Καλώς σας βρήκαμε εγώ και ο Λάρι!!! (yorksire terrier 7 μηνών)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτό είναι αλήθεια. Πολλοί προτιμούν τα πολύ μικρά Υόρκι. Στο νετ να δεις τι γίνεται...
Είναι αγαπημένο "προϊόν" puppy-mill γιατί έχουν πολύ λίγα έξοδα και δεν έχουν χαρτιά (μηδέν έλεγχος). Πουλιούνται σαν ζεστές πατάτες τηγανητές.

Οι νέοι ιδιοκτήτες αλλάζουν απότομα άποψη, μόλις τους πέσει ο σκύλος από τον καναπέ και σπάσει το πόδι του (για πρώτη φορά, γιατί πολλά το κάνουν "χόμπυ").

Έχουν και άλλα προβλήματα, πιο συχνή εξάρθρωση επιγονατήδας, προβλήματα στα δόντια (πρέπει γιατρός να αφαιρέσει τα πρώτα γιατί δεν χωράνε να πέσουν, πλάκα και τεριδόνα στο φούλ πάντα πάλι από στενότητα) και πολύ συχνά προβλήματα και στον χαρακτήρα (όχι μόνο επειδή τα υπερπροστατεύουν).

Ίσως να γίνει φυλή, γιατί πολλοί είναι οι εκτροφείς που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος, και πολλοί οι αδαής που πιάνονται κορόιδα. Από την άλλη θα πρέπει να εγκρυθεί η φυλή από το FCI, πράγμα δύσκολο αν κάνει ο όμιλος σωστά τη δουλειά του (προστατεύει τους σκύλους). Επίσης, φαντάζομαι πως οι ηθικοί εκτροφείς, δεν θα κάτσουν με "σταυρομένα τα χέρια".

20 χρόνια (και ΛΙΓΑ λέω) πάντως, πουλιούνται "toy Yorkie" και φυλή δεν βλέπω να αναγνωρίζεται...

Οι όμιλοι φυλών συζητούν όλο και περισσότερο για το πως θα αλλάξουν τα πρότυπα για να είναι πιο σωστά όσο αφορά την υγεία των σκύλων. Κάπου θα πρέπει να τεθεί ένα όριο στα κατώτερα μεγέθη. Οι σκύλοι δεν είναι κινητά τηλέφωνα ή μενταγιόν.

2-3 κιλά Υιόρκι, μιά χαρά "τούτσικα" είναι. Τα πιο μικρά, είναι μιά μόδα άκρως επικίνδυνη για την ευζωία των σκύλων και τη φυλή γενικότερα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μα πόσο πιο μκρά?:rolleyes:
Σε μπρελόκ θέλουν να τα βάλουν?:eek:
Θα τα πατίσουν σε λίγο..:cool:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Γιόρκι κ προβλήματα στα δόντια πάνε μαζί.
Είναι το ελάττωμα της φυλής αυτό.
Χαιρομαι να ακούω ότι δε θα αναγνωριστεί ποτέ το toy αλλά δε χαίρομαι καθόλου με την παραπληροφόρηση που πέφτει..
Δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν τόσα κ τόσα γιόρκι κ διαφέρουν στη μορφολογία.
Καμιά σχέση με γ.π. που είναι ίδια(οπτικά εννοώ,δύσκολα τα ξεχωρίζεις).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Χαιρομαι να ακούω ότι δε θα αναγνωριστεί ποτέ το toy αλλά δε χαίρομαι καθόλου με την παραπληροφόρηση που πέφτει..
:confused:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιόρκι κ προβλήματα στα δόντια πάνε μαζί.
Είναι το ελάττωμα της φυλής αυτό.
Το ότι είναι ελάτωμα συχνό δεν συμαίνει πως πρέπει ο εκτροφέας να το αποδεχτεί.

Όχι όταν ο εκτροφέας γνωρίζει πως είναι κληρονομικό ελάττωμα και κάνει τα πάντα να το πολεμίσει, κοιτώντας αυτό και άλλα θέματα πιο σοβαρά από το πως θα μικρύνει τα ζώα του.

Επίσης, ο σωστός εκτροφέας, οφείλει να ενημερώσει το νέο ιδιοκτητη/πελάτη, πως αν επιλέξει το μικρότερο της γέννας, είναι ΠΟΛΥ πιο πιθανό να έχει αυτό και άλλα ελατώματα, συν το ότι θα είναι πολύ πιο ευαίσθητο γενικώς από τα πιο "φυσιολογικά" αδέρφια του.

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Φυσικά κ δε πρέπει να το αποδεχτεί κανένας εκτροφέας αυτό!
Αλλά είναι δύσκολο να μπορείς να προβλέψεις πως θα εξελιχθεί η οδοντοστοιχία του κουταβιού.
Οκ,μπορώ να δεχτώ ότι σε πολύ 'προβληματικά' σκυλιά δεν γίνεται κ αναπαραγωγή αλλά αυτό μπορεί να προκύψει κ από φυσιολογικά σκυλιά!
Είμαι κάπου λάθος?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όχι δεν είσαι λάθος.

Το θέμα είναι το "πολύ προβληματικό" (ανάξιο για ζευγάρωμα) του ενός είναι το "ελαφρώς προβληματικό" του αλουνού. Το θέμα είναι πως αν ήταν όλοι πιο αυστηροί, το Υόρκι σήμερα ΔΕΝ θα είχε πρόβλημα στα δόντια.

Για παράδειγμα, εγώ δεν θα ζευγάρωνα ποτέ Γιόρκι που χρειάστηκε εγχείρηση για να αφαιρεθεί πάνω από ένα πρώτο δόντι (και αυτό μόνο σε υπέροχο δείγμα κατά τ' άλλα).

Ούτε το πιο "άψογο" Γιόρκι που δεν διέθετε το θαρραλέο χαρακτήρα της φυλής. Δεν θεωρώ πως είμαι υπερβολική, εφ' όσον ακολουθώ το πρότυπο (λέει και για το ταμπεραμέντο και πως πρέπει να είναι τα δόντια από φυσικού τους).

Η φυλές κινδυνεύουν και οι σκύλοι αποκτούν προβλήματα, ΚΑΙ όταν οι εκτροφείς δεν δίνουν την δέουσα σημασία στο πρότυπο.

freshmaria

Member
21 Μαρτίου 2009
23
0
Afroditi έχεις και εσύ ένα μικρόσωμο ας το χαρακτηρίσουμε yorkie "γιατί αν το πούμε κάπως αλλιώς θα πέσουν να μας φάνε!!" όπότε κατάλαβες από την αρχή τί εννοούσα!!!
Να σας πω την αλήθεια, πιθανότατα να έχετε δίκιο, είναι λάθος να χαλούν τη ράτσα ενός σκύλου μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν έναν σκύλο-λουτρινο κουκλάκι! Εγώ ειλικρινά δεν είχα ιδέα για αυτά τα θέματα και πίστευα πως όντως υπάρχουν δύο μεγέθη... Πάντως δε μετανιώνω καθόλου που τον πήρα, και σας πληροφορώ πως είναι υγιέστατος και υπερδραστήριος!! Έχει και αυτό ψυχούλα και αξίζει τη προσοχή και την αγάπη μας! Και εννοείται πως έχω επίγνωση του μικρού του μεγέθους και δεν τον αφήνω να πέφτει απο καναπέδες ούτε να τρέχει σε χωράφια για να παθαίνει εξαρθρώσεις!!!
Και όπως λέει και η Αφροδίτη, ας μην έρθει κανείς να μου πει αν είναι Yorkshire ο σκύλος μου ή δεν είναι, γιατί απλά δε με νοιάζει να το κάνω ολόκληρο θέμα! δε κολλάω ούτε σε τίτλους, ούτε σε pedigree.:-|

freshmaria

Member
21 Μαρτίου 2009
23
0
επτρέπεται βρε συ!!μια χαρά τρέχει και χοροπηδάει!!αλλά θέλει λίγη προσοχή!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ας μην έρθει κανείς να μου πει αν είναι Yorkshire ο σκύλος μου ή δεν είναι, γιατί απλά δε με νοιάζει να το κάνω ολόκληρο θέμα! δε κολλάω ούτε σε τίτλους, ούτε σε pedigree.:-|
σε τι κολλας? στον χαρακτηρα? στην υγεια ας πουμε?:rolleyes:
σε κατι αλλο?

freshmaria

Member
21 Μαρτίου 2009
23
0
σε τίποτα!!! ολόκληρο θέμα το κάναμε μου φαίνεται!!!ας είμαστε καλά εμέις και τα σκυλάκια μας ότι ράτσα και αν είναι!!:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι, μονο που εαν δεν υπαρχει "τιτλος και πετιγκρι" (που δεν κολλας), δεν θα ειναι καλα τα σκυλακια μας, ουτε εμεις διοτι θα υποφερουν τα νευρακια μας και η τσεπουλα μας.
αυτα.-

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
freshmaria,σωστό αυτό που λέει η galazio αλλά αυτό δεν αλλάζει την αγάπη που τα έχουμε!
Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ θα καταλάβεις απόλυτα αυτό που σε λέει.;)
Αλήθεια,από που πήρες το σκύλο?

freshmaria

Member
21 Μαρτίου 2009
23
0
μου τον έκαναν δώρο, από pet shop τον πήραν!Τον έφεραν από Πολωνία αυτό ξέρω μόνο.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Ισχυει αυτο με τα μικροσωμα σκυλια; να μην τρεχουν και χοροπιδανε πολυ;Το λεω γιατι μια γνωστη μου εχει τσιουαουα και ριχνει κατι σαλτους (πηδηματα) ουτε γατα να ειναι!!!