Κρεβάτι σκύλου

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
O δικός μου οταν τον πήρα απο το καταφύγιο (οπου μονο το κρεββάτι τους έλειπε..... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:) είχε κάτι μικρες περιοχές ξηρές χωρίς τρίχα στους αγκώνες. Μου εδωσε μια κρέμα η κτηνίατρος και σε δυο τρεις μέρες έφυγαν και συντομα ξαναβγαλε τριχες. Μου είχε πει οτι δεν είναι κάτι μικροβιακο, αλλά απο το ξάπλωμα.... και τώρα κατα καιρους ξανασυμβαίνει και του ξαναβάζω την ίδια αλοιφη.... αν ενδιαφέρεστε να κοιταξω ποια είναι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παιδια, εγω ρωτησα την κτηνιατρο και μου ειπε οτι δεν εχει νοημα να βαλω αλοιφες και απλά να φροντισω για μαλακο κρεβατι.
Και ετσι ξεκινησα αυτο το θεμα.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
To μαλακό κρεβάτι είναι για πρόληψη.
Αλλά σιγά μην πείσεις το σκυλί να ξαπλώνει μόνον εκεί.
Αν έχει ήδη χαλάσει τους αγκώνες του μόνο με κρέμα θα τους συνεφέρεις αν έχουνε προλάβει να βγούνε κάλοι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μια απ' τις ευκολίες του μικρόσωμου σκύλου. Έχει βέβαια κρεβατάκι αλλά δεν κοιμάται ποτέ εκεί μέσα. Μπαίνει όταν θέλει να το παίξει "καλό παιδί" για να φάει μεζέ κι όταν ακούει ύποπτους θορύβους απ' έξω, θέλει να γαυγίσει και δεν έχει πρόσβαση στην πόρτα. Κατά τα άλλα κοιμάται παντού :D

Στο κρεβάτι μου

στον καναπέ

Στο χαλί

Στα πλακάκια

Στο αυτοκίνητο

Στις μεγάλες ζέστες κάτω απ' το κρεβάτι μου.:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα καμωματα της Ζηνας μας κι εσεις βλεπω :p:p
Πολυ γλυκο σκυλακι. Πρεπει να τραβαει τα χαδια σαν μαγνητης :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον, Propiogenta λέγεται η αλοιφή (απο φαρμακείο την παίρνω) και περιέχει βηταμεθαζόνη (αντιφλεγμονώδες, ανοσοκατασταλτικό) και γενταμικίνη (αντιμικροβιακό).

Δε βάζω τον κατάλογο με τις παθήσεις για τις οποίες προωρίζεται γιατι είναι τεράστιος, αλλά γενικά έχει αντιφλεγμονώδη, αντικνησμώδη και αγγειοσυσταλτική δράση και καλύπτει και την πιθανότητα δευτερογενούς λοιμωξεως.

Με απλά λόγια, τα πιάνει όλα.

Εγώ βλέπω αμέσως διαφορά όταν αξιώνομαι να τη βάλω στο Γκογκόλ, αλλά επαναλαμβάνω, ΔΕΝ εχει κάλους.... πιθανότατα δουλεύει στο στάδιο που προηγείται της δημιουργίας κάλων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γνωστη αλοιφη, αλλά πού να φανταστουμε οτι κανει γι αυτη τη δουλεια.
Ευχαριστουμε :)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ευχαριστούμε Κοπρίτης!!
Αν κατάλαβα καλά ο Γκογκόλ σου είχε στους αγκώνες σημεία χωρίς τρίχες που ήταν σαν καμένα από την τριβή??:confused:
Τουλάχιστον ο Σκούμπι αυτά έχει ακόμη και αν κατάλαβα καλά μιλάμε για τα ίδια "σημάδια"..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα, για κρεβατι ψαχναμε και βρηκαμε ενα κομματι χαρτονι και μια αλοιφη.
Φθηνα θα την βγαλουμε :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ευχαριστούμε Κοπρίτης!!
Αν κατάλαβα καλά ο Γκογκόλ σου είχε στους αγκώνες σημεία χωρίς τρίχες που ήταν σαν καμένα από την τριβή??:confused:
Τουλάχιστον ο Σκούμπι αυτά έχει ακόμη και αν κατάλαβα καλά μιλάμε για τα ίδια "σημάδια"..
Nαι, αυτό ακριβώς..... και στα σημεία εκείνα ξηραίνεται το δέρμα και απολεπίζεται (οχι, δεν απελπίζεται....:p ). Μικρες περιοχές είναι, μία σε κάθε αγκώνα, σε μέγεθος νυχιού ας πούμε.

Αλλα νομίζω (γι'αυτούς που έχουν κάλους) ότι αν οι κάλοι είναι μαλακοί (στη φάση που έχου πύον ακόμα) μπορεί να βοηθήσει λόγο της αντιφλεγμονώδους δράσης της.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Για τούς σκληρούς κάλους και για τις περιοχές που το δέρμα είχε σκληρύνει και είχαν φύγει οι τρίχες ο γιατρός μου είπε να βάζω βαζελίνη.
Οφείλω να πω ότι είχε βελτιωθεί αρκετά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστουμε Tara. Πολυ καλη ιδεα και εξαλλου σε καθε σπιτι υπαρχει μαλλον μια βαζελινη για τον χειμωνα.
Μαλλον βγαινει το συμπερασμα οτι αν οι κάλοι ειναι σε προχωρημενη μορφη και εχουν ξεραθει, θελουν βαζελινη και αν ειναι σε αρχικο σταδιο βοηθαει η αλοιφη propiogenta.

Οταν ειναι σε αρχικη μορφη, φαινονται ή θελουν ψαξιμο? Σε προχωρημενη πχ ειναι φανερη λογω της απωλειας τριχών.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Νομίζω οτι το πρώτο που φευγει είναι οι τρίχες.... μετά γίνεται ο κάλος.

Μάλλον έτσι συμβαίνει γιατί δεν έχω παρατηρήσει ακόμη κάλο αλλά έχει μόνο σκληρύνει η περιοχή και έχουν φύγει οι τρίχες σε μέγεθος 2ευρου περίπου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σκουμπι, μηπως είναι πολύ μεγαλο το 2ευρο? Το κοιταξατε με την γιατρο φανταζομαι.
Της Ηρας η τριχοπτωση στους καλους ισα που φαινεται και όχι επειδη είναι δασύτριχη.
Είναι μικρες φαλακριτσες σε μεγεθος φακής.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σκουμπι, μηπως είναι πολύ μεγαλο το 2ευρο? Το κοιταξατε με την γιατρο φανταζομαι.
Της Ηρας η τριχοπτωση στους καλους ισα που φαινεται και όχι επειδη είναι δασύτριχη.
Είναι μικρες φαλακριτσες σε μεγεθος φακής.
Nαι, είναι λίγο μπολικο το 2ευρω...... για δες μήπως είναι κάτι άλλο.... αν και το σημείο στο οποιο βγαίνει λέει πολλά (πίσω απο τους αγκώνες)

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι ε? Όχι δεν το είδε ο γιατρός, ξεχασα να του το δείξω στην τελευταία επίσκεψη που πήγαμε για τα αυτιά μας(πάλι ωτίτιδα)..:(
Την Δευτέρα άντε Τρίτη το πολύ θα ξαναπάμε άρα θα το δούμε..
Σκέφτεστε κάτι άλλο που να είναι πιθανό? Για να τον ρωτήσω..
Το δέρμα είναι σκληρό και λίγο κόκκινο χωρίς εξογκωματα αλλά λείπουν οι τρίχες..

Ioulitsa

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
98
0
Έδεσσα-Θεσσαλονίκη
Μπορεί να είναι μύκητες... Σε σημεία του δέρματος (σαν 2ευρο) είχαν φύγει τρίχες αλλά δε φαινόταν περίεργο το δέρμα από κατω... Είχε το σκυλί μιας θείας μου, με μπεταντιν πέρασε. Μπορεί ομως να είναι και κάτι άλλο οπότε ρώτα καλύτερα τον κτηνίατρο σας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα