Η Μόκα, δηλαδή, κρίθηκε άξια αναπαραγωγής?
(Από το γεγονός ότι τη στειρώσατε, βγάζω το συμπέρασμα ότι εσύ δεν τη θεωρείς. Δεν ξέρω αν θεωρώ σωστά ή λάθος)
Αγαπητή
kritikopoula,
Η Μόκα
μου είναι Θρησκεία... είναι Ιδεολογία...
και μη μου την κακολογείς!!!
Ας σοβαρευτώ, όμως...
Τέσσερεις (4) κριτές... μεταξύ των οποίων, οι 3 είναι διεθνούς βεληνεκούς (καλά, ο 4ος ήταν ένας αλήστου μνήμης Ιταλός, που ήταν, τουλάχιστον, "πιωμένος" στη διάρκεια της κρίσης - μεταξύ άλλων, μου έλεγε ears και εννοούσε να του δείξουμε τα δόντια)... έκριναν ότι, ναι, είναι άξια αναπαραγωγής...
Και, λόγω του γεγονότος ότι "το κουνάει" (τα καλλίγραμμα οπίσθιά της, που λέει και ο
Eammon) φανταστικά...
κοινώς, έχει πολύ καλή και ανάλαφρη κίνηση...
Αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το σώμα της είναι ιδιαίτερα αρμονικό και "compact"...
Αν αγνοούσες λιγάκι το ότι το κεφάλι της είναι λίγο μικρότερο από το ιδανικό...
Αν αγνοήσεις και το ότι η μουσούδα της είναι λίγο μακρύτερη από το ιδανικό (γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα σε κάθε εργασία - άσκηση κλπ, δηλαδή, σε κάθε φυσιολογική έκφανση της ζωής της - γιατί αναπνέει καλύτερα - σε συνδυασμό με τα μεγάλα της ρουθούνια)...
Αν αγνοήσεις και το ότι είναι μικρόσωμη σκύλα (ενώ, στην εποχή μας, την πρωτιά κερδίζουν πιο πολύ τα υπερτυπικά σκυλιά, παρά τα πιο μικρόσωμα)...
Και, αν είχαμε δουλέψει (πιο πολύ) το να δέχεται να γίνει "handled" από κάποιον άγνωστο (βλέπε: κριτής), χωρίς να μαζεύεται και να "μικραίνει"...
Και αν οι ιδιοκτήτες της (ή/και οι χειριστές της) είχαν (ελάχιστα) περισσότερη "έφεση" στις δημόσιες σχέσεις...
Ισως να προχωρούσε στα shows... τουλάχιστον θα ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος...
Και, όπως συζητάω καμμιά φορά στα πλαίσια καμμιάς (ή περισσότερων
) μπύρας... μπορεί, με ένα κατάλληλο αρσενικό (που θα ξέραμε τι πάμε να κερδίσουμε ή τι πάμε να "κόψουμε")... να έδινε και εξαιρετικούς απογόνους...
για να μην ξεχνάμε και τον "διαμαντένιο" χαρακτήρα της...
Ομως, όπως πολύ σωστά επισήμανες... εγώ (και η "μαμά της") δεν θεωρήσαμε σκόπιμο το να παραμένει στο "αναπαραγωγικό pool" των Bullmastiff (σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο "ρόζ συννεφάκι" μας)... με την όποια (ελάχιστη) εμπειρία μας... και με την όποια (σημαντική) κοινή λογική και ενημέρωσή μας... και σήμερα, όμως, το ίδιο θα κάναμε...
Γιατί η Μόκα είναι φοβική (ή, όπως αλλιώς θέλεις να το πεις - το αποκαλώ έτσι, για την οικονομία της συζήτησης)... έστω και αν μπορούσε (σε "συνομωσία" μαζί μου) να "ξεγελάσει" και τον καλύτερο κριτή...
Και αυτό αναπαράγεται σε (κάποιες από τις) επόμενες γενιές...
Παρόλα αυτά, δεν θα "συνέφερε", γιατί, μαζί με κάθε "μοκάκι" θα έπρεπε να δίνουμε (δωρεάν!) και ένα "κασπεράκι"... ώστε το "σύνολο" να είναι αρκετά ανεβασμένο... και ατρόμητο!!!
Υ.Γ.
DjSoukis... (και πάλι) έγραψες σε 5 γραμμές... και πολύ καλύτερα, μάλιστα... όσα έγραψα εγώ σε ένα σεντόνι!!!
Θάθελα νάξερα, τι θα γίνει επιτέλους μ' αυτό το "thanks"...