"Κυνήγι" ΒΥΒ (Τι είναι ΒΥΒ?)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
μην μου τωρα 7-8 κουβέντες ειπαμε :D:D:D:D:D:D

χωρις να γνωριζεις τιποτα εβγαλες συμπερασμα και προτεινες και στειρωση

τι αλλο επρεπε να κανεις ????
Ήμουν σίγουρη ότι θα σχολίαζες το 2-3 --- πέντε. Τόσο που μου 'ρθε να το αλλάξω.
Ναι, δε βρίσκω ότι ήμουν αγενής.
Όσο για το συμπέρασμα (ΛΑΘΟΣ ΙΣΩΣ) προέκυψε από δω:
για σου!εχω καπιες που τα ζειτεισανε πρην να μενει εγκιος καν,ποτε δεν εχω προβλημα με τα κουταβια,φεβγουν ποκυ γρηγορα
Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@Chloe

Αυτό
"για σου!εχω καπιες που τα ζειτεισανε πρην να μενει εγκιος καν,ποτε δεν εχω προβλημα με τα κουταβια,φεβγουν ποκυ γρηγορα "

είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι. Δυστυχώς ακόμα και κάποιοι σημαντικοί ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι να έχεις "κλεισμένα" τα κουτάβια σου πριν από την γέννα!

Υ.Γ.: Για να μην παρεξηγούμαστε... δεν ισχυρίστηκα πως όσα κάνει το μέλοσ savavd είναι σωστά, αλλά το θέμα υπήρξε μια καλή αφορμή για να επαναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάποιους.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Προμηθέα μπορείς να μου δόσεις μερικά επιχειρήματα (τα πιο δυνατά) που μου απαντάς θετικά στην 1η ερώτηση μου;

Διοτι προσωπικά το βλέπω διαφορετικά.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Είπα οτι byb είναι όποιος δεν έχει εκτροφείο με όλο το νόημα της λέξης.

Για εσένα εκτροφέας = 250 €;

Διότι δεν αναφέρθηκα πουθενά για λεφτα.
ποιο ειναι το νοημα της λεξης για εσένα ?????

εγω αναφερομε συνεχεια στα χρηματα γιατι τοσα χρειαζοντε για να αποκτησεις επωνυμια εκτροφειοιυ

για να καταλαβει ο αδαής οτι σκυλι από εκτροφείο δεν ειναι απαραιτητα σωστο σκυλι

μονο το σωστο εκτροφείο μπορει να το εγγυηθει

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό
"για σου!εχω καπιες που τα ζειτεισανε πρην να μενει εγκιος καν,ποτε δεν εχω προβλημα με τα κουταβια,φεβγουν ποκυ γρηγορα "

είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλοι.
Το γνωρίζω. Πολλοί επίσης ζευγαρώνουν τα ζώα τους απλώς και μόνο επειδή μερικοί τους έχουν πει ότι θέλουν κουτάβι. Υπάρχει και αυτή η πλευρά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΜΑΚΗ μπορεις να μου απαντησεις και σε εμενα στα ερωτηματα μου..
Φυσικα και δεν διασφαλιζει ενα μονο αναγνωρισμενο εκτροφειο..
Αλλα σε αυτην την περιπτωση μπορει να μας διασφαλισει καποια πραγματα για την γεννα?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ποια ακριβως ειναι τα ερωτηματα σου ???

γιατι το εκανε??

γιατι γουσταρει

το εκανε ομως κανοντας οτι ειναι δυνατο για να εξασφαλισει την υγεια των κουταβιων

γιατι δεν εχει επωνυμια ???

γιατι δεν γουσταρει

τιν κανει byb αυτο???

αλλη ερώτηση???

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οταν μέσα σε παραπάνω από ένα χρόνο εδώ έχεις δει τα πάντα..
Είναι λογικό να είσαι λιγάκι πιο επιθετικός όταν βλέπεις τα στραβά..
Αν έχω κάνει κάπου λάθος και προσέβαλα άδικα κάποιον ζητάω και εγώ συγγνώμη..

Ομως δεν έχω καταλάβει ακόμα αν δεν είναι byb και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις να είναι ένας καλός εκτροφέας γιατί δεν γίνετε επίσημα..
Δεν δέχομαι ότι το κάνει για το καλο της φυλης, αλλα το κανει για το χατζιλικι έχοντας κάποιες γνώσεις..
Θεωρώ ότι το χατζιλίκι σαν κίνητρο δεν σε κάνει ούτε να αγαπάς τα ζώα σου ,ούτε να κανεις πράγματα για το καλο της φυλης..
Οποτε ακόμα δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να μου διασφαλίσει μια καλή γεννα..
Ακόμα δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί να πληρώσω κάποιον που δεν είναι εκτροφέας..
Ακόμα δεν καταλαβαίνω πως επιλεγει σωστούς επιβιτορες και πως εξασφαλίζει αυτούς..
και ποιοι θα του δώσουν καλους..,για να κανεϊ σωστά την δουλειά του..
Νομίζω πέρα από τις γνώσεις χρειάζονται και οι πράξεις..
Αν λοιπόν τελικά έχει γνώσεις μορφολογίας..,πως τις διασφαλίζει στις γεννες του..
Και βρίσκει ιδιώτες που έχουν σκυλιά μορφολογικά ένταξη..
Πως διασφαλίζει για τους προγόνους τους..
να μου απαντησεις σε αυτα..

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Προμηθέα μπορείς να μου δόσεις μερικά επιχειρήματα (τα πιο δυνατά) που μου απαντάς θετικά στην 1η ερώτηση μου;

Διοτι προσωπικά το βλέπω διαφορετικά.
Η ιστορία είναι πολύ γνωστή στους Ντομπερμανάδες:

Υπήρχε ένα σημαντικό εκτροφείο Ντόμπερμαν στην Ολλανδία το οποίο έδωσε ένα κουτάβι σαν pet χείριστης ποιότητας σε ιδιώτη. Τέσσερις μήνες αργότερα η ιδιοκτήτης του επιστρέφει στον εκτροφέα και του διαμαρτύρεται για τον χαρακτήρα του σκύλου λέγοντας πως δεν μπορεί να τον «κάνει καλά».
Ο εκτροφέας ξαφνιάζεται με την ποιότητα του σκύλου και ευχαρίστως δηλώνει πως θέλει να τον πάρει πίσω.

Ο σκύλος θα γίνει στο μέλλον ένα από τα κορυφαία Ντόμπερμαν και ένας από τους κορυφαίους γεννήτορες στην ιστορία της φυλής.

Και μια προσωπική εμπειρία:

Την μάνα της πρώτης μου Ντογκίνας την είδα στους δρόμους του Άμστερνταμ να βγαίνει βόλτα με τον ιδιοκτήτη της. Ήταν κόρη κάποιου Πρωταθλητή που ο εκτροφέας της έκρινε πως δεν θα είχε σημαντικό μέλλον και την έδωσε σαν κουτάβι σε ιδιώτη. Συζητήσαμε για το αν παίζει σε εκθέσεις και η απάντηση ήταν αρνητική. Του πρότεινα να την παίξει σε μια έκθεση, λέγοντάς του πως αν πειστεί από μια καλή κρίση και αποφασίσει να την ζευγαρώσει θα ήθελα κουτάβι της. Ο ιδιοκτήτης θεώρησε σωστό να την παίξει στο Παγκόσμιο της ίδιας χρονιάς επειδή θα γινόταν κοντά του (Βρυξέλλες). Η σκύλα βγήκε "εξαίρετη" 4η στην Ανοιχτή κατηγορία στην πρώτη της έκθεση σε ηλικία 20 μηνών.
Την επόμενη χρονιά ο ιδιοκτήτης με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είχε αποφασίσει να την ζευγαρώσει. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω μια κόρη της που σε δύο ζευγαρώματα μου έδωσε 7 πρωταθλητές!
Ιδιώτης ήταν ο εκτροφέας της!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να καλωσορίσω και εγώ το νέο μας μέλος και να πω πως επειδή σ’ αυτή τη χώρα ότι δηλώσει κανείς είναι, ένας υποψήφιος αγοραστής σκυλού, καλό θα είναι να απευθύνεται σε σωστούς και ηθικούς εκτροφείς για να ψωνίσει σκύλο και όχι στον οποιoδήποτε ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά του έχουν pedigree (να σας θυμίσω γνωστή ιστοσελίδα, που δίνει στον κάθε τυχάρπαστο την ευκαιρία να φτιάχνει το Pedigree του σκύλου του OnLine? ;)), ισχυρίζεται ότι έχει κάνει εξετάσεις στα σκυλιά του (και λοιπόν?), ζευγαρώνει τα σκυλιά του επειδή γουστάρει με ότι γουστάρει ή δεν συμμετέχει στις εκθέσεις μορφολογίας επειδή δεν γουστάρει.

Σε αντίθετη περίπτωση ίσως βρεθεί με ζώο μορφολογικά κακό, με προβλήματα υγείας ή χαρακτήρα.
Αυτό αλήθεια ποιος το γουστάρει? :rolleyes:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
@ Προμηθέας
Είναι όμως εξαιρετική περίπτωση αυτή που αναφέρεις (την τελευταία διότι στην 1η υπήρχε εκτροφείο).
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί "άγνωστοι" σούπερ σκύλοι που κυκλοφορούν στο δρόμο με το αφεντικό τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλά κάνουν και τα αναπαράγουν,( όχι όμως με τον σκύλο της φίλης) διότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάνε την φυλή να καλυτερέψει.

Στην σιγκεκριμένη περίπτωση, που βοηθιέται η φυλή;

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
@ Προμηθέας
Είναι όμως εξαιρετική περίπτωση αυτή που αναφέρεις (την τελευταία διότι στην 1η υπήρχε εκτροφείο).
O Murphy (με τον περιβόητο νόμο του) βόηθησε αυτό το Ντόμπερμαν να επιστρέψει στον εκτροφέα του. Ακριβώς το δύσκολο του χαρακτήρα του ή η ανικανότητα του νέου ιδιοκτήτη του να τον χειριστεί τον έφεραν πίσω σε κάποιον που αξιοποίησε την ποιότητά του!

Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί "άγνωστοι" σούπερ σκύλοι που κυκλοφορούν στο δρόμο με το αφεντικό τους.
Δυστυχώς είναι ενδεχομένως περισσότεροι από αυτούς που παίζουν τακτικά σε εκθέσεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΑΚΡΙΒΩΣ

Η μόνη και ειδοποιός διαφορά είναι αυτή που αναδυκνείει η Rottie

Mπορεί να ξέρει
Μπορεί να έχει καλά σκυλιά
Μπορεί να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας
Μπορεί να ε'ίναι άριστα τα σκυλιά και στην εργασία
Μπορεί να ... πολλά

... αλλά δεν μπορει να το αποδείξει φίλτατοι ... ;)

Και για μένα που ακόμα και 10.000 χαρτιά να υπάρχουν για έναν σκύλο, ξέρω ότι αυτος ο σκύλος μπορεί να αποδειχθεί καταστροφή μίας εκτροφής ή απελπισία για τον ιδιοκτήτη ...

... τα σκυλιά αυτά δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ ... δεν πιστεύω και δεν υποχρεούμαι να πιστεύω το κάθε τυχάρπαστο ... ούτε φυσικά θα με ενοχλεί γιατί δεν απευθύνομαι σε αυτούς που απευθύνεται χαρίζοντας σκυλάκια ή πουλώντας τα 250 ευρώ ...

Εκτροφείο δεν υποχρεούσαι να έχεις για να βγάλεις χαρτιά στον ΚΟΕ - αναφέρεται εκτροφέας κανονικά ο ιδιώτης και τα σκυλιά έχουν μονο ονόματα. Ετσι δεν έχεις και ευθύνη, "σιγά 200 ευρώ έδωσες" ;)

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Δυστυχώς είναι ενδεχομένως περισσότεροι από αυτούς που παίζουν τακτικά σε εκθέσεις.
Και να συμπληρωσω οτι υπαρχουν και αυτοι που δεν εχουν χαρτια η την ορεξη για εκθεσεις κι εκει μπορει να βρεις εναν πολυ καλο σκυλο και σε μορφολογια και σε χαρακτηρα ο οποιος θα εχει χρησημοποιηθει αρκετα καλα απο τον ιδιοκτητη