"Κυνικές" απόψεις: τιμή

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Chloe said:
Και τι σχέση έχει αυτό βρε με την τιμή αγοράς του σκύλου?
Δεν το λέω ειρωνικά, στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνω.
Και εγώ εκεί έχω χαθεί.

Υποθέτω ότι η γαλάζια μας πιστεύει ότι το σκυλί που έχεις αγοράσει είναι πάντα το σκυλί που σου ταιριάζει.

Σε αυτό το λογικό θα προσέθετα τη λέξη προσεκτικά, δηλαδή το σκυλί που έχει αγοραστεί πολύ προσεκτικά και μετά από έρευνα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του ιδιοκτήτη του.

Δε το θεωρώ απαραίτητο ότι ισχύει πάντα.

galazia

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2008
98
0
εχει σχεση,γιατι το καλο,πληρωνεται :!:

εντιτ@ καπως ετσι οπως τα καταλαβε η αλεξανδρα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Στην περίπτωση του σκύλου, εξαρτάται από το τι θεωρεί ο καθένας «καλό».

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Falko said:
Πολλα σκυλια που το εγκαταλειπει καποιος στον δρομο ειναι συνηθως ενα
σκυλι που δεν το πληρωσε η δεν το πληρωσε ακριβα.
Αυτοι οι τυποι ανθρωποι κλαινε τα λεφτα τους και σιγουρα θα το πουλησουν σε οποιονδηποτε για να παρουν τα λεφτα τους πισω.

Καποια στιγμη νομιζω οτε μερικοι ανθρωποι εαν δεν εχουν πληρωσει για κατι δεν το εκτιμανε κι ολας..δυστιχως :evil:
Δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό..
Τον δικό μου τον είχαν αγοράσει 1000 euro..(είναι ολόκληρη ιστορία να σου πω πως το ανακάλυψα..κάπου το έχω αναφέρει όμως..)
Εχει να κάνει με την οικονομική επιφάνεια του καθενός..
Πολλοί αγοράζουν σκυλάκια για χόμπι και επειδή όπως και τα ρούχα τους δεν δέχονται να είναι φτηνά έτσι και το σκυλί τους..
Εγώ μένω στο παλαιό φάληρο..,οι περισσότεροι τα σκυλιά τους τα έχουν βρει και σχεδόν όλα είναι ράτσας..
Εχω όμως και μια περιπτωση γείτονα ,όπου του χάρισαν ένα πιτμπουλ όπου πραγματικά το σκυλάκι το λυπάμαι..,το έχει κλεισμένο σε ένα μπαλκονάκι χειμώνα καλοκαίρι και αυτό κλαίει..,το έχει και καλά για φύλακα..στο μεταξύ είναι αξιολάτρευτο πλάσμα...
εεεε.. αυτού του το χάρισαν και είναι σε αυτές τις περιπτώσεις που λες..

Οσον αφορά τα σκυλάκια τα εκθεσιακά και εγώ το πιστεύω ότι είναι από τα πιο δυστυχισμένα που υπάρχουν και ίσος και σε αυτή την περίπτωση τα "κοπρακια" να είναι πιο ευτυχισμένα..
Για μένα δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει αυτό το "τοπικ"..αυτό το ερώτημα..
να ήταν απλά αυτονόητο..

Δεν είναι θέμα προσεγγίσης..,δεν διαπραγματεύεται μια ψυχή..
Δεν είναι χόμπι για αγωνες..,δεν είναι αξεσουάρ να πηγαίνει με τα ρούχα μας,δεν μετριέται σε αξια,όσο μπορούμε να μετρήσουμε σε αξια τους ανθρωπους.., άλλο τόσο μπορούμε να μετρήσουμε και τα σκυλιά..
Θαυμάζω τα σκυλιά που γεννήθηκαν με παραπάνω δυνατότητες όπως και τους ανθρώπους ,αλλα όλοι έχουν ψυχή και όλοι τα ίδια δικαιώματα..
Δεν μετριέται,δεν αγοράζεται,δεν διαπραγματεύεται,δεν πουλιέται..
Είναι σαν να μου πουν να ζωγραφίσω πως αισθάνομαι όταν με φιλάει ο σκύλος μου η όταν με κοιτάει...για μένα αξίζει όλα τα αστερια,όλα τα βουνά,ολα τα νησιά του κόσμου...
Τι αξια ειχε η Νοελα της Νοελας,η της Μαλαματενιας που ηταν κοπράκια..
χαθηκαν..και για τα κοριτσια χασαν εναν θησαυρο..
Για μένα οτι θεωρω οτι με κανει καλυτερο ανθρωπο εχει αξιά...και ολα τα σκυλια εχουν πολυ μεγαλυτερη αξια απο πολλους ανθρωπους..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
σκυλάκια τα εκθεσιακά και εγώ το πιστεύω ότι είναι από τα πιο δυστυχισμένα που υπάρχουν
Κάτια συμφωνώ με όλα εκτός απ' αυτό. Δεν είναι ΟΛΑ τα εκθεσιακά σκυλιά δυστυχισμένα! Μόνο αυτά που αποκτήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας ορισμένων.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Chloe said:
σκυλάκια τα εκθεσιακά και εγώ το πιστεύω ότι είναι από τα πιο δυστυχισμένα που υπάρχουν
Κάτια συμφωνώ με όλα εκτός απ' αυτό. Δεν είναι ΟΛΑ τα εκθεσιακά σκυλιά δυστυχισμένα! Μόνο αυτά που αποκτήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας ορισμένων.
ναι..ισως δεν το εθεσα καλα... :oops: :oops:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν με δυσκολία τα χρήματα για ένα σκυλί που θέλουν να είναι, όμορφο (εκθεσιακό), υγιέστατο και στην ηλικία που θέλουν και με όλα γενικά τα χαρακτηριστικά που θέλουν γιατί όπως έχετε πει και σε άλλες συζητήσεις, ότι πληρώνεις παίρνεις.Σίγουρα είναι διαφορετικό να χάσεις ένα σκυλί που δεν έδωσες ούτε ευρώ, από ένα σκυλί που έδωσες 1000 συν άλλα 1000 το λιγότερο για εκπαίδευση, όχι τόσο για τα λεφτά αλλά για τον κόπο που έκανες για να τα μαζέψεις και για να γίνει για σένα τελικά ο τέλειος σκύλος.Και ύστερα από τόση προσπάθεια ξαφνικά να το χάσεις?Είναι πολύ άδικο.Δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν πάιζει ρόλο...ανεξάρτητα με το πόσο το αγαπάς θα τα σκεφτείς και όλα αυτά.Βέβαια δεν λέω ότι πάιζει ρόλο στο πόσο θα στεναχωρεθείς, αυτό έχει να κάνει καθαρά με το πόσο το αγαπάς και βέβαια πόσο καιρό το έχεις ώστε να δεθείς μαζί του.Δεν συμφωνώ με την άποψη αυτού του παιδιού γιατί παρα είναι κυνική απλά βλέπω και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Δεν μετράνε τα λεφτά για το πόσο θα αγαπήσεις ένα σκύλο εννοείται αλλά όταν καταφέρει δίπλα σου να γίνει τέλειος να τον χάσεις?Ακόμα και αν δεν έχεις δώσει λεφτά αλλά με κόπο τον έκανες έτσι όπως είναι δεν θα τον σκεφτείς?
Συγγνώμη που έγραψα τόσα πολλά αλλά φοβάμαι μην παρεξιγηθώ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν συμφωνώ...
Eιδικά όσον αφορά τις εκθέσεις σε αυτό το ζήτημα για μένα απλά δεν κολλάει..
Aλλα όσον αφορά τον κόπο που θα ρήξεις για να το κανεις "τέλειο"αυτό αν είσαι σωστός ιδιοκτητης θα το κανεις μια η άλλη...,θα αφιερώσεις χρόνο,κόπο,χρήμα...για να έχεις έναν καλο συμπαραστάτη και συγκάτοικο,θα φροντίσεις την υγεία του,και την συμπεριφορά του με κάποιον εκπαιδευτη..,είναι όλα στο παιχνίδι..,μια η άλλη είτε αγοράσεις ,είτε βρείς ενα σκυλι στον δρομο..

Το ότι λέμε" ότι αγοράσεις παίρνεις" το λέμε για άλλους λόγους όπου δεν περιθωριοποιούμε ηθικά αυτά τα σκυλιά..αλλα δεν προτρέπουμε
να αγοράζουν pappy mills για να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν ένα υγιές σκυλί..αλλα μην τα μπερδεύεις..άλλο το ένα και άλλο το άλλο..

Είναι σαν να έχεις δυο παιδιά..,το ένα μπορεί να σπουδάσει να πάρει πολλά πτυχία και master όπου θα έχεις δώσει πολλά χρήματα και εσύ..
Ενώ στο άλλο δεν ήθελε να σπουδάσει και απλά δούλεψε..
Δηλαδή έχεις επενδύσει καλύτερα στο ένα παιδί από το άλλο?
θα κλαις τα λεφτά σου αν πάθει κάτι το ένα..
και στην τελική δεν είσαι υποχρεωμένος ως γονέας τουλάχιστον στο πρώτο πτυχίο να βοηθήσεις αν εκεινο θελει..?

Δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν πάιζει ρόλο...ανεξάρτητα με το πόσο το αγαπάς θα τα σκεφτείς και όλα αυτά.Βέβαια δεν λέω ότι πάιζει ρόλο στο πόσο θα στεναχωρεθείς, αυτό έχει να κάνει καθαρά με το πόσο το αγαπάς και βέβαια πόσο καιρό το έχεις ώστε να δεθείς μαζί του.Δεν συμφωνώ με την άποψη αυτού του παιδιού γιατί παρα είναι κυνική απλά βλέπω και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Οχι οταν χανεις κατι που αγαπας...αν αγαπας μονο αυτο δεν σκεφτεσαι..
δεν ειναι λαπτοπ που επεσε νερο και χαθηκαν τα προγραμματα που με κοπο ειχες βαλει μεσα..
Νομιζω οτι δεν ειναι νομισμα αλλα νομισματα..αυτη η συζητηση εχει 100παρακλαδια αλλα το σημαντικότερο για μενα ειναι ενα....
τι ειναι η αγαπη αραγε?
Πως αγαπαω εγω ..,εσυ ..,αυτος...ποιος αγαπαει καλυτερα?
πως να το ζυγισουμε..?
Για καποιον αυτο μπορει να πει οτι ειναι ασχετο..για μενα ομως σε αυτην την συζητηση ειναι απόλυτα σχετικό...

p.s.να λες παντα την αποψη σου ελευθερα..αν και εχει χαρακτηριστεί το φορουμ χιτλερικο:lol: :lol: θα καταλαβεις οτι ολοι την αποψη μας λεμε.. :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
To πάτε τελειως λάθος.

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το συναισθηματικό δέσιμο και η στεναχώρια του ιδιοκτήτη, με την ποιότητα ή την καθαροαιμία, ή την προέλευση του σκύλου.

Ακόμα και ο πιο κυνικός εκτροφέας, αν χάσει έναν σκύλο θα στεναχωρεθεί και για τον σκύλο, είναι σίγουρο αυτό. Δεν γνωριζω κανέναν όμως που να στεναχωρεθεί περισσότερο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γιατί ο σκύλος είναι από καλά αίματα ή ακριβός. Αυτό είναι μάλλον ίδιον των ιδιωτων και το θεωρω αρρωστημένο - ένας τέτοιος άνθρωπος είναι απόβρασμα για μένα.
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως. Απλά - ένας εκτροφέας ίσως στεναχωρεθεί 2 φορές - μπορείς να το δείς κι έτσι ... αν δεν δεθεί με τον σκύλο - είναι άλλο θέμα, μπορει να μην πλαντάξει στο κλάμα, αλλά φανταστείτε ότι αυτό που εσείς περνάτε ίσως 4 ή 5 φορες στην ζωή σας (κατά μέσο όρο) μπορεί ένας εκτροφέας να το περνάει συνέχεια, κάθε χρόνο, για όλη του την ζωή ...

Χαρακτηρίστικά θα αναφέρω την κοπέλα μου, που ενώ ΛΙΩΝΕΙ με οποιοδήποτε άλλο σκυλι, τα δικά μου δεν τα αγκαλιάζει, δεν τους μιλάει γλυκά κλπ κλπ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ... σε κάποιον λοιπόν ''καυγά'' ας πούμε, της λέω εγώ ''δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που κάνεις ... πώς λιώνεις έτσι πχ για το κόκερ της αδερφής σου και όχι για τα δικά μας ... ?? και τότε μου είπε κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν το είχα αναλογιστεί, (είμαι και νέος εκτροφέας - εχω χάσει 2-3 σκύλους αλλά πολλά σκυλιά έχω τα τελευταία 8 χρόνια περίπου)
'' τα δικά μας μήπως έχεις καταλάβει ότι θα αρχίζουν να πεθαίνουν ένα - ένα σε λίγο ?? ''

Σκεφτείτε το ...

Τώρα, σχετικά με την τοποθέτηση της Rottie, διαφωνώ κάθετα και αυτό λόγω εμπειρίας.

Συμφωνώ μόνο στο κομμάτι των box.

Στο κομμάτι των ανταλλαγών - πωλήσεων - ενοικιάσεων κλπ έχω να πώ το εξής:

- Ο σκύλος στρεσσάρεται, οκ ...

- Ο σκύλος όμως δεν δυστυχεί ... γιατί ??
έχω δεί (και έχω) σκυλιά που έχουν μεγαλώσει αλλού, και μετά πωλήθηκαν. Εχω να πώ ότι το σκυλί προσαρμόζεται και σε χ χρονικό διάστημα (ανάλογα με την φυλή - το φύλο - τον χαρακτήρα του κλπ ) δεν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορα από πρίν, που ήταν με άλλον ιδιοκτήτη.

- Θεωρώ ότι παρασυρόμαστε απο συναισθηματισμό όταν δίνουμε στον σκύλο ανθρώπινα χαρακτηριστικά (πιστεύω βέβαια τις διάφορες ιστορίες για σκυλιά που πέθαναν από την πεινα όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης τους αλλά νομίζω ότι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιωνει τον κανόνα) και σίγουρα είναι ακραίο να λέμε ότι ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ είναι τα εκθεσιακά, για μένα ότι χειρότερο έχω δεί και μπορώ να φανταστώ ποτέ είναι σκυλί μόνο του στο μπαλκόνι στον ήλιο για 12 χρόνια, και αυτό - ναι- είναι δυστυχισμένο.

Αν πωληθεί - σαν εμπόρευμα ίσως το δέχομαι- ένα σκυλί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ αυτό να κάνει δυστυχισμένο το σκυλί, γιατί πολύ απλά δεν το συνειδητοποιεί - δεν το ενοχλεί να πωληθεί σαν σακί με πατάτες - το σκυλί το ενοχλεί όταν δεν έχει παρέα - φαγητό - νερό - ίσκιο και υγεία και γνωρίζω ελάχιστα εκθεσιακά που δεν απολαμβάνουν αυτά τα προνόμια.

Να εξειδικεύσω εδώ ότι σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί η παρέα ενός maltese που ζεί σε διαμέρισμα με την παρέα που κάνω εγώ πχ στα σκυλιά μου, αυτό ισχύει και το γνωρίζουν όλοι , αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τα σκυλιά αυτά δυστυχή, ακόμα και θέμα ρουτίνας να κάνω εγώ την εκπαίδευση - το χάδι - το παιχνίδι κλπ αυτά πάλι ευτυχισμένα θα είναι, γιατί δεν το συνειδητοποιούν ... παράδειγμα αν πάω τα σκυλιά μου στην θάλασσα για να γραμμώσουν τα πόδια τους αυτά πάλι θα παίξουν θα τρέξουν και θα ξετρελλαθούν - δεν θα έχει καμία διαφορά από το σκυλί της chloe που θα πάει στην θάλασσα για να περάσουν ένα ωραίο απόγευμα και μόνο ...

αυτα και sorry για το μεγάλο post :oops:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Φυσικά και είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου όπως και για τα σκυλιά σου.Είσαι υπεύθυνος γι' αυτά.Μόνο οι εκθέσεις είναι είδος πολυτελείας και ούτε καν συμφωνώ να γίνοντε.
Το ό,τι πληρώσεις παίρνεις το είπατε για ένα σκυλί που θες να σου βγει καλά στην υγεία του χωρίς προβλήματα και εάν είναι να δώσεις πολλά λεφτά να ξέρεις ότι είναι και καθαρόαιμο γιατί στα pet shop σου δίνουν ότι να ναι.Δεν βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό.
Αλλά για να σε ρωτήσω κάτι, εάν το παιδί σου σπουδάζει 10 χρόνια ιατρική και τελικά γίνει κάτι άλλο δεν θα κλαις το κόπο του?Φυσικά... Εάν όμως πάθει κάτι το μόνο που θα πεις μετά από χρόνια είναι 'θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός γιατρός, είχαμε επενδύσει πολλά σε αυτό'.Άσχετα με τα λεφτά πάλι θα κλαις το κόπο του με άλλο τρόπο.
Κάπως έτσι το εννοω.Δεν τίθεται θέμα αγάπης, το ξαναλέω...
Και όσο γι αυτό που είπες ότι για να κάνεις τέλειο το σκυλί σου θα χαλάσεις λεφτά και θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς διαφωνώ.Εγώ θεωρώ τέλειο το σκύλο μου χωρίς να έχω δώσει λεφτά σε εκπαιδευτή.Τον έχω εκπαιδεύσει μόνη μου.Διαθέτω βέβαια λεφτά για την υγεία του όσα κι αν χρειαστούν.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δεν θα είχες Westie χωρίς τις εκθέσεις ... μπορείς να το καταλάβεις αυτό ??

Δεν είναι είδος πολυτελειας είναι ένα από τα λίγα απαραίτητα και αναπόσπαστα εργαλεία της εκτροφής.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Ναι αλλά για έναν απλό ιδιώτη που το μόνο που θέλει είναι ενα σκυλάκο για παρέα, η έκθεση είναι είδος πολυτελείας.Δεν είναι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα ολοκληρώσω και εγώ όσον αφορά αυτό που είπα για τα εκθεσιακά..
Καταρχάς την δυστυχία δεν την προκαλεί ο ίδιος ο σκύλος αλλα ο άνθρωπος...
Οταν είπα για τα εκθεσιακά..οτι ειναι δυστυχισμένα για μένα και ξαναλέω όπως είπα και στο πρώτο μου post ..αν δεν είναι η δουλειά σου αλλα κατά κάποιο τρόπο το χρησιμοποιείς για την δικη σου ματαιοδοξία..
Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα να συμμετέχει σε όλη του την ζωή ένας σκύλος σε αγώνες εκθέσεις αν δεν είναι η δουλειά του...
θυμάμαι κάποτε πριν 15 χρονια πήγαμε το πήγαμε το μαλτεζάκη μου για bea 1!!
την ταλαιπωρία που τραβήξαμε κάτω από τον ήλιο με τις ώρες μέχρι να έρθει η σειρά μας δεν περιγράφεται..
Όταν κάποιος συμμετέχει σε όλη την ζωή του σκύλου του σε αγώνες και εκθέσεις ,τότε παύει από ένα σημείο και πέρα να "διασκεδάζει" αν μπορεί να το πει κάποιος με τον σκύλο του, αλλα εξυπηρετεί την δικη του ματαιοδοξία όπου σε κάποια φάση γίνεται και εμμονη..
Γίνεται χόμπι..,παραγγέλνει από το εξωτερικό σκυλί από γονείς πρωταθλητών όχι για εκτροφή αλλα να νικήσει σε αγώνες...αυτό τι είναι?
Αυτός ο άνθρωπος παίρνει κατοικίδιο?εμενα μου φαίνεται σαν να παίζει στον ιππόδρομο...
Το να πας μια, άντε δυο φορες για χαβαλέ το δικαιολογώ ,εμπειρία είναι, το να τρέχεις ομως σε όλη την ζωή του σκύλου σου σε εκθέσεις,να το έχεις μόνιμα σε κομμωτήρια και με συγκεκριμένα βήματα και προβες...αλήθεια θα θελα να ξέρω ..ρώτησε κανένας αυτά τα σκυλάκια αν θέλουνε?
Για μένα οι εκθέσεις θα έπρεπε να είναι αυστηρά και μονο για τους εκτροφείς...και να απαγορεύεται η συμμετοχη σε άτομα που κάνουν απλά το χόμπι τους..,για μένα αυτά τα άτομα ψυχολογικά δεν απέχουν από τους συλλέκτες..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
dali said:
Ναι αλλά για έναν απλό ιδιώτη που το μόνο που θέλει είναι ενα σκυλάκο για παρέα, η έκθεση είναι είδος πολυτελείας.Δεν είναι?
Σου απαντησε.. :wink:

απαραίτητα και αναπόσπαστα εργαλεία της εκτροφής.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Γιατί ?? Κοστίζει 25 - 40 ευρώ ... η πολυτέλεια πού είναι ??

Πάω στοίχημα ότι έχεις δώσει περισσότερα στο pet - shop για ένα κρεβατάκι σκύλου ...

Τί θέλω να πώ ... αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, βλ. άλλες χώρες, η έκθεση θα μπορούσε να ήταν μία πολύ πολύ ευχάριστη βόλτα για σένα και τον σκύλο σου, και τεράστια βοηθεια στις γνώσεις σου γύρω από τα ζωα - βοήθεια στον εκτροφέα σου και στην φυλή σου ...

Τώρα που (ίσως) δεν έχεις εκτροφέα - έχεις westie από τύχη - δεν ξέρεις τί είναι η έκθεση (όχι εσυ συγκεκριμένα - καταλαβαίνεις πώς το πάω) είναι πολυτέλεια - ναι ... [/img]

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Κango - έχεις λάθος - στην ιδανική περίπτωση άμα μιλήσουμε - τα σκυλιά των εκτροφέων θα έπρεπε να είναι όλα σε σπίτια που θα τα φροντιζαν και να τα πήγαιναν σε εκθέσεις - εργασία κλπ κλπ ...

Δεν πρέπει να κλείνει ο κύκλος - πρέπει να ανοίγει ... :wink:

Το παράδειγμα του ''τρελλού που πάει σε όλη του την ζωή του τον σκύλο σε εκθέσεις, δεν το έχω συναντήσει - χωρίς ώφελος - παρά ελάχιστες φορές - και αυτές πραγματικά τις χαίρομαι ... αλλά είναι πάρα πάρα πολύ σπάνιο - για να το λές πρέπει κάπου να το έχεις δεί, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο ... η έκθεση για τον σκύλο γιατί είναι ταλαιπωρία ?? Τί διαφορά έχει από μία εκδρομή σε σκυλοπάρκο που όλοι θα επικροτούσατε ?? Σκέψου ένα άρκο τεράστιο με ανθρώπους που κατά 90% έχουν αρκετά καλές γνώσεις για τους σκύλους - δεν θα πήγαινες ?? Νομίζω και παρατηρώντας την συμπεριφορά πολυ έμπειρων σκύλων σε εκθέσεις, που και εγώ έχω, ότι κάθε άλλο παρά τραυματική εμπειρία είναι ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Τώρα, σχετικά με την τοποθέτηση της Rottie, διαφωνώ κάθετα και αυτό λόγω εμπειρίας.
Γιατί διαφωνείς? Είπα:

ROTTIE said:
Εγώ πάντως πιστεύω πως αυτά που φροντίζονται λιγότερο από όλα είναι τα εκθεσιακά που βγαίνουν από τα boxes μόνο για να μπουν στους στίβους των εκθέσεων (και να ικανοποιήσουν το "ψώνιο" των ιδιοκτητών τους) και την υπόλοιπη ζωή τους (εάν καταλήξουν σε εκτροφείς) ενοικιάζονται, επινοικιάζονται, ανταλλάσσονται, πουλιούνται και αγοράζονται, καταλήγοντας κάθε φορά σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες που κατά κανόνα βλέπουν το σκύλο ως επένδυση και όχι ως σύντροφο και φίλο.
Δεν είπα όλα τα εκθεσιακά.

Και διευκρινίζω:
Καλώς ή κακώς υπάρχουν ιδιοκτήτες που πήραν σκύλο μόνο για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους με αποτέλεσμα να τον περιφέρουν στις εκθέσεις και τον υπόλοιπο καιρό να είναι σε μπαλκόνι (όπως η περίπτωση του πρώην ιδιοκτήτη του σκύλου μου) και σε boxes.

Όσον αφορά τους εκτροφείς, εκ των πραγμάτων είναι αδύνατoν ένας άνθρωπος όσο και να αγαπάει τα ζώα του να φροντίζει 10-15 ζώα με τον ίδιο τρόπο που θα φρόντιζε ένα ή δυο.
Σε μια γεννά για παράδειγμα όταν όλο το βάρος της προσοχής του είναι στην μάνα και τα κουτάβια δεν θα παραμελήσει τα υπόλοιπα?

denis said:
Στο κομμάτι των ανταλλαγών - πωλήσεων - ενοικιάσεων κλπ έχω να πώ το εξής:
- Ο σκύλος στρεσσάρεται, οκ ...
- Ο σκύλος όμως δεν δυστυχεί ... γιατί ??
Συμφωνώ μαζί σου.
Εγώ δεν έγραψα πως ο σκύλος δυστυχεί. Έγραψα ότι η φροντίδα που δέχεται είναι σαφώς λιγότερη από ένα σκύλο που θα μείνει όλη τη διάρκεια της ζωής του με ένα υπεύθυνο ιδιοκτήτη που θα σεβαστεί την φύση και τις ανάγκες του ζώου.

Διάβασε αυτήν την ιστορία και πες μου τι ποιότητα ζωής έχει αυτό το Σαρ πει που ενοικιάζεται και επινοικιαζεται ως επιβήτορας και που είναι καταδικασμένο να περιφέρεται σαν αποσκευή για όλη του τη ζωη.
Απόγνωση....

denis said:
Θεωρώ ότι παρασυρόμαστε απο συναισθηματισμό όταν δίνουμε στον σκύλο ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Συμφωνώ απόλυτα!
Έχω πει επανειλημμένως πως οποιοσδήποτε συσχετισμός παιδιών και σκυλιών, για μένα προσωπικά, είναι άκυρος και το μόνο που καταφέρνουμε με παραδείγματα περί παιδιών όταν αναφερόμαστε στους σκύλους, είναι τα βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα.

dali said:
Όχι Dali δεν είναι!
Αυτή η λανθασμένη εντύπωση που έχει ο μέσος ιδιοκτήτης για τις εκθέσεις και τις πιστοποιήσεις καθαροαιμιας, οδηγεί τους περισσότερους στα pet shopς και στους byb με τι λογική που περιγράφεις: “Έλα μωρέ… για συντροφιά το θέλω, τι να τις κάνω τις εκθέσεις και τα pedigree” …

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
dali said:
Φυσικά και είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τα πάντα για τα παιδιά σου όπως και για τα σκυλιά σου.Είσαι υπεύθυνος γι' αυτά.Μόνο οι εκθέσεις είναι είδος πολυτελείας και ούτε καν συμφωνώ να γίνοντε
.

οι εκθεσεις μας διασφαλιζουν την ποιοτητα των καθαροαιμων σκυλιων..ειναι βασικο για τους εκτροφεις..

Το ό,τι πληρώσεις παίρνεις το είπατε για ένα σκυλί που θες να σου βγει καλά στην υγεία του χωρίς προβλήματα και εάν είναι να δώσεις πολλά λεφτά να ξέρεις ότι είναι και καθαρόαιμο γιατί στα pet shop σου δίνουν ότι να ναι.Δεν βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό.
δεν διαφωνισε κανεις σε αυτο σου ειπα απλα να μην το μπερδευεις..δεν εχει να κανει με το θεμα..

Αλλά για να σε ρωτήσω κάτι, εάν το παιδί σου σπουδάζει 10 χρόνια ιατρική και τελικά γίνει κάτι άλλο δεν θα κλαις το κόπο του?Φυσικά... Εάν όμως πάθει κάτι το μόνο που θα πεις μετά από χρόνια είναι 'θα μπορούσε να γίνει πολύ καλός γιατρός, είχαμε επενδύσει πολλά σε αυτό'.Άσχετα με τα λεφτά πάλι θα κλαις το κόπο του με άλλο τρόπο.
θα κλαιω το παιδι μου...δεν θα μενει αλλο δακρυ για λεπτομεριες..
Κάπως έτσι το εννοω.Δεν τίθεται θέμα αγάπης, το ξαναλέω...
για μενα τιθεται...
και αυτος που εχει κλεισμενο εξω το σκυλι του χειμωνα καλοκαιρι οτι το αγαπαει λεει...και αυτος που εχει γραμενα τα παιδια του οτι τα αγαπαει λεει..
Και όσο γι αυτό που είπες ότι για να κάνεις τέλειο το σκυλί σου θα χαλάσεις λεφτά και θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς διαφωνώ.Εγώ θεωρώ τέλειο το σκύλο μου χωρίς να έχω δώσει λεφτά σε εκπαιδευτή.Τον έχω εκπαιδεύσει μόνη μου.Διαθέτω βέβαια λεφτά για την υγεία του όσα κι αν χρειαστούν
και εγω διαφωνω μαζι σου...ειναι υποχρεωση του καθενος να αφιερωσει λεφτα για την υγεια του και αν χρειαστει για την εκπεδευση του..δεν πας ετσι οταν σκεφτεσαι να αγορασεις σκυλι..η να παρεις..εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει να χρειαστει να δοσεις πολλα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
denis said:
Κango - έχεις λάθος - στην ιδανική περίπτωση άμα μιλήσουμε - τα σκυλιά των εκτροφέων θα έπρεπε να είναι όλα σε σπίτια που θα τα φροντιζαν και να τα πήγαιναν σε εκθέσεις - εργασία κλπ κλπ ...

Δεν πρέπει να κλείνει ο κύκλος - πρέπει να ανοίγει ... :wink:

Το παράδειγμα του ''τρελλού που πάει σε όλη του την ζωή του τον σκύλο σε εκθέσεις, δεν το έχω συναντήσει - χωρίς ώφελος - παρά ελάχιστες φορές - και αυτές πραγματικά τις χαίρομαι ... αλλά είναι πάρα πάρα πολύ σπάνιο - για να το λές πρέπει κάπου να το έχεις δεί, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο ... η έκθεση για τον σκύλο γιατί είναι ταλαιπωρία ?? Τί διαφορά έχει από μία εκδρομή σε σκυλοπάρκο που όλοι θα επικροτούσατε ?? Σκέψου ένα άρκο τεράστιο με ανθρώπους που κατά 90% έχουν αρκετά καλές γνώσεις για τους σκύλους - δεν θα πήγαινες ?? Νομίζω και παρατηρώντας την συμπεριφορά πολυ έμπειρων σκύλων σε εκθέσεις, που και εγώ έχω, ότι κάθε άλλο παρά τραυματική εμπειρία είναι ...
ναι το εχω δει..
Η διαφορα με ενα σκυλοπαρκο ειναι οτι στο σκυλοπαρκο παμε να παιξουμε ενω εκει θα εχουμε περασει groomers,προβες ωρες ατέλειωτες...
Αν παμε να παρακολουθησουμε απλα τοτε ναι μπορει να μοιαζει με ενα σκυλοπαρκο..
Εγω δεν μπορω να καταλαβω τι ουσιαστικα πρσφερει να συμετεχει ενας μη εκτροφεας σε εκθεσεις..