Σαν τον Βέγγο "τρέχεις" από χθεςΘα διαβασω μετα για το πειραμα γοατι τωρα εχω γινει χιλια κομματια
Σαν τον Βέγγο "τρέχεις" από χθεςΘα διαβασω μετα για το πειραμα γοατι τωρα εχω γινει χιλια κομματια
Δυο κουταβια με τα ιδια υπολειπομενα γονιδια και τα ιδια κυριαρχα γονιδια, θα δωσουν απογονο που θα εχει επισης τα υπολειπωμενα γονιδια των γονεων του και αυτο ως υπολειπωμενα....Το άλλο υποτελές μπορεί να το βρει από το άλλο καθαροαιμο με το οποιο ζευγαρωσε και το εχει κι αυτό υποτελές, οπως το ειχαν υποτελές κι όλοι οι προγονοι και των δυο τους, γι'αυτο και δεν φαινόταν. Κι αν κατσει ο "ανεμος" και ζευγαρωσουν τα δυο καθαροαιμα με το υποτελες και το κοτυταβι πάρει και από τους δυο το υποτελές, τότε θα το εμφανίσει και θα βγει εκτός προτυπου, κι ας ειναι το κουταβι από σταθεροποιημενοπυς και καθαρόαιμους γονείς.
Σταθεροποιημενη σημαινει οτι το υποτελες γονιδιο που δεν βλεπεις, θα παραμεινει υποτελες!
Λες:"Το υποτελές μπορεί για γενιές ολόκληρες να παραμένει κρυμμένο και να μην εμφανιστεί, μέχρι να βρει άλλο ένα"
Και ρωταω: που θα το βρει αυτο το "αλλο 1";;; Μονο απο επιμιξια!!!!
Αυτα τα απλα πραγματα γενετικης φιλε μου μαλλον τα εχετε κατανοησει λιγο λαθος ομως!Δεν λέμε "εμείς" αγαπητέ.
Απλά πράγματα γενετικής ειναι
Αυτό είναι θαύμαΔυο κουταβια με τα ιδια υπολειπομενα γονιδια και τα ιδια κυριαρχα γονιδια, θα δωσουν απογονο που θα εχει επισης τα υπολειπωμενα γονιδια των γονεων του και αυτο ως υπολειπωμενα....
Αλήθεια ε;Αν ισχυε αυτο που λετε, τοτε το ντομπερμαν πχ που δημιουργηθηκε απο ενα σκασμο αλλες ρατσες, αραια και που θα εδινε και μερικα κουταβια που θα εμοιαζαν με γκρευχαουντ ή με βαιμαρανερ κτλ...αυτο ομως δεν συμβαινει και δεν μπορει να συμβει!
Οχι φυσικα. Απλα ηθελα να σου εξηγησω οτι το υπολειπομενο θα παραμεινει υπολειπομενο και "κρυμμενο",Εκτος αν η φυσικη εξελιξη χιλιαδων ετων, συν το κλιμα-περιβαλλον κτλ το μετατρεψουν σε εμφανη...αλλα και παλι, δευτερευον θα παραμεινει.Αυτό είναι θαύμα
Θεωρείς ότι υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί που φέρουν ακριβώς τα ίδια γονίδια;
Φιλε αλλο πραγμα λεω αλλο καταλαβαινεις...δεν σου λεω οτι δεν υπαρχουν υπολειπομενα γονιδια! Για ονομα του θεου, κινεζικα μιλαω;;; Σου λεω οτι χμμμ πως να στο πω αλλιως γμτ...η "αναλογια" των γονιδιων που πηρε ενας σκυλος μιας φιλης, απο τις ρατσες που δηιουργησαν την δικη του ρατσα, δεν αλλαζει!Αλήθεια ε;
Και το d στο D Locus, που το βρήκαν τα ντοπ;
Το έφερε ο πελαργός;
Γνωρίζεις πόσο συχνό είναι το cda στα ντοπ;
Οι κληρονομικές παθήσεις πως εμφανίζονται από 2 καθαρούς και υγιής στον φαινοτυπο γονείς;
Οχι ειπα κατι τετοιο;;;;Έχεις την εντύπωση πως μόνο τα κυρίαρχα κάνουν παιχνίδι;
Γνωρίζεις την λειτουργία των υποτελών γονιδίων;
Ειλικρινά ρωτάω, μην παρεξηγηθώ.
Δεν ειπα οτι ειναι φανταστικα ολα αυτα!!! Που το ειδες αυτο; Καταλαβες τι ακριβως προσπαθω να πω τοσες ωρες;@kryptiae , σε απλή Μενδελική κληρονομικότητα βασίζονται όλες αυτές οι έννοιες που συζητάμε. Απο εκεί ξεκινάνε τουλάχιστον και πάνε πολύ μακριά στη συνέχεια. Δεν τα βγάζει κανείς απ το μυαλό του.
Απλά πράγματα είναι οι βασικές αρχές, υπάρχουν ορισμοί για τις έννοιες που χρησιμοποιούμε (επικρατές, υπολειπόμενο γονίδιο) και νόμοι που διέπουν την κληρονομικότητα. Κάνε μια έρευνα στο google (ή και σ ένα βιβλίο Βιολογίας Γ΄ Λυκείου δηλαδή) , θα δεις οτι δεν είναι δημιουργήματα της φαντασίας κανενός ούτε και αποτέλεσμα προπαγάνδας των εκτροφέων
Μετα την καληνυχτα ηρθαν κ ερωτησεις...Βρε! Ακόμα εδώ εισαι; Δεν είπες καλη νύχτα;
Τωρα; Δεν το γράφω να μη το δει η σύζυγος γιατι έχει βαρύ χέρι και καθόλου καταννόηση...Εσυ φιλε τι κυνηγας;
Χαχαχα ωραιος!Τωρα; Δεν το γράφω να μη το δει η σύζυγος...
Και τα δύο χρησιμοποιούνται.Χαιρομαι τουλαχιστον που εσυ ειπες σωστα το ονομα των γονιδιων ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΑ και οχι υποτελη...
Γ' Λυκείου το πήγανε? Θεε μου, νιώθω μεγάλη! Εμας το ειχαν στο γυμνάσιο... Μάνα, μεγαλώνω!@kryptiae , σε απλή Μενδελική κληρονομικότητα βασίζονται όλες αυτές οι έννοιες που συζητάμε. Απο εκεί ξεκινάνε τουλάχιστον και πάνε πολύ μακριά στη συνέχεια. Δεν τα βγάζει κανείς απ το μυαλό του.
Απλά πράγματα είναι οι βασικές αρχές, υπάρχουν ορισμοί για τις έννοιες που χρησιμοποιούμε (επικρατές, υπολειπόμενο γονίδιο) και νόμοι που διέπουν την κληρονομικότητα. Κάνε μια έρευνα στο google (ή και σ ένα βιβλίο Βιολογίας Γ΄ Λυκείου δηλαδή) , θα δεις οτι δεν είναι δημιουργήματα της φαντασίας κανενός ούτε και αποτέλεσμα προπαγάνδας των εκτροφέων
Τον τσιγκλας κι εσυ Μιχάλη! Υπαρχει και το αυριο!Και τα δύο χρησιμοποιούνται.
Άλλος το μαθαίνει υποτελές, άλλος το μαθαίνει υπολειπόμενο.
Νομιζεις!Τον τσιγκλας κι εσυ Μιχάλη! Υπαρχει και το αυριο!
144 ποστ...Θα κάψει φλατζα!
Νομίζω υπήρχε και στο Γυμνάσιο! Αλλά η Γ' Λυκείου με στοιχειώνει εμέναΓ' Λυκείου το πήγανε? Θεε μου, νιώθω μεγάλη! Εμας το ειχαν στο γυμνάσιο... Μάνα, μεγαλώνω!