Κυρίες, χρειάζομαι συμβουλές για τις τριχες

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδω και ένα χρονο παλευουμε οικογενειακως με τις τριχες της Ηρας. Δεν ειμαστε οικογενεια σπαστικη με την καθαριοτητα, αλλά ότι και να κανουμε, οσο και να χτενιζουμε, θα βρουμε τις τριχαρες κολλημενες στα δεκαδες ποδια των επιπλων και παντου αλλού, μαζι με κολλημενη σκονη.

Το φυσημα του κλιματιστικου ή τα ανοιχτα παραθυρα, κανουν την κατασταση χειροτερη.

Νομιζω ότι οι ταξιδεύουσες τριχες και σκονες δημιουργουν προβλημα και στο αναπνευστικο της Ζηνας, όπως είναι μικρουλα και κοντα στο πατωμα.

Το εχουμε παρει αποφαση εδώ και πολύ καιρο, αλλά υπαρχει καποια εστω μετρια λυση για τον περιορισμο της διασποράς και το καθαρισμα?
Διανυουμε περιοδο αλλαγης τριχωματος και επικρατει ενας πανικος.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πανακια swiffer.Μονο αυτα με σωζουν.Α! και μικρο ηλεκτρικο σκουπακι για αμεση επεμβαση στον καναπε..Οταν μαδαει σκουπιζω,σφουγγαριζω,ξεσκονιζω, 3 φορες την εβδομαδα.Υπαρχουν και καποιες συσκευες καθαρισμου του αερα,αλλα νομιζω ειναι ακριβες.Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλα πραγματα να κανεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα δοκιμασαμε και τα πανακια αλλά κανουν δουλεια μεχρι ενα σημειο. Σκουπακι εχουμε αλλά βουλωνει αμεσως. Η Ηρα δεν ανεβαινει σε καναπεδες και κρεβατια.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σε καταλαβαίνω Άρη, κι εμείς μαδάμε αυτή την εποχή.
Με ηλεκτρική σκούπα θα καθαρίσω δύο φορές την ημέρα, και σε πέντε λεπτά θα γεμίσει πάλι το σπίτι. Προσπαθώ να μη την χαιδεύω έντονα γιατί ξεσηκώνονται οι τρίχες. Ενώ δουλεύει η σκούπα κάνε και λίγο το σκύλο :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Χτένισμα και κυρίως βρεγμένα βετεξάκια όσο πιο συχνά μπορείς να φεύγουν οι πολλές-πολλές.
Ηλεκτρική σκούπα των πολλών watt κάθε μέρα και μακριά από κρεβάτια, καναπέδες, πολυθρόνες, γιατί αυτά τα καρφάκια δεν φεύγουν με τίποτα.
Πασχαλίτσα :D ή σαγιονάρα :D:D για τις μικρές επιφάνειες.
Απαραιτήτως όχι χάιδεμα, τουλάχιστον όχι έντονο. Ισα να την ακουμπάτε και μόνο στην κεφάλα, άντε και στα αφτιά.
Κάποτε είχα αποφασίσει να κάνω μια ευρεσιτεχνία για ένα φιλεδάκι -το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμη δεν έχουν εφεύρει :rolleyes::rolleyes: - αλλά μου πέρασε.
Εμείς για κάποιον περίεργο λόγο, ευτυχώς δεν μαδάμε σχεδόν καθόλου :rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Τους κυρίους θα τους έχει ήδη ρωτήσει με πμ, αλλά βάλε με το μυαλό σου τι απαντήσεις θα πήρε...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα
Ευχαριστω πολύ. Ρωταω τις κυριες γιατι είναι σαφως πιο εφευρετικες.
Μαρια, ψαγμενη σε βλεπω. Θα σε αντιγραψω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν αντιγράψεις την ιδέα για το φιλεδάκι (που θα είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία !!! ), στείλε μου κι εμένα ένα.
Και μετά βεβαίως θα σου κάνω μύνηση για κλοπή πατέντας :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Κάθε μήνα θα χρειάζεται καινούργιο. Δεν φτουράνε σε περίοδο τριχοέξαρσης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το καλο (ή κακο?) ειναι οτι φαινονται οι τριχες σαν τη μυγα μες στο γαλα και δεν χρειαζεται να μαντεουμε πού ειναι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
κάνε της ένα μπάνιο με καλό σαμπουάν και στέγνωσέ την με μια φυσούνα=(κάτι θα βρείς εσύ ...)
οι τρίχες θα περιοριστούν σημαντικά.

όσον αφορά τις σκούπες ΜΙΑ έχει μελετήσει ''επιστημονικώς'' το θέμα στο φόρουμ και εγώ έχω μάθει να μη μπαίνω σε ξένα χωράφια...!!!!:D:D:D:D

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μια είναι η λύση και είναι η καλύτερη!
Βάλε το σκύλο να ξαπλώσει ανάποδα και πέρνα την απο πάνω με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτό κάνω εγώ μια φορά την ημέρα και βοηθάει :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στις προηγουμενες αλλαγες τριχώματος της εκανα μπανιο και γινοταν άλλος πολεμος. Λες και χτυπησε το μπανιο τυφωνας. Βουλωνε και η σχαρα στο πατωμα, μυριζε μετα και η Ηρα.
Θα μπορουσα να την κανω μπάνιο στο μπαλκονι βεβαια, αλλά το λαστιχο είναι λιγο απανθρωπο και την βλεπω να πηδαει απο τον τριτο οροφο.
(αν και τελευταια σωζονται, από τον δευτερο τουλαχιστον).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Στις προηγουμενες αλλαγες τριχώματος της εκανα μπανιο και γινοταν άλλος πολεμος. Λες και χτυπησε το μπανιο τυφωνας. Βουλωνε και η σχαρα στο πατωμα, μυριζε μετα και η Ηρα.

Εμείς μετά από μπάνιο [ερασιτεχνικό...στο σπίτι] γινόμαστε τρισχειρότερα. Πολύ περισσότερη τρίχα.

Θα μπορουσα να την κανω μπάνιο στο μπαλκονι βεβαια, αλλά το λαστιχο είναι λιγο απανθρωπο και την βλεπω να πηδαει απο τον τριτο οροφο.

Τώρα το καλοκαίρι, μια χαρά είναι το λάστιχο. Δεν σας είχα για τόσο ευαίσθητους.

(αν και τελευταια σωζονται, από τον δευτερο τουλαχιστον).
...χωρίς γρατζουνιά και μάλιστα φεύγουν και μακριά τρέχοντας (είπα κι εγώ, δεν θα το σχολίαζες ποτέ; )

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Εννοείται οτι δεν θα κάνεις απλά ένα μπάνιο.Την όλη δουλιά την κάνει η φυσούνα γιατί αυτή απομακρύνει την πολύ τρίχα!Και η μυρουδιά σε 1-2 μέρες θα φύγει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν