Κουταβι Ροτ και... να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Να ρωτήσω ρε παιδιά ... Σκέφτομαι να πάρω ένα crate για τον Λέκτερ .. το θέμα είναι σε τι μέγεθος να το πάρω για να χωράει και όταν θα μεγαλώσει ?
νουμερο 7 το λιγοτερο...
για ενήλικο ροτ μέσα στα πλαίσια προτύπου....

• Like
Reactions: GiorgosKyr

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γεια σας παίδες (και κοπέλες :p ),
ερώτηση καυτή
Τα πλευρά του κουταβιού πρέπει να πιάνονται?? δηλαδή αν το βάρος του είναι φυσιολογικό ή πρέπει να του αυξήσω ποσότητα ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σε ένα κουτάβι για να είναι σωστό θα πρέπει να μην διακρίνεις τα πλευρά του αλλά να τα αισθάνεσαι με ελαφρά πίεση...
σε περίπτωση που έχεις ενδοιασμούς για το σωστό βάρος καλύτερα να είναι προς το ελαφρύτερο παρά προς το βαρύτερο...
μην αγχώνεσαι για την τελική του ανάπτυξη έχεις όλο τον καιρό σου μπροστά.

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
επειδή τα ροτ είναι λίγο περίεργα στην ανάπτυξη ( δυσπλασίες κλπ) του βάζω 3 φορές την μέρα φαγητό στην ποσότητα που γράφει η συσκευασία /3 , και του το παίρνω 20 λεπτά μετά . Τις περισσότερες φορές όμως δεν την τελειώνει και το σκέφτομαι οτι μπορεί να πεινάσει λίγο αργότερα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σωστα υπολογίζεις την ημερήσια ποσότητα της τροφής ανάλογα με τα κιλά του και την ηλικία του και την διαιρείς σε τρία γεύματαν αν δεν την φάει για να μην αποκτήσει περίεργες συνήθειες μαζεψε την και δώσε την επόμενη μέρα....

• Like

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Γεια σας και πάλι αγαπητοί συνφορουμίτες,
ο μικρός μου Λεκτερ μεγάλωσε(6 κιλά έφτασε ο μούργος) και ανακαλύπτει σιγά σιγά το γάβγισμα.
Η ερώτησή μου προς εσάς είναι : Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μου όταν γαβγίσει σε άσχετο χρόνο για άσχετο πράγμα (πχ επειδή άκουσε έναν θόρυβο από τον αδερφό μου από το μέσα δωμάτιο )

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Ανάλογα τι θέλεις...θέλεις να σε προειδοποιεί στους αγνώστους περίεργους θορύβους ή να είναι ψύχραιμος?
Γενικά φυσικά είναι πολύ μικρός ακόμα τώρα ανακαλύπτει τη φωνή του και τους ήχους του σπιτιού, οπότε εγώ θα τον αγνοούσα πχ θα άλλαζα δωμάτιο να καταλάβει ότι δεν σου αρέσει αυτό και μένει μόνος του.

Μπορεί όμως να πήγαινα και μαζί του στο διπλανό να δει ότι δεν τρέχει κάτι αν έβλεπα ότι το κάνει από ανασφάλεια...ανάλογα τι "διάβαζεις"

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
καλημέρα

επειδή έχω ένα ροτ που είναι 5μιση μηνών τώρα, ήμουν εκεί που είσαι πριν λίγο οπότε θα σου πω τι έχω δει εγώ...
1. Στην αρχή και μένα δεν έτρωγε όλα τα γεύματα εντελώς , δεν του αφήνεις το φαγητό κάτω καλά κάνεις και το μαζεύεις αλλά αν δεν έχει φάει όλο το μεσημεριανό βάλε στο βραδινό λίγο περισσότερο ώστε να καλύψει πάνω κάτω αυτό που πρέπει να φάει μέσα στη μέρα, δεν τρώνε σε όλα τα γεύματα με την ίδια όρεξη πάντα. Πίστεψε με αυτό θα τελειώσει σε κανα μήνα που θα τρώει όλα τα γεύματα, ότι του δίνεις εξτρα και δεν θα χορταίνει με τίποτα.
2. Γενικά τα ροτ δεν γαυγίζουν άσκοπα και δεν γαυγίζουν πολύ, ο δικός μου γαυγίζει μόνο σε ότι δει στην αρχή και δεν το ξέρει, πλυντήριο πιάτων, πιστολάκι μαλλιών, σκούπα τέτοια πράγματα ... μόλις τα συνηθίσει τα αγνοεί , άστον και θα του περάσε.
3. πολύ σύντομα θα δεις ότι όταν ακούει κάτι περίεργο εξωτερικά του σπιτιού δεν γαυγίζει αλλά μπαίνει σε θέση επιφυλακής, θα σε κοιτάει και θα ψάχνει να δει τι είναι αυτό που ακούει... αυτό το επαινείς και του δείχνεις ότι κάνει καλά που ασχολείται.
4 Μην τον χτυπάς γιατί δεν υπάρχει λόγος και είναι σκυλιά που αντιδρούν πολύ άσχημα και στην αδικία και στην χειροδικία, θέλει υπομονή μεγάλη, δαγκώνουν πολύ στο παιχνίδι, δαγκώνουν πράγματα και γενικά ειναι πεισματάρικα, αν θες να τον τιμωρήσεις για κάτι ή να καταλάβει ότι κάνει κάτι λάθος βάλε φωνή αυστηρή ή στη χειρότερη βάλτον κάπου μόνο του για λίγο .
5 Στους 5 μήνες θα είναι ακόμα κουτάβι αλλά θα είναι ήδη 30 κιλά και θα νομίζεις ότι έχεις μεγάλο σκύλο... τσου.... ακόμα μωρό θα έχεις..... κάνε υπομονή και δείξε σταθερότητα και αγάπη .... :sneaky:

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
καλημέρα

επειδή έχω ένα ροτ που είναι 5μιση μηνών τώρα, ήμουν εκεί που είσαι πριν λίγο οπότε θα σου πω τι έχω δει εγώ...
1. Στην αρχή και μένα δεν έτρωγε όλα τα γεύματα εντελώς , δεν του αφήνεις το φαγητό κάτω καλά κάνεις και το μαζεύεις αλλά αν δεν έχει φάει όλο το μεσημεριανό βάλε στο βραδινό λίγο περισσότερο ώστε να καλύψει πάνω κάτω αυτό που πρέπει να φάει μέσα στη μέρα, δεν τρώνε σε όλα τα γεύματα με την ίδια όρεξη πάντα. Πίστεψε με αυτό θα τελειώσει σε κανα μήνα που θα τρώει όλα τα γεύματα, ότι του δίνεις εξτρα και δεν θα χορταίνει με τίποτα.
2. Γενικά τα ροτ δεν γαυγίζουν άσκοπα και δεν γαυγίζουν πολύ, ο δικός μου γαυγίζει μόνο σε ότι δει στην αρχή και δεν το ξέρει, πλυντήριο πιάτων, πιστολάκι μαλλιών, σκούπα τέτοια πράγματα ... μόλις τα συνηθίσει τα αγνοεί , άστον και θα του περάσε.
3. πολύ σύντομα θα δεις ότι όταν ακούει κάτι περίεργο εξωτερικά του σπιτιού δεν γαυγίζει αλλά μπαίνει σε θέση επιφυλακής, θα σε κοιτάει και θα ψάχνει να δει τι είναι αυτό που ακούει... αυτό το επαινείς και του δείχνεις ότι κάνει καλά που ασχολείται.
4 Μην τον χτυπάς γιατί δεν υπάρχει λόγος και είναι σκυλιά που αντιδρούν πολύ άσχημα και στην αδικία και στην χειροδικία, θέλει υπομονή μεγάλη, δαγκώνουν πολύ στο παιχνίδι, δαγκώνουν πράγματα και γενικά ειναι πεισματάρικα, αν θες να τον τιμωρήσεις για κάτι ή να καταλάβει ότι κάνει κάτι λάθος βάλε φωνή αυστηρή ή στη χειρότερη βάλτον κάπου μόνο του για λίγο .
5 Στους 5 μήνες θα είναι ακόμα κουτάβι αλλά θα είναι ήδη 30 κιλά και θα νομίζεις ότι έχεις μεγάλο σκύλο... τσου.... ακόμα μωρό θα έχεις..... κάνε υπομονή και δείξε σταθερότητα και αγάπη .... :sneaky:
Δηλαδή αν κάνει κάτι ανεπίτρεπτο ( για τα δικά μας δεδομένα ) πχ δαγκώνει τα μπατζάκια μας , και του λέω κοφτά και σταθερά μη πέντε φορές , μετά δεν πρέπει να του ρίξω μία φάπα στον κώλο ( με λίγη δύναμη φυσικά ίσα ίσα να το καταλάβει )?

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Δηλαδή αν κάνει κάτι ανεπίτρεπτο ( για τα δικά μας δεδομένα ) πχ δαγκώνει τα μπατζάκια μας , και του λέω κοφτά και σταθερά μη πέντε φορές , μετά δεν πρέπει να του ρίξω μία φάπα στον κώλο ( με λίγη δύναμη φυσικά ίσα ίσα να το καταλάβει )?
Αυτό σου λέω... αρχικά κάνει μόνο ανεπίτρεπτα πράγματα δεν κάνει και τίποτα σωστό... τον δικό μου εδώ και ένα μήνα μπορώ να τον χαιδέψω το μυαλό του ήταν να μου φάει το χέρι, βγάζουν και δόντια και πονάνε και δαγκώνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όχι μην του δώσεις φάπα δεν θα φέρεις αποτέλεσμα, θα τον σπρώχνεις θα του λες ΜΗ και δεν θα του δίνεις σημασία για λίγου , ούτε χάδια ούτε τίποτα ... επίσης αυτό που έκανα και έπιανε ήταν να του δίνω απαλές τσιμπιές στο σβέρκο ( όχι τράνταγμα , ούτε σβέρκωμα ) δεν τον πονούσαν αλλά τον ξάφνιαζαν .
Αλήθεια στο λέω κάνε υπομονή κανα δυο μήνες και θα δεις πόσο θα αλλάξει, πάλι θα κάνει πράγματα που δεν πρέπει αλλά αν κάνεις ότι πρέπει για λίγο θα τα πάτε μια χαρά και το δάγκωμα θα σταματήσει και όλα.... μεγαλώνει πάρα πολύ γρήγορα βλέπω τη φωτο που έχεις και σκέφτομαι τον είχα ποτέ τόσο μικρό? αυτό το γομάρι? υπομονή κάνε.... τις φάπες άστες για αργότερα και για πολύ σημαντικά πράγματα όχι για τα φυσιολογικά

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Αυτή η βεβαιότητα ότι ρίχνοντας μια φάπα λύνεται το όποιο πρόβλημα από πού πηγάζει; Αν παρά την "ελαφριά φάπα" εξακολουθήσει να δαγκώνει τα μπατζάκια, τι θα κάνεις; Αν σου απαντήσει με μια δαγκωνιά "με λίγη δύναμη ίσα ίσα για να καταλάβεις κι εσύ", τι θα κάνεις;

GiorgosKyr

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
88
19
29
Αυτή η βεβαιότητα ότι ρίχνοντας μια φάπα λύνεται το όποιο πρόβλημα από πού πηγάζει; Αν παρά την "ελαφριά φάπα" εξακολουθήσει να δαγκώνει τα μπατζάκια, τι θα κάνεις; Αν σου απαντήσει με μια δαγκωνιά "με λίγη δύναμη ίσα ίσα για να καταλάβεις κι εσύ", τι θα κάνεις;
γιαυτο ρωτάω εσάς που έχετε περισσότερη πείρα

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
αυτά που λέμε όλα είναι ο γενικός μπούσουλας, το κάθε σκυλί, η κάθε ράτσα έχει διαφορές και στο χαρακτήρα και στις αντιδράσεις, τα ροτ είναι ιδιαίτερα σκυλιά , έχεις μεγαλύτερες ευθύνες και μόνο λόγω του όγκου και της δύναμης του, να φτιάξεις ένα σκύλο σωστό και ισσοροπημένο που να μην δημιουργεί πρόβλημα πουθενά... διάβασε λίγο περισσότερο για την φυλή και θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και γιατί...

• Like

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Να ρωτάς ότι θέλεις, κανείς δεν ξέρει τίποτα μέχρι να ασχοληθεί με κάτι. Φρόντισε παράλληλα όμως να ενημερωθείς όσο γίνεται περισσότερο σχετικά με την εκπαίδευση του κουταβιού σου. Διαβάζοντας, και βάζοντας στο πρόγραμμα έναν εκπαιδευτή ιδίως αν δεν έχεις πρωτύτερη εμπειρία (στη φάση που είσαι μπορείς απλά να μαζέψεις πέντε ερωτήσεις και να κάνεις ένα μάθημα).

Είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι ερωταπαντήσεις στο φόρουμ σε όλα σχεδόν τα θέματα, αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα. Πρώτον μπορεί να μην υπάρχει κανείς να απαντήσει την ώρα που θα έχεις το πρόβλημα. Δεύτερον, οι απαντήσεις όλων μας βασίζονται στην προσωπική μας εμπειρία με ό,τι σημαίνει αυτό, και ταυτόχρονα δεν ξέρουμε ούτε εσένα ούτε το σκύλο σου. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τα βασικά, ρώτα και κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει στην πράξη.

Έχε στο μυαλό σου ότι δε θέλεις να έρθεις σε σωματική αντιπαράθεση με τον ενήλικο σκύλο σου, έχει καλές πιθανότητες υπέρ του. Και είναι κάτι που δε θέλεις ο σκύλος σου να το πάρει χαμπάρι, γιατί θα δυσκολευτείς απίστευτα να το χειριστείς :)

εδιτ: σε περίπτωση που δεν ήμουν αρκετά σαφής, δε θες να έρθεις σε σωματική αντιπαράθεση ούτε με το κουτάβι σου, διότι παρόλο που "το χεις", δημιιουργείς άλλα προβλήματα, τα οποία επίσης θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να αντιμετωπίσεις.