Κόστος αγοράς σκύλων

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Το θέμα της εκτροφής έχει δύο σκέλη.....

Το πρώτο έχει να κάνει με το κατά πόσο εξασφαλίζεται η υγεία των απογόνων με τις εξετάσεις και την σωστή επιλογή υγιών γεννητόρων.

Το δεύτερο είναι ηθικό. Θα έπρεπε η κάθε γέννα να έχει σαν στόχο την βελτίωση της φυλής δείνοντας όλο και ποιοτικότερα κουτάβια .

Το να έχεις δύο καθαρόαιμους σκύλους δεν τους κάνει ικανούς ή προτιμόμενους για αναπαραγωγή. Χρειάζονται πολλά περισσότερα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
θα σου πώ
έστω ότι έχουμε μιά τάση για μεγάλα κεφάλια στην μία γραμμή
και την ίδια τάση σε μιά άλλη
καλύτερα να μην της ζευγαρώσουμε γιατί θα έχουμε άκυρα μεγάλα κεφάλια
καλύτερα να την ζευγαρώσουμε με μιά γραμμή με πολύ καλά κεφάλια-κάπως έτσι
το ταίριασμα των γραμμών είναι πολύ δυσκολότερο απο το να φροντίσεις οι γεννήτορες να είναι ελευθεροι απο τα κληρονομικά της φυλής....

stev

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
34
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
απάντηση για kokoni : Με συγχωρείς αλλά το να παίρνεις μία συγκεκριμένη ράτσα που σε αρέσει ανεξάρτητα εάν είναι λυκόσκυλο η άλλου είδους σκυλί είναι επιλογή του καθενός να διαλέξει τι θέλει όταν κάποιος θέλει να πάρει σκυλί από καταφύγιο η απο δρόμο είναι επιλογή του και καλά κάνει αλλά επέτρεψε και στον άλλον να έχει μία πιο ελέυθερη γνώμη για το τι θέλει δεν μπορεί εσύ να θέλεις αυτό που αρέσει σε σένα να αρέσει σε όλους ο καθένας μας 'εχει μία άποψη και πρέπει Αυτή να γίνεται σεβαστή είτε σε αρέσει είτε 'οχι

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όπως έγραψαν και οι υπόλοιποι, ακόμη κι από ελεγμένους γεννήτορες μπορεί να προκείψουν νοσούντα άτομα, οπότε ακόμη κι αν έχεις την όποια εξασφάλιση του pedigree, πρέπει να τσεκάρεις ότι όλα είναι σωστά πριν μπεις στην διαδικασία της αναπαραγωγής!
Σε δεύτερο επίπεδο είναι, όπως κι αυτό αναφέρθηκε ήδη, η μελέτη και η επιλογή του ζεύγους των γεννητόρων που θα χρησιμοποιήσεις και μορφολογικά και σε ζητήματα υγείας...θα προσπαθήσεις να κατευθύνεις την εκτροφή σου προς σωστότερα μορφολογικά και υγιέστερα ζώα....

Όμως το θέμα εδώ είναι διαφορετικό οπότε καλό είναι εφόσον επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση να την κάνουμε κάπου αλλού....

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
θα σου πώ
έστω ότι έχουμε μιά τάση για μεγάλα κεφάλια στην μία γραμμή
και την ίδια τάση σε μιά άλλη
καλύτερα να μην της ζευγαρώσουμε γιατί θα έχουμε άκυρα μεγάλα κεφάλια
καλύτερα να την ζευγαρώσουμε με μιά γραμμή με πολύ καλά κεφάλια-κάπως έτσι
το ταίριασμα των γραμμών είναι πολύ δυσκολότερο απο το να φροντίσεις οι γεννήτορες να είναι ελευθεροι απο τα κληρονομικά της φυλής....
Ολα αυτα που λες με βρισκουν συμφωνο (μεχρι και την προηγουμενη εβδομαδα θα συμφωνουσα χωρις ενσταση) αλλα με ολα αυτα που εχω διαβασει τις τελευταιες μερες, τιποτα απο αυτα δεν ειναι σιγουρο και ολα ειναι υποθετικα.
Με λιγα λογια η υποθεση εκτροφη ειναι λοττο αλλιως ολοι καποια στιγμη θα εκτρεφαν πραγματικα απιστευτους σκυλους, χωρις κανενα μειονεκτημα, και με διαρκεια αλλα αυτο δεν συμβαινει!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Όμως το θέμα εδώ είναι διαφορετικό οπότε καλό είναι εφόσον επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση να την κάνουμε κάπου αλλού....
υπηρχε τετοιο θεμα αλλα δυστυχως........

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απάντηση για kokoni : Με συγχωρείς αλλά το να παίρνεις μία συγκεκριμένη ράτσα που σε αρέσει ανεξάρτητα εάν είναι λυκόσκυλο η άλλου είδους σκυλί είναι επιλογή του καθενός να διαλέξει τι θέλει όταν κάποιος θέλει να πάρει σκυλί από καταφύγιο η απο δρόμο είναι επιλογή του και καλά κάνει αλλά επέτρεψε και στον άλλον να έχει μία πιο ελέυθερη γνώμη για το τι θέλει δεν μπορεί εσύ να θέλεις αυτό που αρέσει σε σένα να αρέσει σε όλους ο καθένας μας 'εχει μία άποψη και πρέπει Αυτή να γίνεται σεβαστή είτε σε αρέσει είτε 'οχι

φίλε...μπορείς να το κάνεις λίγο πιο σαφές?
γιατί σίγουρα κάτι θές να πείς
αλλά με αυτά που λές δεν γίνεται κατανοητό....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι οκ μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη για ο,τιδήποτε!

Αλλά για ποιο λόγο λες το παρακάτω...και ιδίως τα υπογραμμισμένα...

Εγώ το δικό μου το πήρα 300 € doberman με μικροτσίπ και penti gree και έχω να πώ ότι οι εκτροφείς οι περισότεροι έχουν καβαλήσει το καλάμι και το κακό είναι ότι δεν μιλιούνται. Την ανάγκη κάποιου να έχει ένα καλό σκυλί κάποιοι ¨"ειδικοί" το εκμεταλεύονται με το χειρότερο τρόπο
...μπορείς να έχεις άποψη για ό,τι θέλεις αλλά δεν μπορείς να έχεις άποψη για πράγματα που δεν ξέρεις!

Και σε ρωτώ ξέρεις γιατί πωλούνται τα κουτάβια των εκτροφέων πολύ παραπάνω?
Έχεις ψάξει να δεις ή έτσι το λες?
Σίγουρα κάποιο λόγο θα έχουν!Έτσι δεν είναι?

Επειδή δεν έχουμε παραπάνω χρήματα να διαθέσουμε για σωστή αγορά σκύλου δεν καθιστούμε τον εκτροφέα που πουλά το κουτάβι παραπάνω και εκμεταλλευτή!Το έχει ο Έλληνας αυτό!Δεν ψάχνει αλλά έχει άποψη!

Και ερωτώ για 3η φορά ο σκύλος που απόκτησες είναι εκτροφικός?

cosmo

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
102
0
σιγουρα ολα παιζουν ρολο.εκτροφεας χαρτια μαμμα μπαμπαασ.ξεχνατε κατι.ναναι καλα το ζωο.γιατι το δικο μου εχει τα παντα.καλουσ γονεις.καλο εκτροφειο.σαν σκυλι υπεροχο.του ετυχε ομως συπτικη αθροιτιδα.ε και.τι να τα κανω ολα τα αλλα.οταν πληρωσα πολλα ενα γπ και ετυχε αυτο.τςρα ξερετε τι λεω?ας γινει καλα το ποδι και δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο.και ας το πληρωσα 2 φορεσ σε γιατρους.η ΤΑΡΑ ξερει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μισό....η σηπτική αρθρίτιδα δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να είναι κληρονομική και να ευθύνεται για αυτή ο εκτροφέας...

cosmo

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
102
0
δεν ειπα κατι τετοιο ποτε.ετυχε ειπα.αλλωστε απο τον εκτροφεα εχω την καλυτερη αντιμετωπιση.δεν εριξα ευθυνη πουθενα.ισα ισα ειναι κοντα μου και τον ευχαριστω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
δεν ειπα κατι τετοιο ποτε.ετυχε ειπα.αλλωστε απο τον εκτροφεα εχω την καλυτερη αντιμετωπιση.δεν εριξα ευθυνη πουθενα.ισα ισα ειναι κοντα μου και τον ευχαριστω.
ΟΚ!Παρανόηση λοιπόν!