Κουτάβια σε περιοδικό

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διαβάστε περισσότερα για τη SAPT εδώ: http://www.sapt.gr/ (είναι μη κερδοσκοπικό το site).

Εγώ έχω γνωρίσει τη Χριστίνα (εκπαιδεύτρια και υπέυθυνη υιοθεσιών) όταν έψαχνα για σκύλο και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Μπορώ να ξαναεπικοινωνήσω μαζί τους αν χρειαστεί.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
http://www.sapt.gr/site/photo.php?pp=1

Στο παραπάνω λινκ μπορείτε να δείτε ποια σχολεία έχουν επισκευτεί προς το παρόν..... χαίρομαι που βλέπω οτι έχουν πάει και στην Κρήτη. Είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να αλλάξει κάτι εκεί..... http://www.sapt.gr/site/news_det.php?nn=13

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δηλαδη παιδια , βαζετε την υπογραφη σας οτι οποιος -αντι του πετ σοπ- αποτανθει στον ΚΟΕ για λιστα εκτροφεων , θα βρει τελικα ενα υγιες και ''πιστοποιημενο'' σκυλο ? Ή μηπως θεωρειτε αυτονοητο πως ολοι θα περασουν απο το φορουμ να διαβασουν περι ''ηθικου εκτροφεα'' , '' εξετασεων υγειας γονεων'' κλπ ?

Ή μηπως πιστευετε πως το pet city δεν θα μπορουσε να διασκεδασει τις εντυπωσεις και να βγαλει καμμια δεκαρια τιτλους εκτροφεα ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ή μηπως πιστευετε πως το pet city δεν θα μπορουσε να διασκεδασει τις εντυπωσεις και να βγαλει καμμια δεκαρια τιτλους εκτροφεα ?
:confused::confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω.... έχω ξαναπει και σε άλλο νήμα (οπου μου την "πεσανε":)) οτι πρεπει να είναι πάρα πολύ ψαγμένος κάποιος για να βρει πραγματικά καλό εκτροφέα. Πρεπει να είναι πολύ μέσα στα πράγματα. Η γνωμη μου βασίζεται σ'αυτά που ακούω εδώ καθώς και σε εμπειρίες μου από το σκυλοπάρκο. Συμφωνήσαμε πάντως ότι ακόμα και κουτάβι μέτριου εκτροφέα, είναι καλύτερο από κουτάβι puppy mill.

Επίσης έχω πει και αλλού ότι κατα τη γνωμη μου, ο κόσμος παίρνει απο pet shop γιατι το βρίσκει μπροστά του. Δεν τον ενδιαφέρει η ράτσα (συνήθως δεν ξέρει τίποτα γι'αυτήν), κι εγώ πιστεύω οτι πολλοί δεν ενδιαφέρονται καν για το αν είναι καθαρόαιμο.... αν έβλεπαν ημίαιμα κουτάβια, θα τα έπαιρναν κι αυτά, και θα πλήρωναν μάλιστα. Αλλά δεν τα βλέπουν.

Απόδειξη ότι οταν μετά μαθαίνουν οτι το κουτάβι είναι μούφα, λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά θα έχει το σωστό χαρακτήρα/μρφολογία, αρκεί να είναι υγιές..... ποιός θα τους πει οτι υπάρχουν δεκάδες υγιέστατα κουτάβια στα καταφύγια?? και ποιος θα τους πεισει να πάνε 30 χλμ μακριά να πάρουν ένα? Οχι.... προτιμούν τον πετσοπά της γειτονιάς..:mad:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ισως να κανω λαθος , αλλα καποιοι εχουν την εντυπωση πως το να γινεις επισημα ''εκτροφεας'' προυποθετει καποια πολυπλοκη διαδικασια ή οτι ειναι δυσκολο.

Παιρνω δυο καθαροαιμα σκυλια ,παω σε μια εκθεση , βρισκω ενα πιασαρικο ονομα , κανω μια αιτηση , πληρωνω 100 ευρω (?) και ειμαι ετοιμος ''εκτροφεας'' . Ειμαι πλεον ενας απο τους ''καλους'':rolleyes:. Με παιρνει τηλεφωνο ο χαμενος πελατης του πετ σοπ , του λεω δεν εχω γεννα αυτη την περιοδο αλλα μπορω να του φερω απο το εξωτερικο απο εγγυημενο,συνεργαζομενο εκτροφειο . Ολα καλα ?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Μα αυτο ειναι για σενα ενας καλος εκτροφεας??
Kango , μαλλον δεν συννενοουμαστε :D

Το προβλημα μας ειναι ποιος θα πουλησει το κουταβι (πετ σοπ ή εκτροφεας) ή τι κουταβι θα ειναι αυτο ?

Εγω απλα λεω πως ειναι ματαιο (για να μην πω επικινδυνο) να βγαλουμε μια ανακοινωση που να λεει '' Οχι στα πετ σοπ , Ναι στους εκτροφεις '' , εφοσον πρωτα δεν διασφαλιστουν καποιοι μινιμουμ οροι για το τι ειναι εκτροφεας.

Προσωπικα , διαβαζω τον εσωτερικο κανονισμο του ΚΟΕ για την εκτροφη κλπ και δεν βλεπω να διασφαλιζονται οι ελαχιστοι οροι που εμεις ισως να θεωρουμε αυτονοητους σχετικα με την εκτροφη σκυλων.

Αλλο πραγμα να πεις στον αλλο '' Μην παρεις απο πετ σοπ , παρε απο εκτροφεα '' και αλλο να του πεις '' Παρε απο εκτροφεα που ειναι ηθικος (βλεπε λιστα στο dogforum) , απαιτησε απο τον εκτροφεα εξετασεις υγειας των γονεων , κανε υπομονη κανα 6 μηνο , εξετασε το pedigree του κουταβιου και ισως να εισαι τυχερος ''

Διαβαζω στον εσωτερικο κανονισμο του ΚΟΕ πως υπαρχουν εποπτες εκτροφης οι οποιοι μπορουν να κανουν αιφνιδιαστικους ελεγχους σε εκτροφεια ή ακομα και εξετασεις DNA ωστε να διαπιστωθουν τυχον πλαστοπροσωπειες . Μπορουν οι εκτροφεις του φορουμ να μας πουν αν τυχον εχουν υποβληθει στους παραπανω ελεγχους καποια στιγμη της καριερας τους ?

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
παιδια τωρα διαβαζα το θεμα πολυ ωραιο,αλλα το βρισκω και εγω πολυ δυσκολο και επικινδυνο,ας πουμε ενα αλλο που θα μπορουσε να γινει ειναι να μοιραζονται φυλλαδια με πληροφοριες και να μοιραζονται και σε πολυκατοικιες και στο δρομο,αλλα ειναι και το θεμα οτι οι περισσοτεροι τα παιρνουν και τα πετανε δεν δινουν σημασια,θα επρεπε καποια εκπομπη σε στυλ "μπορω" και "αξιζει να το δεις" που το εχουν ριξει σε ολα τα θεματα κοινωνικα και δεν ξερω και εγω τι, να κανανε μια εκπομπη με αυτο το θεμα,αλλα θελει ακρες και δεν ξερω και εγω τι αλλο,η τηλεοεαση-ραδιοφωνο-περιοδικα ειναι αυτα που επηρεαζουν πολυ την αποψη του κοσμου,αν θελουν κανουν διαφημηση και λενε οτι ειναι καλο και αν δεν τους αρεσει κανουν δυσφημηση μεχρι που σε πειθουν,ειναι πολυ δυσκολο στην χωρα που ζουμε να αλλαξει το συστημα και ο τροπος σκεψεις.αυτο με τα σχολεια ειναι πολυ καλο,το θεμα ειναι να δεχονται και να επιτρεπουν στα παιδια να ενημερωνονται σωστα και να επηρεαζουν και τους γονεις.
Παντως ειναι πολυ δυσκολο θεμα να αλλαξει κατι,εκτος αν μας πιεσουν απο την Ε.Ε. οπως ειπατε και εσεις

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Λέμε με απόλυτη βεβαιότητα ΟΧΙ ΑΠΟ πετ-σοπ, γιατί μόνο για αυτήν την "πηγή" ξέρουμε πως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας η εκτροφή και οι εκτροφείς τους ανήθικοι που δεν σέβονται/αγαπούν τα ζώα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κι ανήθικοι εκτροφείς, απλά σημαίνει πως ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα κουτάβια σε πετ-σοπ είναι από ανήθικους εκρτροφείς...

Δηλαδή, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΑΣ για κουτάβι, περισσότερες πιθανότητες έχεις να πέσεις σε καλό, με γονείς που δεν ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Από ΄κει και πέρα, ναι, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ "γκρίζα" στάδια. Η κοινή λογική και λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ βοηθούν όμως σε μεγάλο βαθμό, τον ΟΠΟΙOΝΔΗΠΟΤΕ που θέλει καθαρόαιμο κουτάβι, για τον οποιονδήποτε λόγο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Χάρηκα πολύ που είδα προ ημερών το θέμα της επιλεκτικής εκτροφής στο Παρατρίχα αν και θα ήθελα περισσότερη αναφορά στο από που προέρχονται τα σκυλιά των petshops. Οι άνθρωποι δέχονται προτάσεις με email και καθώς και οι δύο παρουσιάστριες προέρχονται από φιλοζωϊκές, σίγουρα τους ενδιαφέρει το θέμα.

Εγώ πάντως βγάζω συνέχεια 'βρώμα' ότι ένα στα τρία κουτάβια από πετσοπ πεθαίνει κι αν όχι έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι άρρωστο ή να παρουσιάσει γενετικά προβλήματα.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Παιδιά εγώ μόλις έστειλα email στο περιοδικό μέσα από την φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους.
Θα περιμένω απάντηση(που δεν πιστεύω πως θα ρθει ) για καμιά βδομάδα και μετά σκέφτομαι μήπως πάρω τηλ να ρωτήσω αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου..

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
δεν ειχα τον χρονο να διαβασω ολο το topic αλλα περσι το καλοκαιρι με πηραν τηλεφωνο για μια φωτογραφιση που ηθελαν σαρ πέι γιατι λεει στην Ιταλια ειχε βγει η Evagelista με 7 κουτάβια Σ.Π. σε περιοδικο και το περιοδικο ξεπουλησε...
τους ειπα αν δεν δω τις συνθηκες αποκλειεται και βεβαια οχι κουταβι κατω των 3 μηνων... μου ελεγαν μα-μου το θελω και μπεζ... εγω τους ειπα οτι αυτο που κανουν δεν ειναι σωστο... αν θελετε μεγαλα σκυλια να σας φερω μικρα ΟΧΙ...
τελικα με πηραν τηλ να παω με 3 μεγαλα... μια χαρα εγινε η δουλεια και ολα καλα... και ηταν καλυτερα γιατι ηταν πιο υπακουα..
στο τελος μου ειπαν οτι δεν ξερουν που να απευθυνθουν οταν θελουν σκυλια για φωτογραφιση... τι να πω εγω... τοτε?
ασε δε που θεωρω οτι τα studio εχουν τοση ζεστη με τα φωτα που αν δεν ειναι καλο studio τα σκυλια παθενουν απο την ζεστη...

[video=youtube;qqRpVw3cg-A]http://www.youtube.com/watch?v=qqRpVw3cg-A[/video]

επειδη δεν διαβασα τα προϊγουμενα post(ειναι αργα και νυσταζω) αν ειμαι εκτος θεματος παρακαλω τον modarator να αφαιρεσει το post

Last edited by a moderator:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πόσα λεφτά σου έδωσαν (για πόσες συνολικές ώρες απασχόλησης, συν μπάνιο τους σκύλους) ;