Κατοικίδια και ΜΜΜ (τραίνο, μετρό κλπ)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τις επόμενες ημέρες θα κάνω ένα ταξίδι προς την πρωτεύουσα (και ελπίζω να έχω την χαρά να συναντήσω και κάποιους συμφορουμίτες :D)

Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας για την μεταφορά.
Μέχρι Αθήνα θα ταξιδέψω με τραίνο, μετά για να πάω σπίτι, θα χρησιμοποιήσω μετρό ή προαστιακό και λεωφορείο.

Για όσους δεν γνωρίζουν η σκυλίτσα μου είναι 4,2 κιλά.
Τι ισχύει λοιπόν με την νομοθεσία για τρένα και μετρό;

Θα εκτιμούσα πολύ εκτός από προσωπικές εμπειρίες που είναι φυσικά ευπρόσδεκτες και πολύ χρήσιμες, αν έχουμε κανένα link με νομοθεσίες για να μην πάω........ξυπόλυτη στα αγγούρια :rolleyes:

Σας μερσώ προκαταβολικά :)

cgri1976

Well-Known Member
στο μοναδικο μεσο μεταφορας, μεχρι στιγμης, που το σκυλι μπορει να ειναι με λουρι και οχι μεσα σε κλουβι μεταφορας, ανεξαρτητος βαρους-μεγεθους, ειναι ο ηλεκτρικος σιδηροδρομος κηφισια-πειραιας και πειραιας-κηφισια. σημειωση οτι το σκυλι πρεπει να φοραει φιμωτρο.
το εχω κανει πολλες φορες.

29 Δεκεμβρίου 2011
11
0
Αθήνα
στο μοναδικο μεσο μεταφορας, μεχρι στιγμης, που το σκυλι μπορει να ειναι με λουρι και οχι μεσα σε κλουβι μεταφορας, ανεξαρτητος βαρους-μεγεθους, ειναι ο ηλεκτρικος σιδηροδρομος κηφισια-πειραιας και πειραιας-κηφισια. σημειωση οτι το σκυλι πρεπει να φοραει φιμωτρο.
το εχω κανει πολλες φορες.
Θα πρέπει να φοράει φίμωτρο οπωσδήποτε; Επίσης θα πρέπει να βρίσκεται σε συγκεκριμένο βαγόνι ή να υπάρχει κάποια συννενόηση με κάποιο υπέυθυνο;

cgri1976

Well-Known Member
οχι καμια συννενοηση....διαλεγεις εσυ οποιο βαγονι θες..... δεν ειναι οπως τα ποδηλατα..... ;-) φιμωτρο ναι οπωσδηποτε...αν και σημερα που μετακινηθηκα με ηλεκτρικο στο μοναστηρακι, φιμωτρο δεν ειχα παρει μαζι μου γιατι γι αλλου πηγαινα και τελικα αλλου κατεληξα.
αλλα...αν δεν θες να του φορεσεις, απλα παρε το μαζι σου, χωρις να του το φορεσεις, και αν γινει κατι οπως καποια παρατηρηση, το βαζεις αμεσως..απλα αυτη η επιλογη μπορει να σου χαλασει την ημερα.... ;-)

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.Εαν καποιος γνωριζει θα ηθελα να με διαφωτισει με το θεμα του αεροπλανου.Φανταζομαι πως ενας μεγαλοσωμος σκυλος δεν επιτρεπεται να μπει στην καμπινα,αλλα μηπως καποιος ξερει να μου πει κατι παραπανω?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.Εαν καποιος γνωριζει θα ηθελα να με διαφωτισει με το θεμα του αεροπλανου.Φανταζομαι πως ενας μεγαλοσωμος σκυλος δεν επιτρεπεται να μπει στην καμπινα,αλλα μηπως καποιος ξερει να μου πει κατι παραπανω?
Χρησιμοποίησε την αναζήτηση, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για το ταξίδι με το αεροπλάνο.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Σε ευχαριστω παρα πολυ,θα το ψαξω τωρα αμεσως γιατι ειμαστε και 42 κιλα ζωη να χουμε!

cgri1976

Well-Known Member
επικοινωνεις με την αεροπορικη εταιρεια, αναφερεις την ρατσα που ειναι το σκυλι σου (σημειωση οι βραχυκεφαλες ρατσες δεν επιτρεπονται τουλαχιστον στην aegean και στην ολυμπιακη), και αυτοι θα σου κλεισουν το εισητηριο.
φυσικα θα πρεπει να προμηθευτεις εσυ crate για τον σκυλο σου,(αυτο με τις ροδες και το χαιρουλι μεταφορας, , πρεπει να εχει chipακι το σκυλι, να εχει κανει ολα του τα εμβολια (σε αυτο δεν ειμαι πολυ σιγουρος), να εχεις το βιβλιαριο του σκυλου μαζι σου, και το σκυλι θα το βαλουν στις αποσκευες σε ειδικα διαμορφωμενο χωρο για ζωα. ειναι ειδικα αεροπλανα που αεριζεται ο χωρος, τα λεγομενα καργκο....
πιστευω να σε βοηθησα..

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Σε γραμμές 2 και 3 του μετρό δεν επιτρέπονται μεγαλόσωμα σκυλιά;
Αυτο, με μια επιμονη και συντονισμενη προσπαθεια, ισως μπορει ν' αλλαξει. Οπως εκαναν και οι ποδηλατες και πλεον επιτρεπεται η μεταφορά ποδηλάτων (σπαστων και μη) μεσα στο Μετρο.

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Αλήθεια μεγαλόσωμο σκυλί σε τρένο για ταξίδι στην Θεσσαλονίκη επιτρέπεται?
Για τον Τζέρυ μιλάω :p υψος(ακρώμιο) 60cm και βάρος 25 κιλάκια.
πολύ πολύ ύσηχος χαρακτήρας σε χώρους όπως σύνταγμα, λαική αγορά, μαγαζιά(public, plaisio κλπ)
και οι τιμές πως πάνε? δεν έχω ταξιδέψει ποτέ ποτέ με τρένο γι'αυτό ρωτάω

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Νταβινάκι έχω την εντύπωση πως μέσα στο τραίνο μπορείς να τον βάλεις μόνο αν είναι μέσα σε κλουβί μεταφοράς..!
Τώρα αν πληρώνεις κάτι παραπάνω για τον σκύλο δεν ξέρω...

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Παντως εγω τον δικο μου(3,5 κιλα) στο μετρό τον εχω βαλει και ετσι χυμα, αγκαλιτσα δηλαδη.

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Η Νταβίνα νομίζω ρώτησε συγκεκριμένα για τρένο που πάει Θεσσαλονίκη..
Οπότε το βρίσκω αδύνατο να τον έχει 6? ώρες που διαρκεί το ταξίδι έτσι "ελεύθερο" ακόμα κι αν του φοράει φίμωτρο..
Μόνο οι σκύλοι οδηγοί μπορούν να είναι έτσι!Οι υπόλοιποι και 1,5 κιλό να είναι σε κλουβάκι μεταφοράς θα μπουν..
Αν κάνω λάθος διορθώστε με!