Εγώ καταψύχω για 15 μέρες. Θερμοκρασία δεν θυμάμαι... νομίζω -18? Φυσικά κάνει και η κατάψυξη του ψυγείου - απλά δεν έχει χώρο. Ειδικά με 3 σκυλιά μεγάλα...Συνεπώς ότι δώσω σε κρεατικό πρέπει να έχει μείνει σε καταψύκτη 2-3 βδομάδες πρίν; Σε ποιά θερμοκρασία; Οι καταψύξεις των ψυγείων δεν κάνουν για αυτό το θέμα, καλά έχω καταλάβει;
Κρίμα, είναι ότι το καλύτερο για να αναπτύξουν γρήγορα καλή χλωρίδα εντέρου.Πατσάδες δεν δίνω με τίποτα, ας ζήσει η αφεντομουτσουνάρα τους και χωρίς αυτούς!
Για το έντερο τους δεν έχω αμφιβολία για το στόμα μου δεν ξέρω γιατί τους αρέσουν τα φιλάκια..Κρίμα, είναι ότι το καλύτερο για να αναπτύξουν γρήγορα καλή χλωρίδα εντέρου.
Με βλέπεις να έχω πάθει τίποτα; :mrgreen:Για το έντερο τους δεν έχω αμφιβολία για το στόμα μου δεν ξέρω γιατί τους αρέσουν τα φιλάκια..
η Τυφική σαλμονέλλωση από ότι πάλι διάβασα δεν επηρεάζει μονο το έντερο άλλο ολόκληρο τον οργανισμό!Άρθρο πρόχειρο δεν έχω αλλά:
To έντερο του σκύλου είναι κοντό και οι όποιοι οργανισμοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν πάρτυ εκεί μέσα. Δεν είναι όπως το ανθρώπινο.
Επίσης: Ο σκύλος στη φύση - πριν καταλήξει στα σπίτια μας - δεν έτρωγε μόνο φρέσκο θήραμα αλλά και πτώματα/απομεινάρια θηραμάτων που ...δεν ήταν και της ώρας.
Πολλοί γιατροί και κτηνίατροι έχου επιφυλάξεις σχετικά με την μικροβιολογία των ωμών κρεάτων και δεν επαναπαύονται στην κατάψυξη...διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι και η καταψύξη δεν σκοτώνει όλα τα κακά βακτήρια. πως απλώς μπαίνουν σε κατάσταση αδράνειας και σε ένα άλλο ότι οι επιστήμονες πολλές φορες καταψύχουν βακτήρια για να τα εξετάσουν μελλοντικά. εσείς που κάνετε barf τι γνώμη έχετε γι αυτό??? υπάρχει κάποιο άρθρο που αντικρούει τα παραπάνω?
Πολλοί γιατροί και κτηνίατροι έχου επιφυλάξεις σχετικά με την μικροβιολογία των ωμών κρεάτων και δεν επαναπαύονται στην κατάψυξη...
Παραθέτω εδώ απαντήσεις κτηνίατρου σε συζήτηση που είχαμε σχετικά με την BARF διατροφή μιας και μένα με απασχολεί πολύ το θέμα, ιδιαίτερα τώρα με την έλευση του Γερμανικού Ποιμενικού!
"Ναι, έχω τις επιφυλάξεις μου, όχι για την θρεπτική της αξία της BARF, την οποία δεν αμφισβητώ, αλλά για λόγους σχετικούς με το μικροβιακό και παρασιτικό φόρτο των ωμών προϊόντων ζωϊκής προέλευσης.
.....
Να κλείσω λέγοντας ότι δε διαφωνώ με το BARF σα φιλοσοφία (θεωρητικά), και αν κάποιος μπορούσε να μου εξασφαλίσει ότι το κρέας που προμηθεύομαι είναι ποιοτικό και καθαρό από λοιμογόνους παράγοντες (πράγμα πολύ δύσκολο έως αδύνατο στις παρούσες συνθήκες), θα σκεφτόμουνα το BARF ως μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για το σκύλο μου.
.....
Κύριε ...... είδα το video με την αμερικανίδα (ή αυστραλέζα) κτηνίατρο και έχω να πω ότι έχει κάποιες παραλείψεις και ανακρίβειες: κάποιες τις σχολιάζει πολύ σωστά σε ένα παράλληλο με αυτό post η κυρία ............ Ενδεικτικά αναφέρω δύο λάθη: δεν παρασιτουν όλα τα παράσιτα αποκλειστικά στον πεπτικό σωλήνα. Ο εχινόκοκκος για παράδειγμα, στον τελικό ξενιστή (σκύλο) ζει στο έντερο, αλλά στους ενδιάμεσους ξενιστές (αγελάδες, αιγοπρόβατα κλπ) από τους οποίους μολύνεται ο σκύλος, σε ΟΛΟΥΣ τους ιστούς και όργανα. Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα το 25 - 30% των αιγοπροβάτων έχουν εχινόκοκκο? Ο σκύλος σας απ΄τον εχινόκοκκο δεν παθαίνει τίποτα ιδιαίτερο, τα παιδάκια σας όμως που μπορούν να κολλήσουν από το σκύλο??? Επίσης ναι, οι μύες του ζώου που είναι υγιές είναι στείροι από μικρόβια. Η επιμόλυνση επέρχεται AMEΣΩΣ META τη σφαγή και τον τεμαχισμό του κρέατος. Με το που θα ακουμπήσει το μαχαίρι τον μυ, μεταφέρει επάνω του εκατομμύρια μικρόβια, τα οποία σε λίγη ώρα έχουν πολλαπλασιαστεί σε δισεκατομμύρια. Σημειωτέον ότι σε πολλά, άθλια ελληνικά σφαγεία, ο τεμαχισμός του κρέατος γίνεται στο πάτωμα, όπου αμέσως πριν πιθανόν τεμαχίστηκε ένα σφάγιο με φυματίωση ή πυώδη περικαρδίτιδα. Επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελληνικό σφαγείο και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε περί BARF... Αυτά τα λίγα παραδείγματα, γιατί λόγω στενότητας χώρου και χρόνου είναι αδύνατο να αναπτύξουμε το θέμα στο σύνολό του, θα γράφαμε βιβλίο!"
Δεν ξέρω ίσως αν θα ήταν καλύτερα να μεταφερθεί σε τόπικ σχετικά με barf, απλά η απάντηση του γιατρού εμενα με προβλημάτισε αρκετά ώστε να σκέφτομαι τη λύση του μαγειρευτού κιεγώ!
Έχω ακούσει για κάτι σκληροπυρηνικούς barfers στο εξωτερικό, που προσπαθώντας να προσομοιώσουν τις "πραγματικές" συνθήκες Barf στη φύση, θάβουν τα κρέατα και τα αφήνουν να "ψιλοσαπίσουν".Η εκτρόφεας της που ταΐζει πολλά χρόνια ωμά δεν έχει αντιμετωπίσει καμία ασθένεια. Τα μεγάλα κόκαλα με κρέας για τα δόντια τους τα αφήνει στο κήπο μέχρι 6 εβδομάδες.
οταν πας και δεις και εσυ πως φτιαχνουν τις ξηρες τροφες τοτε τα ξανα λεμε.Επισκεφθείτε ένα παραδοσιακό ελληνικό σφαγείο και μετά μπορούμε να ξανασυζητήσουμε περί BARF...
Κυριολεκτικά, όμως !!!...εδω στις ανθρωπινες τροφες και βαζουν μεσα την μανα τους και τον πατερα τους...
Αυτό ακριβώς. Αν βλέπαμε τα ψοφίμια που βάζουν στις ξηρές θα τρέχαμε και δε θα φτάναμε..οταν πας και δεις και εσυ πως φτιαχνουν τις ξηρες τροφες τοτε τα ξανα λεμε.κυβελη να οργανωσεις ενα τουρ στα σπιτια που ταιζουν μπαρφ,και σε μια εβδομαδα θα δινεις και εσυ.