Κατοικίδια και ΜΜΜ (τραίνο, μετρό κλπ)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Η Νταβίνα νομίζω ρώτησε συγκεκριμένα για τρένο που πάει Θεσσαλονίκη..
Οπότε το βρίσκω αδύνατο να τον έχει 6? ώρες που διαρκεί το ταξίδι έτσι "ελεύθερο" ακόμα κι αν του φοράει φίμωτρο..
Μόνο οι σκύλοι οδηγοί μπορούν να είναι έτσι!Οι υπόλοιποι και 1,5 κιλό να είναι σε κλουβάκι μεταφοράς θα μπουν..
Αν κάνω λάθος διορθώστε με!
Καλά αυτό είναι λογικό :p και ο Τζέρυ βρε 6 ώρες στο πόδι δεν αντέχει ενώ στο crate θα το ρίξει για νάνι :p

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
είμαστε πολύ πίσω στο θέμα μεταφοράς κατοικιδίων.....θα αναφέρω ενδεικτικά οτι στο χθεσυνό μου ταξίδι απο ρώμη για το χωριό που μένω άλλαξα τράμ, 2 τρένα και 2 λεωφορεία με την κέλλη δεμένη στο λουρί της στα πόδια μου και μέσα στο τρένο έναν αγίου βερνάρδου και 2 μπιγκλ (χαμός απο δαύτα στην Ρώμη) επίσεις απλά δεμένα....
στην αθήνα στο μετρό και στα λεωφορεία μπαίνουμε με τσάντα μεταφοράς, ηλεκτρικό δεν έχουμε δοκιμασει

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κι εμείς χύμα στο shuttle από Μαλπένσα στο τρένο, χύμα στο τρένο και αγκαλιά, χύμα στο λεωφορείο για το σπίτι.
Στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι στο μετρό έπρεπε υποχρεωτικά να την βάλω στην τσάντα και είχε καύσωνα....
Στην Αθήνα, όχι μόνο στα ΜΜΜ αλλά και στο ταξί μέσα στην τσάντα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Το Σάββατο πηγαμε πρωτη φορα με τον ΗΣΑΠ και τη lovey τη διαδρομη Μαρουσι - Θησειο και πισω.

Την εβαλα στο τελευταιο βαγονι, την εβαλα να ξαπλωσει και ολα μια χαρα. Εκτος απο μια κομπλεξικια που μολις την ειδε γυρισε και ειπε στη φιλη της ¨τι τα θελουν τα σκυλια μες το τρενο¨ ολοι οι υπολοιποι διπλα μας τη χαζευαν και γελαγαν.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Πρέπει να ΄χεις φίμωτρο. Ακόμα και το νάυλον που απλά δένει το στόμα, μπορεί να μην το έβλεπαν σαν φίμωτρο.

ΥΓ: Επιτρέπουν στον ησαπ και όχι στο μετρό; Επανέρχομαι...

Last edited:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μεχρι προσφατα επιτρεπονταν στον ΗΣΑΠ. Οχι πια μιας και εγινε κοινος νομος για ολα τα ΜΜΜ.

Αρα μονο μικροσωμα στο καλαθι μεταφορας και οδηγοι τυφλων με φιμωτρο τα αλλα....θα τα παιρνουμε στην πλατη...

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Είχα δει με φίμωτρο παλιά, αλλά πάνε 5 χρόνια τουλάχιστον.
Λοιπόν βρήκα αυτό. Τελικά, Λάβυ, ρίσκαρες πολύ.
σελ 16.
Επιτρέπεται η μεταφορά μόνο μικρών κατοικίδιων ζώων μέσα σε ειδικά καλάθια,
διαστάσεων μέχρι 70x40x50 εκατ. και η επιβίβαση σκύλων-οδηγών τυφλών.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Οκ το διάβασα. Αλλα σ' αυτο το εντυπο αναφερει οτι απαγορευεται και η μεταφορά ποδηλάτων στο Μετρο κατι που τελευταια αλλαξε και πλεον επιτρεπονται ποδηλατα στο μετρο (συγκεκριμενες μερες και ωρες βεβαια - πιλοτικα).

Θελω να πω, μηπως ειναι παλιο; Διοτι γραφει Ιουλιος 2007 στο τελος. Πανε 5 χρονια...

Foteini

New Member
15 Φεβρουαρίου 2010
1
0
Έχω μπερδευτεί τελείος τώρα. Βρε παιδιά τι γίνεται τελικά επιτρέπονται τα σκυλιά στα ΜΜΜ η όχι?
Στον ΗΣΑΠ επιτρέπονται με φίμωτρο τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Χρησιμποιώ τρένο με το σκύλο μου τα τελευταία 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Το φίμωτρο το φοράμε μόνο αν μας το πουν μια και είναι υποχρεωτικό. Επίσης επιτρέπονται σκυλιά με φίμωτρο και στο λεωφορείο που εξυπηρετεί τις αποβάθρες στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόσφατα δοκίμασα να βάλω το σκύλο με φίμωτρο στο μετρο και δε με αφήσαν δειχνοντας μου τον κανονισμό και λέγοντας μου ότι πρεπει να είναι σε κουτι μεταφοράς. Πιστεύω ότι η μεταφορά μεγαλόσωμων σκύλων με όλα τα ΜΜΜ είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους και θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να το κυνηγήσουμε όλοι σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Η αδυναμία μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων αποτρέπει πολύ κόσμο από την υιοθεσία τους...

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Στον ΗΣΑΠ επιτρέπονται με φίμωτρο τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Χρησιμποιώ τρένο με το σκύλο μου τα τελευταία 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Το φίμωτρο το φοράμε μόνο αν μας το πουν μια και είναι υποχρεωτικό. Επίσης επιτρέπονται σκυλιά με φίμωτρο και στο λεωφορείο που εξυπηρετεί τις αποβάθρες στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόσφατα δοκίμασα να βάλω το σκύλο με φίμωτρο στο μετρο και δε με αφήσαν δειχνοντας μου τον κανονισμό και λέγοντας μου ότι πρεπει να είναι σε κουτι μεταφοράς. Πιστεύω ότι η μεταφορά μεγαλόσωμων σκύλων με όλα τα ΜΜΜ είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους και θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να το κυνηγήσουμε όλοι σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Η αδυναμία μεταφοράς μεγαλόσωμων σκύλων αποτρέπει πολύ κόσμο από την υιοθεσία τους...
Δυστυχώς ο νόμος δεν το επιτρέπει. Το ότι συνήθως δε σου κάνουν παρατήρηση δε σημαίνει ότι είναι νόμιμο.

http://www.minagric.gr/greek/data/nomosxedio_adespota.pdf

Άρθρο 10.2

peskandritsos

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2009
225
0
Να ρωτήσω και μια βλακεία?
Άν πάρουμε ένα μπαστουνάκι από αυτά που κρατάν οι τυφλοί και βάλουμε και μαύρα γυαλιά μπαίνουμε οπουδήποτε?
(εννοείται ότι η ερώτησή μου δεν έχει καμία δόση ειρωνείας προς τους τυφλούς).

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Φιλε ερχεσαι δευτερος. Η ιδεα ηταν δικια μου πριν απο πολυ καιρο. :)
Kαι το σκεφτομαι πολυ σοβαρα. Δεν ειναι καθολου δυσκολο να γινει.
Ειδικα αν εχεις lab σε πιστευουν ολοι.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Επειδή εγώ μπερδεύτηκα λίγο και με αυτό που είπε ο Κίμωνας, τελικά στον ηλεκτρικό επιτρέπονται ναι ή όχι;

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Επειδή εγώ μπερδεύτηκα λίγο και με αυτό που είπε ο Κίμωνας, τελικά στον ηλεκτρικό επιτρέπονται ναι ή όχι;
Το άρθρο του νόμου που παρέθεσα είναι ξεκάθαρα, μπορείς να πατήσεις πάνω στο λινκ να το διαβάσεις αν θέλεις ;)

Με την επιφύλαξη ευνοϊκότερων ρυθµίσεων του
Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή Κανονισµών των Μέσων
Μαζικής Μεταφοράς επιτρέπεται η µεταφορά µικρών ζώ-
ων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδροµικά και στα-
θερής τροχιάς µέσα µαζικής µεταφοράς, καθώς και στα
ταξί και στα επιβατηγά πλοία, εφόσον τα ζώα είναι τοπο-
θετηµένα σε ασφαλές κλουβί µεταφοράς και συνοδεύο-
νται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους. Οι σκύλοι βοή-
θειας εφόσον φέρουν λουρί και φίµωτρο µπορούν να µε-
ταφέρονται χωρίς κλουβί µεταφοράς και ανεξάρτητα α-
πό το µέγεθός τους.

Συνεπώς μόνο με φίμωτρο στον ηλεκτρικό δεν επιτρέπεται.