Κλέφτες!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Χθες το έζησα και αυτό!!

3.20 το ξημέρωμα άρχισε να γαβγίζει έντονα ο Αζορ και μαζί του άρχισε και η Νεφέλη.
Τρομάξαμε και πετάχτηκα πάνω αμέσως.
Με ρώτησε ο φίλος μου γιατί γαβγίζει και του είπα οτι μάλλον θα άκουσε τον πατέρα μου, μέχρι τη στιγμή που άνοιξα το κινητό και είδα την ώρα.
Την ίδια στιγμή 2 (τουλάχιστον) κλέφτες περνούσαν έξω από το παράθυρό μας (είμαστε σε ισόγειο) και ακούσαμε τις φωνές τους (μιλούσαν ρώσικα και ακούστηκαν νεαροί (16-18 χρονών βάση φωνής).
Βγήκα αμέσως έξω να δω αν ο Αζόρ είναι καλά και άκουσα ψιθύρους στην γωνία. Ήταν κρυμμένοι, μιας και τρόμαξαν από τα γαβγίσματα (κυρίως) της Νεφέλης. (Να είναι καλά που έχει τσαμπάνα μέσα της).
Βγήκε και ο φίλος μου μαζί μου και φώτισε με το κινητό και είδα το χέρι του ενός.

Έμειναν κρυμμένοι μέχρι τις 4 και κάτι το ξημέρωμα και μετά τους ακούσαμε που έφυγαν.

Δυστυχώς, δε πήραμε την αστυνομία, μιας και νομίζαμε στην αρχή οτι είναι ίσως τσογλανάκια της γειτονιάς που μπήκαν στην πολυκατοικία για το χαβαλέ τους.

Σήμερα το πρωί η Νεφέλη με τραβούσε πίσω στην αυλή (εκεί δε πάμε ποτέ μαζί της). Βρήκε το σκουφί του ενός και τότε ήταν που καλέσαμε αστυνομία. Προφανώς του έπεσε όπως το έβαλαν στα πόδια. Φυσικά μας είπαν οτι έπρεπε να καλέσουμε εκείνη την ώρα και πως έχουν γίνει καταγγελίες και από άλλους για νεαρούς αλλοδαπούς που τριγυρίζουν στη γειτονιά τις τελευταίες μέρες!! (Δεν είμαι ρατσίστρια, προς Θεού, και Έλληνες να ήταν, θα το ανέφερα).

Ευτυχώς, αυτές τις μέρες θα μετακομίσουμε και θα κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχη, μιας και χθες τα είδα όλα!!!

Να είναι καλά ο Αζόρ και η Νεφέλη που τους τρόμαξαν και σώθηκαν τα ποδήλατα των ενοίκων (δε πιστεύω οτι ήθελαν να μπουκάρουν σε σπίτι).

Υ.γ. Αν είναι σε λάθος ενότητα, παρακαλώ να μεταφερθεί.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πππωωω πππωωω, παλι καλα δε λες?

Ελπιζω να τους μαγειρεψες κανα καλο να τα ανταμειψεις τα παιδια!

Μα κ σεις να μην παρετε ενα τφ βρε παιδακι μου? κ τσογλανια ναταν παλι θα παιρνα...

D

Deleted member 14614

Guest
Πάλι καλά! Αλλά βρε συ, μεγάλο λάθος σας, θα μπορούσαν να "ξεψαρώσουν" και να έχετε θέμα...
Μπράβο Αζόρ!

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Πάλι καλά δε λέω τίποτα... Πρώτη φορά ένιωσα έτσι..
Και φοβόμουν μη τυχόν έρθουν αργότερα και ρίξουν τίποτα στον Αζόρ για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι!!

Δε τους μαγείρεψα τίποτα, αλλά τα χάδια που πήραν χθες και σήμερα δε περιγράφονται!!
Και εννοείται, οτι δε ξαναμαλώνουμε τον Αζόρ αν γαβγίζει τέτοιες ώρες!!!

Το ξέρω @rick οτι ήταν λάθος μας. Το καταλάβαμε αργά!
Ελπίζω μόνο να μη ξανάρθουν γιατί δε θα το αντέξω δεύτερη φορά σερί!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω εχω ενα οπλο για φωτοβολιδες...αμα το δεις απο μακρια μοιάζει με κανονικο (τα κανονικα δε μαφηνουν να τα πλησιαζω...μαλλον φοβουνται οτι θα τους την μπουμπουνισω καμια μερα :ROFLMAO:) κ μαυτο κόβω βολτες οποτε ακουω τιποτα περιεργο...
δε πας να παρεις κανα τετοιο?

• Like
Reactions: Lavernne

*Kiara*

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
475
698
Αθήνα
Πω πω ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω τέτοιο σκηνικό!
Μπράβο στη Νεφέλη και τον Αζόρ!!!
Πράγματι έπρεπε να πάρετε την αστυνομία απ την αρχή, και παιδιά να ήταν που κάνανε το χαβαλέ τους...ε δεν ήταν καθόλου αστείο
Πολλά χάδια και φιλιά στα υπέροχα σκυλούνια, τους αξίζουν και με το παραπάνω!!

• Like

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Μη μου βάζεις ιδέες!! αχαχ
Θα μεταφερθούμε εντός ολίγων ημερών στο δεύτερο όροφο από το ισόγειο και θα είμαι λίγο πιο ήρεμη.

(Λες να ψάξω να βρω το αεροβόλο του αδερφού μου από τα νιάτα μας;;;) :p

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
@*Kiara* Με έβγαλαν ασπροπρόσωπη τα μωρά μου!!
Όχι, οτι περίμενα λιγότερα, πάντα γαβγίζουν αν ακούσουν ή δουν κάτι παράξενο!!
Και, ναι, δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αστείο...

@rick από αστυνομία μας είπαν οτι και και να είχαμε κάτι τέτοιο, καλύτερα θα είναι να μη γίνεται χρήση ούτε καν για εκφοβισμό. (ο φίλος μου άρπαξε ένα μαχαίρι και βγήκε έξω).

• Like
Reactions: *Kiara*

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τα ψευτικα όπλα! Το ίδιο και με το να έχεις όπλο αλλα να μην είσαι αποφασισμένος αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις ρίχνοντας στο ψαχνό.
Ο κλέφτης/ληστής και στην μία περίπτωση και στην άλλη θα σε θεωρήσει οπλισμένο και αυτό μπορεί μεν να είναι αποτρεπτικό, αλλα αν πάνε αλλιώς τα πραγματα (νοιώσει πχ εγκλωβισμένος) μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τα ψευτικα όπλα! Το ίδιο και με το να έχεις όπλο αλλα να μην είσαι αποφασισμένος αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις ρίχνοντας στο ψαχνό.
Ο κλέφτης/ληστής και στην μία περίπτωση και στην άλλη θα σε θεωρήσει οπλισμένο και αυτό μπορεί μεν να είναι αποτρεπτικό, αλλα αν πάνε αλλιώς τα πραγματα (νοιώσει πχ εγκλωβισμένος) μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες!
Αυτό που λες Γιάννη, το επικροτώ και επαυξάνω!

Το έμαθα (σχεδόν) the hard way ("παιδάκι" μου) όταν δούλεψα για ένα διάστημα σε κάποια πόλη στις ΗΠΑ... νυκτερινή βάρδια (8μμ-4πμ), σε ένα (ας πούμε) mini market, σε κακόφημο (το βράδυ) κεντρικό σημείο, από όπου περνούσε κάθε καρυδιάς καρύδι που μπορείς (ή δεν μπορείς!) να φανταστείς...
Στη βάρδια αυτή, δουλεύαμε δύο άτομα (σε 2 ταμεία)... πίσω δε από το δικό μου ταμείο βρισκόντουσαν τα ποτά (το πιο δελεαστικό σημείο για τον "μέσο πελάτη" - για να επιχειρήσει κλοπή)...
Εγώ είχα ένα ρόπαλο του μπέϊζ μπολ, σε πρώτη ζήτηση κάτω από το ταμείο... ο άλλος υπάλληλος είχε το πιστόλι (και την άδεια οπλοφορίας)... αυτός (σκέτο "μπουμπούκι") ήταν ο πρώτος που μου το είπε:
Σε σένα δώσαμε το ρόπαλο, γιατί είναι ΕΜΦΑΝΕΣ και ο άλλος πρέπει να έχει μεγάλη διάθεση να φάει καμία στο κεφάλι, αν κάτι του πάει στραβά! Τα πιστόλια και τα περίστροφα, τα λέμε concealed weapons... ακριβώς γιατί δεν φαίνεται ότι είσαι οπλισμένος... και, γι' αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ, αν ποτέ το βγάλεις, οφείλεις να το χρησιμοποιήσεις με κάποιο τρόπο... αλλιώς ο "αξιότιμος πελάτης μας", θα στο πάρει και θα σου το βάλει στον...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Πφφφ αγχώθηκα, τέλος καλό όλα καλά!
(Όχι αλήθεια να προσέχετε τον Αζόρ ρε σείς, είναι εκτεθιμένος).

Να είναι καλά ο Αζόρ και η Νεφέλη που τους τρόμαξαν και σώθηκαν τα ποδήλατα των ενοίκων
Και εννοείται, οτι δε ξαναμαλώνουμε τον Αζόρ αν γαβγίζει τέτοιες ώρες!!!
Τι μου θύμισες. Χαλκιδική τέλη 80 - αρχές 90, καλοκαίρι, νοικιάζαν οι γονείς μου ένα σπιτάκι με αυλή. Το βράδυ όταν κοιμόμασταν ξεζώνεται ο "άγιος" πρώτος σκύλος μας να γαυγίζει. Εντός σπιτιού βεβαίως. Σκάσε ρε επιτέλους να κοιμηθούμε και τέτοια. Σκάει ο καημένος. Την άλλη μέρα ψάχναμε με τη μάνα μου το ποδήλατο που είχαμε έξω, βολικά τοποθετημένο να φαίνεται καλά καλά απ'το δρόμο. Ο μπαμπάς είχε πάει Θεσσαλονίκη για δουλειές από το αξημέρωτο. Γυρνάει. Πήρες το ποδήλατο για καμιά επισκευή; Όχι βρε τι λέτε, τι επισκευή, τι είχε; Και πού είναι το ποδήλατο; Και τότε καταλάβαμε γιατί γαύγιζε ο σκύλος το βράδυ...

Λίγες μέρες αργότερα, ξύπνιοι ακόμα, έξω όλοι, γαυγίζει πάλι προς την αυλόπορτα. Πάνε οι γονείς μου απ'τη μεριά της αυλόπορτας που ήταν και ο δρόμος και παρατηρούν αυτοκίνητο να κινείται βασανιστικά αργά στο δρόμο. Εμείς και ένα άλλο σπίτι απέναντι μόνο τότε. Γαυγίζει γαυγίζει, ηρεμεί κάποια στιγμή. Την επόμενη μέρα έρχονται οι γείτονες. Ενώ κάθονταν στο μπαλκόνι, με τα παιδιά τους και 2 κοπέλες φιλοξενούμενες των παιδιών, μπήκαν από την πίσω μεριά της αυλής, μέσα στο σαλόνι τους (με αυτούς απ'εξω σε απόσταση αναπνοής), βουτήξαν ότι βρήκαν μπροστά τους, δηλαδή τους σάκους των φιλοξενούμενων κοριτσιών και φύγαν. Αν δε γαύγιζε ο "άγιος" θα είχαν περάσει κι από μας σίγουρα.

• Like

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτές είναι οι εμφανείς περιπτώσεις. Aν όμως συνειδητοποιούσε ο κόσμος, σε πόσες άλλες μή εμφανείς έχει γλυτώσει την κλοπή εξαιτίας του σκύλου του θα του είχε ήδη άγαλμα!
Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά (αργά τα βράδια, συνήθως) που τα δικά μου αρχίζουν τις "κανονιές"... και ειδικά, όταν αρχίζουν να τριγυρνάνε μέσα στο σπίτι, χωρίς να ηρεμούν!
Αξίζει τον κόπο που πεταγόμαστε αλαφιασμένοι από τον ύπνο μας... κυρίως, άμα κοιμάται η Μόκα στην αγαπημένη θέση της, δίπλα στο δικό μου μέρος του κρεβατιού!!! Εκεί μπορεί να πάθεις συγκοπή, αν γαυγίσει έτσι δίπλα στο αφτί σου...

Υ.Γ. Πρέπει να υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιες περιπτώσεις... ο γνωστός "παράγοντας αποτροπής"...

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Αμαν βρε κοριτσι μου κακο ματι σας ειδε δεν εξηγειται αλλιως!Παλι καλα που σας ξυπνησανε τα μικρα σου.Εμεις ειχαμε παρομοιο περιστατικο το σαββατο μεσημερι,λυσσαξε η μικρη,ανοιγουμε την πορτα και τσουπ μπροστα μας ενας νεαρος και καλα" πακετας" με το που βγηκε η ηρα εγινε καπνος!