Κουτάβια σε περιοδικό

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
χρειάζεται να δημιουργηθεί....
( αν δεν υπάρχει) ένα μη κερδοσκοπικό φιλοζωικό σωματείο,
δημιουργεί ένα σποτάκι για την κακοποίηση των ζώων ( ένα από τα πολλά που έχουμε δεί όλοι μας και στο youtube.....
αφαιρεί τις πολύ βίαιες σκηνές ( ετσι ώστε να μπορούν να προβληθούν από τηλεόραση...) αφήνοντας όμως σκηνές όπως πολλά κουτάβια σε ένα κλουβί με άθλιεσ συνθηκες υγιεινής κλπ.... στα puppy mills...
εμπλουτίζεται με ένα κειμενάκι που μιλά περί κακοποίησης ζώων γενικά και αόριστα για puppy mills και δεν μιλά για pet shop και συγκεκριμένους εισαγωγείς...

όλο αυτό κατατίθεται μαζί με αποδεικτικά ότι πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό- σωματείο στο ελληνραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο.... κι με αφορμή παράδειγμα την παγκόμια ημέρα των ζώων ζητάτε την δωρεάν μετάδοσή του από ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμους( παράδειγμα για ένα μηνα)....
αν κι εφόσον παρετε την εγκριση ..( εδώ χρειάζεται και λίγο δημόσιες σχέσεις...)
τα στέλνετε σε κάθε σταθμό ανά την ελλάδα... (είναι πάρα πολλοί) και είναι υποχρεωμένοι οι σταθμοί μετά να το δείξουν...

είμαι στην διάθεσή σας και για να παίξω τον άχαρο ρόλο της λογοκρισίας...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν νομίζω να έχει κάποια ανταπόκριση από το κοινό αυτό.
Το ότι βασανίζονται ζώα το ξέρουν ήδη.. και σίγουρα θα φαντάζονται πως υπάρχουν και "κακοί" με εκτροφεία κολαστήρια....

Δεν νομίζω να μάθει ο κόσμος κάτι καινούργιο κι ούτε να ευαιστητοποιηθεί κάποιος από τέτοιο κλιπάκι. Εδώ στην κάθε γειτονιά βλέπουν κακομεταχείρηση σκύλων... και;

Κάτι πρέπει να γίνει στην ρίζα του κακού (ή μία από αυτές). Κάπως πρέπει να ενημερωθεί ο μέσος Έλληνας για την αληθινή "ποιότητα" των σκύλων από πετ-σοπ και την πραγματική προέλευσή τους.

Είναι ΠΟΛΥ, πολύ δύσκολο. Στην Σκανδιναβία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και άλλες χώρες, απλά παρενέβει το κράτος (κι απαγόρευσε τα κουτάβια στα πετ-σοπ τελείως).
Εδώ το βλέπω πολύ χλωμό να γίνει αυτό σύντομα... ΠΙΟ πιθανό θεωρώ να μας αναγκάσει στο μέλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση να το κάνουμε (μάλλον έτσι θα γίνει).

Μιά ιδέα που είχα παλιά ήταν να επισκευτώ δημοτικά σχολεία με ημίαιμους και σκύλους εκθέσεων (εξηγώντας τα κοινά τους αλλά και τις διαφορές τους και φυσικά αναλύοντας ΓΙΑΤΙ πρέπει να διαλέγουμε καλό εκτροφέα αν θέλουμε καθαρόαιμο).
Δεν μπορούσα να πάρω άδεια από τους στενόμυαλους διευθυντές.

Έχουν περάσει όμως 12 χρόνια από τότε! Έχει κανείς άρκη στο εκπαιδευτικό σύστημα;;
Να το ξαναεπιχειρήσω; Να πάρω εγώ κι άλλοι φίλοι "σβάρνα" όλα τα σχολεία ;

ΑΥΤΟ ίσως και να έχει αποτέλεσμα! Τα παιδιά είναι συχνά ΠΟΛΥ πιο έξυπνα από τους μεγάλους...
... κι ότι μάθουν ΔΥΣΚΟΛΑ θα το ξεμάθουν (ιδίως όταν αφορά την αγάπη/σεβασμό προς τα ζώα).

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Πολύ καλές ιδέες παιδιά αλλά μάλλον χρέιάζεται πολυ πολυ οργάνωση. Είμαστε ικανοί για αυτό?

Να πω πως προσωπικά μ αρεσει πολύ η ιδέα του GRDANE για το τηλεοπτικό σποτάκι που μου φαίνεται και πιο υλοποίησιμη..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Την ιδέα με το σχολείο την κάνω ανά πάσα στιγμή (αν έχω την άδεια φυσικά).
Τους σκύλους τους έχω έτοιμους (2 δικούς μου και πολλούς από πελάτες ή φίλους).
Το είχα οργανώσει πολύ καλά όταν ήθελα να το κάνω. Λίγο "ξεσκονισματάκι" θέλει κι έφυγα.

Θα μ' αφήσουν όμως;

Στα ιδιωτικά σχολεία έχει ήδη γίνει... αν και εκεί δεν ήταν και τόσο απαραίτητο τελικά. Πολλά από τα παιδιά ήταν από άλλες χώρες και ήξεραν από μωρά πως δεν αγοράζεις/υοθετείς ζώο χωρίς να το διαλέξεις με μεγάλη προσοχή.

Τα ΔΗΜΟΣΙΑ θέλω. Είχα προτείνει να στείλουν επιστολή στους γονείς για να υπογράψουν αν είναι σύμφωνοι. Ούτε ΑΥΤΟ δεν επέτρεψαν.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@ DR
Δεν νομίζω πως ξέρει ο περισσότερος κόσμος ότι τα ζώα βασανίζονται κατ αυτό τον τρόπο..
Προσωπικά έμαθα πέρι puppy mills αφού βρήκα τον σκύλο μου και κάθισα στο ιντερνετ να ψάξω κάποια πράγματα..Πριν είχα μαύρα μεσάνυχτα.
Μιλούσα με φίλη μου που έχουν 3 σκυλιά και το ένα τουλάχιστον από αυτά είναι από pet shop και δεν γνώριζε τίποτα..

Ενα σποτ στην τηλεόραση μπορεί να κάνει πολλούς να ψάξουν λίγο παραπάνω το θέμα..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το να πουλάς σκύλους είναι νομιμότατον και όχι απαραίτητα εγκληματικό, άσε που βγάζεις και κάποια χρήματα, πολλά ή λίγα.

Σίγουρα είναι βλακώδες το να δίνεις λεφτά, πολλά ή λίγα, για να παίρνεις κάτι που σπάνια ανταποκρίνετε στις προσδοκίες σου και τις "εγγυήσεις" του εμπόρου και που αργότερα σου κοστίζει άλλα τόσα σε γιατρούς (για να μη μιλήσουμε για το συχνό, δυστυχώς, φαινόμενο του πρόωρου χαμού).

Θα πω λοιπόν μια τρελή ιδέα...

Τι λέτε να μαζευτούμε κάπου που μαζεύονται πολλοί και διαβάζουν και να ενημερώνουμε για το τι πρέπει να ξέρεις και το τι πρέπει να κάνεις πριν πάρεις σκύλο?!

Πολλοί θα μας βρίζουν, κάποιοι θα μας λένε "ξερόλες", θα βρεθούν μερικοί να παραπονεθούν πως είμαστε αγενείς και δεν μοιραζόμαστε την χαρά τους που απέκτησαν ένα "μουτσουγουτσουνάκι"...μια αθώα ψυχούλα βρε αδερφέ!!...Και πολλά άλλα...

Κάποιοι ίσως μας πιστέψουν και αλλάξουν άποψη.Ίσως γίνουν και αυτοί μέρος της παρέας (ή κλίκας) και ο καθένας με τον τρόπο του, κάτι προσφέρει.

Μη περιμένετε να κάνουμε κάτι δραματικό ή να προκύψουν άμεσες και ριζικές αλλαγές...αλλά κάτι θα είναι.

Ίσως καταλάβουμε πως αν δύσκολα πείθεις κάποιον που δίνει λεφτά, είναι το "θύμα" της εκμετάλευσης, για το σωστό, πως θα πείσεις ή αλλάξεις γνώμη σε αυτόν που βγάζει λεφτά από αυτό?

...Για μισό λεπτό...Αυτό κάτι μου θυμίζει...:rolleyes:

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σκούμπι,
Αν δεν συνδέσεις την εικόνα του μιλ με το πετ-σοπ και τονίσεις πως ΜΟΝΟ από μιλ ψωνίζουν τα μαγαζιά (γιατί αλλιώς δεν θα είχε κέρδος), δεν κάνεις τίποτα.

ΑΥΤΟ δεν ήξερες. Σίγουρα θα είχες φανταστεί πως δεν είναι ΟΛΑ τα εκτροφεία "παραδεισένια" απλά δεν είχες συνδέσει στο μυαλό σου το πετ-σοπ με αυτά...

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
DR

Επειδή πάντα μου άρεσαν πολύ τα σκυλιά και ήθελα να πάρω (το σχεδίαζα για αργότερα όμως) έλεγα πως όταν έρθει η ώρα θα ψάξω πολύ για την ράτσα που θα επιλέξω.
ΔΕΝ γνώριζα πως υπήρχαν εκτροφεις.:eek:
ΔΕΝ γνώριζα πως υπήρχαν πάπι μιλς που προμηθεύουν τα πετ σοπ αν και η ιδέα να ψωνίσω σκύλο από πετ σοπ με ξένιζε τρομερά.
Πίστευα πως αν θες κάποιο καθαρόαιμο σκύλο μάλλον τον αποκτάς από ζευγάρωμα ιδιώτη.
Με λίγα λόγια δεν γνώριζα τίποτα αλλά έλεγα πως μόλις έρθει η ώρα θα ψάξω σοβαρά.

Εξηγώ τι πίστευα γιατί ΠΟΛΛΟΙ "ξέρουν" αυτά που "ήξερα" εγώ. Σου φαίνεται περίεργο πιστεύω αλλά έτσι είναι..
Σε όσους έχω μιλήσει για τα πετ σοπ και παπι μιλς σε πληροφορώ δεν γνώριζαν τίποτα...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
...Και κάτι γενικότερο:

Το να ψάχνεις και να πληροφορήσε πριν αποκτήσεις το οτιδήποτε είναι κοινή λογική.

Ο μόνος λόγος να μη κάνεις το παραπάνω είναι γιατί αυτό που θες να αποκτήσεις δεν σε ενδιαφέρει αρκετά (π.χ. Δεν θα ψάξω και πολύ για να αγοράσω χαρτομάντηλα!...Θα πάρω ότι βρώ μια που το κόστος είναι μικρό και η χρήση σύντομη.Αντίθετα θα ψάξω αρκετά για την αγορά της μόνιμης κατοικίας μου.).

Αυτός που θα ψάξει σοβαρά θα βρεί και για τα puppy mills και για οτιδήποτε άλλο επιθυμεί, όχι μόνο από το ίντερνετ, αλλά και από έντυπα μέσα και από την τηλεόραση και από τους υπεύθυνους, αρμόδιους ή όπως αλλιώς φορείς και από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Το θέμα είναι ότι λίγοι ξέρουν να ψάχνουν σωστά και ακόμα λιγότεροι να κρίνουν και να αξιολογούν πληροφορίες...για πολλά και όχι μόνο τον σκύλο.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι πλειοψηφία δεν ζητά και δεν επιθυμεί να μάθει και να γνωρίσει το αντικείμενο, αλλά απλά να ικανοποιήσει την επιθυμία της στιγμής, το καπρίτσιο, την "ανάγκη".

Η γνώση υπάρχει, η πληροφορία υπάρχει...την διάθεση να τα βρείς πρέπει να την έχεις.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εφαγα φλασακι και το γραφω χυμα

να δημοσιευουμε συνεχως και να κανουμε επαναληψεις στη χρυση ευκαιρεια μεσα σε πλαισιο φανταζομαι θα εχει και χαμηλο κοστος οχι απλα χυμα σαν ολες τις αγγελιες και να λεμε τα σωστα βηματα αποκτησης σκυλου και γιατι να απαευθυνετε σε εκτροφεα ο ενδιαφερομενος να μην μιλαμε καθολου για τα pet shop απλα να αναφερουμε πως θα ψαχνουν τι θα ρωτανε με ποιους να μιλανε και τι να ζητανε , καλα θα παθουνε ζημια

οπως τα pet shop βαζουν αγγελιες προς πωληση αφου εχουν νομιμη αδεια μπορουν και να διαφημιζονται ετσι και εμεις θα εχουμε ενημερωτικη αγγελια "προσανατολισμου αγορας στη σωστη κατευθυνση" και μην πεις κανεις για αδεια γιατι οι εκτροφεις ειναι ολοι καλλημενοι ποιος μπορει να αμφισβητησει τον K.O.E και F.C.I που εχουν εγκρινει επωνυμιες

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό έχει γίνει ήδη μέσω διαφήμισης του φόρουμ στην ΧΕ. ;)
Ας είναι καλά ο Admin που πληρώνει απο την τσεπη του για να ενημερώνεται ο κόσμος τζαμπα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Τώρα άνοιξες πολύ παλιά πληγή....
Μα και τα μαγαζιά από "εκτροφεία" παίρνουν σκύλους (και σου κάνουν και τι χάρη να στα φέρουν κι όλας!) και έχουν και τα χαρτιά να γραφτούν στον ΚΟΕ (ο οποίος δεν είναι και πολύ εξυπηρετικός στο να σου δώσει στοιχεία εκτροφείων)....

Όσο για τους όμιλους, σε μερικούς τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. ΠΩΣ έγινε ο Ηλίας Κανέλλος (μεγαλοεισαγωγέας κουταβιών από μιλ Ουγγαρίας) πρόεδρος του Ομίλου Ρότβαιλερ ακόμη δεν έχω καταλάβει!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν τον "κύριο":
http://kanellos.interpet.gr/comes.htm

Είδατε πως εισάγει κουτάβια από τα καλύτερα εκτροφεία; Και πως κερδίζουν και εκθέσεις;
Άλλος, θα 'ναι...:mad: συνονόματος.
Στο πάνω μέρος της σελίδας γράφει "ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ".
Πετ-σοπ δηλαδή.

Ωραίο πρόεδρο έχετε... να τον ΧΑΙΡΕΣΤΕ!
Θέλεις να του κάνω και διαφήμιση στην τηλεόραση; Λέγοντας να απευθυνθεί ο κοσμάκης στους ομίλους;;;;;;;;;

Πρέπει να σκεφτούμε κάτι πιο αποτελεσματικό. Για σκεφτείτε, για σκεφτείτε.
(ωραίο τόπικ!).
δεν ξερω αν εισαι τρελη ή θεοπαλαβη! αλλα αν ποτε χρειαστεις σπιτι να κρυφτεις εχω 2-3 στην διαθεση σου.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ανησυχείς για μένα!
Ο Κανέλλος κάνει εισαγωγές ΠΑΡΑ πολλά χρόνια, και δεν το κρύβει από κανέναν!

Όσο για κάποιες λεπτομέριες που γνωρίζω, μου τα είπε ο ΙΔΙΟΣ προσωπικά (μάλιστα μου είχε προτείνε κάποτε να πηγαίνω κι εγώ στα "εκτροφεία" να επιλέγω κουτάβια!:shock:).

Προμυθεύει ΑΠΕΙΡΑ πετ-σοπ και είναι πολύ περίφανος γι' αυτό. Ακόμη κι η σελίδα στο νετ, που το δηλώνει καθαρά, υπάρχει αρκετό καιρό.

Και φυσικά, ούτε είναι μυστικό το ότι είναι ο πρόεδρος του Ομίλου Ρότβαιλερ.

Τι τον φοβάστε τόσο πολύ καλέ;
Δεν το κάναμε το ντοκυμαντέρ (ακόμα)! :p

Ίσα, ίσα, απλά αύξησα και τα "χιτς" στη σελίδα του...

Κρίνα κι εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα για την Χ.Ε. με τις αγγελίες. Εχει δίκιο όμως η Ρόττι! Υπάρχει ήδη! (Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς, Admin!)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η γνώση υπάρχει, η πληροφορία υπάρχει...την διάθεση να τα βρείς πρέπει να την έχεις.
Nομίζω πως αυτά είναι και λίγο θέμα αντίληψης, πέρα από διάθεσης.
Ξέρω άτομο που έκανε αγορά αυτοκινητου και ενώ ήθελε γκρι, πήρε χρώμα "πρασινογριζογαλαζιο"..επειδή δεν μπορούσε να περιμένει να του το φέρει η αντιπροσωπειά και από την ανυπομονησία του αγόρασε αυτό..
Μετά από 7 μήνες σιχάθηκε το χρώμα..(άλλωστε δεν "χωνευότανε") και το πούλησε χάνοντας φυσικά λεφτά..
Tο άτομο αυτό δεν ήταν 17 ετών αλλα 55..

Aρα νομίζω πως είναι θέμα αντίληψης η ερευνα και ο παρορμητισμος.
Φυσικά και δεν συγκρίνω την μια αγορά με την άλλη..
Αλλα ποσα άτομα δεν μπορούν να περιμένουν την επομενη γεννα από το εκτροφείο και αγοράζουν από αγγελίες η από τα pet shop..
Πόσοι κάνουν ερευνα πριν πάρουν κάτι?
Πόσοι αγοράζουν παρορμητικά γενικά..?
και πόσοι σκέφτονται πριν ψάξουν..?

Ενα καθημερινό παράδειγμα..
Πόσοι κοιτάμε τις ετικέτες στα προϊόντα που καταναλώνουμε?
Πόσοι πειθόμαστε εύκολα από την παραπληροφόρηση του marketing?
Ολα συντελούν..

Βεβαια στο θέμα του puppy mils πρέπει να το παραδεχτούμε πως δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση στην χωρα μας, σε αντιθεση με άλλες..
Το θέμα ζώα δεν πουλάει στα περιοδικά, τουλαχιστον στα εγχώρια..
Δεν πουλάει στις ειδήσεις..
Δεν πουλάει γενικά..

Αρα το αποτέλεσμα είναι κόσμος που δεν έχει την δυνατότητα του internet να μένουν στο σκοτάδι..
Θα μου πεις ας ρωτήσουν πρώτα έναν κτηνίατρο..
Ελα όμως που και εκεί μπορούν να πέσουν θύμα από κτηνίατρο "έμπορο"..

Φυσικά οποιος θέλει βγαίνει από το σκοτάδι..
και οποιος θέλει πραγματικά βρίσκει την λύση..

Αλλα νομίζω πως πολλά συντελούν στο να ανοίξουμε το μυαλό μας και να δεχτούμε νέες πληροφορίες..

Αλλα..
Οσα ενημερωτικά φυλλάδια και να μπορούσαμε να δίναμε..
Οσα άρθρα και να γράφαμε..
Ο ξερόλας, ο παρορμητικός ο "κουφός" και ο "τυφλός" θα τα πετάξουν στα σκουπίδια..
γιατί πάντα θα παίζει η δικαιολογια της γλυκιάς μουσούδας πίσω από το γυαλί..

Η κινητοποίηση άρα πιστεύω είναι προσωπικό θέμα..
και απλά συντελεί η ενημέρωση από τα μεγάλα μέσα, όπως η τηλεόραση..

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μήπως να βγάλουμε απλώς μια "βρώμα" υπογείως ότι τα κουτάβια απο πετσοπ είναι όλα άρρωστα (πως κυλοφόρησε η "βρώμα" οτι όλες οι θυλικιές πρεπει να γεννάνε τουλάχιστον μια φορά????)

Dr. Zhivago, η ιδέα με τα σχολεία είναι καλή, αλλά είναι λεπτομέρεια..... στα παιδιά λείπουν πολύ πιο βασικές γνώσεις από τη διαφορά ημίαιμου και καθαρόαιμου! Ισως πρέπει να ξεκινήσουμε απο πιο απλά πράγματα, πχ πως πλησιάζεις ένα σκύλο, τι χρειάζεται ένας σκύλος (ο οποιοσδήποτε..... ασχέτως αιματος). Οπως κάνει η SAPT πχ..... η οποία παρεμπιπτοντως κάνει πολύ σωστές προσπάθειες για ενημέρωση.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μα φυσικά θα τα λέγαμε ΚΑΙ αυτά!
ΑΥΤΑ θα λέγαμε βασικά! Μετά το πως παίρνεις σκύλο...

Όσο για την SAPT ξέρει κανείς λεπτομέρειες; Ποιά σχολεία έχουν επισκευτεί;