Κακοποίηση σκύλου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Διαφωνώ....
Συμφωνώ με την διαφωνία της Ταρα, όταν μιλάμε για εγκληματικές πράξεις δεν εχει καμία σχέση αν ο δράστης είναι συγγενής ή όχι. Ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει.

Καλό θα ήταν όμως να μην κάνουμε για άλλη μια φορά το φόρουμ λαικό δικαστήριο. Ας μείνουμε στο πρόβλημα του σκύλου θα έλεγα, γιατί για αυτό μας ζήτησε η κοπέλα την βοηθειά μας. Επίσης εδώ κανείς δεν ξέρει κανέναν (εκτός από εξαιρέσεις) και θα μπορούσε ο καθένας να το παίξει zorro και αμέμπτου ηθικής, και δεν μπορούμε να το εξακριβώσουμε. Εγώ προσωπικά θα έκανα καταγγελία στο θειο και θα τον έπαιρνε ο διαόλος γιατί εγώ προσωπικά έχω την οικονομική ανεξαρτησία να μπορώ να το κάνω. Αν όμως η επιβίωση της μητέρας μου που δεν θα μπορούσα να την εξασφαλίσω εγώ εξαρτιόταν από αυτόν τότε δεν ξέρω τι θα έκανα, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Ελπίζω να έκανα την υπέρβαση αλλά μπορεί και να μην μπορούσα. Και δεν θα ήθελα να με κρίνουν από ένα φόρουμ , αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, είχα πάει στην Κόλαση (κέντρο Καλαμποκιστάν με 40 βαθμούς υπό σκιάν ΚΑΙ υγρασία) για κάτι θελήματα, μόλις γύρισα και απαντώ: ναι, αν κάποιος στενός μου συγγενής παρανομούσε σοβαρά (δεν εννοώ να υπερέβαινε το όριο ταχύτητας) και κακοποιούσε σκύλο, ναι, θα έκανα καταγγελία. Κι αυτό διότι έτσι με μάθανε στο σπίτι μου οι μπαμπακομαμάδες μου. Οι οποίοι σημειωτέον αν και δεν θέλανε σκυλιά και έτσι στο σπίτι όταν μεγάλωνα, ποτέ τους δεν κακοποίησαν ζώο και μάλιστα με κράξανε όταν πρωτοπήρα το Μουφ και το "έβαλα στο κλουβί λες και ήταν καναρίνι". Το γεγονός ότι είναι οικογένεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους προστατεύουμε αν παρανομούν. Μια φίλη μου κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν μικρή από τον πατέρα της και κανείς δεν τον κατήγγειλε διότι "δεν θέλανε να ισοπεδώσουνε τα πάντα" και "είναι οικογένεια" και "έλα τώρα, δεν κάνει". Λυπούμαι που τότε ήμουν μικρή και δεν καταλάβαινα και μου το είπε η κοπέλα όταν είχαμε πλέον σαρανταρίσει και οι δυο μας. Αλλιώς ναι, όχι μόνον θα φώναζα την αστυνομία, θα φώναζα και τον μπαμπά μου που τότε ήταν ακόμα δικαστής. Όπως είπα: έτσι με μάθανε στι σπίτι μου. Είναι διότι ο πατέρας μου ήταν νομικός και φιλοσοφούσε περί του νόμου και τον θεωρεί ιερό? Ίσως, αν και δεν νομίζω. Επίσης με μάθανε να παλεύω και να βγαίνω από άσχημες καταστάσεις, αλλά πάντα κάθε άσχημη κατάσταση την συνέκρινα με τον πατέρα μου που πέρασε τα μύρια όσα με φτώχεια και Κατοχή και όχι μόνο σπούδασε, έγινε και πετυχημένος άνθρωπος. Ίσως γι' αυτό μ' αρέσει να ζω και στην Αμερική όπου "the sky's the limit".

Δεν νομίζω ότι κάνουμε το φόρουμ λαϊκό δικαστήριο. Η Λούσυ είπε ότι ο θείος της είναι τέτοιος άνθρωπος. Της δώσαμε πληροφορίες, δεν την βρίσαμε την κοπέλα. Αν αποκομίσει από το νήμα αυτό τη δική μου συμβουλή, νομίζω ότι ενδέχεται να είναι και η σοφότερη που θα έχει λάβει στη ζωή της. Και εννοώ τη συμβουλή μου για την απεξάρτηση (που είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη) από μια ευρύτερη άσχημη κατάσταση.

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σάρα
το χτυπαει πολυ ασχημα.
Πάντως προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να ανεχθώ άτομο να χτυπάει ζώο μπροστά μου.
Συγκρίνω φόνο σκύλου με φόνο ανθρώπου
O λόγος της διαφωνίας μου ήταν ότι σύγκρινες αρχικά φόνο ανθρώπου με κακοποίηση σκύλου. Μπορεί εσύ να τα εξισώνεις αλλά δε σημαίνει πως το κάνουν κι άλλοι. Όπως και να 'χει εδώ μιλάμε για κακοποίηση, μην το πάμε το θέμα σε κάτι διαφορετικό όπως η αφαίρεση ζωής που μιλώντας για 'μενα έχει την ίδια αξία αν πρόκειται για άνθρωπο ή σκύλο όταν πρόκειται για κακόβουλη πράξη.

Τάρα
εσύ θα εκτιμούσες/αγαπούσες την μάνα/πατέρα/αδερφό που κακοποιούν ένα ζώο;
θα σου απαντήσω εγώ αντίστροφα (αλλά μιλάμε για τη δική μου οικογένεια κι όχι το σύνολο των οικογενειών). Πιτσιρικάς ταλαιπωρούσα το σκύλο μου, όχι δεν τον βασάνιζα (με την έννοια να τον τσιμπάω ή να του τραβάω την ουρά, ή οτιδήποτε) αλλά τον άφηνα έξω στην αυλή (μεγάλωσα σε μονοκατοικία που πολύ με λειπεί ότι δε μένω πια ώστε να μη βασανίζομαι εγώ από φασίστες γείτονες). Όταν με πήρανε χαμπάρι οι δικοί μου, είχαν διαμορφώσει το ημιυπόγειο κάτω απ' το μπαλκόνι σε αποθήκη αλλά μέσα είχε μια τηλεόραση που δούλευε κι ένα παλιό στρώμα. Με οδήγησαν να κάτσω εκεί μόνος μου. Δε μπορούσα ούτε μακριά τους, ούτε αποκομμένος απ' το φυσικό μου περιβάλλον. Τους το είπα θερμοπαρακαλώντας. Τότε η απάντηση ήταν να μείνω στην αυλή, ούτε αυτό μου άρεσε για τους ίδιους λόγους, συν ότι φοβόμουν τα ζουζούνια. Και όταν είπα τους λόγους που δε θέλω να μείνω στην αποθήκη ή στην αυλή, με άφησαν να μπω μέσα αφού μου εξήγησαν ότι αυτά που ένιωσα, τα ένιωθε κι ο σκυλάκος μου. Ο ίδιος σκύλος λίγα χρόνια μετά μου έσωσε τη ζωή.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
χμ...... Γρίφε…..μιλάς για ένα παιδί (εσένα) που είχε το ευτύχημα να έχει δύο γονείς που μπόρεσαν να αντιληφθούν το πρόβλημα που άρχισε να δημιουργείται και μπόρεσαν να παρέμβουν με έναν αποτελεσματικό και πολύ παραδειγματικό τρόπο……

Εγώ αναφερόμουν στην ακριβώς ανάποδη κατάσταση όπου ο ενήλικας εξασκεί βία κακοποιώντας ένα σκυλί…..

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για μια πράξη ενός παιδιού, πιθανά μιμητική…στην δεύτερη είναι μια συνειδητή (στον βαθμό που υπάρχει καθόλου συνείδηση…) ενέργεια ενός ενήλικα ….

Η διαφορά πιστεύω ότι είναι καταφανής…:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γρίφε, δεν εκφράστηκα με σαφήνεια. Δεν εξίσωσα το φόνο με την κακοποίηση, αν και ορισμένες κακοποιήσεις πρέπει να δικάζονται κατά τη γνώμη μου όπως οι φόνοι (βλέπε για παράδειγμα το παράδειγμα της φίλης μου). Εξίσωσα την παρανομία με την παρανομία στο θέμα της καταγγελίας. Δεν ασχολήθηκα με το πώς θα πρέπει να τιμωρηθούν και οι δυο. Θα πρέπει όμως να γίνει η καταγγελία και στις δυο περιπτώσεις. Είτε για άνθρωπο πρόκειται, είτε για ζώο.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
σιγουρα κανονικα θα επρεπε να γινει καταγγελια! εφοσον ομως για οποιοδηποτε προσωπικο λογο δεν μπορει να κανει εκεινη αλλα ουτε και να πει στοιχεια ωστε να εκανε καποιος αλλος προσπαθωντας να μην την εκθεσει,δεν μπορουμε να επεμβουμε πια σε αυτο...
αλλωστε πηρε το σκυλο απο εκει και θα τον κρατησει ωσπου να μπορεσει να πεισει το θειο να τον χαρισει και τοτε θα το βαλει αγγελια... οποτε ειναι οκ προς στιγμην ο σκυλος...
αυτο που μπορουμε ομως να κανουμε ειναι 1. να τη βοηθαμε οσο τον εχει με συμβουλες για ομαλη συμβιωση αλλα και για να ηρεμισει ο σκυλος απο το σοκ
και 2. οταν μπορεσει να το χαρισει να το προωθησουμε ολοι με οποιο μεσο και τροπο μπορουμε...

ολοι συμφωνουμε με το οτι πρεπει να τιμωρηθει αυτος ο "ανθρωπος" τωρα δεν υπαρχει λογος να ασχολουμαστε με το περι καταγγελιας εφοσον το κοριτσι το ξεκαθαρισε...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
LucyZ, χαίρομαι που το σκυλάκι είναι καλά και έχει ηρεμήσει. Ακόμη περισσότερο με χαροποιεί το γεγονός ότι δεν θα ξαναγυρίσει στα χέρια του "ανθρώπου" αυτού, αλλά θα μείνει κοντά σου μέχρι να βρεθεί σπίτι. Ας είσαι καλά που το απομάκρυνες από την κόλαση στην οποία ζούσε. Όταν βάλεις την αγγελία να μας ενημερώσεις για να την προωθήσουμε.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97