Καμπάνια από adespoto.gr

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
τα καθαροαιμα απο εκτροφεα θελω να πιστευω οτι δεν γινονται αδεσποτα
τα "καθαροαιμα" απο pet shop, puppy mills κτλ γινονται αδεσποτα αρα παλι για υιοθεσιες αδεσποτων μιλαμε
Πιστευω οτι τα σωματεια δεν κοιτανε να "ξεφορτωθουν" τα σκυλια και για αυτο και ειναι προσεκτικοι στο που τα δινουν.
Ετσι και αλλιως η αποκτηση σκυλου πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενη ειτε προκειται για αδεσποτο ειτε προκειται για καθαροαιμο απο εκτροφεα.

Παιζει στην τηλεοραση διαφημιση που σε προτρεπει να βοηθησεις τα παιδια της Αφρικης. Ειναι λαθος της διαφημισης που δεν αναφερει και το χαμογελο του παιδιου? Γιατι με την ιδια λογικη και αυτη η διαφημιση φιμωνει ή κρυβει τον αλλο δρομο.
Η συγκεκριμενη αφισα εχει συγκεκριμενο σκοπο. Να σε παρακινησει να υιοθετησεις ενα αδεσποτο. Οσοι θελουν σκυλο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που μονο ενα καθαροαιμο μπορει να εχει ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ψαξουν και να ενημερωθουν και να βρουν εκτροφεα. Και δεν ειναι τοσο δυσκολο πια. Αρκει να το ψαξει εστω και επιφανειακα στο νετ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
To σύνθημα είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε παγκόσμια κλίμακα
adopt don't buy - Αναζήτηση Google

Υπάρχουν και παραλλαγές της PETA που στοχοποιούν απευθείας και αδιακρίτως τους εκτροφείς
http://www.peta.org/cfs-filesystemf.../breeders-kill-shelter-dogs_2700_-chances.JPG

όπως και εντελώς σοκαριστικές αφίσες
http://blog.peta.org.uk/wp-content/uploads/2011/02/CRUFTS-2011-final-H_R.jpg

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ειναι λαθος της διαφημισης που δεν αναφερει και το χαμογελο του παιδιου? Γιατι με την ιδια λογικη και αυτη η διαφημιση φιμωνει ή κρυβει τον αλλο δρομο.
Έχεις δει πολλές φορές σε διαφημίσεις για την Αφρική να λένε μην ενισχύσεις το χαμόγελο του παιδιού αλλά μόνο τα παιδιά της Αφρικής..? Αν το έβλεπες ναι.. θα ήταν το ίδιο..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Το ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ είναι σωστό και θεμιτό.
Το ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ δεν είναι.
Γιατί η ΑΓΟΡΑ από σωστή πηγή δεν είναι μέρος του προβλήματος είναι η λύση του προβλήματος.
Για μένα, λοιπόν, η όλη φιλοσοφία "μην αγοράζεις" είναι λάθος.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Εγώ πάλι βλέπω ότι έχουν "στοχοποιηθεί" τα σωματεία αυτά που θεωρώ ότι μόνο καλό κάνουν.
Ειλικρινά απορώ γιατί μπλέκουμε άσχετα πράγματα αναμεταξύ τους!
Άλλος τομέας ο ένας, άλλος ο άλλος.
Κανείς δεν έχει λόγο να "διαφημίσει" και να προβάλει τον άλλον.
Χάνουν την ταυτότητα τους!

Είμαι σίγουρη πως αν κάποιο από αυτά τα σωματεία - παρέπεμπαν σε εκτροφεία τον κόσμο, εσείς πρώτοι θα τους κράζατε και θα μιλούσατε για βιτρίνες "αδέσποτων" και θα βγάζατε συμπεράσματα ότι παίρνουν κ τίποτα μίζες στο τέλος!!! ](*,)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κανείς δεν έχει λόγο να "διαφημίσει" και να προβάλει τον άλλον.
Χάνουν την ταυτότητα τους!

Δεν μιλάμε για ενδεδειγμένο τρόπο διαφήμισης.., αλλά για σωστό τρόπο ενημέρωσης..

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μα σε μια αφίσα δεν θα τα κάνεις ΟΛΑ! Σε μια αφίσα περνάς "μηνύματα" που θες εσύ , που έχεις συγκεκριμένο ΣΤΟΧΟ και σκοπό να περάσεις!
Ε δεν γίνεται ένα site σαν το adespoto.gr να έχει πρώτο μέλημα, στόχο και σκοπό να στέλνει τον κόσμο στα εκτροφεία και να ενημερώνει τους χ αποδέχτες της καμπάνιας του με αφίσες για αυτό!!!!!!!!!!!

Ούτε εγώ μίλησα για διαφήμιση γι αυτό έβαλα την λέξη μέσα σε εισαγωγικά! :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Στο είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, γιατί επαναλαμβανόμαστε?
Δεν είναι κανείς ΤΟΣΟ παράλογος που να λέει ότι η αφίσα έπρεπε να γράφει "πάτε σε εκτροφείο".
Λέμε
Δεν είναι ωραίο το σύνθημα. Αυτό είναι διαφωνία κάποιων που βλέπουν την αφίσα με το περιεχόμενό της. Δεν μπορεί να αρέσει σε όλους! Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι περνάει ΛΑΘΟΣ μήνυμα! Αυτό λέμε.
και
αφού υπάρχει ενημερωτικό κείμενο (αρκετά μακροσκελές μάλιστα) ας μπει και μια γραμμή για το πού μπορεί να βρει κάποιος ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ σκύλο. Σωστή ενημέρωση.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Επιλογη ειναι και το να μην αγορασεις.
Αναφερθηκε και νωριτερα. Δυστυχως η αγορα σκυλου ειναι απολυτα συνδεδεμενη με την αγορα απο pet shop και απο ιδιωτες. Και αυτο "χτυπαει" η αφισα.
Και δεν καταλαβαινω που ειναι η ανευθυνοτητα της αφισας. Επρεπε δλδ στην αφισα να γραψουν τα παντα ολα σχετικα με την αποκτηση σκυλου?
Καθε αφισα για να περασει το μηνυμα της πρεπει να εχει μικρα σλογκαν και οχι μεγαλα κειμενα.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Choe μην χάνεις την υπομονή σου, κουβεντούλα κάνουμε :p
Επαναλαμβανόμαστε γιατί προσπαθούμε να κρίνουμε "αντικειμενικά" κάτι το οποίο στηρίζεται σε καθαρά "υποκειμενικά" κριτήρια! ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άλλο υιοθέτησε ένα αδέσποτο και άλλο μην αγοράσεις..!! Υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι να το δίξεις..και χωρίς να κατευθύνεις..
Ποιος είναι ο στόχος άλλωστε..?

Δεν είναι οτι δεν εκτιμάμε το έργο των σωματείων.., είναι πως διαφωνούμε με τα συνθήματα που κατευθύνουν..Αν δεν θέλουμε αδέσποτα αφήστε τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν..Μην γράψετε για εκτροφείς αν δεν θέλετε.., μην γράφετε μην αγοράζεις όμως..κοφτά και μονολεκτικά, γράψτε υιοθέτησε ένα αδέσποτο.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
το κοφτό και μονολεκτικό έγκειται στο ότι είναι αφίσα καμπάνιας... τα 500€ που συμπληρώνουν κοφτά και μονολεκτικά θεωρώ ότι στιγματίζουν με αυτόν τον τρόπο τα μέρη όπου τα ζώα πωλούνται σε τέτοιες τιμές!
Αλήθεια... τα εκτροφεία τα δίνουν 500 ευρώ? Μπορείς να μου προτείνεις τότε κάποιο για να πάρω και ένα 2ο σκυλί που θέλω; ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Είναι αρκετές σελίδες τώρα, που λέμε τα ίδια πράγματα, με άλλες λέξεις.
Νομίζω ότι θα πρέπει να το λήξουμε κάπου εδώ.
Ολοι καταλάβαμε τα νοήματα όλων :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν μπορείς να συμπληρώσεις δίπλα (εφόσον δεν χωράει η λεξούλα) από πετ σοπ.., μην το γράψεις..;)
Ενημέρωση με τον σωστό τρόπο..μόνο αυτό.

τα 500€ που συμπληρώνουν κοφτά και μονολεκτικά θεωρώ ότι στιγματίζουν με αυτόν τον τρόπο τα μέρη όπου τα ζώα πωλούνται σε τέτοιες τιμές!
Αλήθεια... τα εκτροφεία τα δίνουν 500 ευρώ? Μπορείς να μου προτείνεις τότε κάποιο για να πάρω και ένα 2ο σκυλί που θέλω;
Όσον αφορά αυτό..κάτι δεν γίνεται καλά..κάτι δεν γράφουμε εμείς καλά..κάπου δεν επικοινωνούμε.
Θέλω όλο το φόρουμ για να σου εξηγήσω δεν προλαβαίνω..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
H αλήθεια είναι ότι χάνω λίγο την υπομονή μου όταν επαναλαμβάνομαι.
Αυτές η καμπάνια δεν χρησιμοποιεί το don't buy, έχει, όμως, το ίδιο μήνυμα

http://theshelterpetproject.org/wp-content/uploads/bandit1.jpg
http://www.advocate.com/uploadedImages/ADVOCATE/NEWS/NEWS_FEATURES/2011/dogx560.jpg
http://www.animalalliancenyc.org/wordpress/wp-content/uploads/EventPhoto-2011ShelterPetProject01.png

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
χαχα! οκ έτσι και αλλιώς είμαι νέα στο forum, κάποια στιγμή θα καταφέρω να το διαβάσω όλο και θα πάρω τις απαντήσεις μόνη μου.
Έχει δίκιο η mareco ας μην το κουράζουμε άλλο...
Τα νοήματα δόθηκαν εκατέρωθεν και από εκεί κ έπειτα... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέει ο λαός, ίσως να ξέρει καλύτερα! ;)

Choe οκ συγνώμη αν σε έκανα να χάσεις την υπομονή σου με το να επαναλαμβάνεσαι. Δεν είχα αυτόν τον σκοπό, απλά και εγώ επαναλαμβάνω αυτά που εγώ αποκομίζω σαν μηνύματα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Προσωπικά σέβομαι απεριόριστα την δράση των σωματείων και γενικότερα οποιαδήποτε φιλοζωική ενέργεια, εθελοντική ή μη.
Πολλές φορές βλέπω να περνάνε λάθος μυνήματα κατά των εκτροφείων, ειδικά στο fb, λόγω άγνοιας έχουν την εντύπωση πως οι εκτροφείς και τα puppy mills,το ένα και το αυτό.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στην συγκεκριμένη καμπάνια, αλλά σε διάφορους φίλους που έχω στο fb κλπ.
Κάποιοι αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τι εστί σοβαρός εκτροφέας, οπότε δεν με ενοχλεί.

Η συγκεκριμένη αφίσα θεωρώ πως περνάει ένα επίκαιρο μύνημα (λόγω εορτών) με το δικό του τρόπο.
Σκεφτείτε πως αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που βλέπουν,το κάνουν εθελοντικά, και προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να δείξουν πως υπάρχουν ψυχές που περιμένουν ένα σπίτι, και δεν υπάρχουν μόνο στις γυάλες και στα κλουβιά.
Κακά τα ψέμματα, ακόμα και σήμερα πολλοί που ενδιαφέρονται για σκύλο δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα..

Δεν περιμένω από τα σωματεία να γράψουν για τους καλούς εκτροφείς κλπ.
Ούτε θεωρώ πως αυτό το μύνημα προσβάλει κάποιον που έχει καθαρόαιμο, ή τον κάνει λιγότερο φιλόζωο.

Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα στις 2 απόψεις που διατυπώνονται στο παρόν νήμα.
Αυτός που θέλει καθαρόαιμο ας πάρει καθαρόαιμο, δεν νομίζω πως τα σωματεία θέλουν να "κλέψουν" τον κόσμο που πάει στα εκτροφεία, δεν έχουν και λόγο.. Εξ'άλλου οι συνειδητοποιημένοι που θέλουν καθαρόαιμο,δεν έχουν ως τρόπο ενημέρωσης μόνο μια αφίσα.

Τα σωματεία δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουν όλα,αλλά και η δουλειά τους δεν είναι να παρέχουν πληροφορίες για εκτροφεία. Έχουν πολύ δουλειά για να αναλάβουν και αυτό.Οφείλουν όμως να είναι ενημερωμένοι και να καθοδηγούν σωστά τον κόσμο, γιατί τα λάθος άτομα, λάθη θα κάνουν. Τοθέμα δεν είναι να υιοθετηθούν όλα τα σκυλιά ημίαιμα και μη, αλλα να βρεθούν άνθρωποι υπεύθυνοι με όρεξη, ανοιχτό μυαλό για γνώση και να τους φερθούν αναλόγως.

Ο καθένας δίνει και πρέπει να δίνει την μάχη του.
Τα σωματεία όμως είναι σε χειρότερη μοίρα, οπότε δεν τους δίνω άδικο ακόμα και αν χρησιμοποιήσουν όχι τόσο θεμιτά (στοχοποίηση των εκτροφείων πχ) μέσα για αυτό το μύνημα που θέλουν να περάσουν..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν