Κουτάβι Ακίτα κλαίει όταν λείπω

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
... στους 3 μηνες πρεπει να εχει μαθει το σκυλι να μενει μονο του ... :)
@Ioanna93 , μιλαμε για ενα κουταβι 8 μηνων...

ενος χρονου σκυλι υποτιθεται οτι αντιστοιχει σε 7χρονο παιδι σε ανθρωπινα χρονια.
σου ακουγεται λογικο να εχει μαθει να μενει μονο του στους 8 μηνες;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65

ενος χρονου σκυλι υποτιθεται οτι αντιστοιχει σε 7χρονο παιδι σε ανθρωπινα χρονια.
δεν υπαρχει κανενα προβλημα !! ολα εχουν μια σειρα απο οταν ειναι μεσα στην κοιλια της σκυλιτσας και μετα !! η καλυτερη ηλικια για να γινει η αποσπαση μεταξυ σκυλιου και ιδιοκτητη ειναι οι 3 μηνες ακριβως για το αγχος αποχωρισμου !!

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89

Με ολο το σεβασμο, αλλα δε νομιζω οτι παει ετσι. Σκεψου και θα δεις οτι πολλα πραγματα που κανει ενα σκυλι ενος ετους δε μπορει να κανει ενα παιδι 7 ετων. Και εννοειται οτι μπορουν τα σκυλια να μενουν μονα τους απο πολι μικρα χωρις να κανουν ανω κατω τον κοσμο.

• Like
Reactions: Ioanna93

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
... Σκεψου και θα δεις οτι πολλα πραγματα που κανει ενα σκυλι ενος ετους δε μπορει να κανει ενα παιδι 7 ετων. Και εννοειται οτι μπορουν τα σκυλια να μενουν μονα τους απο πολι μικρα χωρις να κανουν ανω κατω τον κοσμο.
δε συγκρινα το παιδι με το σκυλο. αλοιμονο!
γι' αυτο και εγραψα οτι υποτιθεται οτι ειναι 7 χρονων... το 12μηνο σκυλι.
η αναλογια/ κλιμακα αυτη στις ανθρωπινες/ σκυλισιες ηλικιες χρησιμοποιειται για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης και να μας κανει να τα γνωρισουμε καλυτερα. τα σκυλια.
δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια (ουτε τα παιδια), ουτε εχουν τις ιδιες εμπειριες πισω τους. καποια χρειαζονται ενα χερι βοηθειας παραπανω.
και το τι κανει ενα σκυλι δεν μπορουμε να το απαιτουμε απο ενα αλλο. αυτα πιστευω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
...Και εννοειται οτι μπορουν τα σκυλια να μενουν μονα τους απο πολι μικρα χωρις να κανουν ανω κατω τον κοσμο.
Ναι...μπορούν φυσικά, γιατί δεν είναι στο χέρι τους.
Οπου και όπως τα αφήσουμε, θα αναγκαστούν να μείνουν, θέλουν δε θέλουν.
Κάνοντας όμως σίγουρα άνω-κάτω τον κόσμο, με διάφορους τρόπους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ναι, εντάξει, μπορεί μια στις τόσες, να τύχει και κανά απροβλημάτιστο. Δύσκολο όμως! :)

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
δεν υπαρχει κανενα προβλημα !! ολα εχουν μια σειρα απο οταν ειναι μεσα στην κοιλια της σκυλιτσας και μετα !! η καλυτερη ηλικια για να γινει η αποσπαση μεταξυ σκυλιου και ιδιοκτητη ειναι οι 3 μηνες ακριβως για το αγχος αποχωρισμου !!
Ε?

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
καλησπερα :) για να μην χαλασει αλλο το ποστ αυτο θα στειλω προσωπικο μηνυμα σε οσους ανεφεραν το ονομα μου !! :)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
καλησπερα :) για να μην χαλασει αλλο το ποστ αυτο θα στειλω προσωπικο μηνυμα σε οσους ανεφεραν το ονομα μου !! :)
γιατι καλε,πες και σε εμας
ο νικος εκανε καριερα ετσι

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
@tasos malinoua δεν εχω σκοπο να χαλασω κανενα ποστ απαντοντας σε σχολια που αναφερουν το ονομα μου ... αν θες να με κρινεις η το οτιδηποτε στειλε μου προσωπικο μηνυμα .. ο καθε ενας που γραφει σε αυτο το forum ψαχνει συμβουλες και οχι αντιπαραθεσεις μεταξυ μελων :)

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
δε συγκρινα το παιδι με το σκυλο. αλοιμονο!
γι' αυτο και εγραψα οτι υποτιθεται οτι ειναι 7 χρονων... το 12μηνο σκυλι.
η αναλογια/ κλιμακα αυτη στις ανθρωπινες/ σκυλισιες ηλικιες χρησιμοποιειται για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης και να μας κανει να τα γνωρισουμε καλυτερα. τα σκυλια.
δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια (ουτε τα παιδια), ουτε εχουν τις ιδιες εμπειριες πισω τους. καποια χρειαζονται ενα χερι βοηθειας παραπανω.
και το τι κανει ενα σκυλι δεν μπορουμε να το απαιτουμε απο ενα αλλο. αυτα πιστευω.
Συμφωνω απολυτα με αυτα. Αλλα συνεχιζω να διαφωνω με αυτο που γραψες πριν (η λεξη "υποτιθεται δεν αλλαζει και πολλα"). Ενα σκυλι θεωρειται ενηλικο πριν φτασει τα 2 χρονια. Δλδ γυρω στα 12 ανθρωπινη ηλικια.

dimitris_27

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2013
179
89
Κάνοντας όμως σίγουρα άνω-κάτω τον κόσμο, με διάφορους τρόπους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Ναι, εντάξει, μπορεί μια στις τόσες, να τύχει και κανά απροβλημάτιστο. Δύσκολο όμως! :)
Εννοεις οτι αν το αφηνεις μονο του απο τους 2-3 μηνε, θα συνεχιζει να κανει ανω κατω τον κοσμο και στους 8? Ή εννοεις οτι θα φτασει στο σημειο να καθεται ησυχο αφου ομως πρωτα εχει κανει ανω κατω τον κοσμο πολλες φορες? Δε λεω οτι με τη μια μπορεις να αφηνεις τον σκυλο μονο του χωρις να δημιουργηθει προβλημα. Θελει δουλεια. Αλλα θεωρω οτι μεχρι τους 8 μηνες το λογικο ειναι να εχει μαθει να μενει μονος του χωρις προβλημα. Τωρα τι να πω ισως εγω απλα ημουν τυχερος. Αλλα και αλλοι που γνωριζω δεν εχουν τετοια θεματα. Βεβαια εσυ ξερεις περισσοτερα και θα εχεις στο μυαλο σου πολλα περισσοτερα παραδειγματα.
Βεβαια η περιπτωση της φιλης που ανοιξε το θεμα ειναι διαφορετικη αφου εχει τον σκυλο στην αυλη που πιθανον να υπαρχουν πολλα ερεθισματα. Εγω μιλαω γενικα.

• Like
Reactions: mareco

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Νομίζω πως ένα σκυλάκι αν βγαίνει της βόλτες του ασχολείσαι αρκετά μαζί του και εχει σε καθημερινή βάσει το προγραμμα του δεν υπάρχει πρόβλημα για την ωρα που θα λείπεις.δηλαδη κανει την βολτα του πριν φύγεις;;;;;αν ναι θα εχει κουραστεί.οταν γυρίζεις το βγάζεις έξω;;;;;τότε το γνωρίζει αν αυτο γίνεται απο μικρό κουτάβι.
Εγω ετσι κάνω απο την μερα που το πήρα.εκατσα σκέφτηκα ένα προγραμμα που να μας βολεύει όλους στο σπίτι και το ακολουθώ απο τριών μηνών που αρχίσαμε της βόλτες.και ολα πάνε πολυ καλα...τωρα αν αρχίσουμε άστο δεν πειράζει γιατι πάω εδώ η εκει ας παίξει μονο του η ας τα κανει στην αυλή!αυτο δεν ειναι προγραμμα με αποτελεςμα η να μην μάθει ποτέ,και σε καμία περίπτωση δεν φταίει το σκυλί.

• Like
Reactions: Brave

27 Φεβρουαρίου 2016
16
3
32
λοιπον το σκυλακι μου τ βγαζω μια χαρα τις βολτες του καθε μερα και ολη την ωρα μαζι του ασχολουμε και τα παντα.. αυτα τ εχω κανι ολα..το θεμα ειναι οτι το ειχε απ την πρωτη στιγμη π το πηρα...και εγω ετσι πιστευα οτ θα ειναι αλλα δεν ειναι....ειτε την βγαζωπριν φυγω ειτε οχι το ιδιο πραγμα ειναι...

27 Φεβρουαρίου 2016
16
3
32
Ένα σκυλί που γαυγίζει σε ό,τι κινείται δεν κάνει φύλαξη, κάνει απλά ενοχλητικό θόρυβο, που κάποια στιγμή θα σε βάλει σε μπελάδες με τους γείτονες. Φρόντισε να κόψεις αυτή τη συνήθεια, για να μην έχει πρόβλημα ο σκύλος σου στο μέλλον.
μαλλον δεν καταλαβες καλα...δεν γαωγιζει σε οτι κινειται...σ οποιοσ ξενος προσπαθει ν μπει...δεν αφινει κανεναν να πλησιασει...δεν χρειαζετε να του μαθω κατι πανω σε αυτο....αν γαβγιζε παντα χωρισ λογο σ οτι εβ΄λεπε τοτε ναι να συμφωνησω μαζι σ

27 Φεβρουαρίου 2016
16
3
32
Το θεμα ειναι να βρεθει γρηγορα η ΣΩΣΤΗ λυση και καλο ειναι να προνοησεις για να μην καταφυγεις σε εσχατες λυσεις,γιατι απεκτησες και ενα κουταβι φυλης που δεν ειναι και απο τις πιο ευκολες.

Επισης κατι αλλο,αυτο με την τεραστια αυλη και το σκυλι που μενει ολη μερα στην αυλη και παιζει ποτε δεν το καταλαβα.Υπαρχει κανενας,ανθρωπος ή ζωο,που βρισκεται μονος του σε μια τεραστια εκταση και τρεχει και παιζει σαν τον χαζο μονος του ; Ακριβως επειδη το σκυλι δεν εχει ασχολιες ολη μερα,ασχολειται με τους ανθρωπους που περνανε απο εξω.Aν μπορουσες να εκτονωσεις την ενεργεια του θα κοιμοταν.Ακομα καλυτερο θα ηταν να εχεις ενα ακιτα μεσα στο σπιτι,η φυλη ειναι μια απο τις πλεον ανθρωποκεντρικες,της κανεις κακο που την απομονωνεις απο την οικογενει
λοιπον για να καταλεβετε γιατι ποτε δεν εειπα οτι ειναι μονο του....ασχολουμε ολη μερα μαζι του κ βολτες παμε και για τρεξιμο παμε και παιζουμε συν εχεια κ μεσα στο σπιτι ειναι κ εξω ειναι..το σκυλακι μ μια χαρα ζει ουτε απομονομενο ειναι ουτε τιποτα...και επισησ στ μεροσ π μενω ειναι αδιεξοδο και δεν υπαρχει προσβαση απο διαφορουσ ανθρωπουσ...γαβγιζει μονο οσουσ πλησιαζουν στο σπιτι μ....

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Το έτυχα εγώ το απροβλημάτιστο!!! :D :D :D

• Like
Reactions: spyv and mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν