Το γεγονός είναι απαράδεκτο ούτως ή άλλως.... δεν το συζητώ καν.
Καταλήξαμε όμως να κάνουμε συζητήσεις περί νομοθεσίας Ελληνικής και Γερμανικής (που θα παρακαλούσα όσες απόψεις εκφράζονται εκατέροθεν να είναι πιο προσεκτικές για να μην μεταφέρουμε και αναπαράγουμε λαθος πληροφορίες, γιατί να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε).
Το πρόβλημά μας είναι εάν γίνεται και σε ποιες χώρες???
Το πρόβλημά μας είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με μία αντίπαλη ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση Ελληνες - Γερμανοί)???
Το θέαμα είναι αποκρουστικό όπως και να το δεις, όπου και να το δεις... όπως δεν μου αρέσει να με τσουβαλιάζουν ως Ελληνίδα με όλους όσους πετάνε γατιά στους σκουπιδοτενεκέδες, παρατάνε τα σκυλιά τους για διακοπές και κακοποιούν πάσις φύσεως ζώα, έτσι δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε κι εμείς έναν ολόκληρο λαό για παραδείγματα που είναι σε κάθε περίπτωση προς αποφυγήν.
Κι εγώ έχω ζήσει Γερμανία... και είναι πολλά με τα οποία διαφωνώ και συμφωνώ σε αυτή τη χώρα. Όπως και στη δική μου χώρα.
Και πάλι το νόημα δεν είναι αυτό.
Το θέμα μας είναι ότι τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και η κοινωνική κατακραυγή πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εάν το ζώο βιάστηκε σε μπουρδέλο (νόμιμο ή παράνομο) στη Γερμανία, εάν βιάστηκε μετά από νόμιμο γάμο σε ανατολική χώρα ή εάν βιάστηκε γιατί ήταν καιρό μόνος του με το κοπάδι ο Μπαρμπα-Θωμάς..... με ενδιαφέρει και μου προκαλεί αηδία το γεγονός ότι ένα ζώο βιάστηκε για να νιώσει την όποια αρρωστημένη ικανοποίηση ένα άλλο "ζώο".
Μέχρι στιγμής κανένας νόμος δεν επιτρέπει ούτε απαγορεύει ξεκάθαρα την κτηνοβασία, ούτε στην Γερμανία ούτε στην Ελλάδα.
Αυτό πάλι δε σημαίνει πως ότι δεν απαγορεύεται ρητα επιτρέπεται... και για τις δύο των περιπτώσεων.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ένα δικαστήριο θα νομολογήσει και βοηθήσει στην ερμηνεία ενός ασαφούς νόμου, γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι και οι δύο νόμοι δεν αναφέρονται ρητά στην κτηνοβασία αυτή καθ' εαυτή.
Και τι σημαίνει αυτό? Ότι επιτρέπεται?? Προφανώς, συγνώμη, προφανέστατα όχι!!
Και πάλι όμως το θέμα μας δεν είναι κάνουμε ούτε μάθημα ερμηνείας των κανόνων δικαίου ούτε διερεύνιση του τι προβλέπει το δικαιικό σύστημα μίας άλλης χώρας (που μεταξύ μας, τα δικαιικά μας συστήμα ομοιάζουν πάρα πολύ).
Είναι το κοινό αίσθημα που μας αφορά, προβληματίζει και σοκάρει.
Πόσα πράγματα προβλέπονται και είναι νόμιμα ακόμα και στην Ελλάδα, αλλά προκαλούν το κοινό αίσθημα... εκεί πρέπει να εστιάσουμε.
Κατά τη τη γνώμη εκεί πρέπει να εστιάσουμε.... στο πόσο αηδιαστικός τελικά μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος, και αυτός που επιζητά κάτι τέτοιο, αλλά και αυτός που (για μένα ακόμα χειρότερα) προσφέρει την δυνατότητα στον πρώτο να κάνει ό,τι τον προστάζει η διαστροφή του.
Και αυτό που φοβάμαι δυστυχώς είναι η απευαισθητοποίηση του κόσμου....
παλιότερα μία εικόνα ενός σκοτωμένου ζώου στην άκρη του δρόμου, μας σόκαρε (κάποιους έστω απλά τους αηδίαζε)... τώρα δυστυχώς είναι πολλοί που θ απεράσουν με το αυτοκινητάκι τους και δεν θα το προσέξουν καθόλου....
Είναι το γεγονός ότι όσοι περισσότεροι από εμάς εμφανίζονται να ευαισθητοποιούνται απέναντί σε όλα τα έμβια όντα, άλλοι τόσοι από την απένταντι όχθη έρχονται με ακόμα πιο νοσηρές ιδέες και πράξεις για να τα κάνουν να υποφέρουν ποικιλοτρόπως....
Εκεί κατά την ταπεινή γνώμη μου πρέπει να εστιάσουμε....