Κόστος μαγειρευτού φαγητού για σκύλους

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Συνεπώς ότι δώσω σε κρεατικό πρέπει να έχει μείνει σε καταψύκτη 2-3 βδομάδες πρίν; Σε ποιά θερμοκρασία; Οι καταψύξεις των ψυγείων δεν κάνουν για αυτό το θέμα, καλά έχω καταλάβει;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Συνεπώς ότι δώσω σε κρεατικό πρέπει να έχει μείνει σε καταψύκτη 2-3 βδομάδες πρίν; Σε ποιά θερμοκρασία; Οι καταψύξεις των ψυγείων δεν κάνουν για αυτό το θέμα, καλά έχω καταλάβει;
Εγώ καταψύχω για 15 μέρες. Θερμοκρασία δεν θυμάμαι... νομίζω -18? Φυσικά κάνει και η κατάψυξη του ψυγείου - απλά δεν έχει χώρο. Ειδικά με 3 σκυλιά μεγάλα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν με νοιάζει ο χώρος, αν αρχίσω δοκιμαστικά για δύο ημέρες την εβδομάδα π.χ.
Νόμιζα ότι οι καταψύξεις του ψυγείου δεν πιάνουν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες όπως ο καταψύκτης αλλά μάλλον λάθος έχω καταλάβει.
Πατσάδες δεν δίνω με τίποτα, ας ζήσει η αφεντομουτσουνάρα τους και χωρίς αυτούς!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ τους τα δίνω και φρέσκα, τον καταψύκτη τον έχω για να μπορώ να αγοράζω ποσότητες με μιας.

Πατσάδες δεν δίνω με τίποτα, ας ζήσει η αφεντομουτσουνάρα τους και χωρίς αυτούς!
Κρίμα, είναι ότι το καλύτερο για να αναπτύξουν γρήγορα καλή χλωρίδα εντέρου.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι και η καταψύξη δεν σκοτώνει όλα τα κακά βακτήρια. πως απλώς μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας και σε ένα άλλο ότι οι επιστήμονες πολλές φορες καταψύχουν βακτήρια για να τα εξετάσουν μελλοντικά. εσείς που κάνετε barf τι γνώμη έχετε γι αυτό??? υπάρχει κάποιο άρθρο που αντικρούει τα παραπάνω?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Άρθρο πρόχειρο δεν έχω αλλά:
To έντερο του σκύλου είναι κοντό και οι όποιοι οργανισμοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν πάρτυ εκεί μέσα. Δεν είναι όπως το ανθρώπινο.
Επίσης: Ο σκύλος στη φύση - πριν καταλήξει στα σπίτια μας - δεν έτρωγε μόνο φρέσκο θήραμα αλλά και πτώματα/απομεινάρια θηραμάτων που ...δεν ήταν και της ώρας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Κρίμα, είναι ότι το καλύτερο για να αναπτύξουν γρήγορα καλή χλωρίδα εντέρου.
Για το έντερο τους δεν έχω αμφιβολία για το στόμα μου δεν ξέρω γιατί τους αρέσουν τα φιλάκια..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ τα δίνω και φρέσκα. Τον καταψύκτη τον εχω για πρακτικούς λόγους, για να μην πηγαίνω συχνά για ψώνια.

Τα σαρκοφάγα μπορούν να φάνε τροφές που το δικό μας στομάχι δεν αντέχει. Το Ph στο στομάχι του σκύλου είναι διαφορετικό από το δικό μας.

Η Toya συχνά θάβει κομμάτια και τα βγάζει μετά από ημέρες/εβδομάδες και τα απολαμβάνει καλύτερα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Για το έντερο τους δεν έχω αμφιβολία για το στόμα μου δεν ξέρω γιατί τους αρέσουν τα φιλάκια..
Με βλέπεις να έχω πάθει τίποτα; :mrgreen:
Eντάξει - μην αρχίζετε και τα γλωσόφιλα για καμια ώρα μετά το φαί.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Άρθρο πρόχειρο δεν έχω αλλά:
To έντερο του σκύλου είναι κοντό και οι όποιοι οργανισμοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν πάρτυ εκεί μέσα. Δεν είναι όπως το ανθρώπινο.
Επίσης: Ο σκύλος στη φύση - πριν καταλήξει στα σπίτια μας - δεν έτρωγε μόνο φρέσκο θήραμα αλλά και πτώματα/απομεινάρια θηραμάτων που ...δεν ήταν και της ώρας.
η Τυφική σαλμονέλλωση από ότι πάλι διάβασα δεν επηρεάζει μονο το έντερο άλλο ολόκληρο τον οργανισμό!

edit: λάθος διάβασα δεν επηρεάζει ζώα :p

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι και η καταψύξη δεν σκοτώνει όλα τα κακά βακτήρια. πως απλώς μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας και σε ένα άλλο ότι οι επιστήμονες πολλές φορες καταψύχουν βακτήρια για να τα εξετάσουν μελλοντικά. εσείς που κάνετε barf τι γνώμη έχετε γι αυτό??? υπάρχει κάποιο άρθρο που αντικρούει τα παραπάνω?
Πολλοί γιατροί και κτηνίατροι έχου επιφυλάξεις σχετικά με την μικροβιολογία των ωμών κρεάτων και δεν επαναπαύονται στην κατάψυξη...

Παραθέτω εδώ απαντήσεις κτηνίατρου σε συζήτηση που είχαμε σχετικά με την BARF διατροφή μιας και μένα με απασχολεί πολύ το θέμα, ιδιαίτερα τώρα με την έλευση του Γερμανικού Ποιμενικού!

"Ναι, έχω τις επιφυλάξεις μου, όχι για την θρεπτική της αξία της BARF, την οποία δεν αμφισβητώ, αλλά για λόγους σχετικούς με το μικροβιακό και παρασιτικό φόρτο των ωμών προϊόντων ζωϊκής προέλευσης.
.....
Να κλείσω λέγοντας ότι δε διαφωνώ με το BARF σα φιλοσοφία (θεωρητικά), και αν κάποιος μπορούσε να μου εξασφαλίσει ότι το κρέας που προμηθεύομαι είναι ποιοτικό και καθαρό από λοιμογόνους παράγοντες (πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο στις παρούσες συνθήκες), θα σκεφτόμουνα το BARF ως μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για το σκύλο μου.
.....
Κύριε ...... είδα το video με την αμερικανίδα (ή αυστραλέζα) κτηνίατρο και έχω να πω ότι έχει κάποιες παραλείψεις και ανακρίβειες: κάποιες τις σχολιάζει πολύ σωστά σε ένα παράλληλο με αυτό post η κυρία ............ Ενδεικτικά αναφέρω δύο λάθη: δεν παρασιτουν όλα τα παράσιτα αποκλειστικά στον πεπτικό σωλήνα. Ο εχινόκοκκος για παράδειγμα, στον τελικό ξενιστή (σκύλο) ζει στο έντερο, αλλά στους ενδιάμεσους ξενιστές (αγελάδες, αιγοπρόβατα κλπ) από τους οποίους μολύνεται ο σκύλος, σε ΟΛΟΥΣ τους ιστούς και όργανα. Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα το 25 - 30% των αιγοπροβάτων έχουν εχινόκοκκο? Ο σκύλος σας απ΄τον εχινόκοκκο δεν παθαίνει τίποτα ιδιαίτερο, τα παιδάκια σας όμως που μπορούν να κολλήσουν από το σκύλο??? Επίσης ναι, οι μύες του ζώου που είναι υγιές είναι στείροι από μικρόβια. Η επιμόλυνση επέρχεται AMEΣΩΣ META τη σφαγή και τον τεμαχισμό του κρέατος. Με το που θα ακουμπήσει το μαχαίρι τον μυ, μεταφέρει επάνω του εκατομμύρια μικρόβια, τα οποία σε λίγη ώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε δισεκατομμύρια. Σημειωτέον ότι σε πολλά, άθλια ελληνικά σφαγεία, ο τεμαχισμός του κρέατος γίνεται στο πάτωμα, όπου αμέσως πριν πιθανόν τεμαχίστηκε ένα σφάγιο με φυματίωση ή πυώδη περικαρδίτιδα. Επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελληνικό σφαγείο και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε περί BARF... Αυτά τα λίγα παραδείγματα, γιατί λόγω στενότητας χώρου και χρόνου είναι αδύνατο να αναπτύξουμε το θέμα στο σύνολό του, θα γράφαμε βιβλίο!"

Δεν ξέρω ίσως αν θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί σε τόπικ σχετικά με barf, απλά η απάντηση του γιατρού εμενα με προβλημάτισε αρκετά ώστε να σκέφτομαι τη λύση του μαγειρευτού κιεγώ!

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πολλοί γιατροί και κτηνίατροι έχου επιφυλάξεις σχετικά με την μικροβιολογία των ωμών κρεάτων και δεν επαναπαύονται στην κατάψυξη...

Παραθέτω εδώ απαντήσεις κτηνίατρου σε συζήτηση που είχαμε σχετικά με την BARF διατροφή μιας και μένα με απασχολεί πολύ το θέμα, ιδιαίτερα τώρα με την έλευση του Γερμανικού Ποιμενικού!

"Ναι, έχω τις επιφυλάξεις μου, όχι για την θρεπτική της αξία της BARF, την οποία δεν αμφισβητώ, αλλά για λόγους σχετικούς με το μικροβιακό και παρασιτικό φόρτο των ωμών προϊόντων ζωϊκής προέλευσης.
.....
Να κλείσω λέγοντας ότι δε διαφωνώ με το BARF σα φιλοσοφία (θεωρητικά), και αν κάποιος μπορούσε να μου εξασφαλίσει ότι το κρέας που προμηθεύομαι είναι ποιοτικό και καθαρό από λοιμογόνους παράγοντες (πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο στις παρούσες συνθήκες), θα σκεφτόμουνα το BARF ως μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για το σκύλο μου.
.....
Κύριε ...... είδα το video με την αμερικανίδα (ή αυστραλέζα) κτηνίατρο και έχω να πω ότι έχει κάποιες παραλείψεις και ανακρίβειες: κάποιες τις σχολιάζει πολύ σωστά σε ένα παράλληλο με αυτό post η κυρία ............ Ενδεικτικά αναφέρω δύο λάθη: δεν παρασιτουν όλα τα παράσιτα αποκλειστικά στον πεπτικό σωλήνα. Ο εχινόκοκκος για παράδειγμα, στον τελικό ξενιστή (σκύλο) ζει στο έντερο, αλλά στους ενδιάμεσους ξενιστές (αγελάδες, αιγοπρόβατα κλπ) από τους οποίους μολύνεται ο σκύλος, σε ΟΛΟΥΣ τους ιστούς και όργανα. Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα το 25 - 30% των αιγοπροβάτων έχουν εχινόκοκκο? Ο σκύλος σας απ΄τον εχινόκοκκο δεν παθαίνει τίποτα ιδιαίτερο, τα παιδάκια σας όμως που μπορούν να κολλήσουν από το σκύλο??? Επίσης ναι, οι μύες του ζώου που είναι υγιές είναι στείροι από μικρόβια. Η επιμόλυνση επέρχεται AMEΣΩΣ META τη σφαγή και τον τεμαχισμό του κρέατος. Με το που θα ακουμπήσει το μαχαίρι τον μυ, μεταφέρει επάνω του εκατομμύρια μικρόβια, τα οποία σε λίγη ώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε δισεκατομμύρια. Σημειωτέον ότι σε πολλά, άθλια ελληνικά σφαγεία, ο τεμαχισμός του κρέατος γίνεται στο πάτωμα, όπου αμέσως πριν πιθανόν τεμαχίστηκε ένα σφάγιο με φυματίωση ή πυώδη περικαρδίτιδα. Επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελληνικό σφαγείο και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε περί BARF... Αυτά τα λίγα παραδείγματα, γιατί λόγω στενότητας χώρου και χρόνου είναι αδύνατο να αναπτύξουμε το θέμα στο σύνολό του, θα γράφαμε βιβλίο!"

Δεν ξέρω ίσως αν θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί σε τόπικ σχετικά με barf, απλά η απάντηση του γιατρού εμενα με προβλημάτισε αρκετά ώστε να σκέφτομαι τη λύση του μαγειρευτού κιεγώ!

Την ίδια απάντηση μου είχε δώσει ο γιατρός μου μου όταν τον είχα ρωτήσει και εγώ για BARF, είχε εστιάσει κυρίως στις συνθήκες σφαγής στην Ελλάδα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα παλι καθολου Δημητη.
Και στην φυση τα κυνοειδη πιανουν συνηθος τα πιο αδυναμα, αρρωστα θηραματα.

Οπος ειπαμε και πριν- το εντερο του σκυλου, δεν σινγκρινεται με αυτο του ανθρωπου. Το περιβαλλον του στομαχιου και του εντερου εχουν εντελος αλλη συσταση- πολυ πιο λιγο επιρεπεις σε μικροβια απο το ανθρωπινο γαστεντερικο.
Τα κυνοειδη στην φυση τρωνε και ψωφιμια- που εχουν απιστευτο φορτο μικροβιων.

Εγω ταιζω εδω και 9 χρονια ωμα. Κρεατα αγοραζω κυριος απο βαρβακειο.
ΠΟΤΕ - και το τονιζω ΠΟΤΕ δεν επαθε ενας απο τους 5 σκυλους μου που τρεφονται και τρεφονταν με ωμα το παραμικρο. Και δεν νομιζω οτι ειμαστα τοσα χρονια μονο απλα τυχεροι.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Για τον εχινόκοκκο όμως δίνουμε αποπαρσιτωση.

Ως σαρκοφάγα δεν έχουν πρόβλημα με τα μικρόβια.Όπως έγραψα παραπάνω η δικιά μου τα θάβει για να νοστιμίσουν.

Η εκτρόφεας της που ταΐζει πολλά χρόνια ωμά δεν έχει αντιμετωπίσει καμία ασθένεια. Τα μεγάλα κόκαλα με κρέας για τα δόντια τους τα αφήνει στο κήπο μέχρι 6 εβδομάδες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.517
Athens
Η εκτρόφεας της που ταΐζει πολλά χρόνια ωμά δεν έχει αντιμετωπίσει καμία ασθένεια. Τα μεγάλα κόκαλα με κρέας για τα δόντια τους τα αφήνει στο κήπο μέχρι 6 εβδομάδες.
Έχω ακούσει για κάτι σκληροπυρηνικούς barfers στο εξωτερικό, που προσπαθώντας να προσομοιώσουν τις "πραγματικές" συνθήκες Barf στη φύση, θάβουν τα κρέατα και τα αφήνουν να "ψιλοσαπίσουν". :D

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
3ος χρονος πλεον με μπαρφ και ολα ειναι σουπερ.
Επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελληνικό σφαγείο και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε περί BARF...
οταν πας και δεις και εσυ πως φτιαχνουν τις ξηρες τροφες τοτε τα ξανα λεμε.
εδω στις ανθρωπινες τροφες και βαζουν μεσα την μανα τους και τον πατερα τους,στις σκυλισιες θα κολωσουν?
οι κτηνιατροι σχεδον ολοι πουλανε ξηρα τροφη... αρα εχουν κερδος..

κυβελη να οργανωσεις ενα τουρ στα σπιτια που ταιζουν μπαρφ,και σε μια εβδομαδα θα δινεις και εσυ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
οταν πας και δεις και εσυ πως φτιαχνουν τις ξηρες τροφες τοτε τα ξανα λεμε.κυβελη να οργανωσεις ενα τουρ στα σπιτια που ταιζουν μπαρφ,και σε μια εβδομαδα θα δινεις και εσυ.
Αυτό ακριβώς. Αν βλέπαμε τα ψοφίμια που βάζουν στις ξηρές θα τρέχαμε και δε θα φτάναμε..
:)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Απλά Ανδριάννα ως άπειρος και χαμένος στην πληροφορία που υπάρχει διάσπαρτη στο διαδίκτυο, προβληματίστηκα πολύ διαβάζοντας όλα αυτά! Και βέβαια με δεδομένη την άγνοια μου η γνώμη γιατρών έχει όπως και να το κάνουμε μια πιο βαρύνουσα σημασία! Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες που εφαρμόζουν την BARF χωρίς κανένα πρόβλημα...

Και μια άλλη κτηνίατρος που συμμετείχε στην ίδια κουβέντα που έγινε μου είπε επί λέξει:

"καλυτερα να συμβουλευεστε τον κτηνιατρο σας για τετοια θεματα κ οχι τις αποψεις του καθενα..!!! θελετε να σας δειξω εικονες απο το πως καταντησε εντερο σκυλου(που φυσικα του εγινε ευθανασια) απο barf????να θυμαστε οτι πατε να δωσετε στο ζωο σας ΩΜΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!!ψαξτε το καλα κ οχι απο αυτα που λενε οσοι υποστηριζουν τη barf...Και αν επεμβαινω ειναι επειδη κ εμενα με απασχολησε ιδιαιτερα το θεμα αφου βλεπω να την προτεινουν ολο κ περισσοτερο αυτη τη διατροφη.κ κατεληξα στο γεγονος οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω στα σκυλια μου ωμο κρεας,κοκκαλα(!!!!!!)κ εντοσθια(!!!!!!!!!!!!)οσο καιρο κ αν ειναι στην καταψυξη..."

Και η γνώμη του προηγούμενου γιατρού επίσης:

"νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει, αλλά θα το πω λίγο πιο παραστατικά χρησιμοποιώντας μια παρομοίωση: ας υποθέσουμε ότι σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε μια φορά sex με ένα πολύ ελκυστικό άτομο για το οποίο δε γνωρίζετε τίποτε. Αν δεν χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό είναι πολύ πιθανό να το απολαύσετε περισσότερο, αφού ..."δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να το κάνει με προφυλακτικό"! Υπάρχει όμως και μια (μικρή ομολογουμένως) πιθανότητα να βρεθείτε με AIDS, ή κάποιο άλλο αφροδίσιο! Η πιθανότητα αυτή θα αυξάνεται όσο θα επαναλαμβάνετε αυτή την "ατασθαλία" με άλλα άγνωστα άτομα. Πιθανόν βέβαια να μην κολλήσετε ποτέ τίποτα, οπότε θα έχετε χαρεί μια καταπληκτική ερωτική ζωή! Αν κολλήσετε κάτι ...απλά χάσατε! Αν ,τώρα, ανήκετε σε αυτούς που δε θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, δώστε BARF! Αν είστε οπαδός του ...safe sex, τότε μη δώσετε, τουλάχιστον όχι πριν αποδειχθεί η ασφάλεια με εκτεταμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες! Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πλειοψηφία των αφροδισιολόγων και των κτηνιάτρων (δικαίως) θα σας συστήσουν να παίρνετε προφυλάξεις, και όχι απαραίτητα επειδή "τα παίρνουν" από τις εταιρείες που φτιάχνουν προφυλακτικά, ή ζωοτροφές αντίστοιχα!!..."

Φοβήθηκα διαβάζοντας όλα αυτά για την BARF, άρχισα να σκέφτομαι το μαγειρευτό, θα ρωτήσω τον κτηνίατρο μας αλλά και τον εκτροφέα μας, δεν ξέρω πραγματικά που είναι η αλήθεια... Ελπίζω να με καταλαβαίνετε...