Καλές και ποιοτικές τροφές

Status
Κλειδωμένο θέμα

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Θα σου βάλω και άλλη μία επιλογή, ακριβώς επειδή έχω ένα πολύ ιδιότροπο σκυλί και ξέρω πως είναι. Στα χρήματα αυτά (76€/15κιλά) είναι και η Platinum με την οποία εγώ προσωπικά σώθηκα. Δεν έχει αφήσει ούτε ένα γεύμα 9 μήνες που ταΐζω.
Παίρνεις τηλ. και στη φέρνουν στη πόρτα.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Θα σου βάλω και άλλη μία επιλογή, ακριβώς επειδή έχω ένα πολύ ιδιότροπο σκυλί και ξέρω πως είναι. Στα χρήματα αυτά (76€/15κιλά) είναι και η Platinum με την οποία εγώ προσωπικά σώθηκα. Δεν έχει αφήσει ούτε ένα γεύμα 9 μήνες που ταΐζω.
Παίρνεις τηλ. και στη φέρνουν στη πόρτα.
Από την Platinum μας αρέσει το Ιβηρικό που είναι +10 στα 15 κιλά
Είναι γεγονός ότι είναι άλλο πράγμα αυτή η τροφή
Και την έχει ένα μαγαζί δίπλα στο σπίτι μου με τιμές Internet
Την τρώγαμε πριν το καλοκαίρι

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Παντως με Fromm κ γω κατα ευχαριστημενη ημουν (τωρα δε θυμαμαι τις ονομασιες, παντως το μπλε κ το μαύρο έπαιρνα) απο ολες τις αποψεις...τα αλλα δυο ομολογω δεν τα ξερω για να εκφέρω αποψη!

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Παντως με Fromm κ γω κατα ευχαριστημενη ημουν (τωρα δε θυμαμαι τις ονομασιες, παντως το μπλε κ το μαύρο έπαιρνα) απο ολες τις αποψεις...τα αλλα δυο ομολογω δεν τα ξερω για να εκφέρω αποψη!
Γιατί "ήσουν"?
Τώρα δεν είσαι πλέον?

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Κι εμένα μου έχει κάνει καλή εντύπωση ή essential λόγω συστατικών. Υπάρχει στο https://www.pet-tails.gr
Και ή platinum φαίνεται καλή.. Περιμένω δείγματα εδώ και 5 μηνες o_O
Βέβαια τη θεωρώ λίγο ακριβή γιατί υπολογιστε πως έχει τη διπλάσια υγρασία από τις άλλες και μάλλον μεγαλύτερη αναγκαία ποσότητα καθημερινά.
Ή Fromm είναι καλη τροφη αλλα ως εκεί.
Άλλη μια επιλογή είναι και ή N&D (κλασικά) της Farmina σε πιο χαμηλή τιμη

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Κι εμένα μου έχει κάνει καλή εντύπωση ή essential λόγω συστατικών. Υπάρχει στο https://www.pet-tails.gr
Ναι ξέρω απλά ήθελα να τη βρω σε μαγαζί για να τη δοκιμάσει

Και ή platinum φαίνεται καλή.. Περιμένω δείγματα εδώ και 5 μηνες o_O
Βέβαια τη θεωρώ λίγο ακριβή γιατί υπολογιστε πως έχει τη διπλάσια υγρασία από τις άλλες και μάλλον μεγαλύτερη αναγκαία ποσότητα καθημερινά.
Υπάρχει πράγματι θέμα με τις παραδόσεις τους αυτή τη περίοδο, όπως μου είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που την έχει.
Όσο για την ποσότητα....κανονική δίνεις

Άλλη μια επιλογή είναι και ή N&D (κλασικά) της Farmina σε πιο χαμηλή τιμη
Η σειρά grain free που ...αξίζει κάνει min 80 ευρώ το 12κιλο !!!!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Γιατί "ήσουν"?
Τώρα δεν είσαι πλέον?
Τωρα του μαγειρευω του παιδιου (+ 2 φορες την εβδομαδα ωμο) παντως αμα συνέχιζα αποκλειστικά με ξηρα με Fromm θα συνεχιζα το πιθανότερο

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Για μένα ή grain free της N&D δεν αξίζει και δε θα τη προτιμούσα.
Αντιθέτως ή low grain καρααξιζει!!
Αν και καταλαβαίνω πως δε ψαχνεις grain free.
Όσο για τη platinum έχω επιφυλάξεις όσων αφορά τη ποσότητα... Λογικά άμα το δεις : πιο πολύ νερό λιγοτερη πρωτεινη , λίπος κλπ θα πρέπει να ενισχύσεις λίγο την ποσότητα. Όσων αφορα τα δείγματα... Έχω ζητήσει τρεις φορές... Και έχω παραλάβει το τίποτα!! Ούτε καν επικοινωνία να μου πει κάτι!

• Like
Reactions: Antonis Akita

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Όπως και ο @Michalis-Maya, θα σου πω κι εγώ για την platinum. Αφού κατέληξα στο γεγονός ότι έχω σκύλο με νοοτροπία γάτας στο φαγητό :mad:, την δοκίμασα σαν τελευταία επιλογή (μετά πήγαινε barf που την προτιμώ από όλες, αλλά οι δικοί μου είναι αντίθετοι). Την τρώει από τον Μάη του 2014 και το κόβει μόνο το καλοκαίρι και τις πρώτες ημέρες του οίστρου που έχει νεύρα. :p Από κωδικούς έχω δώσει μόνο αυτό με το κοτόπουλο, καθώς οι υπόλοιποι πέφτουν λίγο πιο ακριβοί και ειδικά το αρνί δεν της πολυαρέσει. Η συγκεκριμένη τροφή έχει περάσει crash test του ταΐσματος μετά από μπουκιά κρέατος (μοσχάρι, κοτόπουλο, αρνί όλα τα έχω δοκιμάσει) και την τρώει με την ίδια όρεξη. Είναι η μόνη τροφή που μας κράτησε τόσο καιρό κι από ότι φαίνεται θα παραμείνει (Δόξα το Θεό γιατί στο τέλος θα έτρωγα εγώ τις κροκέτες με γάλα για πρωινό :D). Από υγεία και τρίχωμα δε το σκυλί είναι στα καλύτερα του!

Όσον αφορά την ποσότητα ταΐσματος που ειπώθηκε παραπάνω, έχει να κάνει θεωρώ και πως το βλέπεις το σκυλί και τη χρειάζεται. Για τα κιλά της δικιάς μου (33) αν θυμάμαι καλά λέει να δίνεις 350 τη μέρα. Για τη Μάγια αρκούν 250-300 ανάλογα τη μέρα και την άσκηση που έχουμε κάνει. Και σε άλλες τροφές που είχα δοκιμάσει ποτέ δεν φτάναμε την ποσότητα που έλεγε το σακί για τα κιλά της. Πάντα λιγότερο. Περισσότερο ή ίση ποσότητα με αυτή που έλεγε το σακί οδηγούσε σε μαλακά κόπρανα..

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Η σκυλίτσα μου - ημίαιμη λαμπραντοποιντερίνα (και πολλά μάλλον ακόμα) - από 2,5 μηνων που την βρήκα τρώει rc puppy, όπως μας πρότεινε ο κτηνίατρος (πιο πριν τρεφόταν σε ταβέρνα :p ).
Δεν είχα ποτέ ξανά σκύλο, οπότε θεώρησα την "γνωστή" μάρκα ποιοτική, και έκτοτε διαθέτω 65€/15κιλά, σχεδόν κάθε μήνα.. Ωστόσο, διαβάζοντας και ψάχνοντας το λίγο, βλέπω αυτό που πολλοί εδώ γράφουν: με 65€ την ταίζω καλαμπόκι, κοτόπουλο και διαφήμιση.
Ψάχνω για άλλη τροφή, η μία μου επιλογή ειναι η sam's field (έγραψα και στο σχετικό τοπικ) και η άλλη είναι η acana, (και στα δύο κωδικούς puppy εννοείται).
Για τη δεύτερη, η κτηνίατρος μου εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, καθώς κατά τη γνώμη της παραείναι πρωτεινική, και στο ελληνικό (ζεστό κατά βάση) κλίμα, για σκυλί σε διαμέρισμα, θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Εμπιστεύομαι την κτηνίατρο απόλυτα, ωστόσο επειδή παίζουν και πολλά εμπορικά θέματα που μπορεί να μη γνωρίζω μεταξύ κτηνιάτρων και σκυλοτροφών, θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι να τρώει αυτή τη στιγμή ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ.

Η σκυλίτσα μου - ημίαιμη λαμπραντοποιντερίνα (και πολλά μάλλον ακόμα) - από 2,5 μηνων που την βρήκα τρώει rc puppy, όπως μας πρότεινε ο κτηνίατρος (πιο πριν τρεφόταν σε ταβέρνα :p ).
Δεν είχα ποτέ ξανά σκύλο, οπότε θεώρησα την "γνωστή" μάρκα ποιοτική, και έκτοτε διαθέτω 65€/15κιλά, σχεδόν κάθε μήνα.. Ωστόσο, διαβάζοντας και ψάχνοντας το λίγο, βλέπω αυτό που πολλοί εδώ γράφουν: με 65€ την ταίζω καλαμπόκι, κοτόπουλο και διαφήμιση.
Ψάχνω για άλλη τροφή, η μία μου επιλογή ειναι η sam's field (έγραψα και στο σχετικό τοπικ) και η άλλη είναι η acana, (και στα δύο κωδικούς puppy εννοείται).
Για τη δεύτερη, η κτηνίατρος μου εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, καθώς κατά τη γνώμη της παραείναι πρωτεινική, και στο ελληνικό (ζεστό κατά βάση) κλίμα, για σκυλί σε διαμέρισμα, θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Εμπιστεύομαι την κτηνίατρο απόλυτα, ωστόσο επειδή παίζουν και πολλά εμπορικά θέματα που μπορεί να μη γνωρίζω μεταξύ κτηνιάτρων και σκυλοτροφών, θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι να τρώει αυτή τη στιγμή ΚΑΛΗ ΤΡΟΦΗ.
Ξέχασα να αναφέρω πως τώρα είναι 6,5 μηνών και κοντά στα 20-22 κιλά.

Last edited by a moderator:

Kuzco

Member
13 Ιουνίου 2015
14
1
29
Καλησπερα, μπορει να ποσταρει καποιος το Feeding plan της Farmina PUPPY MAXI γιατι δε μπορω να το βρω πουθενα?
Επισης αν καποιος την χρησιμοποιει ας πει καμια γνωμη.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Η μόνη τροφή που ...τρώει...αλλά όχι και με τρέλα, είναι η RC κάτι που εμένα ΔΕΝ αρέσει καθόλου! Μα καθόλου όμως
Βρήκα λοιπόν τρόπο να τρώει ότι θέλω εγώ
Ανακατεύω στην τροφή λίγο τόνο....
Αποτέλεσμα ...φάγαμε όλη τη RC τελειώσαμε και τη Naturea που είχαμε

Ο ΤEMPORA O MORES

• Like
Reactions: takisft

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Καλησπερα, μπορει να ποσταρει καποιος το Feeding plan της Farmina PUPPY MAXI γιατι δε μπορω να το βρω πουθενα?
Επισης αν καποιος την χρησιμοποιει ας πει καμια γνωμη.
Πάρε ένα τηλέφωνο π.χ. στο pet4u να σου πουν...δε θα το βρεις στο διαδίκτυο... Τι σκυλάκι έχεις αν επιτρέπεται?? Εγώ από 6 μηνών της δίνω την N&D low grain Adult και τα πάει πολύ καλά.

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Είχα κι εγω τις ίδιες αντιρρήσεις απο τον κτηνίατρο μου, όμως ψάχνοντας τα συστατικά και τις περιεκτικότητες σε πρωτεΐνη διαφόρων ξηρών διαπίστωσα ότι η Acana εχει καλύτερη και καθαρότερη πηγή πρωτεινης (κρέας) αλλα στους περισσότερους κωδικούς η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη βγαίνει 27-30%, οχι δηλαδή πολύ υψηλότερη απο άλλες τροφές. Άσε που η δοσολογια ειναι μικρότερη απο τις περισσότερες άλλες που εχω ψάξει, οποτε συμφέρει και οικονομικά... Εχει και κατα κανόνα πολύ μεγαλύτερη ποσότητα χονδροιτινης και γλουκοζαμινης απο άλλες τροφές που ,η δεν έχουν η δεν γράφουν πόσο έχουν ( συνήθως γιατι ειναι πολύ λίγο).Οι ουσίες αυτές βοηθούν για τα οστά και τις αρθρώσεις, δίνονται συχνά και προληπτικά στα μεγαλόσωμα σκυλιά.
Εγω τη δίνω εδώ και ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, και είμαι πολύ ευχαριστημένη, κακά σφιχτά ,τρίχωμα λαμπερό, τσίμπλες καθόλου, μυρωδιά νορμαλ.
Τροφές εχει πολλές, όρεξη να έχεις να ψάχνεις και να μελετάς συστατικά ... Καλή επιλογή!

Παλαιότερα έδινα και την Arden Grange ,με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε ποιότητα θα έλεγα ειναι καλύτερη απο την RC και κατώτερη της Acana, αλλα ειναι αρκετά φθηνότερη και απο τις δυο και χαμηλότερη σε πρωτεΐνη νομίζω...
Αυτές εχω δει εγω στην πράξη, σίγουρα εχει πολλές άλλες καλές, ειναι και ποια θα του κάτσει...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: ChilliJRT

zaher

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2014
225
96
Ή σύγκριση μεταξύ εταιριών ίδιας φιλοσοφίας δεν είναι πάντα τόσο εύστοχη... Ή Αcana έχει κάποιους καλούς κωδικούς και κάποιους άλλους που δε μου λένε τπτ... Θέλω να κατάληξω στο ότι καλό είναι να συγκρίνουμε μεμονωμένους κωδικούς τροφών και όχι ολόκληρες εταιρίες... Μιλαω βέβαια για εταιρίες ανταγωνιστικές και ποιοτικές με παρόμοια φιλοσοφια

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog