"Κυνήγι" ΒΥΒ (Τι είναι ΒΥΒ?)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φυσικά

Απόδειξη ποιότητας είναι όλα αυτά.

Αλλιώς θα κάναμε tour τις αυλές να βρούμε σκύλους ... αν δεν υπάρχουν δεν υπάρχει ποιότητα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ενας καλός και πολυβραβευμένος σκύλος μπορει να είναι ΒΟΜΒΑ δυσπλασίας, θέλεις να μου πείς ότι θα έπαιρνες σκυλί για εκτροφή αγνώστου pedigree Promithea? Και αν δεν έπαιρνες για εκτροφή γιατί λές ότι μπορεί να είναι καλό για έναν ιδιοκτήτη ? Ολα τα εκτροφεία ακόμα και τα πολύ καλά βγάζουν δυσπλασία. Το ξέρουμε γιατί έχουν επωνυμία. Αν είναι σοβαρά επίσης αποζημιώνουν. Για τα σκυλιά αυτά τί ξέρουμε ? Τίποτα ...

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Εγω απλά θα παρακαλέσω να προσέχουμε τους χαρακτηρισμούς μας όταν απευθυνόμαστε στον οποιονδήποτε μέσα από το φόρουμ.

Τι είναι και τι όχι δεν μπορούμε να το αποδείξουμε από εδώ , αλλά όλοι αξίξουν ευγενικής (όχι "χαϊδευτικής") συμπεριφοράς.

Ας υποστηρίξουμε τα επιχειρήματα μας με ευγένεια!

Ότι έχει γραφτεί και δεν συμφωνεί με τα παραπάνω θα διαγραφεί , όπως και ότι ακολουθήσει.

Ευχαριστώ πολύ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ωραια επιτελους τις παντησεις μου τις εδωσε ο denis..

Και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ακομα..
επειδη πολυ ωρα φαγαμε με το αν ειναι byb..

τελικα τι ειναι?

Επισης δεν ειναι κακη η οπτικη που προσπαθησε να δωσει ο Μακης προσπαθοντας να πει οτι ολοι οι εκρτροφεις δεν ειναι καλοι..
Αλλα οχι οτι ενας εκτροφεας που δεν ειναι εκτροφεας και εχει λιγες γνωσεις σου διασφαλιζει και υγιοι η αρτια μορφολογικα κουταβια..
πως και γιατι να τον εμπιστευτω?
και στην τελικη τι ειναι αυτα τα 250 ευρω για αυτον?
τοσο προβλημα?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εχει pedigree

κανει εξετασεις υγειας

και λέει οτι γνωριζει απο μορφολογια απλα δεν συμμετέχει σε εκθεση

γιατι ειναι byb???????
ειπε ξερει τα σκυλια

εχει παει παλαιοτερα σε εκθεσεις

εχει παει σε εκτροφεια και εχει δει σκυλια

αρα ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ξερει

γιατι ειναι byb????
απο που εβγαλες ολα αυτα τα συμπερασματα??

επειδη δεν πάει σε εκθεσεις μορφολογίας ή επειδη δεν εδωσε 250 ευρω για να καταχωρυση επωνυμια εκτροφείου??????

αν τα εκανε αυτα θα ηταν σοβαρη και τωρα ειναι byb???

κατια ξερεις τι ειναι το wobler???

το μελος sabavd ξερει από οτι λεει
επειδη εγω ημουν ο ποιο επιθετικος απο ολους ας σου απαντησω!
γιατι ειναι ΒΥΒ?

το οτι ξερει απο σκυλια αναιρειτε απο το γεγονος οτι δεν ζητησε ποτε την γνωμη καποιου ειδικου για τα μορφολογικα χαρακτηριστηκα των σκυλων της. ατακες δεν παω γιατι τα σκυλια μου κερδιζαν με το που παταγαν στο παρκινκ και αυτη που πανε ειναι αχρηστοι τις ακουω βερεσε. Το οτι εχει μια σκυλα που εχει κανει στα 4.6 χρονια 3 γεννες λεει πολλα οπως και οτι το σκεφτεται να κανει αλλη μια
για τις δυσπλασιες περιμενω να μας πει που εστειλε τις ακτινογραφιες ?

το αν γραφει στον ΚΟΕ ή οχι δεν την κανει ποιο σοβαρη ή ασοβαρη απο αυτους που ειναι γραμμενους. το γεγονος οτι η μονη κριση της για τα μορφολογικα χαρακτηριστικα ειναι η δικια της ειναι αρκετο για την χαρακτηρηση ΒΥΒ το ιδιο θα ελεγα για οποιον απλα κατεβαζει τα σκυλια του σε εκθεσεις και δεν ελεγχει τις βασικες κληρονομικες ασθενιες που αφορουν την φυλη που εκτρεφει.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Να καλωσορίσω και εγώ το νέο μας μέλος και να πω πως επειδή σ’ αυτή τη χώρα ότι δηλώσει κανείς είναι, ένας υποψήφιος αγοραστής σκυλού, καλό θα είναι να απευθύνεται σε σωστούς και ηθικούς εκτροφείς για να ψωνίσει σκύλο και όχι στον οποιoδήποτε ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά του έχουν pedigree (να σας θυμίσω γνωστή ιστοσελίδα, που δίνει στον κάθε τυχάρπαστο την ευκαιρία να φτιάχνει το Pedigree του σκύλου του OnLine? ;)), ισχυρίζεται ότι έχει κάνει εξετάσεις στα σκυλιά του (και λοιπόν?), ζευγαρώνει τα σκυλιά του επειδή γουστάρει με ότι γουστάρει ή δεν συμμετέχει στις εκθέσεις μορφολογίας επειδή δεν γουστάρει.

Σε αντίθετη περίπτωση ίσως βρεθεί με ζώο μορφολογικά κακό, με προβλήματα υγείας ή χαρακτήρα.
Αυτό αλήθεια ποιος το γουστάρει? :rolleyes:
Ένα pedigree παρακαλώ για τον μούργο μου, πειράζει που είναι ολίγον τι μπάσταρδο?...:p:p:p

Κανείς.. αλλά όποιος παίρνει ή αγοράζει σκύλο από "ιδιώτες - μη εκτροφείς - αλλά ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ γνώστες της φυλής - που έχουν ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ καλά σκυλιά - που τα ζευγαρώνουν με άλλα ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ καλά σκυλιά (της φίλης μας ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!! :maria:) " όπως στρώνει έτσι κοιμάται.

Όσον αφορά τον ίδιο τον "ιδίωτη" τι να πείς, χριστουγεννα έρχονται τα extra $$$ είναι από όλους ευπρόσδεκτα.

Μόνο μια ερώτηση.. Αν κάποιο από τα κουτάβια δεν βγεί όπως περιμένει τι θα το κάνει? Θα το χαρίσει? Θα το κρατήσει? Θα το μοσχοπουλήσει?

Αν κάποιος δεν θέλει πλέον τον σκύλο που του χαρίστηκε ή πουλήθηκε, τι θα απογίνει?

Τα κουτάβια από τις προηγούμενες γέννες τι απέγιναν? Πουλήθηκαν? Χαρίστηκαν? Παρουσίασε πρόβλημα κάποιο?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν θέλω να πιστέψω πως αυτό γίνεται για την δημιουργία εντυπώσεων, άλλωστε επ’ αυτού τοποθετήθηκα συγκεκριμένα.

Εκτός αν το θέμα μας είναι "Είναι ή δεν είναι εγγύηση η ύπαρξη επωνυμίας εκτροφείου" και έχω παρασυρθεί από το momentum (με την έννοια της Φυσικής "p=mv).

Αν τώρα υπάρχουν κάποιοι που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν όλο το θέμα από την αρχή, τότε να συνοψίσω και να βοηθήσω και όσους δυσκολεύονται (δικαιολογημένα ίσως) να παρακολουθήσουν την συζήτηση:

Ενας καλός και πολυβραβευμένος σκύλος μπορει να είναι ΒΟΜΒΑ δυσπλασίας, θέλεις να μου πείς ότι θα έπαιρνες σκυλί για εκτροφή αγνώστου pedigree Promithea?
Τοποθετήθηκα επ’ αυτού στην ανάρτηση #98. Θα το ξαναπώ όμως πιο ξεκάθαρα:
Θα έπαιρνα σκύλο από άγνωστο (μη καταχωρημένο) εκτροφέα και το έχω κάνει, δεν θα έπαιρνα σκύλο με άγνωστες ή «θολές» γραμμές αίματος.

Η απάντηση αυτή προέκυψε από ερώτημα της Milou για το αν βρίσκουμε σωστό να επιτρέπεται να εκδίδονται (είπε «τυπώνονται» που είναι μάλλον αδόκιμος όρος) γενεαλογικοί χάρτες (πεντιγκρί) σε γέννες ιδιοκτητών που δεν έχουν κατοχυρωμένη επωνυμία εκτροφείου (ανάρτηση #76), στο οποίο της απάντησα θετικά (#89) και μου ζήτησε να το αιτιολογήσω (#91).

Η όλη απορία προέκυψε για το ηθικό του ζητήματος ιδιοκτήτης – ερασιτέχνης εκτροφέας, σε (προσωπική - το τονίζω) εκτίμησή μου πως ο/η χρήστης savavd έτυχε μάλλον σκληρής αντιμετώπισης απ’ όλους μας.

Κι επειδή συνήθως είμαι αρκετά προσεχτικός στις τοποθετήσεις μου, είναι τουλάχιστον αστείο να υπονοείται πως ειπώθηκε ή υπονοήθηκε από εμένα "να φτιάχνουμε τα χαρτιά μας μόνοι μας", "τα σκυλιά των ιδιωτών είναι καλύτερα από αυτά των καταχωρημένων εκτροφέων", "πάρτε βουνά, λιβάδια κι αυλές για να βρείτε καλούς σκύλους" και πως "μπορέι να έπαιρνα σκυλί για εκτροφή αγνώστου pedigree" (τι σημαίνει άγνωστο pedigree? δεν θα το δω? δεν γνωρίζω τα σκυλιά που περιέχονται?).

Κι εν κατακλείδι, ένας ιδιώτης που ζευγαρώνει την αμφιβόλου ποιότητας σκύλα του με κάποιον αρσενικό παρέχει τόσες εγγυήσεις όσες και ένας εκτροφέας με κατοχυρωμένη επωνυμία που πράττει το ίδιο. Ένας ιδιώτης του οποίου τα κουτάβια έχουν παίξει κι έχουν κερδίσει σε εκθέσεις μπορεί να κάνει σημαντικότερη δουλειά από έναν κατοχυρωμένο εκτροφέα που συνεχώς πατώνει. Στην Ελλάδα του (σχεδόν) 2009, πόσοι είναι οι κατοχυρωμένοι εκτροφείς που εξετάζουν σε τομείς υγείας και χρηστικότητας τα σκυλιά τους; Στα πιο απλά πράγματα βρε αδελφέ... στην δυσπλασία ας πούμε. Πόσοι είναι εν τέλει αυτοί οι «σοβαροί» κι «αναγνωρισμένοι» άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν και γιατί;
Ποιος μπορεί να μου πει πως σε μία (οποιαδήποτε) φυλή υπάρχουν περισσότεροι απ’ όσους μπορεί να μετρήσει κανείς στα δάχτυλα του ενός του χεριού, που κάνουν πράγματα υπεύθυνα και δεν παίζουν την εκτροφή τους στα ζάρια!

Αντ’ αυτού υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι σε κάθε φυλή που «ξέρουν» ή «υποδεικνύουν» το πώς θα έπρεπε να γίνει.

Σωτήρης Μπίστας
(για την άρση της ανωνυμίας – επειδή συχνά ζητείται)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλώς ήρθες και από εμένα και ελπίζω να μη σε ενοχλεί που στο φόρουμ είναι δεκτές όλες οι απόψεις ακόμα και αν καμιά φορά δεν εκφράζονται σωστά , πράγμα που όντως δεν είναι σωστό.

Κατ'αρχήν μπορεί ο όρος ΒΥΒ να μην είναι τιμητικός , αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα "κακός" άνθρωπος , ανήθικος , άτιμος , κλπ.

Μπορεί να είναι ο μη πληροφορημένος , ο ημιπληροφορημένος , ο μπερδεμένος , ο άνθρωπος με μια διαφορετική νοοτροπία-σκέψη , κλπ.

Εγώ θα έλεγα το εξής , αφού αγαπάς τα σκυλιά , σου αρέσει συγκεκριμένη φυλή και έχεις την δυνατότητα και την διάθεση να έχεις παραπάνω από 1 ζώα , έχεις γνώσεις , ξοδεύεις λεφτά για εξετάσεις , φροντίδα , κλπ.

Γιατί δεν το ολοκληρώνεις με το να ενημερώνεσε συνεχώς , να πηγαίνεις σε εκθέσεις , εξετάσεις εργασίας (όχι μόνο για τους τίτλους αλλά γιατί ίσως ξέρεις καλύτερα και από εμένα πως μέσα από αυτές τις διαδικασίες προάγεις το καλό της φυλής σου και της κυνοφιλίας) και να βελτιώνεις την φυλή που αγαπάς με όραμα και ζευγαρώματα με καλύτερα δείγματα και από αυτά που έχεις ήδη?

Δώσε και τα ρημαδιασμένα τα 250 να πάρεις και τον "τίτλο" και από πιθανός ΒΥΒ θα γίνεις πρότυπο εκτροφέας! :)

Είσαι δηλαδή τόσο κόντα , όσο και μακρυά...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Λάθος κατάλαβες ότι υπονόησα ότι προστάζεις να κάνει κάποιος αυτά που λές ...
οπότε η δημοσίευσή σου δεν μου δίνει πάτημα να κάνω κάποια άλλη ... που να αναπτύξει την συζήτηση ...

Μόνο να εμμείνω ότι στην Ελλάδα και όπως έχουν τα πράγματα είναι παντελώς αδύνατο το μέλος Χ να ζευγαρώσει τα άριστα σκυλιά του με την γειτόνισσα που επίσης έχει άριστα σκυλιά και να μπορέσει να είναι στο επίπεδο κατοχυρωμένου ΣΩΣΤΟΥ εκτροφέα (διαχωρίζεται για μένα - αν δεν διαχωρίζεται κακώς, το διαχωρίζω τώρα αν και δεν νομίζω ότι έχω αφήσει να εννοηθεί οτι είμαι οπαδός της σφραγίδας)

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
σημερα γνωρισα τον εξης ''ανθρωπο'' και πραγματικα τωρα καταλαβαινω τι σας κανει τοσο καχυποπτους...βλεπωντας ο συγκεκριμενος τον σκυλο μου (μπιγκλ) ενδιαφερθηκε να μαθει πως, ποτε απο που κλπ τον πηρα...εψαχνε να βρει δηθεν μου θηλυκο για να το πηγαινει για κυνηγι αλλα φανηκε πολυ επιμονος στο φυλο...τελικα εμαθα οτι ο συγκεκριμενος ζευγαρωνει σκυλια αγνωστης ποιοτητας και τα πουλαει σε ανυποψιαστους...ειχε ηδη βρει θυματα κατοχους αρσενικων μπιγκλ και εψαχνε για θηλυκια καθως ηθελε να τα ζευγαρωσει κρατωντας την γεννα ολη δικη του.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
αν ηθελα καποια στιγμη να παρω γερμανικο ποιμενικο τοτε πρωτα θα πηγαινα στον Sabvard και μετα σε οποιονδηποτε αλλον μπραβο του και καλοςηρθε

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αν ηθελα καποια στιγμη να παρω γερμανικο ποιμενικο τοτε πρωτα θα πηγαινα στον Sabvard και μετα σε οποιονδηποτε αλλον μπραβο του και καλοςηρθε
και γιατι θα θεωρουσες οτι εχεις κανει την καλητερη κινηση?

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
οι περισσοτεροι πραγματικοι εκτροφεις στην Ελλαδα ειναι ερασιτεχνες ...οπερ σημαινει οτι οι ανθρωποι καπου δουλευουν για να ζησουν.Εστω ενας εκτροφεας λοιπον με 6-7 σκυλια μεγαλοσωμης ρατσας που τα εχει σε ενα καλοφτιαγμενο κενελ στο οικοπεδο.Ποσο χρονο μπορει να αφιερωσει σε αυτα και στο καθενα ξεχωριστα ? Ειναι ή οχι ζωα που ζουν τον περισσοτερο καιρο της ημερας σε κλουβι ? (εστω και μεγαλο).Πανε και επτα δυο βολτες τη μερα ? παιζουν και τα επτα οσο παιζει το οποιοδηποτε απλο πετ σε ενα σπιτι που το αγαπουν και το φροντιζουν ?
απο τα λεγομενα της sabvard, τα σκυλια της οποια πληρουν τα παραπανω...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
πιστευεις οτι ο οποιοσδηποτε εχει ενα σκυλι μπορει να δωσει παραπάνω πραγματα σε ενα σκυλι από εναν ανθρωπο που ασχολειτε ολο τουν τον χρόνο με αυτό??

και εξηγουμε

εσυ δουλευεις και εχεις ενα σκυλι

εγω δουλευω και εχω 5 σκυλια

λειπουμε λοιπόν τις ιδιες ωρες από το σπίτι

γυρνάμε σπίτι

εσυ ασχολεισε πόσο με τον σκύλο ???

και οταν λέω ασχολήσε εννοώ ασχολήσε

οχι να μαγειρευεις και να ειναι στα πόδια σου

οχι να βλέπεις τβ και να κοιμάτε στην ακρη του καναπε

πόση ωρα ασχολήσε με το σκύλο ???????

εγω από την αλλη μπορει (ισως) να μην τα βγάζω 2 βόλτες την ημέρα ΞΕΡΩ ομως να τα απασχολήσω και να τα κουράσω και ψυχικα και σωματικα

αλλοι λοιπόν δινουν ποσοτητα χρόνου αλλοι ποιότητα χρόνου

Last edited:

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
μην το περνεις προσωπικα...δεν ειμαι κι εγω συμφωνη μ αυτο...αλλα ειναι κοινη λογικη....

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δεν παιρνω τιποτα προσωπικα

απάντησα στις ερωτησεις σου

τωρα απάντησε εσυ στις ερωτησεις μου αν θες

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
πιστευω οτι υπαρχουν σοβαροτατοι εκτροφεις που κανουν θαυμασια δουλεια αφιερωνοντας χρονο και θυσιαζοντας την προσωπικη τους ζωη δυστηχως ομως υπαρχουν και οι αλλοι... δεν ειναι και λιγοι.. και αυξανονται ραγδαια..αλλωστε δεν ειναι και λιγα τα λεφτα που βγαζουν απο αυτο τους το ''χομπι''...