Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
vagelis...και έλεγα ότι είμαι η μόνη που το είχε σχολιάσει...και τα σχόλια μου πήγαν στο βρόντο!! Πολύς κόσμος αναρωτιέται τι ακριβώς έγινε....το θέμα είναι αν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια!!!!

dj θα συμφωνήσω με ΟΛΑ σου τα ποστ και κυρίως...ωραία τα κουτσομπολεύουμε...αλλά στο τέλος της ημέρας ...τι κάνουμε? Έλα ντε...όπως όλοι γνωρίζουμε "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι"...άρα? Ας ξεκουνηθούμε όλοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα ) και ας προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε από τον ΚΟΕ ίσως?

Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Μόνο εγώ βλέπω οτι η μόνη πραγματική λύση είναι η ίδρυση σωματείου που να προωθεί την καθαρόαιμη κυνοφιλία στην Ελλάδα ? Κόσμος με όρεξη και γνώση φαίνεται να υπάρχει, διάθεση το ίδιο. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορείτε να λέτε στο κόσμο απευθύνσου στο τάδε σωματείο και όχι στον ΚΟΕ.

Θεωρώ οτι κάποιοι "πρόεδροι" θα τρέμανε μια τέτοια προοπτική! Που ξέρεις.. ίσως και να περιόριζαν την παρούσα ασυδοσία..

Last edited:

Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Δε θα αναγνωρίζει pedigree. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι η ενημέρωση προς την σωστή κατεύθυνση. Θα αναλύσω την σκέψη μου καλύτερα σε μελλοντικό post..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μόνο εγώ βλέπω οτι η μόνη πραγματική λύση είναι η ίδρυση σωματείου που να προωθεί την καθαρόαιμη κυνοφιλία στην Ελλάδα ? Κόσμος με όρεξη και γνώση φαίνεται να υπάρχει, διάθεση το ίδιο. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορείτε να λέτε στο κόσμο απευθύνσου στο τάδε σωματείο και όχι στον ΚΟΕ.

Θεωρώ οτι κάποιοι "πρόεδροι" θα τρέμανε μια τέτοια προοπτική! Που ξέρεις.. ίσως και να περιόριζαν την παρούσα ασυδοσία..
Επειιδη τα χω προσφατα τα σωματεία...
συνδρομές,
προεδρος, αντιπροεδρος, ταμειας και μέλη Δ.Σ. ξέρεις τι μας κάνουν? Κυνήγι καρέκλας με πιθανους οικονομικούς στοχους. Όλα ξεκινουν με τον ρομαντικό στόχο να βοηθήσουν... αλλά λες και μπαίνουν στον Λαβύρινθο του Μινωα... χάνονται στην πορεία!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι φαύλος κύκλος...το ΔΣ βγαίνει με εκλογές...Ποιοί ψηφίζουν? Αυτοί που θελουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν "εκπλήξεις " ...και ξανά και ξανά και ξανά!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτο που ειπε η Alexia ειναι σημαντικο. Και επισης νομιζω οτι οι ομιλοι χρειαζονται και εγκριση απο τον ΚΟΕ, εκτος κι αν ειναι μια παρεα ανθρωπων, ενα ανεξαρτητο κινημα που εργαζεται προς εναν σκοπο, ενημερωση κλπ. Αν ειναι κατι άλλο και οχι ''ομιλος'' με καποια μορφη πιστοποιησης-εγκυροτητας δεν ξερω, περιμενω να ακουσω τις ιδεες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Παρά αυτό το "σκάσε και κολύμπα...έτσι έχουν τα πράγματα"

Τάκης δαγκωτόοοοοοοοοοοοο
Ναι !!! Και στα δύο !!!
Το δεύτερο, μάλιστα, είναι και το ηθικό δίδαγμα του θέματος!!!

Και, Xenofon...

Σε παρακαλώ... ας μη μας δώσεις ποτέ τη διεύθυνση κατοικίας και εργασίας σου!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Και επισης νομιζω οτι οι ομιλοι χρειαζονται και εγκριση απο τον ΚΟΕ...
Να σε ρωτήσω, Γιάννη μου:

"Εμείς" που δεν έχουμε αναγνώριση από τον ΚΟΕ και την FCI...
και που πήγαμε να "φάμε" την εχθρική σκύλα της γειτονιάς, σήμερα...

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο "ανεξάρτητο"?
Λέω, τώρα, εγώ...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ

Λέω, τώρα, εγώ...
''Eμείς'', προφανώς και μπορούμε να κάνουμε πολλά!
να ειναι ομως και κάσπερ μαζι, ε...

Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα

Λέω, τώρα, εγώ...
Ωχ....δηλαδη σαν τι να κανεις???Με τρομαζεις ωρες ωρες!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τωρα με τρομαζεις περισσοτερο ομως!!!!Αλλα οκ....!!!:confused:
Σε κάνω "άνω - κάτω", δηλαδή?:D:p

Μα αυτός είναι (ακριβώς, όμως!) και ο τίτλος του θέματος: "Και ύστερα αναρωτιόμαστε...!!" !!!:cool:

Xenofon

Active Member
24 Αυγούστου 2012
25
0
Απλά να διευκρινίσω αυτό που είπα πρίν περί σωματείου.. Δεν εννοώ να είναι ένας φορέας που θα αντικαταστήσει τον ΚΟΕ. Θα έχει ως τίτλο κάτι σαν ΚυνοΦΙΛΙΚΟΣ σύλλογος καθαρόαιμων. Σκοπός του.. όλα αυτά που λέτε εδώ, επίκεντρο ο υγιής, τυπικός ταμπεραμέντου και μορφολογίας καθαρόαιμος σκύλος. Δράση? Παρουσία σε εκθέσεις, ενημέρωση μέσω internet. Μέλη? Κυνόφιλοι ιδιώτες, ερασιτέχνες Εκτροφείς(όλοι οι Εκτροφείς ΕΙΝΑΙ "ερασιτέχνες" έτσι και αλλιώς). Καταστατικό? Με "δικλείδες" ασφαλείας ώστε να μην εμπλακούν άνθρωποι με δόλο.

Άλλο να έχεις φωνή σαν σωματείο, άλλο να μάχεσαι ατομικά. Είναι θέμα κύρους, υπόστασης και να σε "παίρνουν" στα σοβαρά. Να μη χαρακτηρίζεσαι γραφικός όταν αντιδράς ή κακόβουλος με δικά σου συμφέροντα.

Πέρα από τις σκέψεις περί ΔΣ και καρεκλοκένταυρων(ναι θα υπάρξουν και αυτά γι΄αυτό και χρεάζεται πολύ "σφιχτό" καταστατικό) να πούμε και μερικά καλά που με σωστή δουλειά μπορούν να έρθουν εν καιρώ :

Λίστα εκτροφέων με παρουσίαση εγκαταστάσεων, εξετάσεις υγείας, dna test κ.α.

Δημοσιότητα σε ΜΜΕ, ενημέρωση

Συντονισμένες αντιδράσεις, επιστολές σε FCI, "πίεση" δια της.. ύπαρξης του σωματείου και μόνο

Μπορείτε να σκεφτείτε διάφορα καλά και κακά που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή.. Απλά είναι κρίμα η ενέργεια που χαραμίζουν(γκρινιάζουμε αλλά ως εκεί) εδώ αξιόλογοι άνθρωποι με γνώσεις, να μη διοχετεύεται σε κάτι θετικό και ουσιαστικό.

Για να μη κουράζω άλλο υπάρχει απ' ότι έχω καταλάβει μια κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια που γίνεται όλο και πιο ασύδωτη από τους κουταβέμπορους. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν αντισταθμιστικό παράγοντα. Έχετε υπ' οψιν οτι οι καταστάσεις αλλάζουν και όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα μπορείς να αντιδράσεις, καλό είναι να υπάρχεις ήδη και να μην "ψάχνεσαι" να οργανωθείς την τελευταία στιγμή.

Αυτά τα ολίγα από μένα. Α και για το τυπικό της ιστορίας δε θεωρώ εαυτόν κατάλληλο ούτε κατά διάνοια σε ένα τέτοιο εγχείρημα! Απλά τροφή για σκέψεις αραδιάζω..

υ.γ. Ζηλέυω αυτά τα bold και τις παραθέσεις που βάζετε στις δημοσιεύσεις σας μερικοί μερικοί! Πρέπει να αφιερώσω λίγο χρόνο να μάθω και εγώ! :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ πάλι θα πρότεινα όσοι πονάνε το θέμα -εκτός των άλλων να γίνουν μέλη του ΚΟΕ .....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αλλος ομιλος, σαν τον ΚΟΕ, δηλαδη μεσα στην FCI, δεν μπορει να υπαρξει- αλλα κατω απο αλλη ομοσπονδια ειναι δυνατον.

"Εξω", δηλαδη Γερμανια, Αυστρια σιγουρα, υπαρχουν και "αλλου ειδος ομιλοι", που δεν ανηκουν στην FCI, αλλα σε αλλες "Διεθνες ομοσπονδιες" λιγοτερα μεγαλες- λιγοτερα γνωστες.
UCI π.χ. Αυτοι οι ομιλοι ειναι ευρητερα γνωστοι με την ονομασια "Dissidenz".
Mεσα σε αυτες της ομοσπονδυες υπαρχουν ομιλοι φιλων, Βιβιλα εγγραφης καθαροαιμων, εκδοση Pedigree, κανονισμοι και ελεγχοι εκτροφης, οργανοση εκθεσεων.
Αλλα δυστυχος, πολλοι ομιλοι απο αυτα, δημηουργηθηκαν, επειδη καποιοα λαμογια ηθελαν να αποφευγουν "αυστηρους ελεχους" της FCI, να εκτρεφουν με σκυλια εκτος προτυπου ( και φυλες μη αναγνωρισμενες) .
Αλλα υπαρχουν και οι αλλοι, που εκαναν καλη δουλεια.

Εδω μια λιστα με καποια που μου ερχονται αμεσα στο μυαλο :

IRV Internationaler Rassehundverband, Mennighüffen
EHU Europäische Hundesport-Union
VDRG Verband Deutscher Rassehund- u. Gebrauchshundverbände
DSC Deutscher Schäferhund-Club
DTK Deutscher Terrier Klub
IHV Internationaler Hovawart-Zuchtverband
ACI Association Cynologique Internationale
UCI Union Canine Internationale Sitz Brüssel
UCI Unite Cynologique Internationale
VDHV Verband Deutscher Hundezuchtvereine, Sitz Berlin
- Klub für Rauhaarige Terrier
VIR Verband Internationaler Rassehund-Freunde e.V. Diepholz
WRZ Welt-Rassehund-Zuchtverband, Hauptabteilung Essen 15
IDG Internationaler Dackelklub Gergweis
ADRZ Allgemeiner Deutscher Rassehundezucht- und Liebhaberverein, Sitz Ansbach
KDH Korporation Deutscher Hundesportvereinigungen
Deutsche Dachorganisation für Hundevereine
IRJGV Internationaler Rasse- und Jagdgebrauchshundverband
WPK Westfälischer Pudelklub
ADRK Allgemeiner Deutscher Rassehunde-Klub
KCD Kennel-Club Deutschland Sitz Nürnberg
IDC Internationaler Doggen-Club, Sitz St.Blasien
9- Club für Rassehundfreunde Osnabrück e.V.
VDR Verband Deutscher Rassehundezüchter und Liebhaber e.V., Sitz Köln
IRZ Internationaler Rassehunde-Zuchtverband e.V. Mönchengladbach

Αυτοι οι ομιλοι αλληλοαναγνοριζουν συνηθος τα Pedigree τους- και αυτα της FCI.
Αλλα ομιλοι της FCI απορυπτουν τα Pedigree αυτα.
Μεσα σε ομιλο FCI δεν επιτρεπεται ουτε η εκθεση, ουτε η εκτροφη με σκυλια με pedigree απο Dissidenz.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εαν και γνωριζω προσοπικα αρκετους εκτροφεις που εκτρεφουν σε ομιλο Dissidenz και κανουν θαυμασια δουελια- δεν θα επαιρνα ΠΟΤΕ σκυλο απο κει, επειδη θα με περιοριζε πολυ στο θεμα τον εκθεσεων ( που ειναι ενα απο τα Hobby μου).