Κουταβι Ροτ και... να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι εννοεις βολτα χωρις λουρι? o_O

1) Ειτε νωρις το πρωι ειτε αργα το απογευμα,οχι με νταλα ηλιο δλδ (κ εννοειτε περαν των δικων σου πραγματων του φερνει κ αυτουνου μπολικο νερο,μια πετσετα να κατσει πανω κ δικη του ομπρελα...κ μακρια απτα πληθη)
2)Εμεις φοραμε σκαλιμπορ + advocate spot on
3)Με το που γυρνατε σπιτι τον ξεπλενεις καλα με καθαρο νερο!καθε φορα!

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
φροντίζω σχεδόν σε κάθε βόλτα να τον έχω (σε πεζοδρόμιο πάντα ) χωρίς λουρί για κάμποση ώρα για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ουσιαστική σχέση στην βόλτα δηλαδή να μην πάμε μόνο επειδή τον έχω με ένα λουρί .... Λειτουργεί εξερετικά μπορώ να σου πω (αρκεί να προλαμβάνεις καταστάσεις δηλαδή να είσαι προετιμασμένος για το κάθε απρόοπτο πχ διασταβρώσεις ,άλλα σκυλιά κλπ)
1) αρα κατα τις 9 το πρωί που δέν έχει και πολύ ήλιο καλά θα είναι πιστεύω
2) τα spot-on δεν φεύγουν αν βραχεί ο σκύλος ?? πολύ παραπληροφόρηση :&
3) άμα έχει καμιά βρύση εκεί που θα τον πηγαίνω σκέφτομαι να τον ξεπλένω και επιτόπου

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το να εχεις το κουταβι χυμα,μονο επικινδυνο μπορει να θεωρηθει...
σε ενα κουταβι (βασικα σε κανενα σκυλι,απτην στιγμη που υπαρχουν τοσα ερεθισματα,οπως ενας δρομος) δεν μπορεις να εχεις καμια απολυτως εμπιστοσυνη!
Για ποτε θα ξεχυθει στους δρομους χαμπαρι δε θα παρεις!
Το λουρι δεν ειναι καταναγκαστικα εργα για το σκυλι,ειναι ο "ομφαλιος λωρος" του με μας...εαν το δουλεψεις σωστα μεσω αυτου θα συνεννοηστε...

εγω στο πα,εσυ κανε οτι θες απο κει κ περα...αλλα μετα μη πεις οτι δε στο πε κανεις...

2)Καποιες μερες πριν,καποιες μερες μετα(νομιζω κιολας μπανιο με σαπουναδα...δε θυμαμαι,μη σε παρω κ στον λαιμο μου,εγω απλα φροντιζω να μην βραχει...διαβασε τις οδηγιες του καθε σκευασματος που θα επιλεξεις) δε κανει να βραχει,νομιζω 7,το ιδιο ισχυει κ με το σκαλιμπορ...μετα ας κανει κ μακροβουτια αμα γουσταρει...
3)Ακομη καλυτερα!

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Και εγω πιστευω πως δεν ειναι το ιδανικοτερο να αφηνεις το σκυλι σου ελευθερο σε μη περιφραγμενους χωρους,φαντασου να αφηναν και τον doctor lecter δηλαδη.Περα απο τους προφανεις κινδυνους,ενδεχομενως να θεωρησει ο σκυλος οτι οι βολτες του θα γινονται μια ζωη χωρις λουρι,αρα οταν πραγματικα χρειαστει να του το φορεσεις,να μην το δεχεται,και με ενα ενηλικο σκυλι αυτο θα ειναι προβλημα.Αυτο ισχυει φυσικα για οποιαδηποτε ελευθερια δινεις στο κουταβι οσο ειναι μικρο,θα το βρεις μπροστα σου οταν μεγαλωσει,ειτε καλο ειτε κακο(το σκυλι και το παιδι οπως το μαθεις που λεμε).Συν τοις αλλοις δεν πιστευω πως με το να τον αφηνεις ελευθερο,δενεστε περισσοτερο,το αντιθετο θα ελεγα εγω.

Για το μπανιο θα σου προτεινα πρωινες ωρες κυριως γιατι το απογευμα βγαινουν κουνουπια-σκνιπες,οποτε ειναι χειροτερο και για τους δυο σας :p

Πολυ ομορφος,να τον χαιρεσαι !

υ.γ. Κατι που δεν το λαμβανει υπ'οψιν της η πλειονοτητα των ιδιοκτητων σκυλων ειναι το δικαιωμα των υπολοιπων να μην θελουν να ερθουν σε επαφη με σκυλια.Νομιζω πως ολοι πρεπει να το σεβονται αυτο.

Last edited:

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Η κανονική ονομασία είναι "αγωγός συναισθημάτων" και όχι λουρί επομένως μην αγχώνεσαι γιατί μέσο αυτού αναπτύσετε αψογη και ουσιαστική σχέση. Επίσης πέρα απο το ότι είσαι παράνομος που δεν έχεις το σκυλί με τον οδηγό του το θέτεις και σε πολύπλευρους κινδύνους που αν τυχόν προκείψουν δεν θα προλάβεις να παρέμβεις.

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Παρεξηγήσατε παιδιά .... συγκεκριμένα να σας πω την σκέψη μου ...
Η βόλτα με τον Λέκτερ είναι περίπου μισή ώρα περπάτημα μέχρι το πάρκο που τον αφήνω με τα σκυλιά φίλων . Από αυτόν τον μισάωρο ποδαρόδρομο υπάρχει μία μεγάλη ευθεία (στην εξοχή δλδ δεν περνάνε άλλα άτομα ) που έχει ένα φαρδύ πεζοδρόμιο . Εκεί τον αφήνω και τον διορθώνω όταν πάει πολύ μπροστά ή πολύ πίσω δουλεύοντας την υπακοή στις εντολές τύπου μαζί μου , ή όταν πάει 2-3 μέτρα μπροστά μου του λέω που πας και σταματάει και με περιμένει να πάμε μαζί .
Όσων αφορά τους κινδύνους , όπως είπα και πριν πρέπει να έχω τα μάτια μου 14 για τυχόν αμάξια κλπ . Απ' ότι φαίνεται λειτουργεί συνδυαστικά με το λουρί πολύ καλά και δεν δείχνει να νοιάζεται για αμάξια ή άλλα ερεθίσματα το οποίο πιστεύω είναι καλό και για την βόλτα με το λουρί οπού δεν τραβάει άμα δει ένα άλλο σκυλί ή ένα διερχόμενο αμάξι .... Σίγουρα η περισσότερη ώρα της βόλτας είναι με λουρί για να το συνηθίζει.
Τέλος καταλαβαίνω αυτό που θέλετε να πείτε αλλά γενικά στα δεδομένα του δικού μου σκυλιού και της ιδιοσυγκρασίας του δεν μου φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Φιλε μου,χωρις παρεξηγηση...αλλα ποσο ειπαμε ειναι ο σκυλος σου?
Δεν εχεις ιδεα ποια ειναι η "ιδιοσυγκρασια" του...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Φιλε μου,χωρις παρεξηγηση...αλλα ποσο ειπαμε ειναι ο σκυλος σου?
Δεν εχεις ιδεα ποια ειναι η "ιδιοσυγκρασια" του...
Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που αντιδρά ?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη στον τροπο που νομιζεις οτι αντιδραει...

πχ

Ειχα παει που λες βολτα καποτε στην παραλια με την Ηρα,ερημια,παντα εκει την αφηνω ελευθερη...μιλαμε τωρα για 12 μηνων +
καπου εκει ελεγα μεσα μου,μπραβο μου,μπραβο μας,το σκυλι μακουει,τι υπακουο σκυλι ειναι αυτο πουχω,της εχω απολυτη εμπιστοσυνη κλπ κλπ
κ ημουν πεπεισμενη γιαυτο εε,γιατι μεχρι εκεινη την στιγμη τετοια δειγματα μου ειχε δωσει
ελα μου ομως που σκασε μυτη μια γουρουνα (οχι ζωντανη) κ την πηρε στο κατοπι?κ δεν εβλεπε πρωτη φορα...της την εδωσε εκεινη η συγκεκριμενη,δεν ξερω γιατι...
να μην στα πολυλογω κατεληξα να τσιριζω σαν υστερικη κ να κανω σπριντ απο πισω της,ενω εκεινη με εγραφε κανονικοτατα στα @@
Ημουν κ@λ#φαρδη κ συνεβη εκει,στην ερημια...αμα ημουν αλλου?
Περιττο να σου πω οτι ακομη κ τωρα που ναι 3,5 χρονω,την αφηνω μεν,οπου αισθανομαι ανετα,αλλα παντα,ΠΑΝΤΑ,την κοιταω με μισο ματι!

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γειά σας παιδιά,
Είχαμε νωρίτερα μια "ρήξη" νωρίτερα με τον Λεκτερ. Όπως έχω πει και παλιότερα έχει ένα θέμα όταν μασουλάει κόκαλο και πλησιάζω το χέρι μου. Γρυλιζει λίγο ίσα ίσα που τον ακούω αλλά σηκώνει και τα χείλη του... Σήμερα λοιπόν του είχα δώσει ένα κόκαλο και είπα σιγά σιγά να τον προσεγγίσω... Ετσι αρχικά έβαλα το χέρι μου στην πλάτη του, και ανέβαινα προς το κεφάλι του δεν έδειχνε ιδιαίτερη ενόχληση αρχικά μέχρι που έβαλα το χέρι μου κοντά στο στόμα. Τότε έπιασε το κόκαλο και με κοιτούσε ενώ ήταν στην τσίτα και ψιλό γρυλιζε. Του το πήρα χωρίς πολλά πολλά και το άφησα μπροστά του και αυτός συνέχιζε να με κοίτα ακριβώς όπως πριν. Έβαλα το χέρι μου κοντά στο κεφάλι του και έβγαλε δόντια. Εκεί έκανα εγώ το λάθος και τον προκάλεσα να με δαγκώσει και φυσικά την τσιμπησα την δαγκωνια μου. Τότε με συνοπτικές διαδικασίες τον έβαλα μπρουμητα κάτω κι του κράτησα το κεφάλι έως ότου ηρέμησε σε 5-10 δευτερόλεπτα... Μετά ενώ είτε του πηρα το κόκκαλο και έκανε να ηρεμήσει τελείως 5 λεπτά. Κάποια συμβουλή?
Υγ.
Αυτό το κάνει μόνο με κόκαλο. Με παιχνίδια ή με το φαγητό του δεν τον νοιάζει και ας έχω το χέρι μου μέσα στο μπαλάκι του

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Γειά σας παιδιά,
Είχαμε νωρίτερα μια "ρήξη" νωρίτερα με τον Λεκτερ. Όπως έχω πει και παλιότερα έχει ένα θέμα όταν μασουλάει κόκαλο και πλησιάζω το χέρι μου. Γρυλιζει λίγο ίσα ίσα που τον ακούω αλλά σηκώνει και τα χείλη του... Σήμερα λοιπόν του είχα δώσει ένα κόκαλο και είπα σιγά σιγά να τον προσεγγίσω... Ετσι αρχικά έβαλα το χέρι μου στην πλάτη του, και ανέβαινα προς το κεφάλι του δεν έδειχνε ιδιαίτερη ενόχληση αρχικά μέχρι που έβαλα το χέρι μου κοντά στο στόμα. Τότε έπιασε το κόκαλο και με κοιτούσε ενώ ήταν στην τσίτα και ψιλό γρυλιζε. Του το πήρα χωρίς πολλά πολλά και το άφησα μπροστά του και αυτός συνέχιζε να με κοίτα ακριβώς όπως πριν. Έβαλα το χέρι μου κοντά στο κεφάλι του και έβγαλε δόντια. Εκεί έκανα εγώ το λάθος και τον προκάλεσα να με δαγκώσει και φυσικά την τσιμπησα την δαγκωνια μου. Τότε με συνοπτικές διαδικασίες τον έβαλα μπρουμητα κάτω κι του κράτησα το κεφάλι έως ότου ηρέμησε σε 5-10 δευτερόλεπτα... Μετά ενώ είτε του πηρα το κόκκαλο και έκανε να ηρεμήσει τελείως 5 λεπτά. Κάποια συμβουλή?
Υγ.
Αυτό το κάνει μόνο με κόκαλο. Με παιχνίδια ή με το φαγητό του δεν τον νοιάζει και ας έχω το χέρι μου μέσα στο μπαλάκι του
Βλέπεις τελικά ότι ποτέ δε μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για την αντίδραση του σκύλου σου (αυτό κολλάει στα από πάνω που όλοι σου είπαν για το λουρί);
Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις του forum σχετικά με την "ρήξη" που είχατε.

• Like
Reactions: d-friend

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Χωρίς να θέλω να είμαι πνεύμα αντιλογιας, ήμουν 90 % σίγουρος ότι θα γινόταν το σκηνικό αυτό αλλά δεν μπορούσα να το αγνωήσω το γρυλιζει σε καμία περίπτωση,καλύτερα ρήξη και διόρθωση με κουταβι πάρα με ένα 45κιλο αρκούδι

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Δε μιλάω για το δάγκωμα από την στιγμή που σου έδειξε δόντι και το προκαλεσες. Μιλάω για την αντίδραση που είχε ο σκύλος σου γενικά με το κόκκαλο. Αν εσύ είσαι σίγουρος ότι θα προβλέψεις/προλάβεις όλες τις αντιδράσεις του σκύλου σου και τις στιγμές που τον έχεις χωρίς λουρί, πάσο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Διάβασα όλο το thread... εγώ βάζω το χέρι μου μέσα στο στόμα του ότι και αν έχει και το περνώ άλλο σκυλί το δικό μου από το δικό σου... όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι το κάθε σκυλί έχει την δικια του ιδιοσυγκρασία!!! Δεν σημαίνει ότι επειδή το κάνω εγώ θα το κανεις κι εσύ για παράδειγμα... Διάβασα ένα μέλος που σου έγραψε μια από τις πολυτιμότερες εντολές την εντολή ΑΣΤΟ!!! και σου περιέγραψε ακριβώς πως πρέπει με θετικό τρόπο να την ξεκινήσεις.... στην περιγραφή σου με το κόκαλο δεν βλέπω να την έχεις εφαρμόσει στο απειροελάχιστο!!! Ξεκινα χτες!!!

• Like
Reactions: GiorgosKyr

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
Τότε με συνοπτικές διαδικασίες τον έβαλα μπρουμητα κάτω κι του κράτησα το κεφάλι έως ότου ηρέμησε σε 5-10 δευτερόλεπτα...
και όταν μεγαλώσει και καταλάβει τη δύναμή του θα σου κάνει και αυτός τα ίδια!
Βρε, μη σας ξεγελάνε που είναι μικρά και τα έχετε του χεριού σας! Να θυμάστε πάντα ότι ένας ενήλικος σκύλος, και δη τέτοιου μεγέθους, χάρη σας κάνει κάθε μέρα που δεν σας "ξεσκίζει". Από αγάπη και σεβασμό θα το κάνει. Όχι επειδή του σπάσατε τον τσαμπουκά. Και αγάπη και σεβασμό τον κερδίζεις και τον διδάσκεις, δεν τον επιβάλεις.

Μετά ενώ είτε του πήρα το κόκκαλο και έκανε να ηρεμήσει τελείως 5 λεπτά.
Το πήρες και το απομάκρυνες και δεν το έβλεπε ούτε το μύριζε?Αν ναι, δεν ηρέμησε, το ξέχασε. Έχει διαφορά.
Αν το είχες στο οπτικό του πεδίο, τοτε επρεπε να επιβραβεύσεις έντονα μετά από λιγο που ήταν ήρεμος. Ζητα μια εντολή, να εισαι σιγουρος οτι εχεις παρει το μυαλο του απο εκει και εχεις παλι τον ελεγχο και επιβραβευσε.

Κάποια συμβουλή?
Αφού βλέπεις οτι έχει θέμα, πλησιάζεις με άλλη λιχουδιά στο χέρι. Να τη βλέπει. και ανταλλάσσεις. Παίρνεις κόκκαλο, χαϊδεύεις, δίνεις λιχουδιά επιστρέφεις κόκκαλο. Μέχρι να φτάσεις στο σημείο μόνο να χαϊδεύεις και να μην χρειάζεται να επιστρέψεις το κόκκαλο. Αυτό θα το κάνεις και με παιχνίδια και με το φαΐ μέχρι να γίνει 10μηνών τουλάχιστον. Μετά θα τσεκάρεις περιστασιακά αν ακόμα μπορείς.
Το χέρι σου για το σκύλο πρέπει να είναι ο ουρανός που φέρνει το μάνα! Το κατάλαβες? Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να σκεφτεί οτι πρέπει να απομακρυνθεί από αυτό το χέρι γιατί απειλείται.

όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. και προς θεού όχι την "αδυναμία" του παρουσία άλλων ανθρώπων και ποτέ παρουσία σκύλων. Ακόμα και αν μάθει να δέχεται να το παίρνεις εσύ, δεν σημαίνει οτι θα το δεχτεί και από εμένα

πολύ καλά στα λέει και η mariakala πιο πάνω. Ενημερωτικά, και ο δικός μου (τσοπάνος) τα ίδια έκανε. Σήμερα, 16 μηνών, ανοίγω στόμα και παίρνω οτι θέλω. Αντιστέκεται, αλλά ποτέ δεν έχει δαγκώσει. Φυσικά, σε καθε βόλτα (γιατί εμεις εξω τα εχουμε τα θέματα, τσιμπάμε)έχω ενα "μπισκοτο αναγκης( =τρελη λιχουδια)" για την περίπτωση που χρειαστεί να το κάνω για να μπορώ μετά να επιβραβεύσω ανάλογα.

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αν εμαθα κατι υστερα απο τοσα χρονια συμβιωσης με την Ηρα (κ επειδη ακομη τα χω νωπα στον νου μου) ειναι οτι δεν θελει κοπο μα τροπο.
Κ εξηγουμαι...τοτε ταχα κανει κ γω αυτα,εκ του αποτελεσματος λειτουργησαν μιας κ απτην Ηρα πια παιρνω (εγω ετσι,κανενας αλλος) βασικα το οτιδηποτε,οποτεδηποτε...αλλα σκυλι με σκυλι διαφερει...η Ηρα δεν ηταν ποτε τερμα κυριαρχικη...σκεφτομαι λοιπον οτι υπαρχουν κ πιο εξυπνες λυσεις κ το σκεφτηκα γιατι με αναγκασε ενα αλλος μελος να ψαξω ενα βιβλιο για ροτ για ενα αλλο θεμα του φορουμ,το ξαναδιαβασα κ ειδα εκει ενα παραδειγμα που εφερνε η εκτροφεας για το πως να το ξεγελασεις το σκυλι σε τετοιες περιπτωσεις προκειμενου κ εσυ να καταφερεις αυτο που θες κ να μην συγκρουστεις με το σκυλι...κ το αστειο ειναι οτι τοχα κανει τοτε,μα το ξεχασα τελειως,μουχουν μεινει μονο οι στιγμες συγκρουσης (δεν εχω ιδεα γιατι).
Εγραφε λοιπον η εκτροφεας οτι εδενε το κοκκαλο με ενα σχοινακι κ οποτε εκανε τα δικα του το σκυλι εκεινη απλα το τραβαγε κ το επαιρνε...no fuss no muss...δλδ...ποσο πιο απλο?ποσο γελοιο?

Αλλα για να μην αναφερομαι σε ξενους (που μπορει κ να μην ζει πια αυτη,πρεπει να γραφτηκε τα 80's 90's αυτο το βιβλιο) επισης να προσθεσω οτι το καλυτερο για μενα ειναι να μαθει/εμπεδωσει το σκυλι οτι απο σενα μονο καλο προκυπτει,ακομη κ αν του παρεις το κοκκαλο,το παιχνιδι,οτι τεσπα εχει εκεινη την στιγμη,για καποιο λογο το κανεις...δεν προκειται ποτε να αντιδρασει το σκυλι ετσι...για να το εμπεδωσει βεβαια θελει χρονο,να κερδισετε ο ενας τον σεβασμο κ την εμπιστοσυνη του αλλου.
Τετοια σκηνικα μεχρι να ενηλικιωθει κ να συνειδητοποιησετε κ οι δυο ακριβως που στεκεστε πιθανων θα επαναληφθουν,μεχρι την επομενη φορα λοιπον,εσυ πρεπει να του εχεις διδαξει,οτι εαν σε υπακουει μονο συμφερον θαχει.

• Like
Reactions: GiorgosKyr

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Πολύ χρήσιμη συμβουλή αυτή με το σκοινί... Θα το δοκιμάσω και θα σας πω... Σας ευχαριστώ όλους :)

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
εγώ πάλι αυτό με το σκοινί δεν το κατάλαβα. Το θέμα είναι να μπορείς να πάρεις από το στόμα του σκύλου κατι που θέλει και μπορεί να τον βλάψει ή είναι πολύτιμο για σένα. Το σκοινί πως βοηθάει σε αυτό?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Να εξηγησω πληρως πως το θετει (πριν ομολογουμενως τα παρα συνοψισα,ισως επειδη θεωρω οτι δεν χρειαζεται ολο το παρακατω "τζερτζελο",ακομη κ το ονομα του να πεις,νομιζω μπορεις να του αποσπασεις την προσοχη)
1ον δενεις το κοκκαλο (το μπωλ,το παιχνιδι κτλπ) με ενα μακρυ σχοινι
2ον γεμιζεις μπουκαλι με κρυο νερο κ τοχει ανα χειρας
3ον δινεις την εντολη "αστο"
το σκυλι λεει δεν θα υπακουσει κ θα γρυλισει
του ξαναδινεις την εντολη "Μαξ,αστο" κ του καταβρεχεις την μουσουδα
αυτο εκπληκτο θα σταματησει να τρωει κ τοτε θα σου δωθει η ευκαιρια να τραβηξεις το σχοινι
σηκωνεις λεει το κοκκαλο (μπωλ κτλ) ψηλα κ επαινεις το σκυλι επειδη το "αφησε"...
υστερα του το επιστρεφεις μεστην χαρα (αμα προκειται για μπωλ βαζεις κ επιπλεον λιχουδιες,να σε βλεπει)

αυτο το παραδειγμα(πως να κερδισεις μεσω της πονηριας) το χρησιμοποιει εφοσον προκειται για ενηλικο σκυλι κ εχεις αυτο το θεμα
ευθυς εξαρχης δηλωνει οτι αυτο ειναι ενα ζητημα που πρεπει να αντιμετωπιστει απο μικρη ηλικια.

κλεινει αυτην την ενοτητα (που πολυ μαρεσει ομολογουμενως) λεγοντας "Εχετε υψηλοτερο δεικτη νοημοσυνης απο το σκυλι σας (τουλαχιστον ετσι ελπιζω) γιαυτο να ειστε παντα ετοιμοι να βρισκετε υπουλους τροπους για να συναγωνιζεστε την δυναμη του σκυλιου σας."

οποτε,σιγουρα πρεπει να μπορεις να παρεις απτον σκυλο το οτιδηποτε,ειμαι η πρωτη που το λεω,αλλα απο καπου πρεπει να αρχισεις,καπως να τον μαθεις,το παραδειγμα με το σχοινι θεωρω ειναι ενας τροπος.

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
τώρα καταλαβα. αν και δεν μου αρέσει το γεγονός οτι καταβρέχει το σκυλί, με την έννοια οτι κάνει κάτι δυσάρεστο που προέρχεται από το χέρι της. Θα έβρισκα καποιον άλλο τροπο (πχ, ηχος απο κουδούνι, οτι δουλεύει στον κάθε σκύλο) Και ναι ειναι τρόπος για ενήλικα σκυλιά, θα συμφωνήσω.

• Like
Reactions: mariakala