Κατοικίδια και ΜΜΜ (τραίνο, μετρό κλπ)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Το άρθρο του νόμου που παρέθεσα είναι ξεκάθαρα, μπορείς να πατήσεις πάνω στο λινκ να το διαβάσεις αν θέλεις ;)

Με την επιφύλαξη ευνοϊκότερων ρυθµίσεων του
Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή Κανονισµών των Μέσων
Μαζικής Μεταφοράς επιτρέπεται η µεταφορά µικρών ζώ-
ων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδροµικά και στα-
θερής τροχιάς µέσα µαζικής µεταφοράς, καθώς και στα
ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοπο-
θετηµένα σε ασφαλές κλουβί µεταφοράς και συνοδεύο-
νται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους. Οι σκύλοι βοή-
θειας εφόσον φέρουν λουρί και φίµωτρο µπορούν να µε-
ταφέρονται χωρίς κλουβί µεταφοράς και ανεξάρτητα α-
πό το µέγεθός τους.

Συνεπώς μόνο με φίμωτρο στον ηλεκτρικό δεν επιτρέπεται.
Merci!

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
ειχα βγαλει σημερα τον μικρο στο παρκο και ειχαμε μια σχετικη συζητηση με αλλους σκυλοιδιωκτητες!
μου ειπαν κατι το οποίο μου φανηκε εξωφρενικό κ το εψαξα!

αυτο που μου ειπαν ειναι οτι επιτρεπεται η εισοδος σε ολα τα μεσα σταθερης τροχιας(λεγοντας μου μαλιστα οτι στα μεσα σταθερης τροχιας συμπεριλαμβανονται και τα λεωφορια!)με λουρί χωρος καν φημοτρο κ οτι αυτο προβλεπεται από τη νεα νομοθεσια.

καλως η κακως ειμαι ατομο που κυκλοφορω με ποδηλατο κ ενα σκυλο που τον παιρνω παντα οταν φευγω απο την αττική κ κατα συνεπεια το εχω ψαξει όσο δε παει. παρολα αυτα επεμεναν.

ετσι γυρισα σπιτι(μιας κ ολο το καλοκαιρι θα ταξιδευω με οσε) να δω αν ισχυουν αυτα που ακουσα!φυσικα πουθενα δεν βρηκα κατι τετοιο αντιθετως για πολλοστη φορα βρηκα οσα ηξερα!

κ ερωτω τη σκατα ισχυει?εχω μια νομοθεσια που τη θεωρω ξεκαθαρη(με ελπιδα οτι μπορει κ να αλλαξει μακροπροθεσμα)κ ιδιοκτητες να επιμενουν οτι βαζουν τα σκυλια στα τραινα χωρις κλουβι κ φημοτρο και δε τους λεει κανεις τιποτα!

](*,)

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
παιδια μια βοηθεια γιατι μπερδευτικα... τελικα επιτρεπονται η οχι τα σκυλια στα λεωφορεια??? (ενδιαφερομαι για αστικα εντος πολης) ξερω σιγουρα οτι στην Ε.Ε επιτρεπονται χωρις καν το λουρι τους παρακαλω!!!

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
παιδια μια βοηθεια γιατι μπερδευτικα... τελικα επιτρεπονται η οχι τα σκυλια στα λεωφορεια??? (ενδιαφερομαι για αστικα εντος πολης) ξερω σιγουρα οτι στην Ε.Ε επιτρεπονται χωρις καν το λουρι τους παρακαλω!!!
Οτι λέει ο Νόμος 4039/2012, το συγκεκριμένο κείμενο που παρεθεσε ο Kimon πιο πάνω ισχύει, όλα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση και το διαδίκτυο έχει μπόλικη από αυτη! Απλά να διευκρινήσω οτι μικρά ζώα συντροφιάς είναι αυτά με βάρος μέχρι 10 κιλά!

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
παιδια εχω δει απειρες φορες σε αστικο λεωφορειο μεγαλοσωμα σκυλια(bull mastif) να ανεβαινουν χωρις φιμοτρο, και κανεις δεν τους λεει τιποτα, εγω αν του βαζω φιμοτρο μπορω να το ανεβαζω σε αστικα;

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Παιδιά Τον Τζέρυ ξέρετε αν μπορώ να τον βάλω στο μετρό??

Θέλουμε να πάμε στο puppies park αλλά έχουμε πρόβλημα μεταφοράς οπότε θέλω να προσπαθήσω να πάω με τα MMM. Μπορώ να του βάλω φίμωτρο αν χρειάζεται.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Θα είναι ψιλοταλαιπωρία φαντάζομαι με ΜΜΜ.Αρκετή ώρα αναμονή για λεωφορείο και περπάτημα..επίσης αν ρίξει κ καμιά βροχή όπως λέει θα δυσκολευτείτε :?

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Γεματη η μερα της αναμπελ σημερα ...Πηγαμε στον κτηνιατρο για το 2ο εμβολιο ...απο το σπιτι αποφασισαμε να φυγουμε με ταξι για να προλαβουμε το ραντεβου μας ...και οταν φτασαμε στο προορισμο μας ο οδηγος ζητησε 3 ευρω επιπλεον για το σκυλι ...ενοειται οτι δεν πηρε ουτε σεντς αλλα αραδιαζε ιστοριες περι νομου και κανονισμος ...δεν βρηκα κατι αναλογο εδω , αν ξερει κανεις να βοηθησει να μην παιζω και τον καμποσο τσαμπα ...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Στο ταξί δεν πληρώνεις. Δεν είναι βαλίτσα ο σκύλος.
Αν κάποιος έχει μεγάλο σκύλο, υπάρχουν τα pet taxi.
Φυσικά τον βάζεις σε κλουβί/τσάντα μεταφοράς.

Last edited:

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Ερώτηση :Σε ένα ταξίδι 6 ωρών το ζώο δεν θα θέλει την ανάγκη του ή το πιπί του κάποια στιγμή?Εκεί τι κάνουμε?Και δεν περιορίζεται πολυ το 6ωρο μεσα στον χωρο αυτο?Ρωτάω γιατί θέλω να ταξιδέψω με τρένο μαζί με την μικρή μου

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Αν γίνει κάποια στάση κατεβαίνετε και τα αμολάτε. Αν όχι, ή που θα κατουρήσει μέσα στο box ή που θα κρατηθεί μέχρι την άφιξη.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Βρε παιδια ξερει κανεις τιποτα για την εξελιξη αυτου του θεματος; Ειχα ακουσει οτι πρεπει να αλλαξουν τον νομο περι απαγορευσης των σκυλων σε ολα τα ΜΜΜ (μιας και οπου αλλου στην ευρωπη μπαινουν κανονικα ή τουλαχιστον ετσι εχω δει εγω και γνωστοι που ταξιδευουν συχνα). Ψαχνω στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι ενδιαφερον. Ή εστω ξερει κανεις αν πχ στελνονται μνματα σε αρμοδιο τμημα (?) ζητοντας την αλλαγη ή τελοσπαντων μια καποια ευκολια για ολους εμας; (Μηπως μεσω πρηξιματος βγει ακρη) Οπως πχ εχει γινει με τα ποδηλατα. Βλεπω σκυλια εντωμεταξυ συνεχεια αλλα..

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
Και εγω ρωταω που και που στους σταθμους, ετσι για το βομβαρδισμα. Στο τραμ και στον ηλεκτρικο τα βαζουν συχνα αλλα στη ζουλα, αναλογως που θα πεσεις. Μετρο δυσκολο. Γενικα σε κλουβι εως διαστάσεις 70 εκ. x 40 εκ. x 50 εκ. που στη πραξη σημαινει στριμωγμενο το σκυλι το πολυ 13-14 κιλα. Εννοειται εξαιρουνται οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών που μπαινουν παντου.

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Μπορει να μου πει καποιος τη προβλεπετε με τα μμμ στην αθηνα? Γιατι κανω βολιδοσκοπηση να δω πως μπορω να παρω το σναουτσερακι μου μαζι παρο απο θεσσαλονικη και η διαδρομη που θα ακολουθησουμε ειναι θεσσαλονικη αθηνα τραινο, αθηνα πειραιας μετρο(?).

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.358
8.158
Οπως εγραψα, επιτρεπεται κλουβι μεχρι διαστασεις 70χ40χ50 και βαρος 10 κιλα αν θες να το εχεις μαζι σου. (Κανεις δε θα το ζυγισει, μετρησει εαν οι διαστασεις ειναι ψιλοσωστες, εμενα ηταν 11). Απο σταση τρενου μπαινεις μετρο απεξω προς Ομονοια, αλλαζεις μετα ηλεκτρικο. Επειδη ταξιδευα με τρενο συχνα, θα σε συμβουλευα αν το κλουβακι ειναι μεγαλουτσικο να κλεισεις στη τελευταια σειρα γιατι απο πισω εχει κενο για αποσκευες και θα μπορεις να το βαλεις εκει και να εισαι διπλα στο ζωακι σου. Πρακτικα το κλουβι 70χ40χ50 δε χωρα αλλου πχ στα ποδια σου.

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να κοβεις και μισο εισιτηριο(στο τρενο μονο αναφερομαι), προσωπικα δε το εκανα ποτε,δε το ηξερα καν και δε ξερω τι γινεται πλεον

Οδηγιες της τρενοσε εδω

ιδιες διαστασεις ισχυουν για μετρο, ηλεκτρικο, κ.τ.λ. Να εχεις βιβλιαριο κ.τ.λ για παν ενδεχομενο και γιατι ειναι υποχρεωτικο

Last edited:

Elios

Well-Known Member
8 Μαϊου 2017
161
157
32
Ευχαριστω!!τσαντα τυπου μεταφορας σε αεροπλανο επιτρεπετε?επειδη εχουμε επιστροφη αεροπορικως.