Κυνοφοβία και απόκτηση σκύλου

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Καταρχήν να συστηθώ: Είμαι κυνοφοβικός..

ΕΙδού η ιστορία: Όταν ήμουν 4-5 χρονών ο πατέρας μου μας πήρε ένα κουτάβι με το οποίο παίζαμε και υπεραγαπούσαμε. Δυστυχώς, καθώς το υπερκινητικό σκυλί μεγάλωνε, η μητέρα μου άθελά της μου μετάδωσε τη φοβία της για τα σκυλιά (αγαπούσα το σκυλί αλλά το φοβόμουν) και την κουβαλάω μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα έχει γίνει αρκετά έντονο τα τελευταία χρόνια όπου πηγαίνω για τρέξιμο και ποδηλασία, σε βαθμό που αποφεύγω να τρέξω σε δρόμους-πάρκα που έχει σκυλιά, ή να ποδηλατήσω σε περιοχές που έχω εντοπίσει αδέσποτα, αλλάζω δρόμο και κρύβομαι πίσω από άλλους.. Βέβαια ξέρω ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ότι οι φόβοι μου είναι παράλογοι..

Από την άλλη, η σύντροφός μου, η οποία είχε ένα μποξεράκι όταν ήταν μικρή και το έχασε από ασθένεια, τα υπεραγαπά, δεν φοβάται γιατί ξέρει να τα ψυχολογεί (κάτι που δεν καταφέρνω εγώ)και με προτρέπει να αποκτήσουμε ένα κουτάβι το επόμενο διάστημα όπου μετακομίζουμε σε σπίτι με κήπο (και δυστυχώς για μένα σε γειτονιά με πολλά αδέσποτα..)

Έχω διαβάσει ότι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να ξεπεράσω τη φοβία μου, είναι η σταδιακή και ελεγχόμενη έκθεση σε αυτή. Δυστυχώς δεν έχουμε φίλους που να έχουν σκύλο για να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Λοιπόν τι λέτε; Είναι καλή ιδέα; Η αλήθεια είναι ότι θέλω κι εγώ σκύλο..

ps. Sorry για το μακρύ ποστ..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλως ηρθες!

Για το συγκεκριμενο θεμα εχουν γραφτει αρκετα.. κανε μια αναζητηση στο forum και θα βοηθηθεις πολυ :D

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Η καλύτερη θεραπεία είναι να έρθετε σε κάποια επόμενη εξόρμησή μας.
Ή που θα λυποθυμίσεις ή που θα θεραπευτείς για πάντα. :D

Δες εδώ φωτογραφίες απο τις 2 τελευταίες σκυλο-εξορμήσης :
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=8352&page=21
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=8657&page=15

(Σίγουρα το 2ο θα γίνει. Με τόσα κουκλιά που δείς και θα χαϊδέψεις, θα το ξεπεράσεις σε dt) :D

Last edited:

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Είναι ψιλομπέρδεμα και θα σου έλεγα να μην βιαστείς. Πήγαινε καταρχήν στο νέο σπίτι, δες πως έχουν τα πράγματα, τσέκαρε και τη φάση με τα αδέσποτα της γειτονιάς (άσε που μπορεί να σου αρέσει και κανένα από αυτά) και μετά βλέπεις τι κάνεις. Το σπίτι θα είναι δικό σου; Το βλέπεις για μόνιμο ή θα ξαναμετακομίσετε σε 2-3 χρόνια;

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις άμεσες απαντήσεις.

Απαντάω:

@Amaliaz Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι εκανα αναζήτηση, θα εκτιμούσα αν μπορείς να μου στείλεις κάποια λινκ για να διαβάσω σχετικά θέματα.

@Allegro Αν ερχόμουν θα έτρωγα μεγάλο δούλεμα.. (από τα σκυλιά που θα με περιτριγύριζαν μυρίζοντας το φόβο μου..)

@ATREAS Φτιάχνουμε δικό μας σπίτι. Τη γειτονιά την εχω τσεκάρει.. Είναι κάποιοι δρόμοι που αποφεύγω να περάσω με τα πόδια γιατί γίνομαι στόχος..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ΕΙδού η ιστορία: Όταν ήμουν 4-5 χρονών ο πατέρας μου μας πήρε ένα κουτάβι με το οποίο παίζαμε και υπεραγαπούσαμε. Δυστυχώς, καθώς το υπερκινητικό σκυλί μεγάλωνε, η μητέρα μου άθελά της μου μετάδωσε τη φοβία της για τα σκυλιά (αγαπούσα το σκυλί αλλά το φοβόμουν) και την κουβαλάω μέχρι σήμερα.
Τι απέγινε με το δύστυχο σκυλάκι?

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Τι απέγινε με το δύστυχο σκυλάκι?
Με το δύστυχο σκυλάκι ασχολήθηκε πολύ ο πατέρας μου, αλλά αργότερα λόγω μετακόμισης σε διαμέρισμα το δώσαμε σε ένα βοσκό..στεναχωρα πράγματα..

Με το δύστυχο σκυλάκι ασχολήθηκε πολύ ο πατέρας μου, αλλά αργότερα λόγω μετακόμισης σε διαμέρισμα το δώσαμε σε ένα βοσκό..στεναχωρα πράγματα..

ps. Σχετικά με τη κυνοφοβία, κάποια σκυλιά μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δε φοβάμαι να τα χαιδέψω ή να παίξω λίγο μαζί τους όταν έχω εξοικειωθεί.. αλλά με τα περισσότερα έχω πρόβλημα..

@Amaliaz Βρήκα κάποια σχετικά ποστ..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Με λιγη θεληση ολα γινονται!
Εμεις εχουμε ενα καλο παραδειγμα στην οικογενεια μας.
Η ξαδελφη του αντρα μου ηταν ακρος σκυλοφοβικη!
Δεν εβγαινε απο το σπιτι της, αν στο δρομο υπηρχε σκυλος- το τσεκαρε παντα πρωτα- και εμενε (και μενει) και σε περιοχη με πολλαααααααααα αδεσποτα!
Να φανταστεις οτι, οταν ηταν η κορη της μικρη, δεν την πηγαινε στο νηπιο, αν ειχε σκυλους στο δρομο!! Μετα την εγραψε σε ιδιοτικο- που θα την επαιρνε σχολικο απο εξω απο το σπιτι!

Τεσπα- μια μερα βρηκε η ανιψια της ενα μικρο σκυλακι στο δρομο. Αυτο καααπος το ανεχοταν- μεχρι και που το χαιδευε μετα απο λιγες ευδομαδες. και μια μερα βρηκε η ανιψια προσχημα να της το αφησει για λιγες μερες και δεχθηκε!
Εεε- αυτο ηταν!!
Μετα απο λιγο καιρο πηρε ενα δικο της κουταβι- και δευτερο, για να μην ειναι μονο το πρωτο!
Εξοικιοθηκε τοσο πολυ με σκυλια- που μετα μας κρατουσε και περιθαλπτε τα αδεσποτα που κατα καιρους βρισκαμε και της πηαγαιναμε μεχρι να τους βρουμε σπιτι και σημερα ταιζει ΟΛΑ τα αδεσποτα της γειτονιας!!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά κάνεις και θέλεις να ξεπεράσεις τη φοβία σου προς τους σκύλους. Θα ψάξω να βρω ένα επεισόδιο του Μιλλάν που ασχολείται εξ ολοκλήρου με αυτό το θέμα. Θα έλεγα να εφαρμόσεις τη μέθοδό του πηγαίνοντας μαζί με τα παιδιά από δω μέσα σε καταφύγια που επισκέπτονται ώστε να εξοικειωθείς με τα σκυλιά σιγά-σιγά. Θα σου βρουν τα πιο ήρεμα από αυτά για να το καταφέρεις.

Σου έστειλα προσωπικό.

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχήν να συστηθώ: Είμαι κυνοφοβικός.. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!!:D:D

μεγάλωνε, η μητέρα μου άθελά της μου μετάδωσε τη φοβία της για τα σκυλιά (αγαπούσα το σκυλί αλλά το φοβόμουν) και την κουβαλάω μέχρι σήμερα.

Μία φοβία που ξεπερνιέται σχετικά πιό εύκολα, από το να σε είχε δαγκώσει σκύλος όταν ήσουν παιδι!!:):)

Βέβαια ξέρω ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ότι οι φόβοι μου είναι παράλογοι..
Ο φόβος είναι πάνω από τη λογική...οπότε μη στεναχωριέσαι!!:)

Έχω διαβάσει ότι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να ξεπεράσω τη φοβία μου, είναι η σταδιακή και ελεγχόμενη έκθεση σε αυτή. Δυστυχώς δεν έχουμε φίλους που να έχουν σκύλο για να μας βοηθήσουν σε αυτό.

Λοιπόν τι λέτε; Είναι καλή ιδέα; Η αλήθεια είναι ότι θέλω κι εγώ σκύλο..

.
Ο γιατρός λέει ότι η καταστασή σου είναι αναστρέψιμη!!!!:D:D
Ξεκίνα με κουτάβια....και μέσα σε 1 μήνα το πολύ θα μας ζαλίζεις με τις ερωτήσεις σου και τα "άγχη" σου...ως χαζομπαμπάς νέου κουταβιού!!!!! :D:D
Α, και Καλωσήρθες!!!!:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.575
Athens
Τις προάλλες συνάντησα ένα τύπο σε ένα άλσος με σκύλο. Μου είπε ότι πήρε σκύλο γιατί τους φοβόταν όταν έκανε τζόγκιγκ και τους έβλεπε στο άλσος. Τώρα είναι κολλητοί.

Επίσης με τον προηγούμενο σκύλο μου είχαμε γνωρίσει ένα Πάσχα σε σπίτι όπου φιλοξενούμαστε, έναν πιτσιρικά που φοβόταν και τρόμαζε με τους σκύλους. Μετά από μία μέρα, ο πιτσιρικάς έμπαινε στο σκυλοκρέβατο, κυλιόταν εκεί και ήθελε να κοιμηθεί μαζί με το σκύλο μου! (ο σκύλος είχε πλέον αγαναχτήσει και έτρεχε να κρυφτεί!:D)

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Καταρχήν καλώς ήρθες!! Κατά δεύτερον είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα...απίστευτος φόβος για τα σκυλιά!!!
Δεν τα μισούσα, ούτε τα σιχαινόμουν ή κάτι τέτοιο ίσα ίσα μου άρεσαν πάρα πολύ!!! Απλά δεν μπορούσα να τα πλησιάσω ακόμη και από μακριά που τα έβλεπα νόμιζα οτι θα έρθουν και θα με "φάνε"!!! Απίστευτη χαζομάρα...Φυσικά ο φόβος αυτός μου δημιουργούσε πολλά προβλήματα...όπως θα ξέρεις και εσύ...
Ακόμη σε επίσκεψη σε σπίτι φίλων που είχαν τότε ένα χάσκυ έκανα πραγματικά σαν υστερική!!! Το κακόμοιρο ερχόταν για να παίξει και εγώ ούρλιαζα - αναγκαστικά το έκλειναν σε άλλο δωμάτιο.
Ο φόβος αυτός ξεπεράστηκε με το που υιοθετήσαμε τον loomy...απλά έφυγε χωρίς να κάνω καμιά προσπάθεια...
Από τότε όποιο μα όποιο σκυλάκι και να δω δεν το φαβάμαι...άσε που σταμάτησαν να μου γαβγίζουν κιόλας!!! Ισως με την απόκτηση δικού μου σκύλου έμαθα να τα ψυχολογώ...και να καταλαβαίνω ότι και αυτά περιμένουν τη δικιά μας αγάπη και φροντίδα, δεν είναι "δολοφόνοι".
Δεν μπορώ να σου πώ "πάρε σκύλο και θα λυθεί το πρόβλημα σου" απλά σου περιέγραψα πως λύθηκε το δικό μου!
Ελπίζοντας σύντομα και το δικό σου..:):):)

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα.

Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του ATREAS και δε θα βιαστώ, εξάλλου μετακομίζουμε στο νέο μας σπίτι το φθινόπωρο. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος να διαβάσω και να μάθω αρκετά πράγματα μέσα από εδώ, να κάνω κάποια βήματα να ξεπεράσω το φόβο, ίσως με κάποιο φιλικό σκυλί, ίσως με κάποιο καταφύγιο ή με φιλοξενία αδέσποτου??, να βρω τι σκυλί μας ταιριάζει, να το προγραμματίσω. Βέβαια αυτή τη στιγμή, το να βγάλω βόλτα ένα σκυλάκι στη γειτονιά για κοινωνικοποίηση, ανάμεσα σε περίεργα αδέσποτα και να μπορώ να φερθώ σωστά μου φαίνεται βουνό... Θα το προσπαθήσω..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το καλωσόρισμα.

Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του ATREAS και δε θα βιαστώ, εξάλλου μετακομίζουμε στο νέο μας σπίτι το φθινόπωρο. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος να διαβάσω και να μάθω αρκετά πράγματα μέσα από εδώ, να κάνω κάποια βήματα να ξεπεράσω το φόβο, ίσως με κάποιο φιλικό σκυλί, ίσως με κάποιο καταφύγιο ή με φιλοξενία αδέσποτου??, να βρω τι σκυλί μας ταιριάζει, να το προγραμματίσω. Βέβαια αυτή τη στιγμή, το να βγάλω βόλτα ένα σκυλάκι στη γειτονιά για κοινωνικοποίηση, ανάμεσα σε περίεργα αδέσποτα και να μπορώ να φερθώ σωστά μου φαίνεται βουνό... Θα το προσπαθήσω..
Το έχεις δει πολύ ζεστά και πολύ ώριμα το όλο θέμα και μπράβο σου! Εφ' όσον το θέλεις πραγματικά θα το ξεπεράσεις πιστεύω! Δείχνεις ότι έχεις θέληση! Καλή επιτυχία εύχομαι

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Είδα το επεισόδιο του Cesar Millan για dog fear (ευχαριστώ @sara), νομίζω με αυτή τη μέθοδο θα καταφέρω κι εγώ σιγά σιγά να ξεπεράσω τους φόβους μου. Το πρόβλημα βέβαια είναι που θα βρω ήρεμα σκυλιά για τα οποία θα μπορούν να μου εγγυηθούν για να αισθάνομαι άνετα..
Πάντως ξεκίνησα σιγά σιγά να διαβάζω για κάποιες φυλές, σκεπτόμενος για το τι είναι καλύτερο να επιλέξω, σκέφτομαι μάλιστα να επισκέπτομαι και κάποιους εκτροφείς για γνωριμία. To κακό πάντως είναι πως μου αρέσουν τα βουνίσια σκυλιά που δεν ξέρω αν είναι και τόσο κατάλληλα για μένα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το πρόβλημα βέβαια είναι που θα βρω ήρεμα σκυλιά για τα οποία θα μπορούν να μου εγγυηθούν για να αισθάνομαι άνετα..
Εχω εγώ ένα, για το οποιο εγγυώμαι..... το μονο θέμα είναι οτι θα φοβάται αυτό πιο πολύ απο σένα. Μπορείτε να δουλέψετε το προβλημα σας μαζί. :):p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Βουνίσιος και παράλληλα ήρεμος και χαμηλών τόνων είναι ο Αγ. Βερνάρδου, αλλά κι εσύ βρε παιδί μου είσαι λίγο των άκρων, ή καθόλου ή αρκουδόσκυλο?? :D:D

ster

Well-Known Member
4 Φεβρουαρίου 2010
59
0
ΘΡΑΚ/ΝΕΣ
Βουνίσιος και παράλληλα ήρεμος και χαμηλών τόνων είναι ο Αγ. Βερνάρδου, αλλά κι εσύ βρε παιδί μου είσαι λίγο των άκρων, ή καθόλου ή αρκουδόσκυλο?? :D:D
Μάλλον το Βουνίσιος δεν ήταν η σωστή εκφραση. πχ μου αρέσουν κάποια μεσαίου μεγέθους ποιμενικά πχ Border Collie, Australian Cattle Dog, Australian Shepherd κάποια βελγικά ποιμενικά.. Αλλά και τα Labradors... μπέδρεμα..