Λοιπόν, είχα πάει στην Κόλαση (κέντρο Καλαμποκιστάν με 40 βαθμούς υπό σκιάν ΚΑΙ υγρασία) για κάτι θελήματα, μόλις γύρισα και απαντώ: ναι, αν κάποιος στενός μου συγγενής παρανομούσε σοβαρά (δεν εννοώ να υπερέβαινε το όριο ταχύτητας) και κακοποιούσε σκύλο, ναι, θα έκανα καταγγελία. Κι αυτό διότι έτσι με μάθανε στο σπίτι μου οι μπαμπακομαμάδες μου. Οι οποίοι σημειωτέον αν και δεν θέλανε σκυλιά και έτσι στο σπίτι όταν μεγάλωνα, ποτέ τους δεν κακοποίησαν ζώο και μάλιστα με κράξανε όταν πρωτοπήρα το Μουφ και το "έβαλα στο κλουβί λες και ήταν καναρίνι". Το γεγονός ότι είναι οικογένεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους προστατεύουμε αν παρανομούν. Μια φίλη μου κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν μικρή από τον πατέρα της και κανείς δεν τον κατήγγειλε διότι "δεν θέλανε να ισοπεδώσουνε τα πάντα" και "είναι οικογένεια" και "έλα τώρα, δεν κάνει". Λυπούμαι που τότε ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα και μου το είπε η κοπέλα όταν είχαμε πλέον σαρανταρίσει και οι δυο μας. Αλλιώς ναι, όχι μόνον θα φώναζα την αστυνομία, θα φώναζα και τον μπαμπά μου που τότε ήταν ακόμα δικαστής. Όπως είπα: έτσι με μάθανε στι σπίτι μου. Είναι διότι ο πατέρας μου ήταν νομικός και φιλοσοφούσε περί του νόμου και τον θεωρεί ιερό? Ίσως, αν και δεν νομίζω. Επίσης με μάθανε να παλεύω και να βγαίνω από άσχημες καταστάσεις, αλλά πάντα κάθε άσχημη κατάσταση την συνέκρινα με τον πατέρα μου που πέρασε τα μύρια όσα με φτώχεια και Κατοχή και όχι μόνο σπούδασε, έγινε και πετυχημένος άνθρωπος. Ίσως γι' αυτό μ' αρέσει να ζω και στην Αμερική όπου "the sky's the limit".
Δεν νομίζω ότι κάνουμε το φόρουμ λαϊκό δικαστήριο. Η Λούσυ είπε ότι ο θείος της είναι τέτοιος άνθρωπος. Της δώσαμε πληροφορίες, δεν την βρίσαμε την κοπέλα. Αν αποκομίσει από το νήμα αυτό τη δική μου συμβουλή, νομίζω ότι ενδέχεται να είναι και η σοφότερη που θα έχει λάβει στη ζωή της. Και εννοώ τη συμβουλή μου για την απεξάρτηση (που είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη) από μια ευρύτερη άσχημη κατάσταση.