Κακοποίηση από παιδάκια στο κουτάβι

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Γιατί θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι έχουν τις ίδιες με εμάς εμπειρίες κ γνώση σε ο,τι αφορά στους σκύλους κ τη βιωσιμότητά τους κ ότι θεωρούμε δεδομένο να κάνουν κάποια πράγματα, επειδή εμείς τα θεωρούμε ''σωστά'' κ θεμιτά;
Για μερικά πράγματα δεν χρειάζεται εμπειρία, η λογική αρκεί. Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά και θεμιτά, δενέχουν σχέση με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Είναι άλλο να περπατάω στο δρόμο και να αφαιρεθώ μια στιγμή και εκείνη την στιγμή ο σκύλος μου να φάει κάτι που δεν έπρεπε, άνθρωποι είμαστε και σε όλους μας μπορεί να συμβεί, και είναι άλλο να αφήσω σε ξένο περιβάλλον έναν σκύλο , και μάλιστα κουτάβι επί ώρες χωρίς επίβλεψη. Νομίζω είναι απλό και το αναλύουμε περισσότερο από ότι χρειάζεται.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Νατασα εγω στο μονο σημείο που διαφωνω μαζι σου έιναι στο ότι ακομα και αυτος που έχει υποπέσει σε λάθος έχει δικαίωμα (για μενα θα επρεπε να έχει και υποχρεωση) να επισημάνει σε αλλον το λάθος.
Ο άλλος μπορει παντα να κανει ότι θελει.
Δεν του κραταει κανεις τα χερια.
Στον τρόπο κ την άσχημη κριτική είμαι αντίθετη Αγγελική, όχι στην επισήμανση του λάθους. ;-)

Για μερικά πράγματα δεν χρειάζεται εμπειρία, η λογική αρκεί. Κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά σωστά και θεμιτά, δενέχουν σχέση με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Είναι άλλο να περπατάω στο δρόμο και να αφαιρεθώ μια στιγμή και εκείνη την στιγμή ο σκύλος μου να φάει κάτι που δεν έπρεπε, άνθρωποι είμαστε και σε όλους μας μπορεί να συμβεί, και είναι άλλο να αφήσω σε ξένο περιβάλλον έναν σκύλο , και μάλιστα κουτάβι επί ώρες χωρίς επίβλεψη. Νομίζω είναι απλό και το αναλύουμε περισσότερο από ότι χρειάζεται.
Παιδιά, για εσάς είναι κοινή λογική κ "απλό" αυτό, για άλλους ίσως να μην είναι (γιατί δεν το'χουν σκεφτεί, γιατί δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι άσχημο, αφού δεν έχουν νιώσει, πχ, ποτέ την απώλεια ή κάποιο κίνδυνο) γιατί δε το δέχεστε αυτό;

Το 40% ξέρω ότι έβγαινε βόλτα με το σκύλο του χωρίς λουρί -κ εγώ μέσα-, ενώ τώρα το θεωρώ "μη λογικό".
επίσης εμείς οι Έλληνες πάσχουμε από τον ιό του "δε θα συμβεί σε μένα αυτό", οπότε συχνά δεν προνοούμε για απολύτως λογικά -σε άλλους- πράγματα.

Το να κατηγορήσεις κάποιον έτσι "απλά" είναι το "εύκολο" για μένα κ το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να ανέβει το ''εγώ'' μας στο διάστημα.

Εγώ μπορεί να είμαι αντίθετη, εσείς βέβαια έχετε κάθε δικαίωμα να συνεχίσετε κατ' αυτόν τον τρόπο την όποια κριτική σας.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ συμφωνώ με την Νατάσσα, αλλά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν το σκυλί είχε άλλη κατάληξη από αυτήν που ετυχώς είχε..

Επίσης αν μιλάγαμε για παιδιά και όχι για σκυλιά δεν θα μπορούσαμε να ανεχτούμε τέτοια λάθη..και όμως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά και το σκυλάκι να κινδυνεύσει ή να κλαπεί.., γιατί να έχουμε μεγαλύτερη "ανέχεια" στην ανατροφή των σκύλων..?

Το πως θα ειπωθούν κάποια πράγματα νομίζω πως έγκειται στο ίδιο το άτομο που συμμετέχει ..και ανάλογα στον δέκτη που θα το λάβει στο αν θα συνηδητοποιησεί πέρα από την κάθε κριτική την ουσία που πρώτα εκείνον αφορά..., γιατί μετά από τέτοια λάθη ο χειρότερος κριτής θα έπρεπε να είναι ο εαυτός του..μιλώντας αόριστα για την κάθε περίπτωση λάθους..

Όχι ότι διαφωνώ στην πιο ευγενική επισήμανση του λάθους..όμως πίσω από εδώ γραφούν άνθρωποι και μπορεί να εκφράζονται αυθόρμητα και το νόημα πρέπει να είναι στην ουσία και όχι στον τρόπο..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
on topic:
Micra, νομίζω πως η καλύτερη λύση, που ήδη έχει προταθεί πολύ σωστά παραπάνω είναι αφενός να απευθυνθείτε σε κάποιον έμπειρο εκπαιδευτή να σας βοηθήσει (ΚΑΙ εσάς ΚΑΙ το σκυλάκι σας), αφετέρου να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την καθημερινότητα σας, σταθερά, χωρίς να του φέρεστε σαν "άρρωστο" (επισημάνθηκε και αυτό). Και σιγά σιγά η σχέση σας θα εξομαλυνθεί και αποκατασταθεί....Απλώς, αν πριν χρειαζόταν "μία" προσπάθεια, τώρα χρειάζονται "δέκα". Φαντάζομαι, ότι παρόλο που είναι μόλις τεσσάρων μηνών, και τώρα χτίζει εμπειρίες και βιώματα, με πολύ και καλή προσπάθεια, να τα καταφέρει......

off topic:
Θεωρώ ότι, πλέον, η Micra δεν θα τολμά καν να ανοίξει όχι το φόρουμ, αλλά ούτε τον υπολογιστή της, μην τυχόν πεταχτεί κανένα χέρι και την πιάσει απ'το λαιμό......
Προφανώς και αυτό που έκανε ήταν λάθος......(αν διαβάζει τι έχει γραφεί μέχρι τώρα...σίγουρα το έχει καταλάβει....και θεωρητικά δεν θα το επαναλάβει....)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ο τροπος που γραφει ο καθενας μας μπορει να κριθει κ απο τον καθενα μας...
Εχω ομως μια απορια αν ο "Καθενας" ειχε γεννησει ενα παιδι η γυναικα ή ο ιδιος δεν θα ηξερε πως να συμπεριφερθει στο παιδι του ? Δεν θα του ειχε μαθει η "Μαμα του,Θεια, Μπαμπας, Γιαγια,,,κλπ" τι πρεπει τι δεν πρεπει ? Γιατι δεν μπορουμε οταν αποκτουμε μια ΖΩΗ οτι και αν ειναι αυτη να ενημερωνομαστε για το τι πρεπει κ τι ΟΧΙ ?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κατ'αρχάς δεν μπορούμε να κρίνουμε σωστά αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για τον λόγο που άφησε εκεί το κουτάβι και όχι στο δωμάτιο ή όχι μαζί της(τυχούσσες απαγορεύσεις του ξενοδοχείου, παροχές του ξενοδοχείου, αξιοπιστία του ξενοδοχείου, προορισμός τετράωρης απουσίας-γιατί, π.χ. πάρε μαζί σου φίλη/ε το σκυλάκι σου στο κέντρο υγείας γιατί σου προέκειψε κάτι-). Άρα δεν μπαίνω στην διαδικασία να κρίνω αλλά να συμβουλεύσω τη micra να βάζει στο μυαλό της και τα πιό απίθανα σενάρια όσον αφορά τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να εκτεθεί ένα σκυλί.

Βοήθεια εκπαιδευτή θα χρειαστεί κατά την γνώμη μου, αλλά η επιλογή του εκπαιδευτή θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά...

Για το αν είναι σωστό ή λάθος να αφήνουμε ένα σκύλο μόνο του σε δημόσιο χώρο έχω λιγάκι μπερδεμένα τα πράγματα μες στο μυαλό μου. Και να εξηγήσω τι εννοώ. Όταν ήμουν στην προσχολική ηλικία είχα ένα παιδικό βιβλιαράκι από αυτά που "λένε" ιστορίες με εικόνες, χωρίς λέξεις. Στο βιβλιαράκι λοιπόν η ιστορία ήταν το πως περνάει τη μέρα της ένα ζευγάρι, με δυο παιδάκια και ένα σκυλί. Κάποια στιγμή η οικογένεια (δεν θυμάμαι αν ήταν και ο μπαμπας μαζί) πάει στο σουπερ μαρκετ, δένει το σκύλο απ'έξω σε ένα dog parking παρακαλώ, κάνει τα ψώνια της, βγαίνουν έξω, παίρνουν το σκυλί και η ιστορία συνεχίζεται κανονικά επο εκει και πέρα.

Το βιβλιαράκι ήταν γερμανικό. Κι επειδή συχνα λέγεται για την παιδεία που έχουν σε κάποιες χώρες ως προς τα σκυλιά... Εμ, αν αρχίζει από την προσχολική ηλικία??? Και η κυνολογική μου παιδεία μέσω βιβλίων σταμάτησει κάπου εκεί, μιας και μεγάλωσα στην Ελλάδα... Πάντως από μικρό παιδί έβγαλα το συμπέρασμα ότι
α)τα σκυλιά έχουν πρόσβαση σε λιγότερα μέρη από τα παιδιά και
β)μπορείς(υπό προϋποθέσεις προφανώς) να αφήσεις μόνο και ανεπιτήρητο ένα σκυλί σε δημόσιο χώρο.

Πριν 5-6 χρόνια είδα για πρώτη φορά, εδώ στην Ελλάδα, στην είσοδο γερμανικού σουπερ μάρκετ μια αυτοκόλητη πινακίδα ενός σκύλου και μια επιγραφή που έγραφε "εγώ μπορώ να έρθω μέχρι εδώ" ή κάτι τέτοιο. Δεν το πρόσεξα ιδιαιτέρως γιατί τότε δεν είχα σκύλο οπότε δεν έδωσα βάση, απλά το αυτοκόλητο ανέσυρε από την μνήμη μου το περιστατικό από το βιβλιαράκι που περιεγραψα πιό πάνω. Επόμενο ήταν τα συμπεράσματα που είχα βγάλει σαν παιδί να ενισχυθούν. Έτσι συχνά πυκνά, όταν έχω να ψωνίσω μόνο 2-3 πράγματα, αντί να πάρω το μηχανάκι παίρνω το σκύλο μου (ευκαιρία για βόλτα μπόνους) και τον δένω έξω από το σούπερ μάρκετ, μακρυά από την είσοδο,εντός του πάρκινγκ, εκτός κυκλοφορίας οχημάτων και σε σκιά.

Αν τα παραπάνω συμπεράσματα είναι σωστά ή λάθος πραγματικά δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Έχω την περιέργεια να μάθω τι ισχύει στη Γερμανία. Πλέον κατανοώ ότι εδώ μπορεί να είναι λάθος τα συμπεράσματα και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη μέσα μου... Δεν μπορώ να μπώ στην διαδικασία της κοινής λογικής γιατί και έχω την προσωπική μου λογική, βάσει των δικών μου εμπειριών. Άλλωστε παραδεχτείτε το όλοι όσοι διαβάζετε το παρόν, ότι ελάχιστα μέλη του φόρουμ έχουν ως λογική πάνω στο θέμα σκύλος αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα ως κοινή λογική πάνω σε αυτό το θέμα...

Απ'όσο γνωρίζω τα λάθη γίνονται από άγνοια (το βρίσκω παράλογο κάποιος να ποιεί το λάθος όταν γνωρίζει το σωστό). Εφ'όσον λοιπόν εντοπίζουμε κάποιο λάθος καλό θα ήταν να το επισημαίνουμε (χωρίς κράξιμο όμως) και να δίνουμε την συμβουλή μας...

Το αν είμαι υπεύθυνη ή όχι σκυλομαμά το αποφασίζουν οι γύρω μου και όχι εγώ, σύμφωνα ο καθένας με τα κριτήριά του και τις γνώσεις του. Κρίνοντας η ίδια τον εαυτό μου με βρίσκω ανεύθυνη διότι δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα ώστε η υπαρξη του σκυλιού μου να είναι απροβλημάτιστη αλλά και υπεύθυνη, διότι προσπαθώ να μάθω, να λιγοστέψω τα λάθη και να αναλάβω τις ευθύνες των λαθών μου...

Συγγνώμη αν σας κούρασα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kritikopoula αν όμως στεκόμασταν μόνο στις εμπειρίες μας θα έπρεπε να μην κάναμε παιδιά, να μην βγάζαμε δίπλωμα να..να..

και μια που το ανέφερες..έχουν κλέψει πολλά σκυλιά έξω από σούπερ μάρκετ..και φαντάσου εκεί είναι για λίγα λεπτά η απουσία σου.

.Για το αν είναι σωστό ή λάθος να αφήνουμε ένα σκύλο μόνο του σε δημόσιο χώρο έχω λιγάκι μπερδεμένα τα πράγματα μες στο μυαλό μου
.

Όπως δεν θα άφηνες το παιδί σου μόνο του σε ένα δημόσιο χώρο έτσι δεν θα άφηνες και το σκυλί σου σε ένα δημόσιο χώρο..και ακόμα περισσότερα εφόσον μπορούν κάλλιστα να ενοχλήσουν τα περιττώματα του ή το πιθανό γάβγισμα του..
και ναι ίσως έχεις δίκιο ..δεν υπάρχει "σωστό" ή "λάθος"..μάλλον "μέχρι που φτάνεις να ρισκάρεις"..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Προς θεού, όταν λέω την εμπειρία μας εννοώ κι αυτά που αφομοιώνουμε από τις εμπειρίες των άλλων.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν έχω να προσθέσω κάτι στο πως περιγράφεται η όλη φάση μόνο ότι ένα 3χρονο μια χαρά μπορεί να <βασανίσει> ένα κουταβάκι. Όχι από αιμοβόρικα ή σαδιστικά ένστικτα αλλά αν δεν έχουν ασχοληθεί οι γονείς να του δώσουν να καταλάβει ότι δεν είναι παιγχνίδι που το ζουλας, το τσιμπάς, του τραβάς τα αυτία και κάνει θορύβους και ότι πραγματικά είναι ψυχούλα και πονάει καταλαβαίνετε ποιός ευθύνεται για την συμπεριφορά τους!

Για να μην σχολιάσω το ότι δεν υπήρχε επιτήρηση. Φάουλ μέγα το σκυλάκι μόνο του και δεμένο, εξίσου φάουλ τα παιδάκια να παίζουν μακρυά από το κεφάλι μας να μην μας ζαλίζουν και ας κάνουν ότι θέλουν!

Όσον αφορά τώρα τι πρέπει να γίνει με το κουταβάκι, υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή, αναζήτηση ειδικού για τον καλυτερο δυνατό χειρισμό της κατάστασης, πολύ αγάπη, πολύ ενασχόληση για να χτιστεί σχέση εμπιστοσύνης

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
πλεων το μελος συγουρα εχει καταλαβει το λαθος του ετσι θελω να πηστευω τουλαχιστον αλλα ρε παιδια δεν χριαζεται να τρωμε παντα το κεφαλι μας για να καταλαβαινουμε τι ειναι σωστο και τι λαθος!! και ΑΓΑΠΗ δεν ειναι το βγαζω βολτα το πρωι μεσημερι βραδυ και το ταιζω αυτο ειναι υποχρεωση μας!! ΑΓΑΠΗ ειναι να νιαζεσαι πραγματικα και να εχεις την αναγκη να το εχεις κοντα σου και φυσικα οταν κατι το αγαπας αισθανεσαι τους κυνδινους που μπορει να προκυψουν και δεν το ρισκαρεις και αναροτιεμαι πως ειχαν ισιχο το κεφαλι τους για 4 ολοκληρες ωρες οταν το αφισαν μονο του!οσο αφωρα για τις συμβουλες το να μιλησει με εκπαιδευτη ειναι το πρωτο που θα επρεπαι να κανει γιατι δεν ειναι και λιγο αυτο που σιναιβει στο μικρο κουταβακι! και οπως για κανενα λογο δεν θα αφιναμε το παιδι μας μονο του γιατι να αφισουμε το σκυλακι μας?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Eπίσης αναφέρθηκαν εδώ και ατυχήματα και παραλείψεις που έχουμε κάνει όλοι μας . Μα εννοείται. Όταν είχα 2 χρονών την Τάρα, πολλά χρόνια πριν , βγαίναμε έξω μια μέρα και επειδή με τραβούσε πολύ έσπασε το λουρί και ξαφνικά βλέπω μπροστά στα μάτια μου ένα σκύλο να τρέχει μακριά μου σαν παλαβός. Τέλως πάντων ήμασταν και οι δύο τυχερές, μπήκε σε υπόγειο γκαράζ και έτσι την έπιασα αλλιώς ακόμα θα την έψαχνα. Βλακεία μου που έσπασε το λουρί; Ναι, γιατί όταν σε τραβάει τόσο ένα σκυλί δεν έχεις λουρί που να σπάει.
Η Chloe σε άλλο θέμα έγραψε την τρομερή περιπέτεια της όταν άφησε το λουρί στο ασανσέρ και κόντεψε να χάσει και το σκύλο και το χέρι της. Τι να πεταχτώ να πω τώρα εγώ σ'αυτό το περιστατικό που πραγματικά ήταν μια στιγμή απερισκεψίας και που το πλήρωσε ακριβα και ψυχικά και σωματικά, γιατί ήσουν απερίσκεπτη; Ε θα ήμουν τουλάχιστον ανόητη σε μέλη που ξέρω πόσο νοιάζονται και τι θυσιες κάνουν για τους σκύλους τους να κάνω την δασκάλα.
Τα λέω αυτά για να πω τελικά ότι κάποιες καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές και είναι λάθος κάποιοι να νομίζουν ότι απολαμβάνω πχ να την λέω σε κάποιον, αυτό που συμβαίνει, τουλάχιστον σε εμένα είναι να σκέφτομαι την τραγική θέση που βρέθηκε το σκυλί και να παίρνω θέση απέναντι σ'αυτό. Και τελικά, εφόσον τα εξημερώσαμε και τα χρησιμοποιούμε ως pet ουσιαστικά αυτό που κάναμε είναι να τους αφαιρέσουμε την δυνατότητα επιβίωσης από μόνα τους, οπότε είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ευζωϊα τους.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Η πλάκα είναι οτι η micra δεν έχει δει μάλλον την συζήτηση.....:mad:
Ας συνεχίσουμε να σφαζόμαστε....:D

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
Η πλάκα είναι οτι η micra δεν έχει δει μάλλον την συζήτηση.....:mad:
Ας συνεχίσουμε να σφαζόμαστε....:D
πως εισαι τοσο συγουρος οτι δεν εχει δει τη συζητηση? τοτε οι υπολιποι γιατι μιλανε για να χανουν το χρονο τους?

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Αν μπείς στο προφίλ της, θα δεις οτι τελευταία φορά ήταν μέσα πριν την ΠΡΩΤΗ απάντηση..
Τώρα, αν μπαίνει και τα βλέπει από αλλού...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κι εμείς εδώ τζάμπα "μαλλιοτραβιόμαστε"....??? Γουστάρωωωωωωωωωωωω!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κι εμείς εδώ τζάμπα "μαλλιοτραβιόμαστε"....??? Γουστάρωωωωωωωωωωωω!!!!
Ναι έτσι για εκτόνωση!!! Να φεύγουν τα νεύρα:p

Μπορεί να το διαβάσει κανένας άλλος χριστιανός και κάτι να μάθει.....;)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Ναι καλέ... απλά ξέχασα να βάλω φατσούλα...!! Ήταν ρητορικό το ερώτημα!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Φυσικα κ ολοι κανουμε λαθη κ ακομα κ αυτα που λεμε στους αλλους να μην κανουν μπορει να βρεθει μια στιγμη να το παθουμε κ εμεις απο απερισκεψια αλλα ΟΧΙ απο ΑΓΝΟΙΑ! Εγω εκει θελω να επικεντρωθω, οτι εχει καταλαβει το λαθος τις ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ αλλα για οσους αλλους διαβασουν αυτο θεμα θελω να μαθουν οτι οταν εχουμε μια ΖΩΗ πρεπει να κανουμε τα παντα για να την αγαπαμε κ να την προστατευουμε οποως θα καναμε με το παιδι μας... Και εμενα η μητερα μου με εχασε στην ελαφονησο οταν ημουν παιδι αλλα δεν το επαθε απο αγνοια το επαθε απο απερισκεψια νομιζω εχει καποια διαφορα !!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με την άγνοια είμαι πιό ανεκτική (ειδικά όταν υπάρχει η θέληση για μόρφωση) καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τα πάντα. Με την απερισκεψία είμαι πιό επιφυλακτική(λόγω του χαρακτήρα μου υποθέτω) αλλά δεν την καταδικάζω παντελώς ακριβώς γιατί κι αυτή ανθρώπινη είναι... Και μπορεί μεν το αίτιο να είναι διαφορετικό, το αποτέλεσμα όμως μπορεί να είναι εξίσου δυσάρεστο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97