Κηνυγοί

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Είναι ΟFF αλλά όποιος ξέρει ας με κατευθύνει...

Tα 'χω πάρει στο κρανίο. Μόλις μίλησα με την αδερφή μου - άργησε κι αυτή να μου το πει - και μου είπε ότι το καλοκαίρι (τέλος Αυγούστου) σκούπιζε από την αυλή του εξοχικού μας σκάγια.

Τι να κάνουμε - να κυκλοφοράμε με περικεφαλαία και εμείς και οι σκύλοι μας όταν πηγαίνουμε εκεί?

Παρεμπιμπτόντως, γνωστός του πατέρα μου, κυνηγός βρέθηκε νεκρός αυτές τις μέρες στην Αρκαδία από όπλο αγριογούρουνου. Ο δράστης αγνοείται. Δεν έχουν το θεό τους πια.

Ξέρει κανείς αν μπορώ να αποτανθώ (αστυνομία, δασονομία?) κάπου ή να πάρω κι εγώ όπλο κι όποιον "κυνηγό" βρίσκω να τον στέλνω αδιάβαστο? Κανένα forum κυνηγών μεγάλης κίνησης?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν ξέρω
αλλά σε όποιο μπείς ενημέρωσέ με να έρθω για συμπαράσταση!!!!!
και για τρελλά γέλια βέβαια

τέλος αυγούστου πάντως αν δεν κάνω λάθος δεν πρέπει να κυνηγάει κανείς

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οταν ήμουν φαντάρος είχαμε έναν τρελό κοντά στο φυλάκιο μας και μέρα-νύχτα βάραγε με την καραμπίνα. Μια μέρα εκει που ήμουν στην σκοπιά ακούω ένα Μπαμ! και να πέφτουν στο κράνος μου πετραδάκια. Το θεώρησα πολύ αστείο και πήρα τηλέφωνο το κέντρο και τους τρέλανα λέγοντας ότι πέφτουν σκάγια πάνω μου. Οταν ακούσανε το κρότο της καραμπίνα απο το τηλέφωνο το πως κρατήθηκα και δεν γέλασε με αυτά που μου έλεγαν.
Νομίζω αρμόδεια αρχή για τον έλεγχο κυνηγιού είναι το δασαρχείο. Δεν νομίζω να θεωρείται το εξοχικό της αδερφής σου κυνηγητική περιοχή...

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0
Απηγορευμένοι εις την θήραν χώροι
Αρθρον 256. (Ως ετροποποιήθη δι’ άρθρ. 6 του ν. 177/1975).
1. Απαγορεύεται η θήρα εντός των πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει καί εις ακτίνα 250 μέτρων από της παρυφής αυτών ή εις ακτίνα 100 μέτρων από μεμονωμένων οικιών. Κατά παρέκκλισιν δύναται ο Υπουργός Γεωργίας, μετά πρότασιν της δασικής αρχής και συμφώνου γνώμης της. οικείας αστυνομικής αρχής, να επιτρέπη την θήραν των επιβλαβών θηραμάτων και εις τους ανωτέρω χώρους

δεν ξέρω

Κάνεις λάθος το κυνήγι επιτρέπετε από της 20/8

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
δεν ξέρω

Νομίζω πως ήταν τελευταί αεβδομάδα Αυγούστου ή πρώτη Σεπτεμβρίου. Πάντως είχε ξακινήσει η κηνυγετική περίοδος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Νομίζω αρμόδεια αρχή για τον έλεγχο κυνηγιού είναι το δασαρχείο. Δεν νομίζω να θεωρείται το εξοχικό της αδερφής σου κυνηγητική περιοχή...
Το εξοχικό είναι το δικό μας - η αδερφή μου ήταν εκεί όταν βρήκε τα σκάγια - εμείς είχαμε ήδη φύγει. Εκεί πάμε ανά δεύτερο ΣΚ - θα είμαστε σε επιφυλακή? Από κάτω έχει φαράγγι - υπάρχουν λαγοί, άγρια γουρούνια κλπ.
Στην περίπτωσή μας βάσει νόμου πρόκειτια για συνοικισμό (οικισμός από 5-6 σπίτια) άρα οι μαλάκες έπρεπε να σεβαστούν τα 250 μέτρα. Εκτός αν βαράνε από τα 250 μέτρα και φτάνουν στην αυλή τη δική μας?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, ρε σεις, αλλά πουθενά στον πολιτισμένο πλανήτη δεν επιτρέπεται το κυνήγι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ακόμα και οι εδώ κανίβαλοι, δηλαδή οι φέροντες όπλα Αμερικάνοι τρελλοί, υποχρεώονται να κυνηγήσουν σε ορισμένα μέρη που δεν επιτρέπεται το κοινό κατά την κυνηγετική περίοδο. Σίγουρα όμως όχι όπου έχει σπίτια. Και μη μου πείτε ότι η Ελλάδα είναι Ελλαδιστάν και μπουρδέλλο ενώ η Αμερική ανώτερος πλανήτης διότι στα περί όπλων και περί τα κυνηγετικά οι Αμερικάνοι είναι πιο για δέσιμο από τους Ελληνάρες. Έχουν και τη δεύτερη τροποποίηση του συντάγματος με το μέρος τους, τρομάρα τους και έχουν όλοι από κανα-δυο ντουφέκια να τους βρίσκονται. Πάρτε τηλέφωνο καμιά αστυνομία ή δασοφυλακή διότι τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν είναι έκρυθμη η κατάσταση με τα όπλα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Στην Ελλαδα οπως φαινεται δεν εχεις ιδεα τι γινεται απο οπλα..
Στα χωρια, και δεν αναφερομαι μονο στην πασιγνωστη Κρητη, τα οπλα τα εχουν δυο-δυο και πεντε - πεντε μη σου πω! Και στην Αθηνα, εχουν μπολικα. Μεχρι και θαμενα αρματα μαχης εχουν, για ωρα αναγκης. Απλα εμεις δεν ειμαστε τοσο ηλιθιοι, να μπαινουν οι πιτσιρικαδες στα σχολεία και να γαζώνουν τους συμμαθητες τους. Ευτυχως παιζουν ακομα μπαλα και μπουνιες.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
δυστυχως δεν μπορεις ν βγαλεις ακρη... και στα 300 μετρα να κυνηγαει απο τον οικισμό ... αν σημεδεψει θηραμα ....προς το μερος του οικισμού... τα σκαγια θα φτασουν στα σπιτια...
απλά η συγκεκριμενη απόσταση θεωρειται ασφαλής.....
τελευταια εβδομαδα αυγουστου... ξεκιναει η κυνηγετική περίοδος....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στο πηλιο βρισκουμε συνεχος σκαγια στην αυλη μας!!!
Και ειμαστε και "καταμεσα" στο χοριο!

Ενα πασχα δε- επεφταν σαν βροχη συνεχος, απο την αλλη μερια του ρεμα- και ειναι σιγουρα πανω απο 250μ.

Εναν σκυλο μας, τοοοοτε που μεναμε μονιμα εκει, ειχαν πυροβολησει στα καπουλια. Ο κακομοιρης ουτε να κατσει δεν μπορουσε πια- 15 σκαγια του εβγαλε ο κτηνιατρος. Και ηταν και κατασπρος- αρα δεν υπηρχε θεμα, οτι τον μπερδεψαν με κατι αλλο!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Σε forum - υπάρχουν κάμποσα - που βρήκα πάντως είδα ότι έχουν ενότητα περί "λαθροκυνηγών" - οπότε άκρη δεν βγάζουμε διότι παίζεται το σενάριο "καλοί κυνηγοί" και "κακοί κυνηγοί". Και αφού τα πράγματα είναι έτσι, για μένα το θέμα πλέον είναι λήξαν: Kαλός κυνηγός είναι ο νεκρός κυνηγός.

Θα δοκιμάσω να δω τι παίζει με δασαρχείο, αστυνομία (θα κάνω τηλέφωνα δηλαδή καταρχή) αλλά φοβάμαι ότι άκρη δεν θα βγάλω...

Άν δεν φοβόμουνα να μη με πάρει καμια αδέσποτη θα πήγαινα να τους κάνω τα λάστιχα καινούργια αφήνοντας σημειωματάκι "*** όσο κυνηγάς εδώ θα είσαι πελάτης της Goodyear".

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Το παρατραβας....
Καθόλου δεν το παρατραβάω - αυτός που σκάει τα σκάγια στο σπίτι μου το παρατραβάει... Ανάμεσα στο δικό μου τομάρι και το δικό του τομάρι, προτεραιότητα έχει το δικό μου τομάρι.

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Mε την λογικη αυτη,

Καλος μπατσος , ο νεκρος μπατσος, γιατι μπορει καποιος απο δαυτους να μου φυτεψει μια σφαιρα.

Καλος Αλβανος , ο νεκρος Αλβανος , γιατι μπορει καποιος πυροβολημενος υπηκοος της χωρας αυτης να με μαχαιρωσει στον δρομο για να με ληστεψει.

Καλος σκυλος , ο νεκρος σκυλος, γιατι μπορει καποιο κακοποιημενο απ ολα αυτα που κυκλοφορουν , να με δαγκωσει .
Και μπορω να συνεχιζω για ωρες.....
Πως σου φαινονται οι γενικευσεις αυτες??

Εμενα παντως καθολου δεν μ αρεσουν! Οπως δεν μου αρεσει και η συγκεκριμενη τοποθετηση σου.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ναι ρε συ, δεν ειναι ολοι ετσι ομως. Και εγω το ιδιο προβλημα εχω στο Σουνιο. Καθε πρωι εχω ενα τυπο να κυνηγαει - τι μου ειπαν να δεις, ορτυκια;; κατι τετοιο - εξω απο το σπιτι μου. Με τουφεκιες ξυπναω απο τις 6.. Αλλα επειδη ειναι αυτος μαλακας , δεν σημαινει οτι ειναι ολοι.