"Κυνικές" απόψεις: τιμή

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πριν λίγο καιρό έτυχε να δει στην Αμφιθέας ο φίλος μου ένα samoyed (νομίζω) ολόιδιο με ένα χαμένο που υπάρχει εδώ και καιρό παντού σε αγγελίες. Το σκυλί πέρασε το δρόμο αλαφιασμένο. Ο Γιώργος σταμάτησε, αλλά μέσα στην τρεχάλα του το σκυλί εξαφανίστηκε και δεν μπόρεσε να το βρει. Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη κι εκείνος του έλεγε ότι έχει τρελαθεί, ότι το αγαπούν πολύ, ότι το κατέβαζε σε εκθέσεις, ότι το είχε πάρει από εκτροφέα πανάκριβα, ότι ήταν πολύ χαδιάρικο, ότι έχει τύψεις που το μάλωνε καμιά φορά, ότι η γυναίκα του έχει απελπιστεί κ.λπ.
Χτες απογευματάκι είχαμε πάει για καφέ με φιλικό ζευγάρι που έχει μια μποξερίνα και τους λέγαμε αυτή την ιστορία, μεταξύ άλλων.
Ο τύπος, λοιπόν, άρχισε να λέει ότι εννοείται ότι έχει τρελαθεί ο άνθρωπος και ότι άλλη αξία έχει ένα σκυλί που κάποιος έχει πληρώσει πανάκριβα από ένα οποιοδήποτε άλλο, ότι στην τελική είναι περιουσιακό στοιχείο και ότι ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
Σχεδόν τσακώθηκα μαζί του, λέγοντάς του ότι η τιμή του σκύλου καμία σημασία δεν έχει. Δεν έπαιρνε από λόγια... και μου είπε κιόλας "ρώτα και στο φόρουμ που γράφεις να δεις ότι έχω δίκιο και θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι".
Ρωτάω λοιπόν και πείτε μου θεωρητικά: Ένα σκυλί που έχετε πληρώσει ακριβά έχει για σας έστω και ελάχιστα μεγαλύτερη συναισθηματική αξία από το αδεσποτάκι που υιοθετήσατε?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν εχω πληρωσει ποτε για ζωο,αλλα και να ειχα δεν υπηρχε περιπτωση να ισχυε αυτο που λεει αυτος.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Θεωρώ την ερώτηση ρητορική και δε θα απαντήσω.

(Πες του φίλου χαιρετίσματα)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Συγνώμη ο φίλος σου έχει σκύλο και λέει τέτοια πράγματα;;;;;;
Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Νομιζω οτι η ερωτηση Λιζακι, δεν ειναι "κυνικη" αλλα "ρητορικη" για τους περισσοτερους απο εμας που εχουμε υιοθετησει ενα σκυλακι για το οποιο δεν πληρωσαμε.

Ας διαχωρισουμε την αξια λοιπον σε υποκατηγοριες...

Οικονομικη; Δεν νομιζω. Προσωπικα η Ρανια μου εχει κοστισει ηδη πανω απο 300 ευρω μεχρι σημερα που δεν εχει κλεισει καν το 2ο μηνα (κτηνιατρο, εμβολια, crate, παιχνιδια, γαλα και ξηρα τροφη). Επεται σαφως και το σημαντικοτατο κοστος της εκπαιδευσης. Οποτε νομιζω οτι ουτως ή αλλως ειναι αρκετα "ακριβο" το να εισαι ιδιοκτητης σκυλου ανεξαρτητως ρατσας.

Συναισθηματικη; Εκει πραγματικα νιωθω οτι δεν μπορω να περιγραψω το ποσα πραγματα μας εχει ηδη δωσει αυτο το σκυλακι. Αγαπη; Τρυφεροτητα; Ναι, ακομα και συγχυση και απελπισια καποιες στιγμες. Μηπως αυτα δεν τα βιωνουν και οι ιδιοκτητες σκυλων ρατσας;

Δε θελω καν να σκεφτω την πιθανοντητα να χαθει η "μικρη" μας...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Milou said:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Συγνώμη ο φίλος σου έχει σκύλο και λέει τέτοια πράγματα;;;;;;
Αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!
Kοίτα το μπόξερ που έχει εκείνος δεν το πλήρωσε και το αγαπάει πολύ, μην τον αδικήσω κιόλας.
Απλά αυτό πιστεύει για κάποιους που έχουν πανάκριβα σκυλιά και το θεωρεί φυσικό.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Και η Paris Hilton έχει διάφορα κατα καιρούς σκυλάκια ράτσας (και υποθέτω απο εκτροφέα) αλλά δεν νομίζω να τα αγαπάει ιδιαίτερα....

Άσε που αυτή μπορεί και να τα νοικιάζει.... :evil:

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα ξέρετε πως νιώθω για την ημίαιμη που έχασα. Όσο για το κόστος της θεραπείας καλαζααρ +όλα τ' άλλα να μην της λείψει τίποτα, είναι γνωστά. Ζωντανό πλάσμα χάνεις, μέλος της οικογένειας. Τι σχέση έχει αν πλήρωσες γι αυτό ή όχι;

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Αυτό που περιγράφει ο φίλος σου είναι η λύπη, η στεναχώρια, η απογοήτευση που θα βιώσει κάποιος επειδή θα χάσει τα όσα € έδωσε για να αποκτήσει ένα ακριβό αξεσουάρ.

Τίποτα δεν έχει να κάνει με τη λύπη, τη στεναχώρια, την απογοήτευση, την αγωνία που νιώθει κάποιος που έχει χάσει και ψάχνει το φίλο του, το παρεάκι του, το "παιδί" του.

Πες του ότι συγκρίνει ανόμοια πράγματα, κι επίσης ότι το τι και πως νιώθει ο καθένας δεν εξαρτάται απαραίτητα από το πόσο βαθιά έχει βάλει το χέρι στην τσέπη

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Μην ακούω χαζομαρίτσες. Όταν έχεις ένα σκυλάκι το αγαπάς και το προσέχεις σαν παιδί σου είτε έχεις πληρώσει γι'αυτό, είτε όχι.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Συμφωνω με τους προλαλησαντες!

ΔΕΝ εχει σχεση, ποσα λεφτα εχει δοσει καπιος για το σκυλακι του- με το ποσο το αγαπαει.
Εγω ξερω ατομα που ακριβοπληροσαν για τον σκυλο τους και τον εχουν καπου στο μπαλκονι ή στην τερατσα μαντρομενο- χορις να τους καιγεται καρφι- και ξερω και αλλους που βρηκαν το παμβρομικο και τρεισαθλιο ημιαιμο στο δρομο και το εχουν τωρα στα πουπουλα και να τρωει με χρυσες κουταλες.
Ποιος θα στενοχορηθει πιο πολυ, αν χασει τον σκυλο του????

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Την αξια ενός σκυλιού οικονομικά μπορώ να το δικαιολογήσω μονο στους εκτροφείς όπου εκεί για να γίνει η επιλεκτική εκτροφή της ράτσας πραγματικά δίνουν παρα πολλά λεφτά και κόπο διεκδικώντας έναν απόγονο πρωταθλητών από οποια χωρα και αν είναι και αυτό για αυτούς είναι χρυσαφι και για άλλους εκτροφεις ισως κάτι αξιοζήλευτο.
Αν όμως δεν είσαι εκτροφέας και θεωρείς ότι ένα σκυλί έχει μεγαλύτερη αξια από κάτι άλλο..
τότε δυο ειναι οι θεωριες που παίζουν..
1.Η είσαι καρμίρης όπως τρως ένα μπιφτέκι και κλαις τα λεφτά σου για τον υπόλοιπο μηνα οποτε θεωρείς ότι τα λεφτά που έδωσες για τον σκύλο σου θα τα
κλαις και εκτιμάς κάπως έτσι για να παρηγοριέσαι για το ποσο..
2.Η απλά είσαι ένας ανθρωπος όπου τα πάντα τα μετράς βάση χρημάτων οποτε για τον ίδιο ανθρωπο έχουν μεγαλύτεροι αξια ανάλογα αυτοί που έχουν λεφτά έναντι αυτών που δεν έχουν...
και τις δυο κατηγοριες τις θεωρώ σιχαμένες..

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
εγω συμφωνω -σχεδον- με τον φιλο σου και καπου το εχουμε ξανασυζητησει αυτο :roll: δεν ειναι θεμα ευρω και βραβειων,ειναι θεμα ειδικων προσοντων-χαρισματων-συμβιωσης,που σε "δενουν" περισσοτερο,η εστω καθημερινων εμπειριων που σου λειπουν εντονοτερα.
φατε με τωρα :lol:

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Πολλα σκυλια που το εγκαταλειπει καποιος στον δρομο ειναι συνηθως ενα
σκυλι που δεν το πληρωσε η δεν το πληρωσε ακριβα.
Αυτοι οι τυποι ανθρωποι κλαινε τα λεφτα τους και σιγουρα θα το πουλησουν σε οποιονδηποτε για να παρουν τα λεφτα τους πισω.

Καποια στιγμη νομιζω οτε μερικοι ανθρωποι εαν δεν εχουν πληρωσει για κατι δεν το εκτιμανε κι ολας..δυστιχως :evil:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Ο τύπος, λοιπόν, άρχισε να λέει ότι εννοείται ότι έχει τρελαθεί ο άνθρωπος και ότι άλλη αξία έχει ένα σκυλί που κάποιος έχει πληρώσει πανάκριβα από ένα οποιοδήποτε άλλο, ότι στην τελική είναι περιουσιακό στοιχείο και ότι ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
Όλα τα σκυλιά αντιμετωπίζονται από το νόμο ως περιουσιακά στοιχεία, όχι μόνο τα καθαρόαιμα. Από κει και πέρα, η αγάπη και η φροντίδα που θα εισπράξει ένα ζώο κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του είναι θεμα του ιδιοκτήτη του και όχι της αντικειμενικής του αξίας.

Εγώ πάντως πιστεύω πως αυτά που φροντίζονται λιγότερο από όλα είναι τα εκθεσιακά που βγαίνουν από τα boxes μόνο για να μπουν στους στίβους των εκθέσεων (και να ικανοποιήσουν το "ψώνιο" των ιδιοκτητών τους) και την υπόλοιπη ζωή τους (εάν καταλήξουν σε εκτροφείς) ενοικιάζονται, επινοικιάζονται, ανταλλάσσονται, πουλιούνται και αγοράζονται, καταλήγοντας κάθε φορά σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες που κατά κανόνα βλέπουν το σκύλο ως επένδυση και όχι ως σύντροφο και φίλο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
galazia said:
εγω συμφωνω -σχεδον- με τον φιλο σου και καπου το εχουμε ξανασυζητησει αυτο :roll: δεν ειναι θεμα ευρω και βραβειων,ειναι θεμα ειδικων προσοντων-χαρισματων-συμβιωσης,που σε "δενουν" περισσοτερο,η εστω καθημερινων εμπειριων που σου λειπουν εντονοτερα.
φατε με τωρα :lol:
Δεν κατάλαβα γαλαζοπράσινη. Τι εννοάς?
(Συνηθισμένη είσαι να σε τρώμε, τώρα θα σε πειράξει? :lol: )

Κατερίνα, ωραία προσέγγιση.

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
Alexandra said:
θεμα ειδικων προσοντων-χαρισματων-συμβιωσης,
λίγο πιο λιανά please.
εαν χασω εναν σκυλο που με εχει καταταλαιπωρησει,δεν θα σκασω κιολας.
(δεν φταιει ο σκυλος,τα εχουμε πει αυτα,ο ανθρωπος φταιει παντα,αλλα τι να κανουμε τωρα,αλλοι "αγαπουν" περισσοτερο το παιδι τους,που εγινε αυτο που αυτοι ηθελαν,περισσοτερο απο το αλλο τους παιδι που δεν πληρει τις προσδοκιες τους και σας κανει εντυπωση για τον σκυλο?) :roll: