Sofouli, είσαι όντως ανάμεσα στις 2 απόψεις αλλά τουλάχιστον έχεις βάλει σε μια τάξη στο μυαλό σου το γιατί γίνεται το οτιδήποτε είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά. Είναι πολύ σημαντικό & δίκαιο αυτό και ίσως και για αυτό να είσαι κάπου "στην μέση".
Θα σταθώ εδώ...
Η συγκεκριμένη αφίσα θεωρώ πως περνάει ένα επίκαιρο μύνημα (λόγω εορτών) με το δικό του τρόπο.
Σκεφτείτε πως αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που βλέπουν,το κάνουν εθελοντικά, και προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να δείξουν πως υπάρχουν ψυχές που περιμένουν ένα σπίτι, και δεν υπάρχουν μόνο στις γυάλες και στα κλουβιά.
Κακά τα ψέμματα, ακόμα και σήμερα πολλοί που ενδιαφέρονται για σκύλο δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα..
Στις προηγούμενες 8 σελίδες διαβάζω για μισές αλήθειες, για "σαμποτάζ" που κάνουν αυτά τα σωματεία στα εκτροφεία και δεν ξέρω ποιο τσουλούφι μου από όλα να πιάσω και να μαδήσω!
Γιατί να μην σκεφτώ και εγώ ότι ο κόσμος ΔΕΝ ξέρει και δεν εμπιστεύεται αυτά τα σωματεία γιατί ΟΛΟΙ αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι εκτροφείς και πετ σοπάδες δεν φροντίζουν να σαμποτάρουν την εικόνα ενός αδέσποτου ζώου;
Όταν ο άλλος δεν ξέρει... ακούει αδέσποτο και φαντάζεται ένα άρρωστο σκυλί. Ένα κακό σκυλί που το παράτησαν. Γιατί να το φορτωθεί;
Γιατί τα χ πετ σοπ και οι χ εκτροφείς δεν φρόντισαν ποτέ να διαφημίσουν και να προμοτάρουν λοιπόν τέτοιου είδους δράσεις; Γιατί δεν έκαναν κάτι όταν έβλεπαν ότι οι πελάτες δεν ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι;
Μπορώ να πω και άλλα πολλά τέτοια παράλογα.... γιατί παράλογα είναι.... και να ακολουθήσω αυτόν τον παραλογισμό που θεωρώ ότι διαβάζω σε απαντήσεις που προηγήθηκαν.
Είπα σε ένα από τα αρχικά ποστ... ας μην γενικεύουμε και ας μην βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.
Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις γιατί όλα στην ζωή ακολουθούν τον κανόνα Δράσης - Αντίδρασης!
Δεν έγινε κάτι τέτοιο και έβγαλα λοιπόν και εγώ τα δικά μου συμπεράσματα μετά από όλη αυτή την κουραστική ομολογουμένως λούπα που μπήκαμε.
Νιώθω πως πέσαμε να φάμε μια αφίσα ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου που ότι κάνει το κάνει από καθαρή αγάπη και ενδιαφέρον για τα ζώα.
Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνεις... να το κάνεις τζάμπα! Να μην κάνεις κάτι γιατί παίζει συμφέρον και ευρώπουλα από πίσω.
Και πριν πέσετε πάνω μου... να σας πω ότι δεν πιστεύω πως σε καμία περίπτωση πχ οι εκτροφείς να δίνουν στο τσάμπα τα σκυλιά τους.
Σαφώς κάνουν ένα επάγγελμα, για βιοποριστικούς λόγους θεωρώ, και σαφώς έχουν έξοδα που πρέπει να καλύψουν. Αλλά οκ μην ζητάμε και απαιτούμε στις καμπάνιες των χ σωματείων που κοιτάνε την τύχη των αδέσποτων να τους αναφέρουν! Παράλογο!!!!
Όσον αφορά το moto αυτό... adopt don't buy δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κακό.
Υπάρχουν τόσα άλλα moto που ίσως να έπρεπε να μας ενοχλούν παραπάνω.
Θεωρώ ότι κυρίως έχει να κάνει με την μαζική αναπαραγωγή και διάθεση ζώων.
Η μπάλα παίρνει και τα εκτροφεία, καθώς υπάρχουν πολλά παράνομα και αυτοί που πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό δεν κάνουν τίποτα.
Μην περιμένετε από οργανισμούς φιλοζωικών ή αδέσποτων να βρουν λύσεις στον κλάδο των εκτροφείων.
Από αλλού να απαιτήσετε λύσεις και δραστηριοποίηση.
Και όταν καθαρίσει αυτό το τοπίο, που κρύβει πίσω του πολύ σαπίλα και παρά-εμπόριο και κακοποίηση ζώων, τότε θα ανατραπεί από μόνο του το σκηνικό!