"Κυνικές" απόψεις: τιμή

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
(δεν διαβασα ολα τα ποστς,μονο το πρωτο)

ποτε δεν θα αγορασω σκυλι(ποτε μην λες ποτε ομως λεει...).
υπαρχουν κ θα υπαρχουν χιλιααααδες αδεσποτα π με τα λεφτα π θα εδινα να αγορασω ενα σκυλι(1000ευρω?) θα εμβολιαζα,στειρωνα πολλα αλλα.
εχω συμμαθητη π θα παρει σκυλο,τ ειπα αδεσποτο κ μ λεει ''τι λες μωρε?αλλο ειναι να το αγορασεις!'',δεν εχει υπομονη κ δεν θα ασχοληθει με το σκυλο.θα κανει το ψωνιο του.αυτα απο μενα...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μα το δίλημμα που τίθεται είναι πλαστό. Μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα.

Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες και εκτροφείς είναι σύμμαχοι των αδέσποτων και όχι εχθροί, με την ίδια λογική δεν πρέπει να έχεις καθόλου σκύλο, γιατί τα έξοδα συντήρησης και διατροφής του θα μπορούσαν να μοιραστούν σε φιλοζωικές, ή να γίνουν απλά κονσέρβες για τα αδέσποτα της γειτονιάς σου ... είναι λάθος αντιμετωπιση αυτή ...

Η επιλογή σου είναι όχι μόνο σεβαστή αλλά πολύ ευχάριστη για οποιονδήποτε ηθικό εκτροφέα, πολλοί από αυτους έχουν και ημίαιμα ζωα αλλά και να μην έχουν , δεν κάνουν ζημιά στο θέμα των αδέσποτων - καλο κάνουν ...

Rottie δεν είπες ΟΛΑ αλλά το νόημα είναι το ίδιο - και δύσκολα διακριτέο ...

Την ιστορία την έχω διαβάσει - δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο σκύλος επινοικιάζεται συνεχώς για όλη του την ζωή, αλλά ξέρω 1-2 (μόνο) τέτοιες περιπτώσεις και δεν συμφωνω φυσικά ... παρ'όλα αυτά ακόμα και ένας τέτοιος σκύλος δεν είναι απαραίτητα δυστυχής - ένα τετοιο ζώο δεν δένεται επισης με κανέναν άρα δεν δυστυχεί ...

Γενικά ναι, συμφωνώ αλλά συγκρίνεις τον ΤΕΛΕΙΟ ιδιοκτήτη με τον ΧΕΙΡΙΣΤΟ εκτροφέα - τα συμπεράσματα θα είναι φυσικά τα αυτονόητα ... θα μπορούσα κι εγώ να λέω για τον τέλειο εκτροφέα που έχει 2 σκυλιά σαν παιδιά του και για τον ιδιοκτήτη που χτυπάει και δένει στο μπαλκόνι το σκυλί - δεν βγαίνει νοημα έτσι - παρά μόνο πλασματικό - σε επίπεδο μέσου όρου ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δυστυχώς νομίζω ότι τα σκυλιά των εκτροφέων περνάνε καλύτερα - δεν είναι φυσιολογικό αυτό - θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο ...

Οι εκθέσεις χρησιμεύουν σε όλους ... Κango δεν μπορεί για πάντα ένας εκτροφέας να πορευεται μόνος του και να δείχνει τα σκυλιά που μόνο αυτός κρατά - άρα ''εσύ'' -πρόσεξε τα εισαγωγικά- εκτός από το να ψάχνεις ΠΟΙΑ ΡΑΤΣΑ σου ταιριάζει και ποσα κιλά θα γίνει κλπ κλπ θα πρέπει να συμβάλλεις σε αυτό - δεν είσαι μόνο καταναλωτής - δεν είμαι SUPER MARKET σκύλων :wink:

Στο εξωτερικό αυτά είναι πιο μέσα στο μυαλό του κόσμου - η ενασχόληση με τα ζώα (και όχι μόνο οι εκθεσεις) είναι καθημερινότητα και καταλαμβάνουν τεράστιο ποσοστό στα ''χόμπι'' του κόσμου ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Γενικά ναι, συμφωνώ αλλά συγκρίνεις τον ΤΕΛΕΙΟ ιδιοκτήτη με τον ΧΕΙΡΙΣΤΟ εκτροφέα - τα συμπεράσματα θα είναι φυσικά τα αυτονόητα ... θα μπορούσα κι εγώ να λέω για τον τέλειο εκτροφέα που έχει 2 σκυλιά σαν παιδιά του και για τον ιδιοκτήτη που χτυπάει και δένει στο μπαλκόνι το σκυλί - δεν βγαίνει νοημα έτσι - παρά μόνο πλασματικό
Δεν αναφέρθηκα στον χείριστο εκτροφέα, αλλά σε οποιοδήποτε εκτροφέα που όσο και να αγαπάει τα σκυλιά του, δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να τα φροντίσει όλα στον ίδιο βαθμό.
Εγώ, για παράδειγμα, βγάζω καθημερινά το σκυλί μου 3 ώρες βόλτα. Εάν είχα 5 σκυλιά θα έπρεπε να μην ασχολούμαι με τίποτα άλλο, παρά μόνο με τις βόλτες τους, μιας που θα έπρεπε να βρίσκομαι 15 ώρες στους δρόμους!

Αναγκαστικά λοιπόν θα περιόριζα την ώρα της βόλτας του καθενός. Δεν σημαίνει πως θα τα αγαπούσα λιγότερο, αλλά η φροντίδα τους, εάν επιπλέον είχα να ασχοληθώ με γέννα ή με κάποια ασθενή ζώα, θα περιορίζονταν στα απολύτως απαραίτητα.

denis said:
παρ'όλα αυτά ακόμα και ένας τέτοιος σκύλος δεν είναι απαραίτητα δυστυχής - ένα τετοιο ζώο δεν δένεται επισης με κανέναν άρα δεν δυστυχεί ...
Σέβομαι την άποψη σου, αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω πως ένα ζώο που ζει σε kennels και περιφέρεται σαν βαλίτσα από δω και από κει, δυστυχεί. Ο σκοπός (εκτροφικος στόχος) σε αυτήν την περίπτωση, δεν αγιάζει τα μέσα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Οχι, είπα και εγώ ότι διαφωνώ ... το ζώο δεν δυστυχεί με την έννοια του ότι δεν είναι κάθε μέρα όλη μέρα δυστυχισμένο, αλλά πάντα χαρουμενο. Δυστυχεί -και εδώ ενίσταμαι- γιατί δεν έχει την ευκαιρία να δεθεί ισοβίως με μία αγέλη- πράγμα για το οποίο είναι προγραμμματισμένο- άρα κάτι του λείπει - και δεν συμφωνώ με αυτό ... είναι όμως προγραμματισμένο να ανέχεται και 2-3 αλλαγές στην ζωή του - ριζικές - αν αλλάξει 1-2 ιδιοκτήτες δηλαδή πάλι δένεται, και, νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτό φαίνεται και στα αδέσποτα ...

Σχετικά με τον ''οποιονδήποτε'' εκτροφεα, κι εγώ μπορω να σου πώ για έναν που εχει 4 στρέμματα γκαζόν - 3 σκυλιά και παίζει όλη μέρα μαζί τους ... δεν βγαίνει άκρη έτσι ...

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Kango οι εκθεσεις μας διασφαλιζουν την ποιοτητα των καθαροαιμων σκυλιων..ειναι βασικο για τους εκτροφεις..
To είπες και μόνος σου, είναι βασικό για τους εκτροφείς.Για τις εκθέσεις είμαι παραγματικά άσχετη γι' αυτό αφού λέτε ότι είναι συμαντικές για την καθαροαιμία των σκυλιών, κάτι το οποίο δεν ήξερα, οk πάω πάσο.Για μένα πάντως δεν είναι κάτι βασικό.
Kango θα κλαιω το παιδι μου...δεν θα μενει αλλο δακρυ για λεπτομεριες..
Φυσικά και θα κλαις το παιδί σου.Είπα μετά από χρόνια θα πείς 'Τι καλός γιατρός που θα γινόταν' Eίναι κάτι φυσικό.. Μη με παρουσιάζεις σαν τέρας χωρίς συναισθήματα...

Kango και εγω διαφωνω μαζι σου...ειναι υποχρεωση του καθενος να αφιερωσει λεφτα για την υγεια του και αν χρειαστει για την εκπεδευση του..δεν πας ετσι οταν σκεφτεσαι να αγορασεις σκυλι..η να παρεις..εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει να χρειαστει να δοσεις πολλα..
Δεν πας έτσι για να αγοράσεις σκυλί αλλά προσπαθείς και άν τα καταφέρεις μόνος σου γιατί να πας σε εκπαιδευτή?έτσι δεν είναι?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oι εκτροφείς ρε παιδιά δεν βγάζουν σκυλιά για τους ίδιους - δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το καταλαβαίνετε ...

Τέλοσπάντων, για μένα είναι σημαντικές ... (χάλια τροπος να κλεινεις μία συζήτηση - αλλά βλέπω ότι εφαρμόζεται και πιάνει)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Σαφώς και είναι σημαντικές οι εκθέσεις.
Δεν πρέπει να υπάρχει μια σύγκριση?Κάποιος ειδικός να ελέγχει ποιος σκύλος πλησιάζει το πρότυπο και ποιός όχι?
Δουλειά για εμάς κάνουν οι εκτροφείς κατά τη γνώμη μου..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
dali said:
Kango οι εκθεσεις μας διασφαλιζουν την ποιοτητα των καθαροαιμων σκυλιων..ειναι βασικο για τους εκτροφεις..
To είπες και μόνος σου, είναι βασικό για τους εκτροφείς.Για τις εκθέσεις είμαι παραγματικά άσχετη γι' αυτό αφού λέτε ότι είναι συμαντικές για την καθαροαιμία των σκυλιών, κάτι το οποίο δεν ήξερα, οk πάω πάσο.Για μένα πάντως δεν είναι κάτι βασικό.
Kango θα κλαιω το παιδι μου...δεν θα μενει αλλο δακρυ για λεπτομεριες..
Φυσικά και θα κλαις το παιδί σου.Είπα μετά από χρόνια θα πείς 'Τι καλός γιατρός που θα γινόταν' Eίναι κάτι φυσικό.. Μη με παρουσιάζεις σαν τέρας χωρίς συναισθήματα...

Kango και εγω διαφωνω μαζι σου...ειναι υποχρεωση του καθενος να αφιερωσει λεφτα για την υγεια του και αν χρειαστει για την εκπεδευση του..δεν πας ετσι οταν σκεφτεσαι να αγορασεις σκυλι..η να παρεις..εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει να χρειαστει να δοσεις πολλα..
Δεν πας έτσι για να αγοράσεις σκυλί αλλά προσπαθείς και άν τα καταφέρεις μόνος σου γιατί να πας σε εκπαιδευτή?έτσι δεν είναι?
Οχι dali δεν εχω καμια προθεση να σε παρουσιασω σαν τερας!!
Απλα επειδη ειπες οτι θα σκεφτεσαι και αυτο..,απλα εκεινη την ωρα για μενα δεν σκεφτεσαι τιποτα..
Οσον αφορά για το τι θα δόσει ένας υποψήφιος ιδιοκτητης πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι ένα σκυλί έχει έξοδα..,είτε αυτό λέγεται κτηνίατρος,είτε εκπαιδευτης,είτε ξενοδοχείο κλπ.μπορεί να νομιζεις ότι θα τα καταφέρεις αλλα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα και δεκτικός να πληρώσεις οτιδήποτε.. :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
'' Τα κρας τέστ των εταιριών αυτοκινήτων είναι σημαντικά για τις εταιρίες ... εμένα δεν με ενδιαφέρουν μου αρέσει απλά που έχω ασφαλές αυτοκίνητο - και θέλω να ξέρω ποιό είναι το πιό ασφαλές διαβάζοντας ένα περιοδικό σε 2 λεπτα ''

Αυτό λέτε ... :wink: σου φαινεται να στέκει ??

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα το κρας τεστ στην ουσια δεν θα φανει με τα χρονια?

Γιατι νομιζω οι περισσοτεροι απο εναν εκτροφεα θελουν μονο ενα υγιές κουταβι και φυσικα να ανταποκρινεται στα προτυπα της καθε φυλης!!

Εμενα παντως προσωπικα δεν θα με ενδιεφερε να δω στην εκθεση το "χομπι"του κυρ Μιτσου αλλα η δουλεια ενος καλου εκτροφεα..,που εκει και θα με οφελησει και ισως με μαθει και κατι..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Νομίζω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει και άνετα θα μπορούσε να γίνει σπλιτ σε δεύτερο θέμα με τίτλο π.χ "εκθέσεις: Καλό ή Κακό?"
Πολύ ενδιαφέρον τόπικ ωστόσο.
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν μπορείς να δεθείς με 5-10 σκυλιά όσο δένεσαι με 1-2.
Ό,τι πληρώσεις παίρνεις - απόλυτα δεκτό.
Στενοχώρια όμως πραγματική νιώθεις όταν χάνεις κάτι που αγαπάς. Τώρα, με τι κριτήρια αγαπάει ο καθένας και τι ακριβώς είναι η αγάπη... άλλο θέμα.

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Εφοσον λοιπον καταληξαμε πως "ο,τι οληρωνεις, παιρνεις" οσοι απο εμας δεν πληρωσαμε για το σκυλο μας δεν πηραμε και τιποτα απο αυτον....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν εννοώ αυτό.
Συμφωνώ ότι αν πληρώσεις για καθαρόαιμο από φοβερά αίματα και εκπαίδευση για τα πάντα μπλα μπλα μπλα θα έχεις το σκύλο που θέλεις κι έχεις προγραμματίσει να έχεις.

Πόσο τον αγαπάς? Άλλο θέμα τελείως διαφορετικό!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οπα..γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες πως το είπα...

Αυτό το θέμα μια η άλλη έχει και την ηθική πλευρά του..
Για μένα εξίσου το ότι πληρώνεις παίρνεις είναι άλλο επίσης θέμα.(οπου κανενας δεν διαφωνησε αλλα νομιζω οτι ειναι εκτος θεματος..)
Το αν μετριέται η αξια του σκυλιού "σου" βάση κάποιον πραγμάτων ,για μένα έχει να κάνει με τον ανθρωπο και ναι..έχει να κάνει και με τον τρόπο που αγαπάει..
Το θέμα είναι ανοιχτό γιατί έχει πολλά παρακλάδια..
Στο αν θα κλάψεις παραπάνω το σκυλί σου επειδή είναι πρωταθλητής εδώ για μένα μπαίνει και ο παράγοντας ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά την αγάπη..
Για μένα δεν χωράει κανένας διαχωρισμός για τίποτα ,είτε έχω το πιο όμορφο σκυλί ,είτε το πιο άσχημο και το πιο χαζό.
Είναι θέμα αντιλήψης και αίσθησης των πραγμάτων..,για μένα ο άνθρωπος που περιέγραψες δεν αγαπάει το σκυλί του αλλα εξυπηρετεί την δικη του ματαιοδοξία.