Κλάμα ενήλικου...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Χα Χα Χα αν την αφήσω μας βλέπω να ανεβαίνουμε κάθετα τον Υμηττό μέχρι να ξετρυπώσουμε λαγό ή αλεπού... Δε νομίζω οτι είναι για ανάβαση βραδιάτικα... Το θέμα μου είναι να μετριάσει το γάβγισμα αυτό. Να της δώσω το μήνυμα: Κυνήγι τέλος, τώρα είσαι σπιτόσκυλο.

Το βράδυ θα την ηχογραφήσω για να δείτε οτι όντως είναι θέμα το γαυβγισμά της....

Έχει κάποιος γκέκα εδώ μέσα; ή με περνάτε για τρελή.....
Δεν βρισκω κακο να θελει το σκυλι να εξασκησει τις ικανοτητες του, στο κατω κατω αυτο "ειναι" ο σκυλος που εχεις, κυνηγοσκυλο....
Ειχα ποιντερ κ το επιανε παρανοια με τα πετουμενα..... το ειχα στειλει παρεα με κυνηγο για να εκτονωθει. Μεινανε κ οι δυο πολυ ευχαριστημενοι......
Δεν ξερω με ποιο τροπο μπορεις να εξαλειψεις τελειως αυτο το ενστικτο του σκυλου, παρα να βρεις κατι να "διασκεδασετε" κ οι δυο..... γι αυτο λεω ξεκινα να δεις τι ακριβως θελει ο σκυλος.......ανεβα κ μια φορα τον Υμμητο για παρτη του, δεν ειναι κακο!

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακριβώς.... Αυτός δεν είναι ο σκύλος μου. Είναι μια σκυλίτσα την οποία φιλοξενώ προσωρινά, εδώ και λιγότερο απο μήνα, μέχρι να βρει σπίτι. Βρέθηκε αδέσποτη και ήταν ιδιαίτερα φοβισμένη και επιφυλακτική με τους ανθρώπους (τώρα το έχουμε βελτιώσει αρκετά).

Εγώ, όσο την φιλοξενώ δεν έχω ιδιαίτερο θέμα, εκτός του ότι έχουν έρθει να μου την πούνε γιατί "κακοποιώ" το σκυλί (έτσι τους φάνηκε όταν την άκουσαν απο μακριά) και οι παρατηρήσεις για την φασαρία.Στο βουνό ανεβαίνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Την ημέρα κάνει αυτό το γάβγισμα σπάνια και δεν ενοχλεί μιας και δεν είναι σε κατοικημένη περιοχή. Το βράδυ όμως είμαστε σε κατοικημένη περιοχή και πάντα σε ώρες κοινής ησυχίας.

Επίσης κρατώντας δύο σκυλιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την πιάνει "αμόκ" γιατί όπως έγραψα στην αρχή εκείνη τη στιγμή δεν ακούει τίποτα και τραβάει σαν τρελή. Είναι πολύ μικροκαμωμένη για να με ενοχλεί αλλά με δύο σκυλιά συγχρόνως είναι θέμα.

Δε θέλω όμως αυτή η συμπεριφορά να γίνει αιτία μη υιοθέτησής της ή επιστροφή της. Και το ενδεχόμενο να τη δώσω σε κυνηγό το αποκλείω γιατί όπως φαίνεται πριν την είχε κυνηγός και την χρησιμοποιούσε ως μηχανή αναπαραγωγής.... Υποψιάζομαι οτι είναι και κροτοφοβική οπότε ....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οκ κατανοητο.
Αλλα για να μπορεσεις να "επικοινωνησεις" με ενα ζωο πρεπει πρωτα να κατανοησεις την συμπεριφορα του.
Προφανως θελει "κατι" πολυ εντονα κ δεν εχει αλλο τροπο να στο πει παρα να γαυγιζει κ να σε τραβαει.
Δωστης το δικαιωμα μια φορα να σου δειξει τι θελει.
Εγω τουλαχιστον απο κει θα ξεκιναγα......

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Μπορεί να πετάξω μεγάλη μπαρούφα, αλλά... το ενδεχόμενο να το μάθεις φρίσμπι ? Φοβερή δραστηριότητα, το σκυλί θα εκτονωθεί και θα διασκεδάζει, και άμα το μάθει πριν την μόνιμη οικογένειά της, ίσως βοηθήσει και σε μία καλύτερη / ευκολότερη μετάβαση από σένα στον νέο κάτοχο.

Αν είπα τρόμπα, μην ντραπείτε, πείτε μου :p

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Για φρίσμπι το βλέπω αδύνατο για την ώρα. Το μπαλάκι έχει αρχίσει δειλά δειλά να το παίρνει στο στόμα της απο το χέρι μου και να το μασουλά. Αν το μπαλάκι κυλάει στο πάτωμα το φοβάται. Το θέμα δεν είναι η εκτόνωση. Πριν λίγες μέρες κάναμε 1 1/2 ώρα περπάτημα (η 1 πάνω στο το βουνό) για να πάμε σε σκυλοπάρκο, 1 ώρα παιχνίδι με άλλα σκυλιά (είναι η μόνη στιγμή που τη βλέπω άνετη) αλλά και παιχνίδι στα εμπόδια που έχει εκεί και άλλη 1 ώρα περπάτημα για επιστροφή. Νομίζω οτι αν αυτό δεν είναι εκτόνωση είναι σχεδόν εξόντωση δική μου. Στη βραδινή βόλτα τα ίδια έκανε....

Προσπαθώ να παραθέσω ένα βιντεάκι για να ακούσετε το κλάμα που προσπαθώ να περιγράψω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μπορεί να πετάξω μεγάλη μπαρούφα, αλλά... το ενδεχόμενο να το μάθεις φρίσμπι ? Φοβερή δραστηριότητα, το σκυλί θα εκτονωθεί και θα διασκεδάζει, και άμα το μάθει πριν την μόνιμη οικογένειά της, ίσως βοηθήσει και σε μία καλύτερη / ευκολότερη μετάβαση από σένα στον νέο κάτοχο.

Αν είπα τρόμπα, μην ντραπείτε, πείτε μου :p
Αν το σκυλι εχει εφεση στο απορτ ναι δεν ειναι κακη ιδεα.
Αν παλι γουσταρει να μυριζει κ να ψαχνει, ειναι ποιο καλη ιδεα να του κρυβει αντικειμενα κ να τα ψαχνει κατ'εντολην αλλα θελει πολυ εκπαιδευση που δεν νομιζω οτι ενας ανθωπος που απλα το φιλοξενει μπορει να διαθεσει, ιδιως αν δεν εχει κ εκπαιδευτικες τεχνικες γι αυτο......

IrAr το κανει παντα σε συγκεκριμενο σημειο (χωροταξικα εννοω), η οπου της ερθει???

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
VIDEO0023_zps78d763cd.mp4 Video by hrob612 | Photobucket

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα μικρό δείγμα. Είναι μεσημέρι που το κάνει σπανιότερα. Τα βράδια η ένταση αλλά και η διάρκεια είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το κλαψούρισμα μπορεί να το κάνει οπουδήποτε, το γάβγισμα κοντά στο βουνό. Μπορεί να είμαστε ακόμη και 50 μέτρα μακριά, σε δρόμο με κίνηση αλλά να το κάνει. Κυρίως βράδυ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το ειδα το βιντεο.
Μου εκανε εντυπωση το οτι ενω κλαιει ΔΕΝ τραβαει.
Κυνηγοσκυλο που εχει μυρωδια, μπορει να κλαιει, αλλα τραβαει ΠΟΛΥ!

Θα πω τι θα εκανα εγω:
Σκυλος που κλαιει το κανει για δυο λογους, για κατι που θελει πολυ να κανει, η για κατι που νομιζει οτι εκανε κακο (απο φοβο ας πουμε)
Για να μαθεις αν ισχυει το πρωτο, πρεπει να ενθαρρυνεις το σκυλο να "παει μπροστα" κ να τον ακολουθησεις για να μαθεις τι θελει. Σαν να "ακουσεις" αυτο που δεν μπορει να σου πει.
Για το δευτερο δοκιμασε να την "προστατεψεις" με οποιο τροπο ξερει.
Δοκιμασε χαιδευοντας την, καθυσυχαζοντας την, να της εξηγησεις οτι δεν συμβαινει κατι, οτι δεν θελεις κατι απο αυτην.
Μονο δοκιμαζοντας θα μπορεσεις να το λυσεις αυτο.......
Εξακολουθω να επιμενω οτι αν δεν ακολουθησεις το σκυλο, οτι κ να λεμε θα ειναι απλα ικασιες......

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Το βιντεάκι δεν ήταν πολύ αντιπροσωπευτικό.... Δεν είχε πιάσει η μύτη της κάτι που πραγματικά να την τρελάνει. Το να την ακολουθήσω τις περισσότερες φορές είναι σχεδόν αδύνατο διότι σημαίνει οτι θα πρέπει να κατέβω σε πολύ επικίνδυνα σημεία. Όσο είναι δρόμος ή μονοπάτι ή έστω βατό σημείο την αφήνω να πάει.

Υπάρχει περίπτωση το ένστικτο το κυνηγιού να μετριαστεί?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Υπάρχει περίπτωση το ένστικτο το κυνηγιού να μετριαστεί?
Οσο κ να μετριαστει παλι θα ειναι πολυ εντονο.
Μπορεις να της δειξεις οτι αυτο που κανει δεν σε ικανοποιει πχ. ωστε να παψει να το κανει ΚΑΙ για σενα.
Αλλα αν το κανει "για παρτη της" θα το κανει παντα......

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις ένα φοβισμένο σκυλί να αλλάζει μέρα με τη μέρα.....

Πριν δύο μέρες είδα τη μικρούλα μου να κοιμάται για πρώτη φορά απλωμένη στο κρεβάτι της. Μέχρι τώρα κοιμόταν πάντα κουλουριασμένη στη γωνία του κρεβατιού και πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό σε εγρήγορση να τρέξει μακριά από τον "κίνδυνο"....

Πριν λίγο περνώντας δίπλα απο το κρεβάτι της έσκυψα να την χαϊδέψω και αφού απόλαυσε τα χάδια στην πλάτη της μου γύρισε κοιλίτσα !!!!! Πρώτη φορά.....

Πολύ όμορφο συναίσθημα..... Είναι ωραίο να νιώθεις οτι σε εμπιστεύονται...

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις ένα φοβισμένο σκυλί να αλλάζει μέρα με τη μέρα.....

Πριν δύο μέρες είδα τη μικρούλα μου να κοιμάται για πρώτη φορά απλωμένη στο κρεβάτι της. Μέχρι τώρα κοιμόταν πάντα κουλουριασμένη στη γωνία του κρεβατιού και πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό σε εγρήγορση να τρέξει μακριά από τον "κίνδυνο"....

Πριν λίγο περνώντας δίπλα απο το κρεβάτι της έσκυψα να την χαϊδέψω και αφού απόλαυσε τα χάδια στην πλάτη της μου γύρισε κοιλίτσα !!!!! Πρώτη φορά.....

Πολύ όμορφο συναίσθημα..... Είναι ωραίο να νιώθεις οτι σε εμπιστεύονται...
Κάπως έτσι ήταν κι ο Μαξ τις πρώτες μέρες ,ύπνος στο πόδι ,τα μάτια πάντα μισάνοιχτα και και μαζεμένος κουβαράκι στο κρεβάτι του!Αλλά η στιγμή που "αφήνονται" λιγάκι για πρώτη φορά είναι όλα τα λεφτά.Πανέμορφο συναίσθημα...
Να'ναι καλά το κοριτσάκι και καλή τύχη της εύχομαι.