Κουταβι Ροτ και... να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γενικά δεν μπορώ να πώ οτι είναι ανυπάκουος ... έχει μάθει σχεδόν την βασική υπακοή ( μέσα στο σπίτι βέβαια που δεν τον αποσπούν άλλα πράγματα ) μόνο το ξάπλωσε δεν λέει να το μάθει με τίποτα ... μάλλον επειδή δεν πέρνει συχνά αυτή την στάση

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Αυτό σου λέω... αρχικά κάνει μόνο ανεπίτρεπτα πράγματα δεν κάνει και τίποτα σωστό... τον δικό μου εδώ και ένα μήνα μπορώ να τον χαιδέψω το μυαλό του ήταν να μου φάει το χέρι, βγάζουν και δόντια και πονάνε και δαγκώνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όχι μην του δώσεις φάπα δεν θα φέρεις αποτέλεσμα, θα τον σπρώχνεις θα του λες ΜΗ και δεν θα του δίνεις σημασία για λίγου , ούτε χάδια ούτε τίποτα ... επίσης αυτό που έκανα και έπιανε ήταν να του δίνω απαλές τσιμπιές στο σβέρκο ( όχι τράνταγμα , ούτε σβέρκωμα ) δεν τον πονούσαν αλλά τον ξάφνιαζαν .
Αλήθεια στο λέω κάνε υπομονή κανα δυο μήνες και θα δεις πόσο θα αλλάξει, πάλι θα κάνει πράγματα που δεν πρέπει αλλά αν κάνεις ότι πρέπει για λίγο θα τα πάτε μια χαρά και το δάγκωμα θα σταματήσει και όλα.... μεγαλώνει πάρα πολύ γρήγορα βλέπω τη φωτο που έχεις και σκέφτομαι τον είχα ποτέ τόσο μικρό? αυτό το γομάρι? υπομονή κάνε.... τις φάπες άστες για αργότερα και για πολύ σημαντικά πράγματα όχι για τα φυσιολογικά
Ερώτηση : Είναι καλύτερο να τον αφήνω να δαγκώνει τα χέρια και να του μάθω απλά να μην δαγκώνει δυνατά ή να μην τον αφήνω καθόλου ?

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
τι γνώμη έχετε για την εκπαίδευση με κλικερ ?? (δηλαδή με ηχητικό ερέθισμα που συμπίπτει με επιβράβευση ?? )

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
παρόλο που για την ράτσα σου λένε ότι είναι καλό να μην τον αφήνεις καθόλου να σε δαγκώνει εμείς τον μαλώναμε μόνο όταν δάγκωνε δυνατά... και τώρα που έχει γίνει γομάρι όταν μπαίνω σπίτι από τη χαρά του με δαγκώνει αλλά τόσο απαλά που δεν το καταλαβαίνω , στην ουσία βάζει το χέρι μου στο στόμα του και το γλύφει ταυτόχρονα, εμένα δεν με πειράζει αυτό, αν δεν θες να μη σε δαγκώνει καθόλου να το κόψεις από τώρα εντελώς, το σκυλάκι θα μάθει ότι του δείχνεις και θα κάνει ότι επιτρέπεις τελικά....
Τον γιο μου που παίζουν πιο άγρια τον έχει ταράξει στο παιχνίδι επάνω του αφήνει γρατζουνιές , εμένα ποτέ , είναι πολύ προσεκτικός ακόμα και όταν παίζουμε.... ότι θες θα μάθει

το κλίκερ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δεν ξέρω να σε βοηθήσω

• Like
Reactions: GiorgosKyr

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ούτε εγώ χρησιμοποιώ κλικερ ... απλά τον ήχο των δακτύλων μου (παλαμάκια δακτύλων πως λέγετε :p ) και φαίνεται να αντιδράει καλά

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Εγώ χρησιμοποίησα και χρησιμοποιώ κλίκερ και είναι μια χαρά όμως έχε στο νου σου δύο πράγματα. 1) Πρέπει να είσαι πολύ άμεσος και γρήγορος, να κλικάρεις ακριβώς τη σωστή στιγμή, αν κλικάρεις λίγα δεύτερα πριν ή μετά μπερδεύεται ο σκύλος. 2) Ο ήχος δεν πάει μόνος του, πρέπει να συνοδεύεται κι από κάτι, καμία λιχουδιά πχ ή λίγο παιχνίδι, έτσι ώστε να έχει κίνητρο το σκυλί να δουλέψει και να καταλάβει ότι το να ακούει το κλίκερ σημαίνει ότι κάτι έκανε καλά και θα ανταμειφθεί.

• Like
Reactions: elverg

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Δεν είναι δυνατόν, ο δικός μου ήταν 18 κιλά 3 μηνών και τώρα που είναι 5 μηνών είναι 30 κιλά, δεν τον ζύγισες καλά ...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δεν είναι δυνατόν να πάρει τόσο βάρος όπως καταλαβαίνεις. Και μην κοιτάς γενικά αυτούς τους πίνακες γιατί αφορούν ανάπτυξη για καθαρόαιμα...εσύ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πως θα είναι τελικά το σκυλάκι σου...
Είναι πολύ μεγάλη η απόκλιση για να μιλάμε για ροτ... Εαν ο κτηνίατρος δεν στο βρίσκει αδύνατο ή με θέματα ανάπτυξης γενικά,για kinder έκπληξη σε κόβω....
Η δικιά μου kinder έκπληξη πάντως στους 3 μήνες ήταν στα 9 κιλά περίπου...Τώρα 25...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
η κτηνίατρος μου είπε οτι είναι σχετικά αδύνατος ... αλλά δεν την τρώει την τροφή που του βάζω όλη ...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Αυτή η διαφορά δεν είναι "σχετικά αδύνατος" είναι άστα να πάνε...φαντάζομαι ένα κουτάβι που θα του έλειπαν 10 κιλά από πάνω του θα είχε πάρα πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης. Ο δικός σου είναι υγιέστατος....

Θα σε απογοητεύσει πολύ το να μην είναι ροτ???γιατί κάτι μου λέει ότι θα σου βγει κάτι αρκετά μικρότερο που απλά θα μοιάζει...Ίσως να έχει ένα ξάδερφο....

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
πόσω μηνών είναι? αν δεις από τον 2ο μήνα που είναι στα 5 κιλά ανεβαίνει στα 17 κιλά τον 3ο μήνα παίρνει 12 κιλά σε ένα μήνα μέσα και είναι αλήθεια έτσι έγινε και με τον δικό μου, μέχρι και τον 70 μήνα μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα... περίμενε να δεις πόσο θα είναι 3 μηνών...μπορεί να μην είναι τόσο ακριβώς αλλά κοντά :sneaky:

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
ίσα ίσα θα βολεύει λιγάκι περισσότερο να είναι λίγο μικρότερος ... δεν πάμε δα και για breed contest :D αν και θα μου κάνει εντύπωση να μην είναι ροτ...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
πόσω μηνών είναι? αν δεις από τον 2ο μήνα που είναι στα 5 κιλά ανεβαίνει στα 17 κιλά τον 3ο μήνα παίρνει 12 κιλά σε ένα μήνα μέσα και είναι αλήθεια έτσι έγινε και με τον δικό μου, μέχρι και τον 70 μήνα μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα... περίμενε να δεις πόσο θα είναι 3 μηνών...μπορεί να μην είναι τόσο ακριβώς αλλά κοντά :sneaky:
το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι το παιδί που μου τον έδωσε δεν ήξερε ακριβώς ημερομηνία και μου είπε 7 Δεκέμβρη στο περίπου ...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
@nanou ποσότητα τροφής χοντρικά πόσο σου έτρωγε εσένα ?? (χωρίς γραμμάρια -εμπειρικά πχ με χούφτες )

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
κοίτα αν είναι και μικρότερος από όσο νομίζεις δεν είναι παράλογο τόσο.... εγώ του δίνω την RC για την ράτσα του και έτρωγε βάση δοσολογίας έτρωγε τέσσερα κυπελάκια - δοσομετρητές χωρισμένα σε 3 γεύματα τη μέρα, είναι παραπάνω από μια χούφτα το καθένα σίγουρα.... πες χοντρικά κάθε γεύμα 3 χούφτες ...

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
κοίτα αν είναι και μικρότερος από όσο νομίζεις δεν είναι παράλογο τόσο.... εγώ του δίνω την RC για την ράτσα του και έτρωγε βάση δοσολογίας έτρωγε τέσσερα κυπελάκια - δοσομετρητές χωρισμένα σε 3 γεύματα τη μέρα, είναι παραπάνω από μια χούφτα το καθένα σίγουρα.... πες χοντρικά κάθε γεύμα 3 χούφτες ...
Η RC δεν έχει μέσα καλαμπόκι,αλευρια κλπ ??

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
ναι εχει και γενικά δεν έχει την καλύτερη φήμη, παρόλα αυτά εμένα του κάθεται καλά , την τρώει πολύ εύκολα και είναι υγιέστατος οπότε δεν έχω σκοπό να την αλλάξω για την ώρα, άμα ενηλικιωθεί βλέπουμε ...