υποδείξεις ότι πρεπει να τα κάνει έξω από το χωράφι σας!

merenta

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
221
1
ΔΡΑΜΑ
δεν ειναι κακο να μην ειναι μεσα στο σπιτι...και ο δικος μου ειναι εκτος σπιτιου,στον κηπο.

το κακο ειναι (δεν λεω οτι εσυ το κανεις,γενικα μιλω) να ειναι παραμελημενος ο σκυλος και να μην εχει την απαραιτητη ανθρωπινη προσοχη και φροντιδα.

εγώ θα συμφωνήσω με τον Τeo

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παντως θοδωρη (teobullmastiff) μην γενικευεις πολυ γιατι να εισαι σιγουρος οτι εισαι απο τους λιγους που εχουν σκυλι εξω μονιμα και ασχολουνται τοσο πολυ μαζι του..
εγω δεν ξερω πολλους ανθρωπους που θα δουλεψουν 8 ωρες,θα κοιμηθουν αλλες 8 μεσο ορο καμια 3 ωρες μετακινησεις κλπκαι θα βγουνε απο τις υπολοιπες 6 ωρες 1-1.5 ωρα βολτα με το σκυλο και θα ασχοληθουν και κανα 2ωρα επιπλεον εξω και ειδικα τωρα που εχει και αυτο το κρυο.

και αυτες ειναι περιπου 3-3.5 ωρες και ολες τς υπολοιπες ο σκυλος ειναι μονος του...
ενω αν ειναι μεσα στο σπιτι βαλε και αλλες 8 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εστω και αν κοιμασαι..

α και οσο για τις ζημιες γιατι καλως η κακως ειπες οτι εβγαλε 4 καρεκλες off και μετα δεν πηγαινε αλλο και γω λαμπ εχω και εκανε και συνεχιζει να κανει απιστευτες ζημιες..και δεν μιλαω για καρεκλες μιλαω για ακριβες ζημιες..και????η εγω δεν την εχω εκτονωσει αρκετα πριν την αφησω η θα επρεπε μιας αρχης να εχω παρει crate..παρολα αυτα αυτα πρεπει να τα γνωριζεις πριν παρεις ενα σκυλι με τοση ενεργεια..

α και κατι αλλο..αλλο το εχω ενα σκυλι εξω οντας ενημερωμενος και απλα κανω μια επιλογη εχοντας ομως ολες τις παραμετρους και αλλο κανει αυτο κανει εκεινο και το βγαζω εξω η νομιζω οτι στο σπιτι ειναι περιορισμενο και μεσα σε 4 τοιχους βαριεται.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul