Καρκίνος του προστάτη

tzouli

Member
13 Μαρτίου 2025
5
2
40
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που έχει διαγνωστεί το σκυλάκι του με καρκίνο του προστάτη.

Despina Mis

Member
21 Νοεμβρίου 2015
22
5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Έκτοράς μου, είναι στη φωτο αριστερά. Ήταν στειρωμένος κι όμως διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη. Δε γίνεται χειρουργείο. Το παλέψαμε 10 μήνες. Στο τέλος δεν μπορούσε να κατουρήσει, ό,τι έβγαζε ήταν αίμα, πονούσε και τον έκανα ευθανασία.:cry: Έζησε 11 χρόνια και ελπίζω να ήταν ευτυχισμένος.

tzouli

Member
13 Μαρτίου 2025
5
2
40
Και ο δικός μου είναι εντεκα .Δεν γίνεται εγχείρηση και δεν ενδείκνυται η χημειοθεραπεία λόγω ηλικίας και επιθετικότητας του καρκίνου .Εσας πώς τα κατάφερε τόσους μήνες; Έχουμε ξεκινήσει ήδη τα βαριά παυσινοπα και δεν τον πιάνουν.Οταν κάνει κακα πονάει πολύ και τσιριζει.Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω.Στειρωμενοι και εμείς από ενάμιση έτους.

• Sad
Reactions: marytherion

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.477
10.731
Athens
Διαβάζω και προβληματίζομαι γιατί έχω αστείρωτο σκύλο, ομοίως ετών 11 και αγχώνομαι αν πρέπει να στειρωθεί για αυτό το λόγο.
@tzouli δεν ξέρω αν έχει νόημα να ψαχτείς και για έλαιο κάναβης (την "ισχυρή δόση") δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στον πόνο. Αν πονάει όταν κάνει τις βασικές του ανάγκες ίσως πρέπει να σκεφτείς άλλες αποφάσεις...
Η διάγνωση πως έγινε;

tzouli

Member
13 Μαρτίου 2025
5
2
40
Μια μέρα ξεκίνησε να κάνει διάρροια.Την επόμενη επειδή είμαι λίγο ψείρας τον πήγα στην γιατρό για εξετάσεις αίμα,ουρά κόπρανα (μάζευα επί δύο μέρες ότι έβγαζε).Όλες οι εξετάσεις βγήκαν καλές αλλά στον υπέρηχο είδε κάτι στον προστάτη.Μετα από βιοψία είδαμε ότι είναι καρκίνος.Το θέμα είναι ότι πριν 4 μήνες είχαμε κάνει τον ετήσιο έλεγχο και δεν είχε τίποτα στον προστάτη.Θα ρωτήσω την γιατρό για το έλαιο κάνναβης.Ευχαριστώ.Δεν ξέρω τι να σου πω για την στείρωση όσο αφορά τον καρκίνο.Εννοω αν συνδέονται .Μιλησε με τον κτηνίατρο σου καλύτερα.

• Like
Reactions: vrmode

tzouli

Member
13 Μαρτίου 2025
5
2
40
Η διάρροια ήταν σύμπτωμα από φλεγμονή στο έντερο που είχε προκαλέσει ο όγκος.

• Like
Reactions: vrmode

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.800
7.354
Η διάρροια ήταν σύμπτωμα από φλεγμονή στο έντερο που είχε προκαλέσει ο όγκος.
Κ εμένα που είχε παλιά κύστες στον προστάτη κ τώρα που έχει μόνιμες ουρολοιμώξεις από κάποιο βαθύ ιστό (ή από προστάτη ή από μικρή κύστη προστάτη ή από απόστημα στην κύστη) τα ίδια συμπτώματα είχε - κ έχει. Μαζί με τα συμπτώματα στο ουροποιητικό κάνει κ διάρροιες, από φλεγμονές στο έντερο. Κ πόνο πίσω στα πόδια κάνει. Κ πολύ μάλιστα.

Δυστυχώς, επειδή νόμιζαν (όταν είχε παλιά τις κύστες) ότι πονούσε για άλλους λόγους κ τον μπουκωνανε κ στα παυσίπονα τα οπιούχα κ έπαιρνε έλαιο κάνναβης, δεν τον βοηθούσαν καθόλου. Είναι αλλού είδους πόνοι αυτοί κ αυτά τα δύο δρουν αλλιώς κ άλλου, γενικά. Ίσως το έλαιο κάνναβης έχει μια γενική καταπραϋντική δράση αλλά δεν θα περίμενα να δω πολλά.

Παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον, όχι τπτ, φοβάμαι μην κάνει κ ο δικός μου καρκίνο και εκεί (προστάτη ή κύστη).

Εγχείρηση γιατί δε μπορείτε να κάνετε αν επιτρέπεται;

tzouli

Member
13 Μαρτίου 2025
5
2
40
Εμείς ξεκινήσαμε με κάποια εμπλαστρα με δραστική fentanyl και υποδόριες αντιφλεγμονώδεις.Τις τρεις πρώτες μέρες κάτι έγινε μετά άρχισε πάλι τις τσιριδες .( Μόνο κατά την διάρκεια που προσπαθεί να κάνει κακα).Μετά δοκιμάσαμε δύο μέρες προξικαμη αλλά ξεκίνησε αιμορραγία στα κόπρανα και τα σταματήσαμε αμέσως .Τώρα πάμε πάλι με εμπλαστρα και τις ενέσεις.Απο ότι κατάλαβα ο προστάτης δεν χειρουργείται γενικά ,όχι μόνο η δικιά μου περίπτωση.Ειναι επικίνδυνη επέμβαση και μπορεί να δημιουργήσει πολλα προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα.Με επιφύλαξη,αλλά κάτι τέτοιο μου είπαν.Εσενα δηλαδή όταν λες πονάει πως το εξωτερικευει;

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.056
839
Καλέ προστατεύει η στείρωση από τον καρκίνο του προστάτη? Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία το αντίθετο έχω δει κιολας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli