Κουταβι Ροτ και... να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Μου τοχε κανει αυτο την πρωτη φορα που της εδωσα αυγο (γρυλισμα)
εχασε το αυγο κ δεν εφαγε παρα μεχρι την επομενη
χωρις φωνες κ τσακωμους,χωρις τιποτα,απλα κομμενα ολα...
εξαρταται το σκυλι,τον ιδιοκτητη,την σχεση τους...οτι λειτουργει στον εναν δεν παει να πει οτι θα λειτουργησει κ στον αλλο..
Το μονο σιγουρο ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν επιτρεπεις τετοιου ειδους συμπεριφορες κ οτι πρεπει να εμπεδωσει το σκυλι οτι ανα πασα ωρα κ στιγμη για τον οποιαδηποτε λογο ΠΡΕΠΕΙ να μπορεις να του παρεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εχει στο στομα του (με συνοπτικες διαδικασιες...)

κ προς θεου μην φοβασαι το ιδιο σου το σκυλι...2,5 μηνων σκατο τι σκ@τ@ φοβηθηκες?

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δεν ήταν λάθος νομίζω...δεν έκανες εκπαίδευση εκείνη την ώρα έκανες επίπληξη για λάθος συμπεριφορά

Την εντολή ναι θα τη δουλέψεις θετικά όμορφα και ήρεμα. Στο λάθος του όμως χωρίς υπερβολές θα δείξεις ενόχληση και θα στερήσεις προνόμια...

• Like
Reactions: ευτυχία

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
και εμένα μια φορά μου το έχει κάνει για φαγητό και τον σβέρκωσα... τον έπιασα από το σβέρκο του πήρα το φαγητό και του έβαλα και γκαρίδα που δεν έχει ξανακούσει ποτέ, τα σκυλιά μας θα φτάσουν τα 50 κιλά , είναι απαραίτητο να μπορείς να τον ελέγχεις. Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαρία την εντολή θα την δουλέψεις με καλό τρόπο, θα του αφήνεις πράγματα στο πιάτο του νόστιμα όσο τρώει να μάθει ότι το χέρι σου κοντά του είναι μόνο για καλό και όλα αυτά... όταν ξεφεύγει έτσι όμως δεν σε παίρνει να το αγνοείς , κατά τη γνώμη μου καλά έκανες και αντέδρασες δυναμικά , πρέπει να καταλάβεί ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γεια σας παιδιά ,
έχω θεματάκι ... σήμερα βγήκαμε βόλτα και πήγαμε σε ένα πάρκο στην περιοχή μου και τον άφησα να παίξει με κάποια σκυλιά φίλων. Ένα εξ αυτών έπαιζε πολύ "άγρια" να το πω δηλαδή έτρεχε και τον έριχνε κάτω(χωρίς να τον δαγκώνει ) αλλά ο λέκτερ φοβήθηκε σε σημείο που κατουρήθηκε απάνω του ... μου είπαν οτι πρέπει να τον αφήνω να παίζει και ας κλέει για να μάθει και να μην φοβάται με το παραμικρό ... ισχύει ?
και επίσης τον έχει πιάσει μια συχνοουρία άλλο πραμα ... με το που γυρίσαμε σπίτι κατουρισε μέσα (τον μάλωσα) σφουγκαρίζω , του βάζω φαγητό ,τρώει ,πίνει νερό ,ξανακατουράει στο πλακακι (ΝΕΥΡΑ ) σφουγγαρίζω , και τον αφήνω να τελιώσει το φαι , ερχετε ξαπλώνει στο κρεβάτι του και βλέπω μετά από 5 λεπτα είχε κατουρίσει και το μαξιλάρι που καθότανε ...( ενώ έγραφα το σεντόνι έκανε και κακα πάνω στο μαξιλάρι ... τι γίνετε ξαφνικά γύρισε στους 2 μηνες που δεν μπορούσε να ελένξει τίποτα ?

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Και πρόσεχε τις συναντήσεις με άλλους σκύλους. Μόνο ισορροπημένα ζώα...δεν θες να φοβάται τόσο πολύ πίστεψε με... θες να μυρίζεται,να μοιράζεται,να συνυπάρχει,να τρέχει...Αυτά αρκούν και περισσεύουν!
Αυτό που σου είπαν δεν είναι κάτι που ισχύει έτσι απλά...Ναι να έρχεται σε επαφή,όταν η επαφή του κάνει κακό όμως, όχι!!!να τον προστατεύεις από κακά προηγούμενα γιατί εσύ θα τρέχεις να μαζέψεις τα αμάζευτα μετά...

• Like
Reactions: GRDANE

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
αυτό με τα τσίσα του μπορεί να είναι και από τον φόβο του, κοινωνικοποήση δεν σημαίνει να τον αμολύσεις κι όποιον πάρει ο χάρος , ούτε ότι πρέπει να παίζει με όλα τα σκυλάκια, πρέπει να τον φέρεις σε επαφή με όσο περισσότερες καταστάσεις γίνεται με τον καλύτερο τρόπο.
Αν πρόκειται να φοβηθεί ή να πληγωθεί μην τον αφήνεις... μωρό είναι ακόμα...
Όσον αφορά τα τσίσα πιο περίεργο μου κάνει ότι κατούρησε το μαξιλάρι του...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Επιδή χθες είχε πολύ αέρα και φασαρία μπορεί να φοβόταν και μέσα στο σπίτι ... Ρώτησα και έναν εκτροφέα που δουλεύει σε ένα πετσοπ και μου είπε και αυτός να μην τον αφήνω να παίζει έτσι γιατί θα του μείνουν κατα κάποιο τρόπο ψυχολογικά

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
το θέμα για να το καταλάβεις είναι το εξής... ότι κάνει το κουτάβι πρέπει να είναι ευχάριστο, αν παίξει όμορφα αυτό είναι καλό , μαθαίνει να επικοινωνεί με άλλα σκυλάκια, αν παίξει και του την πέσουν θα φοβηθεί και μπορεί , ίσως στο μέλλον να είναι επιθετικός προς τα άλλα σκυλιά... και ο δικός μου παίζει με τσεκαρισμένα σκυλάκια που δεν θα τον πειράξουν και πάλι είμαι από πάνω ... προσοχή θέλει λίγο μόνο μην αγχώνεσαι :sneaky:

• Like
Reactions: GiorgosKyr

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ρε παιδιά παρατήρησα σήμερα οτι στην βάση του πέους του λέκτερ υπάρχει κάτι σαν όγκος ... ένα στρογγυλό πράγμα

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
μήπως είναι οι όρχεις του? μήπως δεν έχουν κατέβει καλά ακόμα? πότε θα τον πας για εμβόλιο? ρώτα και τον γιατρό ...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ψιλάφησα το σημείο αυτο και είναι σκληρό και μπορεί να εξαφανιστεί για λίγο και μετα να ξαναεμφανιστεί ... και νομίζω οτι έχουν κατεβεί γιατί στην "σακούλα" του πιάνω 2 μικρα μπαλάκια σε μέγεθος κουκουτσιού ελιας ...
ραντεβού για το επόμενο εμβόλιο είναι 17 μαρτίου ...

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
τι να σου πω? δεν ξέρω τι μπορεί να είναι... δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο το γιατρό να ρωτήσεις καλού κακού?

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
επειδή όπως προείπα δεν είχα ποτέ σκύλο παραξενεύτηκα ... ευχαριστώ πάντως πραγματικά με έβγαλες από την ανυσιχία μου (μία λιγότερη ερώτηση για την κτηνίατρο :p )

• Like
Reactions: GRDANE

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
@GiorgosKyr Αυτό που πιάνεις είναι οι βολβουρηθραίοι αδένες και είναι απόλυτα φυσιολογικοί, παρόλα αυτά όποια απορία έχεις καλό είναι πάντα να ρωτάς και τον κτηνίατρο αφού οφείλει να σου τα εξηγεί [σε λογικά βέβαια πλαίσια].(y)

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
12922102_1314328105250796_1541717998_o.jpg Γεια σας αγαπητοί συμφορουμήτες,
καιρό έχω να γράψω . Τελικά όλα καλά με τον Λεκτεράκο και μια χαρά μαθαίνει σιγά σιγά και βόλτα χωρίς λουρί (με ΆΠΕΙΡΕ διορθώσεις για να περπατάει δίπλα μου ) κάνουμε και όλα κομπλε. ΑΑ τον ξεκίνησα και barf , δεν μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά αν δεν το δοκιμάσετε ... Anyway τελειώσαμε με τον πρόλογο ,
καλοκαιράκι έρχεται και κατ' επέκταση και η βόλτες στην παραλία- κολύμπι . Επ' αυτού του θέματος έχω κανα 2-3 ερωτησούλες :
1)Τι ώρες είναι ιδανικές για θάλασσα (απο άποψη θερμοκρασίας )?
2) Αμπούλα ή bravecto+σπρει σιτρονελας?
3)Συμβουλές για ξέπλημα απο τα αλάτια

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)