Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι αφού το πετ σοπ έχει κέρδος, ως μεσάζον γιατί να μην πάω εγώ, ο αγοραστής, να πάρω από την πηγή? Φφφφ, κύκλους κάνουμε... κι ο Πρόεδρος μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει... Άλλωστε τον ξεχάσαμε κι αυτόν...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Και εγώ vrmode δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει χωρίς αυστηρότερο έλεγχο από πλευράς ομίλων και ΚΟΕ της εγκυρότητας των pedigree..
Θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα "πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας" ...ένα "ποιοτικό σήμα"...που μόνο με βάση αυτό θα επιτρέπονταν από το κράτος η πώληση...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Διαβάζω αυτά που γράφω και μου φαίνεται ότι χτίζω καινούριο συννεφάκι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Η Μόκα, δηλαδή, κρίθηκε άξια αναπαραγωγής?

(Από το γεγονός ότι τη στειρώσατε, βγάζω το συμπέρασμα ότι εσύ δεν τη θεωρείς. Δεν ξέρω αν θεωρώ σωστά ή λάθος)
Αγαπητή kritikopoula,

Η Μόκα μου είναι Θρησκεία... είναι Ιδεολογία...:)
και μη μου την κακολογείς!!!:mad:

Ας σοβαρευτώ, όμως...

Τέσσερεις (4) κριτές... μεταξύ των οποίων, οι 3 είναι διεθνούς βεληνεκούς (καλά, ο 4ος ήταν ένας αλήστου μνήμης Ιταλός, που ήταν, τουλάχιστον, "πιωμένος" στη διάρκεια της κρίσης - μεταξύ άλλων, μου έλεγε ears και εννοούσε να του δείξουμε τα δόντια)... έκριναν ότι, ναι, είναι άξια αναπαραγωγής...

Και, λόγω του γεγονότος ότι "το κουνάει" (τα καλλίγραμμα οπίσθιά της, που λέει και ο Eammon) φανταστικά...:D κοινώς, έχει πολύ καλή και ανάλαφρη κίνηση...
Αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το σώμα της είναι ιδιαίτερα αρμονικό και "compact"...

Αν αγνοούσες λιγάκι το ότι το κεφάλι της είναι λίγο μικρότερο από το ιδανικό...
Αν αγνοήσεις και το ότι η μουσούδα της είναι λίγο μακρύτερη από το ιδανικό (γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα σε κάθε εργασία - άσκηση κλπ, δηλαδή, σε κάθε φυσιολογική έκφανση της ζωής της - γιατί αναπνέει καλύτερα - σε συνδυασμό με τα μεγάλα της ρουθούνια)...
Αν αγνοήσεις και το ότι είναι μικρόσωμη σκύλα (ενώ, στην εποχή μας, την πρωτιά κερδίζουν πιο πολύ τα υπερτυπικά σκυλιά, παρά τα πιο μικρόσωμα)...
Και, αν είχαμε δουλέψει (πιο πολύ) το να δέχεται να γίνει "handled" από κάποιον άγνωστο (βλέπε: κριτής), χωρίς να μαζεύεται και να "μικραίνει"...
Και αν οι ιδιοκτήτες της (ή/και οι χειριστές της) είχαν (ελάχιστα) περισσότερη "έφεση" στις δημόσιες σχέσεις...

Ισως να προχωρούσε στα shows... τουλάχιστον θα ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος...:cool:

Και, όπως συζητάω καμμιά φορά στα πλαίσια καμμιάς (ή περισσότερων;)) μπύρας... μπορεί, με ένα κατάλληλο αρσενικό (που θα ξέραμε τι πάμε να κερδίσουμε ή τι πάμε να "κόψουμε")... να έδινε και εξαιρετικούς απογόνους... για να μην ξεχνάμε και τον "διαμαντένιο" χαρακτήρα της...

Ομως, όπως πολύ σωστά επισήμανες... εγώ (και η "μαμά της") δεν θεωρήσαμε σκόπιμο το να παραμένει στο "αναπαραγωγικό pool" των Bullmastiff (σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο "ρόζ συννεφάκι" μας)... με την όποια (ελάχιστη) εμπειρία μας... και με την όποια (σημαντική) κοινή λογική και ενημέρωσή μας... και σήμερα, όμως, το ίδιο θα κάναμε...

Γιατί η Μόκα είναι φοβική (ή, όπως αλλιώς θέλεις να το πεις - το αποκαλώ έτσι, για την οικονομία της συζήτησης)... έστω και αν μπορούσε (σε "συνομωσία" μαζί μου) να "ξεγελάσει" και τον καλύτερο κριτή...
Και αυτό αναπαράγεται σε (κάποιες από τις) επόμενες γενιές...

Παρόλα αυτά, δεν θα "συνέφερε", γιατί, μαζί με κάθε "μοκάκι" θα έπρεπε να δίνουμε (δωρεάν!) και ένα "κασπεράκι"... ώστε το "σύνολο" να είναι αρκετά ανεβασμένο... και ατρόμητο!!!:D

Υ.Γ. DjSoukis... (και πάλι) έγραψες σε 5 γραμμές... και πολύ καλύτερα, μάλιστα... όσα έγραψα εγώ σε ένα σεντόνι!!! Θάθελα νάξερα, τι θα γίνει επιτέλους μ' αυτό το "thanks"...

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αν μιλάμε να το έχει "τρέξει" και να έχει απτές αποδείξεις, κλπ, κλπ...Εννοείται πως ο σκύλος αυτός θα δοθεί και ακριβότερα (πιθανόν) και σε επιλεγμένο άνθρωπο (αυτό είναι το σημαντικότερο).
Ναι, αυτό εννοώ και μην ξεχνάμε ότι ο χομπιστας δεν εκτρέφει για να καλύψει την ζήτηση. Εκτρέφει επειδη έχει κάποιο στόχο και φυσικά δεν μπορεί να κρατήσει όλα τα κουτάβια.

Να πάρω πάλι παράδειγμα τον groomer μου.
Αυτή τη στιγμή έχει κρατήσει 2 αρσενικά από γέννα την άνοιξη γιατί του άρεσε πολύ η ποιότητα των κουταβιών. Εντωμεταξύ πήγε στην Αγγλία για ένα ζευγάρωμα, από το οποίο περίμενε πολλά με σκοπό να κρατήσει ένα θηλυκό. Η σκύλα γέννησε 4 αρσενικά από πρώτης όψεως πολύ ποιοτικά και τα 4, αλλά 2 κατά την άποψή του πολλά υποσχόμενα.

Θα τα κρατήσει προσωρινά και τα 2, σύνολο 4 νέα αρσενικά στο σπίτι. Αν εξελιχθούν όπως περιμένει 2-3 από αυτά θα πάνε σε άνθρωπο που θα συνεχίσει την δουλειά του και θα προσφέρει στην φυλή. Αν πάλι κάποια από αυτά δεν εξελιχθούν όπως ήλπιζε θα ψάξει να τους βρει σπίτι.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κριτικόπουλο...
Το πετ σοπ έχει το προσόν του δικτύου και της διαφήμισης!
Είναι σαν να λέμε γιατί υπάρχουν οι μεσάζοντες στο εμπόριο στην Ελλάδα???
Ε...υπάρχουν και βασιλεύουν!
Το θέμα είναι να μην συντελούν στα παπι μιλλς...και να προωθούν κάτι καλό!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πολλα συννεφακια μαζευτηκανε και στο τελος θα ''σκοτεινιασει'' :)

Αυτα τα ''μεσω'' πετ σοπ δεν γινονται και δεν εχουν προφανη λογο να γινουν απο καμια απο τις 2 εμπλεκομενες πλευρες. Οι Εκτροφεις σε γενικες γραμμες πουλανε τα κουταβια τους απευθειας. Αν αρχισει και εναν Χ εκτροφεα του ζηταει αλυσιδα πετ σοπ με δικτυο και διαφημιση κουταβια, θα γινει μαζικης παραγωγης(κουταβοπαραγωγος) αν θελει να μπει στο ''κολπο'' με τις μεγαλες πωλησεις.

Υπαρχει ομως η αμοιβη του πετ σοπ. Ποιος θα την επωμιστει; Μπαινει η φορολογια επι των(νομιμων) πωλησεων με αποδειξη του πετ σοπ. Παει περιπατο αυτο το περι Εκτροφεων που συζηταμε εδω κατα καιρους μετα...

Το πιο ''βατό''(αυτη τη στιγμη) και προς μια καλυτερη κατευθυνση, θα ηταν αρχικα με νομο τα προς πωληση καθαροαιμα ζωα να απαιτειται να συνοδευονται απο πιστοποιητικα καθαροαιμιας για τα οποια την ευθυνη(και τον φοβο), την διασταυρωση-επαληθευση να εχει ο ΚΟΕ.

Αυτο θα εφερνε πολλαπλασια οφελη και στο ιδιο τον ΚΟΕ καθως στην περιπτωση που εμπαινε ως ρυθμιστης και παραγοντας στην αλυσιδα της διακινησης, θα ειχε μετα και μεγαλο κομματι της εγγραφής(αν οχι με νομο όλη) αυτων των καθαροαιμων στο δικο του γεννεαλογιο με κατακορυφη αυξηση εγγεγραμμενων και αυξηση εσοδων απο την διεκπαιρεωση ολων αυτων των εγγραφων.

Οι Εκτροφεις θα συνεχιζαν να εκτρεφουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο, αλλα στην ζητηση που ουτως ή αλλως δεν καλυπτουν, θα εμπαινε σιγα σιγα μια ''ταξη''...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τα pet shops δεν θα παίρνουν κανένα "ποσοστό" γιατί αυτό θα είναι "απάτη" και "άδικο" για τους ιδιοκτήτες.

Θα προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους...θα εξυπηρετούν και ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν στο υγιές περιβάλλον του χώρου που κι αυτοί κινούνται.

Καταλαβαίνεται πως αυτό δεν αφορά τα Pet City ή τα υπόλοιπα pet shops που εμπορεύονται τα ίδια σκύλους, αλλά τους υπόλοιπους που γνωρίζουν και δε το κάνουν.

Αυτό πάλι προϋποθέτει πως οι ιδιοκτήτες pet shop θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για το ποιους εκτροφείς προτείνουν. Μη μου πείτε τώρα και πως ή γιατί να ξέρουν;...Αυτοί, ως επαγγελματίες αλλά και "σωστοί" οφείλουν να γνωρίζουν τον χώρο που δραστηριοποιούνται.

Καταλήγουμε λοιπόν πως ο άνθρωπος (είτε είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης, είτε εκτροφέας, είτε ιδιοκτήτης pet shop) θα πρέπει να ενημερώνει και να ενημερώνεται αν θέλει να αλλάξει κάτι, αν θέλει να προσφέρει...αλλά και να οφεληθεί χωρίς να εξαπατά ή να εξαπατάται.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τα pet shops δεν θα παίρνουν κανένα "ποσοστό" γιατί αυτό θα είναι "απάτη" και "άδικο" για τους ιδιοκτήτες.

Θα προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στους πελάτες τους...θα εξυπηρετούν και ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν στο υγιές περιβάλλον του χώρου που κι αυτοί κινούνται.

Καταλαβαίνεται πως αυτό δεν αφορά τα Pet City ή τα υπόλοιπα pet shops που εμπορεύονται τα ίδια σκύλους, αλλά τους υπόλοιπους που γνωρίζουν και δε το κάνουν.

Αυτό πάλι προϋποθέτει πως οι ιδιοκτήτες pet shop θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για το ποιους εκτροφείς προτείνουν. Μη μου πείτε τώρα και πως ή γιατί να ξέρουν;...Αυτοί, ως επαγγελματίες αλλά και "σωστοί" οφείλουν να γνωρίζουν τον χώρο που δραστηριοποιούνται.

Καταλήγουμε λοιπόν πως ο άνθρωπος (είτε είναι μελλοντικός ιδιοκτήτης, είτε εκτροφέας, είτε ιδιοκτήτης pet shop) θα πρέπει να ενημερώνει και να ενημερώνεται αν θέλει να αλλάξει κάτι, αν θέλει να προσφέρει...αλλά και να οφεληθεί χωρίς να εξαπατά ή να εξαπατάται.
Αυτο ήδη το κανουν τα πετ σοπ που δεν πωλουν ζωα. Και δεν πωλουν ζωα οχι επειδη δεν εχουν κλουβια να τα βαλουνε, αλλα επειδη εχουν αποφασισει να ΜΗΝ πωλουν ζωα για τους Χ Ψ λογους. Ενας απο τους Χ Ψ λογους ειναι και η αδυναμια να ανταγωνιστουν μεγαθηρια στην πωληση τυπου pet city.

Ευκολα μπορει να καταλαβει καποιος οτι οι περισσοτεροι(αν οχι ολοι) που δεν πωλουν ζωα, δεν στελνουν τον πελατη που μπηκε στο μαγαζι τους στο pet city να αγορασει το κουταβι και να τον χασει και απο πελατη γενικοτερα...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μακάρι να το κάνουν...Αν και η εμπειρία/ες μου δεν μου δείχνει κάτι τέτοιο.

Βλέπω κι εκεί έλλειψη γνώσης, ενημέρωσης και κυρίως διάθεσης για τα παραπάνω.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα "πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας" ...ένα "ποιοτικό σήμα"...που μόνο με βάση αυτό θα επιτρέπονταν από το κράτος η πώληση...
Αυτά τα πλαίσια διασφάλισης ποιότητας δεν τρίζουν ποτέ ...από το λάδωμα! :lol:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα με ποιο τρόπο συμφέρει έναν εκτροφέα να συνεργαστεί μ ένα πετ σοπ και ανάποδα...Τι εμποδίζει τον εκτροφέα να πουλήσει ο ίδιος σε χαμηλότερη τιμή και τι προτρέπει ένα πετ σοπ να δώσει παραπάνω από 50, 100 ευρώ ή να μην καραδοκεί στη γωνία για τα δωρεάν "καθαρόαιμα" που προσφέρονται από τόσες αγγελίες, για να αποκτήσει ένα κουτάβι? Ειδικά, όταν το σπορ είναι και νόμιμο κιόλας....
Θεωρώ ότι ως κάποιο βαθμό, όλοι έχουμε....από μια θεωρία για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα ή για το τι μπορεί να γίνει. Το μέγα μειονέκτημα μιας καλής θεωρίας είναι ότι εξακολουθεί να απέχει έτη φωτός από την πράξη και ενδεχομένως στερείται ρεαλιστικών βάσεων.
Πρακτικά, εξακολουθώ να έχω τις ίδιες απορίες ...
Ειλικρινά, και με το χέρι στην καρδιά, απαντήστε μου... Όσο ψαγμένη και να είμαι, δεν υπάρχει το κατάλληλο παραμυθάκι για να με τουμπάρει? Όταν θέλω να είμαι ιδιοκτήτης κι όχι αγοραστής... Ακόμα κι αν θέλω να ασχοληθώ σοβαρά... Δεν θα μου "πεταχτει" και στάχτη στα μάτια? Κι εγώ, που δεν έχω μπατζανάκη στα "μέσα και στα έξω", πως θα μάθω αν αυτό που βλέπω είναι το real deal ή το "παραμυθάκι"
Και μη μου πείτε "ενημέρωση"....Γνωρίζω καλύτερα απ όλους το λόγο για τον οποίο είμαι εδώ, δεν χρειάζεται υπενθύμιση. Γνωρίζω επίσης και το εγχειρίδιο του καλού εκτροφέα απ έξω και ανακατωτά.
Απλώς θέλω να δώσω έναν πιο πιο συγκεκριμένο(και ασφαλή) προσανατολισμό την επόμενη φορά που θα λύσω σε κάποιον την απορία από που στον κόρακα να πάρει σκύλο, και όχι να του πετάξω την "τράβα ενημερώσου" μπάλα ή "Πήγαινε σε πιστοποιημένο εκτροφέα, αλλά υπάρχει πρόεδρος ομίλου που είναι κουταβέμπορας". Δεν μου αρέσουν οι αντιφατικές προτροπές, ούτε οι kinder εκπλήξεις.

ΥΓ Δεν άλλαξα γνώμη για τους εκτροφείς. Ισχύει ο μονόδρομος ... Απλώς μ ενοχλεί που είναι τόσο δυσδιάβατος..:mad:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα με ποιο τρόπο συμφέρει έναν εκτροφέα να συνεργαστεί μ ένα πετ σοπ και ανάποδα...Τι εμποδίζει τον εκτροφέα να πουλήσει ο ίδιος σε χαμηλότερη τιμή και τι προτρέπει ένα πετ σοπ να δώσει παραπάνω από 50, 100 ευρώ ή να μην καραδοκεί στη γωνία για τα δωρεάν "καθαρόαιμα" που προσφέρονται από τόσες αγγελίες, για να αποκτήσει ένα κουτάβι? Ειδικά, όταν το σπορ είναι και νόμιμο κιόλας....
Την ίδια απορία έχω κι εγώ...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η ηθική και η θέληση για εξυγίανση...

Αλλά αν υπήρχαν αυτά, και το παρόν σύστημα μια χαρά σωστά θα μπορούσε να δουλέψει (και νόμιμα αλλά ΚΑΙ ηθικά). Ελλείψει των παραπάνω, ότι σύστημα και να εφαρμοστεί .. Γι'αυτό είπε ο Πυρροπατέρας ότι μια χαρά καινούριο ροζ συννεφάκι αρχίζει να χτίζει.. (Έτσι το αντιλήφθηκα εγώ τουλάχιστον)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Αντιμετωπίζοντας αυτή την τραγική κατάσταση,όπως όλοι ανεξαιρέτως παραδεχόμαστε,είναι λογικό μιά πρόταση (εκτου προχείρου που λένε) να μη δείχνει εφαρμόσιμη και να έχει ένα χρωματάκι ροζέ.

Όμως είναι τουλάχιστον προς την κατεύθυνση της υγιούς σκέψης και της αναζήτησης, έστω κα αφελής για κάποιους.

Αναζήτηση που προέρχεται από ανθρώπους/ιδιοκτήτες που δείχνουν να νοιάζονται πιό πολύ για το μέλλον της κυνοφιλίας και την ευζωία του σκύλου από πολλούς άλλους επαγγελματίες που τους βολεύει η στασιμότητα και η συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τη στιγμή που ειπώθηκε ότι, έντάξει..τα λέμε...βγάζουμε τα άπλυτα στη φόρα, αλλά από δω και πέρα τι κάνουμε; προτάσεις υπάρχουν;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τakisft δεν θεωρώ καμία πρόταση αφελή... Όσο πρόχειρη και να είναι στη γέννησή της. Ακόμα κι η Αγία Σοφία από ένα πρόχειρο σκαρίφημα ξεκίνησε...

Απλά αν δεν μπει η ηθική μέσα στο όλο project τίποτα δεν θα μπορέσει να περπατήσει... Πραγματικά... Θεωρώ ότι αν υπάρχει ηθική, ακόμα και μέσα σε πετ-σοπ μπορουνται να φιλοξενούνται κουταβια κι άλλα ζώα... Αλλά να υπάρχουν κανόνες και ηθική... Και πριν ουρλιάξει κανείς για τα κλουβιασμενα σε γυαλλες κουταβια, να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πολλά καλά, νόμιμα και ηθικά εκτροφεία, που τα σκυλιά τους, ενήλικα και κουτάβια ζουν σε κένελς... (ή κι αυτό λάθος εντύπωση είναι?)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τakisft δεν θεωρώ καμία πρόταση αφελή... Όσο πρόχειρη και να είναι στη γέννησή της. Ακόμα κι η Αγία Σοφία από ένα πρόχειρο σκαρίφημα ξεκίνησε...
Οπως λέει και κάποιος αμερικάνος... μιάς και οι αμερικάνοι τα λένε συνήθως αυτά...

Τη νύχτα, τα φώτα του αμαξιού σου σε βοηθάνε να βλέπεις 50 μέτρα μπροστά... μόνο 50 μέτρα!

Ομως, άμα ξεκινήσεις...

Θα μπορέσεις να φτάσεις από το Λος Αντζελες στη Νέα Υόρκη... διανύοντας, σταδιακα, τι?

Αυτά τα 50 μέτρα!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
kritikopoula, δεν είχα στο μυαλό μου εσένα όταν μίλησα για αφελή πρόταση...:):)

Γιάννη, με βάζεις σε σκέψεις... λες να το κάνω; :p:D:D

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ε...καλά...δεν θα σηκώσουμε και παντιέρα ρόσα...
Δεν είναι κάποια πρόταση εφαρμόσιμη (τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον).
Αλλά κανείς δεν σου απαγορεύει να σκέφτεσαι...να δοκιμάζεις...να προτείνεις...
Καλύτερα να σπάσεις τα μούτρα σου...
Παρά αυτό το "σκάσε και κολύμπα...έτσι έχουν τα πράγματα"

Τάκης δαγκωτόοοοοοοοοοοοο