Καλησπέρα, διαβάζω με ενδιαφέρον και επειδή έχω κάποιες απορίες να σας τις πω να με διαφωτίσετε:
1. Πιστεύω πως δεδομένης της εκπαίδευσης τους, οι αστυνομικοί καλά έκαναν και δεν επενέβησαν. Στο θέμα του σκυλοκαυγά αυτά. Από προσωπική εμπειρία, σε αντίστοιχη φάση στην Νέα Υόρκη, που θεωρήσαν πως απειλείται η δημόσια ασφάλεια, θανατώσαν επιτόπου και τα 2 σκυλιά (ο καυγάς ήταν πολύ άσχημος, δεν ξέρω για αυτόν εδώ)
2. Στο θεμα της ευθύνης, εμένα θα μου έκανε εντύπωση εάν μου έλεγαν πως ιδιοκτήτης λαμπ, έκανε πονηρά σκεπτόμενος πέρασμα από Αμσταφφ, για να το παίξει μάγκας (συμφωνώ, η βλακεία είναι άπειρη, αλλά δεδομένης της έλλειψης πληροφοριών, σκεπτόμαστε υπό Κ.Σ. πάντα)
3. Στο θέμα αφήνω μόνο το το σκυλί μου να πάω σουπερμάρκετ, και το ποιος έχει την ευθύνη. Καταλαβαίνω αυτό που ειπώθηκε, πως και οι 2 είναι συνυπεύθυνοι. Εγώ διαφωνώ σε αυτό. Δηλαδή είναι το ίδιο να αφήσεις δεμένο σε ένα στύλο ένα κόκερ και το ίδιο μία τίγρη που δεν μοιάζει με τίγρη? Και για να προχωρήσω τον συλλογισμό μου, εάν ένα παιδί 12 χρόνω με άγνοια κίνδυνο επηρεασμένο από τις άπειρες ορμόνες της εφηβείας του, με την εικόνα της Πάμελα στο μυαλό, έκανε το λάθος και πείραζε το αμσταφφ, η δίκαιη τιμωρία του θα ήταν να το φάει ο συμπαθείς κατά τα άλλα τετράποδος φίλος? Εν ολίγοις δεν θεωρώ πως ότι σκυλί και να έχεις είναι ίδιες οι ευθύνες σου, γιατί η ζημιά που μπορεί να προξενήσουν όλα τα σκυλιά δεν είναι ίδια.
4. Στο θέμα της προστασίας του σκύλου σου. Εγω προσωπικά, εάν το σκυλί μου κινδύνευε η ζωή του, θα το προστάτευα με όποιον τρόπο μπορούσα. Εσείς όχι ? Άξιος ο φίλος που είχε την ψυχραιμία, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω ούτε την γνώση ούτε θα είχα την ψυχραιμία εκείνη την στιγμή να αντιληφθώ εάν το δάγκωμα στον λαιμό είναι θανατηφόρο η απλά αισθήτικής παρέμβασης στο σκύλο μου, ενισχύωντας το profile του στις θηλυκές....Θεωρώ επίσης πως είναι και υποχρεωσή μου να το προστατέψω.
Αυτά και ευχαριστώ