Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το να ενεργοποιηθούμε επιτέλους (και πάλι βάζω και τον εαυτό μου που απέχω τόσο καιρό) και να δοκιμάσουμε με τον ΚΟΕ, για μένα είναι και η πιο εφικτή προς το παρόν κίνηση. mariakala...αν όλοι σκεφτόντουσαν σαν εσένα...τότε φαντάζεσαι που θα πήγαινε η Ελληνική κυνοφιλία? Στα τάρταρα...
Ότι υπάρχουν και εκτροφείς σπαθιά...αυτό είναι το μόνο σίγουρο...δυστυχώς χάνονται μέσα στους "μεγάλους" που το χρήμα είναι το ζητούμενο στη δουλειά τους...και μόνο αυτό. Εκεί είναι το πρόβλημα..

Εννοείται ότι σχεδόν όλοι οι γνωστοί εκτροφείς έχουν δώσει κουτάβια που περίσσεψαν στον κύριο Κανέλο για να τα πουλήσει...Εννοείται ότι κάποιοι έχουν συνεργαστεί με τον κύριο Κανέλο για να τους φέρει σκύλο για πελάτη τους επειδή δεν είχαν γένα εκείνη τη στιγμή και δεν έπρεπε να τον χάσουν σαν πελάτη...Εννοείται οτι ο ΚΟΕ τα γνωρίζει όλα αυτά αλλά επιλέγει να μη κάνει τίποτα , πρώτον γιατί δεν τον συμφέρει οικονομικά, δεύτερον επειδή νομικά δεν μπορεί να κάνει και πολλά...και τρίτον "που να μπλέκουμε τώρα σε ιστορίες"...
Εννοείται ότι ο ΚΟΕ θα έπρεπε να προσέχει που και σε ποιούς δίνει επωνυμίες, Το κάνει? όχι...Γιατί το να έχεις επόπτες γένας...κοστίζει αλλά βασικά επειδή μέσα τους ξέρουν ότι αν το ξεκινήσουν αυτό...θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και μετά...θα ειναι ντόμινο η καταστροφή...
Εννοείται ότι ο ΚΟΕ έπρεπε πχ να είχε πετάξει έξω από τον στοίβο τον κύριο με την επωνυμία εκτροφείου στο μπλουζάκι του...Το έκανε? όχι...γιατί ίσως ο κύριος να ήταν φίλος και γνωστός? ίσως "έλα μωρέ και τι έγινε"?...
Εννοείται ότι ο ΚΟΕ θα έπρεπε να αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει συστάσεις στους Έλληνες κριτές όταν βλέπει "διπλωματία" στο μοίρασμα....Το κάνει ? όχι...
Εννοείται ότι ο ΚΟΕ θα έπρεπε να φροντίζει όταν έρχονται ξένοι κριτές στην Ελλάδα να στέλνει εταιρία PR να τους παραλαμβάνει και να τους κανονίζει το πρόγραμμα έτσι ώστε να μην τρώνε το προηγούμενο βράδυ με όλο το ΔΣ...ούτε καν με τη Πρόεδρο...το κάνει ? όχι...
Για τους Ομίλους...τι να πει κανείς...άλλη πονεμένη συζήτηση...

Αλλά και εδώ στο forum...τι κάνουμε μόλις μπει κάποιος καινούργιος και ρωτησει...Του παραθέτουμε κάποια links και τον αφήνουμε στη μοίρα του...Η μόνιμη λύση είναι "πάρε τον ΚΟΕ να σου δώσει λίστα γιατί μόνο από εκεί θα είσαι σίγουρος"...Θα είναι σίγουρος? όχι βέβαια...Μήπως θα έπρεπε λίγο να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους? Μήπως θα έπρεπε για αρχή να αρχίσουμε λίγο να κράζουμε τα κακώς κείμενα ΚΑΙ από εδώ μέσα?

Λέω εγώ τώρα...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Αλλά και εδώ στο forum...τι κάνουμε μόλις μπει κάποιος καινούργιος και ρωτησει...Του παραθέτουμε κάποια links και τον αφήνουμε στη μοίρα του...Η μόνιμη λύση είναι "πάρε τον ΚΟΕ να σου δώσει λίστα γιατί μόνο από εκεί θα είσαι σίγουρος"...Θα είναι σίγουρος? όχι βέβαια...Μήπως θα έπρεπε λίγο να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους? Μήπως θα έπρεπε για αρχή να αρχίσουμε λίγο να κράζουμε τα κακώς κείμενα ΚΑΙ από εδώ μέσα?

Λέω εγώ τώρα...
Φαντάζομαι πολύς κόσμος θα συμφωνήσει με αυτή την παράγραφο. Και εγώ βεβαίως.

Αλλά πήγαινε τώρα σε αυτό το θέμα και άρχισε να μιλάς για τα κακώς κείμενα της Ελληνικής κυνοφιλίας κλπ και την σωστή επιλογή εκτροφέα...

Πρέπει να έχεις μεγάλο κουράγιο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πολύ σωστά τα λες Κατερίνα μου, αλλά εφόσον ο ΚΟΕ που για μένα είναι η μόνη πιθανή περίπτωση, να ξεκουνηθεί κάτι, για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρεις και για άλλους τόσους, δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι, εμείς γιατί να κόβουμε τις φλέβες μας;

Εγώ ξαναλέω και σε όποιον αρέσει, ότι με πόνο ψυχής κάθε φορά κατευθήνω προς τον ΚΟΕ και τα πάσης φύσης λαμόγια του, ως το μικρότερο από τα τρία κακά της μοίρας μας [pet shops και bybs τα άλλα δύο].

Κι εγώ προσωπικά, δεν θα έπαιρνα ποτέ σκύλο από Ελληνα εκτροφέα. Γιατί ναι. Καίγονται και τα χλωρά, μαζί με τα ξερά. Και δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για τις μία-δύο φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, γιατί είναι αστείο και να το συζητάμε.

Αλλά και βεβαίως, δεν μπορώ να κράζω πράγματα που δεν μπορώ να διασταυρώσω. Μπορεί όποιος θέλει, να μπει και να πει, πήγα στον τάδε δηλωμένο εκτροφέα και μου είπε τόσο με pedigree, τόσο χωρίς. Η...πήγα στο τάδε pet shop και μου είπαν ότι θα μου φέρουν κουτάβι, από τον τάδε δηλωμένο εκτροφέα, όπως έγινε και πρόσφατα και γέλασε κάθε πικραμένος. Με στοιχεία όμως. Και αποδείξεις. Ας ξεκινήσουμε εμείς από εδώ, με αυτά τα ταπεινά και βλέπουμε μέχρι που θα φτάσει η βαλίτσα. Γιατί όλα τα άλλα που λέμε...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
για ο,τι συμβαινει ,φταιει ο ιδιοκτητη του "ελα μωρε...."!δεν ψαχνουν αρκετα ,αρκουνται σε ο,τι ακουσουν απο τον μπαμπη στο καφενειο που ειχε χρονια ροτβαιλερ,απο τον φιλο του κωστα του μαναβη που ειχε ενα σκυλι 96 κιλα κ αυτος ξερει κτλ κτλ κτλ...κ ειναι λογικο ρε παιδια...δεν παει ο νους στο τι προβληματα υπαρχουν ,γιατι κανεις δεν μιλαει για αυτα κ ισως γιατι πολλα απο αυτα ,φαινονται κ φυσιολογικα κ οπως παντα ,ετσι κ τοτε,σιγα μην τυχει κατι σε εμας..σαν ελληνες με παιδεια,ολοι εχουμε απο εναν "τον καλυτερο σκυλο".τα λινκς τωρα που παραθετουμε σε νεοφερμενους,ειναι το ξεκινημα για την ερευνα,οχι η λυση.μπορω να σου δειξω,αλλα οχι να σου ανοιξω τα ματια.αν παρολα αυτα δεις εστω κ με το ενα κ εχεις αποριες,εδω ειμαστε.συμφωνω δε ,οτι ο κοε θα επρεπε να ειναι κ αυτος πιο προσεκτικος με ολα αυτα που γινονται κ παντα να εφιστα προσοχη.

ΥΓ χαιρομαι που ξυπναμε κ ακουγονται πραγματα που λιγο παλιοτερα "δεν ηταν καλο" να ακουστουν...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν χρειάζεται να κατευθύνεις προς τον ΚΟΕ μόνο...πρέπει και να ενημερώνεις. "Εμείς γιατι να κόβουμε τις φλέβες μας"...Αυτό είναι που μας καταστρέφει.

Η νοοτροπία του εφόσον δεν κάνουν οι άλλοι αυτό που πρέπει γιατί να το προσπαθήσουμε εμείς...
Το ότι εσύ δεν θα έπαιρνες ποτέ εκτροφικό σκυλί δεν σημαίνει ότι σκέφτονται όλοι έτσι. Το λάθος είναι ότι κινδυνεύουμε να χωριστούμε ακόμα και εδώ μεσα σε "ιδιοκτήτες καθαρόαιμων" και "ιδιοκτήτες ημίαιμων"...Ενω στο τέλος της ημέρας όλοι σκύλοι είναι...και όλοι είμαστε ιδιοκτήτες σκύλων...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...εφόσον ο ΚΟΕ που για μένα είναι η μόνη πιθανή περίπτωση, να ξεκουνηθεί κάτι, για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρεις και για άλλους τόσους, δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι, εμείς γιατί να κόβουμε τις φλέβες μας;

2. ...Κι εγώ προσωπικά, δεν θα έπαιρνα ποτέ σκύλο από Ελληνα εκτροφέα...
1. Ξέρεις τι σκέφτομαι... εδώ και 2,5 χρόνια, υπάρχουν φίλοι που με έχουν "σταυρώσει" να γίνω μέλος... και να ήμουν τώρα τακτικό μέλος (υο φαντάζεσαι αυτό???)... και εγώ, ακόμα εδώ, στη μακαριότητά μου...

2. Εντάξει, είπαμε: Υπάρχουν και Ελληνες σωστοί εκτροφείς... απλά, πρέπει να ψάχνουμε πιο πολύ!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
laurence...δεν διαφωνώ, αλλά πολλές φορές ίσως να πρέπει να ¨ξεκουνήσεις" και τον άλλον για να "υποπτευθεί " και να το ψάξει παρακάτω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν χρειάζεται να κατευθύνεις προς τον ΚΟΕ μόνο...
Αλλά; Πρός τα που αλλού; Για βοήθησέ με;

...πρέπει και να ενημερώνεις.
Τι άλλου είδους ενημέρωση να κάνω; Για ξαναβοήθησέ με.

"Εμείς γιατι να κόβουμε τις φλέβες μας"...Αυτό είναι που μας καταστρέφει.

Η νοοτροπία του εφόσον δεν κάνουν οι άλλοι αυτό που πρέπει γιατί να το προσπαθήσουμε εμείς...
Επειδή μιλάμε συγκεκριμένα...οι λόγοι που ανέφερες παραπάνω και αφορούν τον ΚΟΕ, δεν ξέρω τι επίπτωση έχουν σε σένα, σε μένα πάντως [που ξέρεις ότι δεν περίμενα να τους ακούσω από εσένα, για να τους κατέχω], δεν δίνουν απολύτως κανένα κίνητρο, να στείλω κανέναν προς οπουδήποτε.

Το ότι εσύ δεν θα έπαιρνες ποτέ εκτροφικό σκυλί δεν σημαίνει ότι σκέφτονται όλοι έτσι.
Ε..ναι, για τον εαυτό μου μιλάω.

Το λάθος είναι ότι κινδυνεύουμε να χωριστούμε ακόμα και εδώ μεσα σε "ιδιοκτήτες καθαρόαιμων" και "ιδιοκτήτες ημίαιμων"...Ενω στο τέλος της ημέρας όλοι σκύλοι είναι...και όλοι είμαστε ιδιοκτήτες σκύλων...
Αυτό το συμπέρασμα από που το έβγαλες; Πότε έγραψα εγώ, κατά των καθαρόαιμων; Για τους Ελληνες εκτροφείς και τα ελληνικά κυνολογικά δρώμενα [εδώ γελάμε] δεν μιλάμε;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
2. Εντάξει, είπαμε: Υπάρχουν και Ελληνες σωστοί εκτροφείς... απλά, πρέπει να ψάχνουμε πιο πολύ!
Εγώ κι εσύ μπορεί να μην χρειαστεί να ψάξουμε τόσο πολύ, αλλά κάποιος που δεν ξέρει, μόνο με ντετέκτιβ μπορεί και να βγάλει άκρη. Σε καμμία άλλη περίπτωση. Αντε...αν τύχει και βρει το φόρουμ, πριν την απόκτηση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Γιατί από που κι ως πού το φόρουμ προσανατολίζει προς σωστούς εκτροφείς; Ο καθένας λέει την άποψη του, και πίσω από αυτή την άποψη δεν ξέρεις ούτε ποιός κρύβεται ούτε τι κίνητρα έχει.
Η έρευνα αυτή είναι πολύ μοναχική και προσωπική, και μόνο 2-3 ανθρώπους που τους ξέρεις καλά προσωπικά μπορείς να ακούσεις. Και αν ..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Το να ενεργοποιηθούμε επιτέλους (και πάλι βάζω και τον εαυτό μου που απέχω τόσο καιρό) και να δοκιμάσουμε με τον ΚΟΕ, για μένα είναι και η πιο εφικτή προς το παρόν κίνηση. mariakala...αν όλοι σκεφτόντουσαν σαν εσένα...τότε φαντάζεσαι που θα πήγαινε η Ελληνική κυνοφιλία? Στα τάρταρα...
Κατερίνα μου σαφώς γνωρίζεις πολλά περισσότερα από εμενα πάνω στο θέμα
και αυτό το αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα σου...
αλλα όλα αυτά δεν είναι κυνοφιλία στα τάρταρα που περιγράφεις και αναρωτιέσαι?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
mareco...Εννοώ ότι δεν του λες πήγαινε στον ΚΟΕ και τέρμα. Ενημερώνεις λίγο παραπάνω και προειδοποιείς...
Πχ. και πρόσφατο. Μπήκε κάποια και ζητάει Μαλτεζ...της λες πάρε τον ΚΟΕ τηλέφωνο να σου δώσει τις γένες...ΑΛΛΑ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εκτροφείς Μαλτέζ...και όσοι υπάρχουν είναι σχεδόν puppy mills..
Δεν πρέπει κάποιος να της το πει? Δεν πρέπει κάποιος να της χτυπήσει το καμπανάκι?

΄Λογικό είναι να μη θες να κόψεις εσύ τις δικές σου φλέβες εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το θέμα της Ελληνικής κυνοφιλιας...Εκεί θα συμφωνήσω...

Οι Ελληνες εκτροοφείς και τα Ελληνικά κυνοφιλικά δρώμενα ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ σχέση με τα καθαρόαιμα...
Δεν καταλαβαίνω που είναι το αστείο...Εφόσον μιλάμε για αυτά , εννοείται ότι αναφερόμαστε στα καθαρόαιμα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
kyveli...γιατί να μη το κάνει? Γιατί να μην προσανατολίζει τον κόσμο προς τους σωστούς εκτροφείς? Που είναι το λάθος? Όταν μπω να πω την άποψή μου δεν σημαινει ότι ο άλλος ντε και καλά πρέπει να την ακούσει και να την ασπαστεί...Απλά να "υποψιαστεί"...και να αρχίσει να το ψάχνει λίγο παραπανω...
Στο κάτω κάτω πάντα υπάρχει και ο αντίλογος...

Προς τα τάρταρα οδεύει..δυστυχώς. Ευτυχώς δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ο ΚΟΕ είναι αρμόδιος από κει και πέρα. Οχι ο αστυνόμος Σαίνης.

Απορώ πως δεν βλέπεις κι εσύ το παράδοξο, κάθε φορά που το γράφουμε.

Εμ...ναι...επικοινώνησε με τον ΚΟΕ, που είναι το αρμόδιο όργανο, αλλά μη δώσεις και μεγάλη σημασία σε ότι σου πει. Καλύτερα να μυρίσεις τα νύχια σου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
kyveli...γιατί να μη το κάνει? Γιατί να μην προσανατολίζει τον κόσμο προς τους σωστούς εκτροφείς? Που είναι το λάθος? Όταν μπω να πω την άποψή μου δεν σημαινει ότι ο άλλος ντε και καλά πρέπει να την ακούσει και να την ασπαστεί...Απλά να "υποψιαστεί"...και να αρχίσει να το ψάχνει λίγο παραπανω...
Στο κάτω κάτω πάντα υπάρχει και ο αντίλογος...

Προς τα τάρταρα οδεύει..δυστυχώς. Ευτυχώς δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί...
Μωρέ να το κάνει και να το παρακάνει αν θέλει. Αλλά δεν είναι κριτήριο αυτό επιλογής, αυτό εννοούσα. Γιατί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσανατολίζει τον κόσμο προς τους σωστούς εκτροφείς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
kyveli...γιατί να μη το κάνει? Γιατί να μην προσανατολίζει τον κόσμο προς τους σωστούς εκτροφείς?
Αν εννοείς ονομαστικά...ευχαριστώ δεν θα πάρω :)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί από που κι ως πού το φόρουμ προσανατολίζει προς σωστούς εκτροφείς; Ο καθένας λέει την άποψη του, και πίσω από αυτή την άποψη δεν ξέρεις ούτε ποιός κρύβεται ούτε τι κίνητρα έχει...
...ο καθένας (με το ψευδώνυμό του και με τα κίνητρά του) λέει την άποψή του... κι "εσύ" διαθέτεις κάτι πολύτιμο: Την κρίση σου... την ενδεχόμενη εμπειρία σου (έστω και σε άλλους "χώρους")... τα "φίλτρα επεξεργασίας", θέτοντας σε δοκιμασία αυτές τις απόψεις, μαζί με τους 2-3 που εμπιστεύεσαι...

Και, σίγουρα θεωρώ ότι "εσύ" είσαι ενήλικος... δηλαδή ψηφίζεις, συναλλάσσεσαι, εργάζεσαι (ή είχες εργαστεί κάποτε) κλπ...

Ετσι, αν τα αποδεχτούμε αυτά... και θυμόμαστε ότι, σε κάθε επίπεδο ωριμότητας - εμπειρίας (που διακρίνουμε στα μέλη που γράφουν), αντιστοιχεί (πάντα) μιά γενικότερη και μιά προσωπική "ατζέντα"...

Ναι, το φόρουμ είναι σε αρκετά καλή θέση να μας προσανατολίσει σε σωστό δρόμο...
Οπως λένε και οι Αμερικάνοι: R.T.F.M. !!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ο κοε ποτε δεν ξερει ποτε ενας σωστος θα λοξοδρομησει.ποιος θελει να το βαρενουν ευθυνες?αν σου ελεγαν εσενα οτι αυτος κ αυτος ειναι οι σωστοι κ τελικα δεν ηταν,απο ποιον θα ζητουσες τα ρεστα?ο κοε δεν κανει τιποτα αλλο απο το να ανατρεχει σε ενα αρχειο με εκτροφεις κ να μας λεει αυτο που θελουμε.το θεμα ειναι να αποκλειστουν απο αυτα τα αρχεια εκτροφεις που νομιμα κ επισημα,εχει αποδειχθει οτι εχουν κανει λαμογια.επισης θα επρεπε να υπαρχει βαθμολογια κ αξιολογηση εκτροφεων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
...ο καθένας (με το ψευδώνυμό του και με τα κίνητρά του) λέει την άποψή του... κι "εσύ" διαθέτεις κάτι πολύτιμο: Την κρίση σου... την ενδεχόμενη εμπειρία σου (έστω και σε άλλους "χώρους")... τα "φίλτρα επεξεργασίας", θέτοντας σε δοκιμασία αυτές τις απόψεις, μαζί με τους 2-3 που εμπιστεύεσαι...

Και, σίγουρα θεωρώ ότι "εσύ" είσαι ενήλικος... δηλαδή ψηφίζεις, συναλλάσσεσαι, εργάζεσαι (ή είχες εργαστεί κάποτε) κλπ...

Ετσι, αν τα αποδεχτούμε αυτά... και θυμόμαστε ότι, σε κάθε επίπεδο ωριμότητας - εμπειρίας (που διακρίνουμε στα μέλη που γράφουν), αντιστοιχεί (πάντα) μιά γενικότερη και μιά προσωπική "ατζέντα"...

Ναι, το φόρουμ είναι σε αρκετά καλή θέση να μας προσανατολίσει σε σωστό δρόμο...
Οπως λένε και οι Αμερικάνοι: R.T.F.M. !!!
Μέχρι ενός σημείου. Να δώσει έναν προσανατολισμό. Μέχρι εκεί. Εγώ μπορεί να διαθέτω κρίση...δεν την διαθέτουμε όμως όλοι στο ίδιο επίπεδο, αλλιώς δεν θα υπήρχαν ούτε κουταβοπαραγωγοί ούτε τίποτα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εγώ μπορεί να διαθέτω κρίση...δεν την διαθέτουμε όμως όλοι στο ίδιο επίπεδο, αλλιώς δεν θα υπήρχαν ούτε κουταβοπαραγωγοί ούτε τίποτα.
Γι' έγραψα "εσύ"... εντός εισαγωγικών, δηλαδή

Και γι' αυτό έγραψα "είσαι ενήλικος"... βλέπε: το "παιδί" και ο "ενήλικος", μέσα στον ίδιο τον εαυτό μας...