Κουτάβια σε περιοδικό

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Γεια σας παιδιά..
Σήμερα αγόρασα γνωστό γυναικείο περιοδικό και σε ένα από τα εντιτόριαλ μόδας που είχε τα μοντέλα κρατούσαν κουταβάκια, 2 συγκεκριμένα ένα λαμπραντορ και ένα γουέστι.. Οκ ως εδώ, έχω δει πολλές φορές να χρησιμοποιούνται σκυλιά σε φωτογραφίσεις..

Όμως το εξωφρενικό είναι πως μετά από τις παρουσιάσεις των ρούχων που φορούσαν οι κοπέλες έγραφε:Κουτάβι, το όνομα γνωστής αλυσίδας pet shop.(δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται να το αναφέρω)

Μου φάνηκε πολύ πολύ άσχημο.. Σκέφτηκα να στείλω κάποιο email "διαμαρτυρίας" αλλά δεν γνωρίζω αν είναι καλή κίνηση.. ΦΑντάζομαι πόσες αναγνώστριες μπορεί αν το δουν και να πάνε να ρωτήσουν στο κατάστημα για κουτάβια!
Καμιά ιδέα??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.... διαφήμηση είναι. Απ'τη στιγμή που επιτρέπεται να τα πουλάνε, επιτρέπεται και να τα διαημίζουν.....:(

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ναι καταλαβαίνω πως επιτρέπεται αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό.. Οι αναγνώστες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν..

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Έχεις δίκιο μα κανείς δεν θα σου δώσει σημασία...
Στην χώρα μας "βασιλεύουν" τα πετ-σοπ.

Άλλη μία ξεδιάντροπη διαφήμιση από ένα από αυτά.
Και ΦΥΣΙΚΑ και θα τρέξουν ΠΟΛΛΟΙ να πάρουν κουτάβι από το πλησιέστερο μαγαζί.
Αυτός ήταν ο σκοπός της διαφήμησης.

Πιο περιοδικό ήταν (ποιό τεύχος επίσης) ;
Ας τους γράψουμε ένα γραμματάκι! Όχι μόνο εσύ κι εγώ όμως!

(Αν είμαστε αρκετοί, με ξεχωριστά γράμματα, ΜΟΝΟ έτσι έχουμε μία πιθανότητα να αρνηθούν στο μέλλον να διαφημίζουν πετ-σοπ που πουλούν κουτάβια).

Ποιός άλλος είναι μέσα λοιπόν;

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το μόνο που μπορει να κάνει κανείς είναι να τους ενημερώσει...... προφανώς χρειάζονταν κουτάβια για τη διαφήμηση και το πιο ευκολο ήταν να πάνε σ'ενα πετσοπ οπου τους τα έδωσαν τζάμπα σε αντάλαγμα τη διαφήμηση.... θα μπορούσε να τους εξηγήσει κανείς γιατί αυτό είναι λάθος και που αλλού θα μπορούσαν να βρουν κουταβια. Εγώ είμαι μεσα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι τους γράφω, δεν έχω πρόβλημα. Δεν θα ιδρώσει το αυτάκι τους, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα.
Πες ποιο περιοδικό και τεύχος ήταν. Βρες και το mail του διαφημιστικού τμήματος, του εκδότη, της αρχισυνταξίας... ό,τι μπορείς.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα μπορούσαν να πάρουν κουτάβια από εκτροφέα ("ΜΕ" δηλαδή, γιατί σιγά μην τα άφηνε μόνα κι απροστέτευτα στα χέρια τους),

ή να πάρουν τηλ. έναν εκπαιδευτή σκύλων (να ρωτήσουν αν έχει πελάτες με τα κουτάβια που θέλουν),

ή να πάρουν τηλέφωνο έναν κτηνίατρο για το ίδιο πράγμα,

ή και τελικά να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ το πετ-σοπ για να "νοικιάσουν" τα κουτάβια, ΧΩΡΙΣ να το διαφημίσουν!

Το καλύτερο απ' όλα φυσικά, θα ήταν να "δανειστούν" μερικά αδέσποτα κουταβάκια από το πλησιέστερο φιλοζωικό σωματείο και να διαφημήσουν ΑΥΤΟ !

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
Ναι τους γράφω, δεν έχω πρόβλημα. Δεν θα ιδρώσει το αυτάκι τους, αλλά δεν χάνουμε και τίποτα.
Πες ποιο περιοδικό και τεύχος ήταν. Βρες και το mail του διαφημιστικού τμήματος, του εκδότη, της αρχισυνταξίας... ό,τι μπορείς.

lucky Ιούνιος 2009

σελ 161 & 164

[email protected]

:D

αλλο e mail δεν βρήκα, έχω ονόματα όμως από διαφημηστικο τμημα κλπ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα γράφαμε κανένα αρθράκι σαν παράδειγμα με αυτα δεν είναι καλή ιδέα?
Kατηγορώντας έμμεσα.., αλλα όχι ονομαστικά για να το μάθει και ο κόσμος..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα μπορούσαν να πάρουν κουτάβια από εκτροφέα ("ΜΕ" δηλαδή, γιατί σιγά μην τα άφηνε μόνα κι απροστέτευτα στα χέρια τους),

ή να πάρουν τηλ. έναν εκπαιδευτή σκύλων (να ρωτήσουν αν έχει πελάτες με τα κουτάβια που θέλουν),

ή να πάρουν τηλέφωνο έναν κτηνίατρο για το ίδιο πράγμα,

ή και τελικά να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ το πετ-σοπ για να "νοικιάσουν" τα κουτάβια, ΧΩΡΙΣ να το διαφημίσουν!

Το καλύτερο απ' όλα φυσικά, θα ήταν να "δανειστούν" μερικά αδέσποτα κουταβάκια από το πλησιέστερο φιλοζωικό σωματείο και να διαφημήσουν ΑΥΤΟ !
Θα μπορούσαν. Αλλά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι ξέρουν τι σημαίνει puppy mills και ότι τους ενδιαφέρει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ενημερώσουμε για το πρώτο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Kango1:
Και ποιός σου λέει πως θα θέλει να το εκδόσει το άρθρο, ένα περιοδικό που ασχολείται με τη μόδα;
Δεν θα τους ενδιαφέρει.

Ούτε τα γράμματά μας θα τους ενδιαφέρουν αν είναι κάτω από 10 σε αριθμό.

Και να τους ενημερώσουμε "Κοπριτάκι" μου, δεν θα τους ενδιαφέρει καθόλου. Εδώ δεν ενδιαφέρονται και τόσο οι "φιλόζωοι".

Το μόνο που θα τους ενδιαφέρει είναι αν κάνουν ΠΟΛΛΟΙ παράπονο (να μην χάσουν σε πωλήσεις του περιοδικού). Παράπονο ο καθένας με τα δικά του λόγια.

Το δικό μου θα λέει αναλυτικά γιατί δεν θα αγοράσω ΠΟΤΕ ξανά αυτό το περιοδικό.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Καλά εδώ που τα λέμε, ο πελάτης είναι πελάτης. Και ειδικά τώρα, εν μέσω κρίσης... Εφ' όσον έκλεισαν διαφήμιση, ό,τι και να τους πούμε εμείς... ψιλά γράμματα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν πάει ακριβώς έτσι, Chloe. Κι εμείς πελάτες είμαστε.
Πίστεψέ με, θέλουν να τα έχουν καλά με τον αναγνώστη.
Αν κάνουν μόνο 2-3 παράπονο βέβαια, σιγά μην νοιαστούν. Θέλουμε παραπάνω.

Εντωμεταξύ, δεν πιστεύω πως έδωσε χρήματα το μαγαζί (μόνο τα κουτάβια δάνεισε χωρίς χρέωση με αντάλλαγμα την διαφήμηση).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δυστυχώς τα λεφτά που κερδίζουν από την αγορά του περιοδικού είναι ανύπαρκτα σε σχέση με αυτά από τους διαφημιζόμενους μέσα σε αυτά!
Πρώτο και μοναδικό μέλημά τους τις περισσότερες φόρές είναι οι διαφημίσεις....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βασικά δεν μιλούσα για περιοδικό μόδας..
αλλα σε κάποιο άλλο περιοδικό με ποιο γενική θεματολογία κάνοντας ένα άρθρο για την "αλήθεια πίσω από την βιτρίνα"....
Tέλος πάντων νομίζω πως η Λιζα ξέρει πολύ καλά και αν είναι και μπορεί να βοηθήσει για κάτι τέτοιο..
Σίγουρα θα το κάνει.;):)

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Tέλος πάντων νομίζω πως η Λιζα ξέρει πολύ καλά και αν είναι και μπορεί να βοηθήσει για κάτι τέτοιο..
Σίγουρα θα το κάνει.;):)
Μα ήδη, με τη βοήθεια της Rottie, έχουμε δημοσιεύσει στο περιοδικό που εργάζομαι εξασέλιδο περί pet shops. Δεν έχω τη δυνατότητα να δημοσιεύω συνέχεια το ίδιο θέμα. :) :) :)
Δυστυχώς τα λεφτά που κερδίζουν από την αγορά του περιοδικού είναι ανύπαρκτα σε σχέση με αυτά από τους διαφημιζόμενους μέσα σε αυτά!
Ακριβώς!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτό είναι αλήθεια. Ελπίζω να μην πληρώθηκαν από το πετ-σοπ, ή τουλάχιστον να μην πληρώθηκαν αρκετά ώστε να μην τους ενθιαφέρει η γνώμη των αναγνωστών....

Γενικώς πάντως είναι "παρθένο" το έδαφος στο θέμα σκύλος/διαφήμιση.
Έχω κάνει 2-3 διαφημίσεις με σκύλους και μέχρι να "σοβαρευτούν" και τα περιοδικά αλλά ΚΑΙ οι παραγωγοί της τηλεόρασης, ΔΕΝ το ξανακάνω. Αρκετές φορές μου έχουν προτείνει να συνεργαστώ με σειρά στην τηλεόραση και αρνήθικα (δεν άξιζε τον κόπο σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση). Από μιά ταινία που δούλεψα ως εκπαιδεύτρια για 3 εβδομάδες (μέχρι να ΣΦΑΧΤΩ με τον σκηνοθέτη) ακόμη μου χρωστάνε λεφτά. Ακόμη και την γάτα μου έχουν ζητήσει και δεν έκανε "καριέρα" τελικά γιατί οι άνθρωποι θεωρούν τα ζώα αντικείμενα...

ΔΕΝ πληρώνουν καθόλου καλά και δεν έχουν ιδέα πως λειτουργούν τα πράγματα όσο αφορά τα ζώα σε διαφημίσεις, σίριαλ και ταινίες.

Αν και σε αυτήν την περίπτωση ΣΙΓΟΥΡΑ το πετ-σοπ είναι που βγήκε κερδισμένο.

Ακόμη κι αν "χάθηκαν" τα κουτάβια στο γύρισμα (το έχω δει ΚΑΙ αυτό) πάλι θ' άξιζε μια τόσο καλή διαφήμιση. Τα κουτάβια τα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές. Συχνά τα "χάνουν" στο ίδιο τους το μαγαζί (από ασθένειες). 3 παραπάνω, 3 παρακάτω, και τι έγινε;

Και εγώ είμαι πεπισμένη πως δεν έδωσαν λεφτά στο περιοδικό (έτσι κι αλλιώς η διαφήμιση ήταν "έμμεση", δεν χρισημοποίησαν καθόλου χώρο). Πιο πιθανό είναι τους έδωσαν τα κουτάβια δώρο.

Last edited: