Καλως σας βρηκα-Dogo Argentino

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η Ουγγαρια ειναι πολυ πιο μπροστα κυνολογικα απο την Ελλαδα....σε αρκετες φυλες εχει παρα πολυ καλα εκτροφεια...η Ουγγαρια ειναι το κεντρο εμποριας κουταβιων στην Ευρωπη.

(το εχω γραψει το παραπανω εδω μεσα...ισα με 1000 φορες...)

καλως ηρθες!:)

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
Παιδια...παντου γινονται αυτα!
Σε ολα τα κρατη!

Ενας γνωστος για παραδειγμα εφερε Γερμανικο Ποιμενικο απο Γερμανια το οποιο μολις εφτασε περιπου 5 μηνων διαγνωστηκε δυσπλασια (δεν θυμαμαι βαθμο να σας πω) και στα 2 μπροστινα ποδια και 2 απο τους προγονους που ανεφερε το petigree απλα δεν υπηρχαν!

Εκτροφειο Γερμανιας παρακαλω!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για αυτό πρέπει να ψάχνουμε πολύ καλά το εκτροφείο και να χιλιοσιγουρεύουμε τις επιλογές μας.
Δυστυχώς όμως στην χώρα μας (και όχι μόνο) δεν έχουμε την απαραίτητη παιδεία και τις απαραίτητες γνώσεις και πέφτουμε στην παγίδα.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο από που πέρνουμε τον σκύλο μας,
να πηγαίνουμε να δούμε το εκτροφείο, να δούμε τους γεννήτορες, να συζητήσουμε εκτενώς με τον εκτροφέα, να δουμε εξετάσει υγείας και βραβεία από εκθέσεις κλπ για να ξέρουμε με σιγουριά.
Δεν κρίνουμε την χώρα, απλά γνωρίζοντας ότι ένας σωστός εκτροφέας δύσκολα δίνει σκύλο σε άνθρωπο που δεν έχει γνωρίσει προσωπικά, φαντάζομαι πως πιθανώς το εκτροφείο που πήρες τον σκύλο δεν είναι καλό..
Μακάρι να κάνω λάθος, γιατί υπάρχει ένας γενικός κανόνας, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Αυτά τα "εκτροφεία" που αναφέρομαι ευθύνονται στο 90% για την κακή υγεία και μορφολογία των σκύλων,
για τα παρατημένα καθαρόαιμα, για τους επιθετικούς σκύλους κλπ.

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο από που πέρνουμε τον σκύλο μας,
να πηγαίνουμε να δούμε το εκτροφείο, να δούμε τους γεννήτορες, να συζητήσουμε εκτενώς με τον εκτροφέα, να δουμε εξετάσει υγείας και βραβεία από εκθέσεις κλπ για να ξέρουμε με σιγουριά.
Μαλιστα...
Δηλαδη να βαζουμε στην τσεπη μερικες χιλιαδες ευρο και να ξεκιναμε για αλλες χωρες ταξιδια, ξενοδοχεια κλπ για να παρουμε εναν σκυλακο.

Καλο μου ακουγεται!

Παιδια να ειμαστε λιγο ρεαλιστες. Δεν μπορουν να τα κανουν αυτα οι περισσοτεροι απο τους ενδιαφερομενους αγοραστες ενος σκυλου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μα υπάρχουν πολύ καλά εκτροφεία και στην ελλάδα, γιατί να βγεις ντε και καλά εξω? ;)

Ρώτα τον φίλο σου πόσα θα δώσει στους κτηνιάτρους για την δυσπλασία,
και κάντε και έναν υπολογισμό πόσα λιγότερα θα έδινε αν έπαιρνει Γερμανικό Ποιμενικό από ένα καλό ελληνικό εκτροφείο.

Πιστεύω πως και ταξίδι να έκανε στην Γερμανία για να βρει εκτροφείο καλο,
πάλι πιο πολλά θα του βγουν αυτά που θα δώσει στους κτηνίατρους για όσο ζει ο σκύλος!

Για να μην αναφέρω τον πόνο και την ταλαιπωρία του σκύλου που πάσχει από δυσπλασία (όλα τα λεφτά του κόσμου δεντο αποζημιώνουν αυτό δυστυχώς)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν υπαρχουν σε ολες τις φυλες,πολυ καλα εκτροφεια στην Ελλαδα(αν υπηρχαν δεν θα ημασταν εκει που ειμαστε...ειναι ενας παραγοντας και η εκτροφη...μαζι με πολλους αλλους...).

δεν συνεχιζω για να μην βγουμε περισσοτερο offtopic.

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
Δεν θα δωσει μια για γιατρους!
Η επεμβαση σε γνωστο μας γιατρο στοιχιζει και για τα 2 ποδαρακια 1,000 ευρο λογο γνωριμιας και η πιθανοτητες αποκαταστασης ειναι ελαχιστες!!!
Θα κρατησει ομως το σκυλι με καποια φαρμακα γιατι το αγαπαει (οχι ευθανασια) και οσο ζησει.

Ουτε μηνυσεις θα κανει οπως τον συμβουλεψε ο φιλος γιατρος δινοντας μου μαλιστα και βεβαιωσεις για την ασθενεια.

Το εχουν δει 3 κτηνιατροι το σκυλο. Η γνωματευση ειναι ιδια και απο τους 3. Η τιμες μονο διεφεραν (κατα πολυ) και τα ποσοστα αποκαταστασης που του ελεγαν.
Μονο ο γνωστος μας κτηνιατρος με ειδικοτητα ορθοπεδικου που το πηγε μετα τους αλλους 2 του τα ειπε πιο σκληρα τα πραγματα με πολυ χαμηλοτερα ποσοστα αποκαταστασης.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλά δεν το συνεχίζω γιατί θα βγούμε off topic,
διάβασε αν θες αυτά που σου παρέθεσα και θα καταλάβεις.
Αν πάλι δεν θες να τα καταλάβεις δικαίωμα σου, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο με τους ψευτοεκτροφείς και τους παπυμιλάδες που βασανίζουν ζώα, και ζευγαρώνουν ακατάλληλους για αναπαραγωγή σκύλους για να βγάλουν λεφτά.

Αν ο φίλος σου είχε κάνει σωστή έρευνα και είχε πάει σε καλό εκτροφείο κατά 99% δεν θα είχε αυτό το προβλημα,
όπως και πολλοί άνθρωποι ακόμα, μα πάνω απ'όλα οι σκύλοι τους.

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
δεν υπαρχουν σε ολες τις φυλες,πολυ καλα εκτροφεια στην Ελλαδα(αν υπηρχαν δεν θα ημασταν εκει που ειμαστε...ειναι ενας παραγοντας και η εκτροφη...μαζι με πολλους αλλους...).
Πολυ σωστα..
Εδω ειναι που γινονται οι πιο πολλες λαμογιες παιδια. Ο ελληνας αξιζει παρασημο σε αυτα σε σχεση με τους ξενους!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Πολυ σωστα..
Εδω ειναι που γινονται οι πιο πολλες λαμογιες παιδια. Ο ελληνας αξιζει παρασημο σε αυτα σε σχεση με τους ξενους!
Στα Ντόγκο? Για πες... για πες!
Το αυτί φαίνεται να είναι εντάξει στις πιο πρόσφατες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μα υπάρχουν πολύ καλά εκτροφεία και στην ελλάδα, γιατί να βγεις ντε και καλά εξω? ;)

Ρώτα τον φίλο σου πόσα θα δώσει στους κτηνιάτρους για την δυσπλασία,
και κάντε και έναν υπολογισμό πόσα λιγότερα θα έδινε αν έπαιρνει Γερμανικό Ποιμενικό από ένα καλό ελληνικό εκτροφείο.

Πιστεύω πως και ταξίδι να έκανε στην Γερμανία για να βρει εκτροφείο καλο,
πάλι πιο πολλά θα του βγουν αυτά που θα δώσει στους κτηνίατρους για όσο ζει ο σκύλος!

Για να μην αναφέρω τον πόνο και την ταλαιπωρία του σκύλου που πάσχει από δυσπλασία (όλα τα λεφτά του κόσμου δεντο αποζημιώνουν αυτό δυστυχώς)
Δεν θα δωσει μια για γιατρους!
Η επεμβαση σε γνωστο μας γιατρο στοιχιζει και για τα 2 ποδαρακια 1,000 ευρο λογο γνωριμιας και η πιθανοτητες αποκαταστασης ειναι ελαχιστες!!!
Θα κρατησει ομως το σκυλι με καποια φαρμακα γιατι το αγαπαει (οχι ευθανασια) και οσο ζησει.

Ουτε μηνυσεις θα κανει οπως τον συμβουλεψε ο φιλος γιατρος δινοντας μου μαλιστα και βεβαιωσεις για την ασθενεια.

Το εχουν δει 3 κτηνιατροι το σκυλο. Η γνωματευση ειναι ιδια και απο τους 3. Η τιμες μονο διεφεραν (κατα πολυ) και τα ποσοστα αποκαταστασης που του ελεγαν.
Μονο ο γνωστος μας κτηνιατρος με ειδικοτητα ορθοπεδικου που το πηγε μετα τους αλλους 2 του τα ειπε πιο σκληρα τα πραγματα με πολυ χαμηλοτερα ποσοστα αποκαταστασης.
:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Για ξαναδιάβασε λίγο τα υπογραμμισμένα!

Μαλιστα...
Δηλαδη να βαζουμε στην τσεπη μερικες χιλιαδες ευρο και να ξεκιναμε για αλλες χωρες ταξιδια, ξενοδοχεια κλπ για να παρουμε εναν σκυλακο.

Καλο μου ακουγεται!

Παιδια να ειμαστε λιγο ρεαλιστες. Δεν μπορουν να τα κανουν αυτα οι περισσοτεροι απο τους ενδιαφερομενους αγοραστες ενος σκυλου.
Με αυτά τα 1000 ευρώ που έδωσε τώρα και έναν σακατεμένο σκύλο θα ζει για τα επόμενα 10 χρόνια!
Μήπως ήταν καλύτερο να είχε μαζέψει 1000 ευρώ πριν την αγορά σκύλου και να ξεκινούσε για άλλες χώρες με καλύτερη αναζήτηση για να αποκτήσει έναν υγιέστατο σκύλο?

Για σκέψου και μου απαντάς!

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
Στα Ντόγκο? Για πες... για πες!
Το αυτί φαίνεται να είναι εντάξει στις πιο πρόσφατες!
Οχι στα Ντογκο φιλε. Δεν γνωριζω κανενα εκτροφειο για Ντογκο εδω.
Για αλλες ρατσες σκυλιων αναφερομαι.
Εχω και ζωντανο παραδειγμα προσφατο και μαλιστα ψηνω τον φιλο μου να κανει εγραφη εδω. Πιστευω σε λιγη ωρα που θα τον δω να κανουμε μαζι την εγραφη που τον τρωω 2 μερες.

Λοιπον...
Παλι με λυκοσκυλο ποιμενικο απο εκτροφεα που δινει αρκετα σκυλια.
Δεν αναφερω περιοχη και ονοματα φυσικα.
Αν εγραφει ο φιλαρακος και θελει να τα πει τα ονοματα, ας το κανει. Εγω προσωπικα θα τον προτρεψω να το κανει!

Δυσπλασια και στα 2 μπροστινα ποδαρακια και μαλιστα υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις και για το πισω δεξι!!!
Και λεω ενδειξεις γιατι σταματησε και δεν εβγαλε πλακες για τα πισω ποδια μετα.

Ειχε παει σε αλλον κτηνιατρο και μετα οταν πηγε σε ειδικο ορθοπεδικο γνωστο μας (ο ιδιος που αναφερομαι πιο πριν) και ειδε τις πλακες τεκμηριωσε την περιπτωση αλλα ηταν και 70 % σιγουρος για το πισω ποδαρακι. Δεν φαινονταν καλα η ακτινογραφια που ειχε βγαλει αλλου και επρεπε να βγαλει αλλες για να σιγουρευτουν.
Απο τα νευρα του και την απογοητευση του σταματησε εκει το θεμα προς το παρον μεχρι να ηρεμησει και να δει τι θα κανει!

Και το κυκλωμα ειναι τοσο μεγαλο που κτηνιατρος τις συγκεκριμενης περιοχης που εχει εδρα και ο εκτροφεας που αγορασε το σκυλι το παλικαρι, προσπαθουσε να τον πεισει πριν παει αλλου και βγαλει πλακες οτι ο σκυλος δεν εχει τιποτα και αν θελει μαλιστα μπορει να του βρει αμεσα αρσενικο να ζευγαρωσει και να του πουλησει και ολα τα κουταβια!!! Ο γιατρος αυτα παρακαλω!!!

Α...ξεχασα να πω σας οτι το petigree του ειναι πλαστο φυσικα. ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μάλλον τότε δεν μιλάμε για εκτροφέα υπεύθυνο ούτε για υπεύθυνο ιδιοκτήτη!

Υπάρχουν και τα 2 ξέρεις και ο εκτροφέας να είναι ανεύθυνος και ο ιδιοκτήτης!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
υπαρχει και τριτο ενδεχομενο Στελιο,

να ειχε ψαξει ο ανθρωπος ενα σωρο πραγματα για την φυλη,να ειχε παει σε 3-4 εκτροφεις και στον τελευταιο που κατεληξε για διαφορους λογους να την πατησε...δεν ειναι ευκολο να δεις με γυμνο ματι σε κουταβι 2 μηνων την δυσπλασια,εκτος εαν ειναι σε πολυ μεγαλο βαθμο...εαν το σκυλι σερνεται ας πουμε...

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
Και ελπιζω ο φιλος st3li0s
να πηρε την απαντηση που ηθελε για τα ελληνικα εκτροφεια. Δεν σημαινει αυτο ομως οτι ολα τα εκτροφεια ειναι ιδια!

Και οσο για τα 1,000 ευρο φιλε μου οπως ειπα πιο πριν δεν τα εδωσε και ουτε θα τα δωσει. Ειναι μικρες η πιθανοτητες αποκαταστασεις και ολοι οι κτηνιατροι που πηγε του μιλουσαν για ευθανασια του σκυλιου!
Απλα οι 2 απο αυτους του εδιναν μεγαλυτερες πιθανοτητες αποκαταστασης μαλλον για να του τα παρουν!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε ναι δεν μπορείς να τις μηδενίσεις τις πιθανότητες απλά να τις ελαχιστοποιήσεις!

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!

Μην τα ισοπεδώνουμε όμως όλα!

Άλλο η βούρτσα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Και ελπιζω ο φιλος st3li0s
να πηρε την απαντηση που ηθελε για τα ελληνικα εκτροφεια. Δεν σημαινει αυτο ομως οτι ολα τα εκτροφεια ειναι ιδια!

Και οσο για τα 1,000 ευρο φιλε μου οπως ειπα πιο πριν δεν τα εδωσε και ουτε θα τα δωσει. Ειναι μικρες η πιθανοτητες αποκαταστασεις και ολοι οι κτηνιατροι που πηγε του μιλουσαν για ευθανασια του σκυλιου!
Απλα οι 2 απο αυτους του εδιναν μεγαλυτερες πιθανοτητες αποκαταστασης μαλλον για να του τα παρουν!
Ναι φίλε Nitro την πήρα την απάντηση για τα ελληνικά εκτροφεία μιας που έχω και εγώ εκτροφικό Γερμανικό Ποιμενικό!

Τα ξέρω πάρα πολύ καλά!

Nitro

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2010
57
0
Νεα Μακρη Αττικης
σε ποια περιοχη?
Ειπα και πριν οτι εγω δεν μπορω να πω ονοματα. Ειναι πολυ σοβαρο το συγκεκριμενο θεμα παιδια και ενδεχεται να παρει και τον δρομο τις δικαιοσυνης! Ειναι υπο σκεψη το ζητημα αυτο.
Εγω προσωπικα το θελω και το ευχομαι να κανει αυτο το βημα ο φιλος μου!!!

Και μια λεπτομερια που ξεχασα να πω πριν.
Ο φιλος οταν ειδε τα σκυλια εκει στο εκτροφειο, διαλεξε ενα αλλο σκυλι αλλα ο εκτροφεας τον επεισε οτι αυτο το σκυλι που διαλεξε δεν κανει για αυτον και του πλασαρε το συγκεκριμενο που τελικα αγορασε. Ολα πλαστα οπως ειπα και πριν τα χαρτια!!!

Και να πω επισης οτι ολοι οι ανθρωποι που θελουν να αγορασουν σκυλακι δεν ειναι ειδικοι οπως μερικοι απο εσας εδω μεσα για να μπορουν να διαλεξουν καλο σκυλι και να προσταευτουν απο τετοια πραγματα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν μπορείς να δεις ένα κουτάβι και να συμπεράνεις αν είναι "καλό" σκυλί.
Μπορείς όμως να ενημερωθείς τι εστί Καλός Εκτροφέας και να καταλάβεις ποιος είναι και ποιος όχι.
Αυτοί που αναφέρεις εσύ, δεν είναι εκτροφείς είναι κουταβοπαραγωγοί και BYB ;)

Αν έπερνε από καλό εκτροφέα ο φίλος σου,
δεν θα είχε αυτά τα προβλήματα.
Γι αυτό κάποιοι εδώ μέσα λέμε και ξαναλέμε για τους εκτροφείς,
για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά :)