"Καθαρόαιμος" σκύλος χωρίς χαρτιά έχει "μέλλον"?

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
καλη μου Λαρα!!!(χαχαχα μην παρεξηγηθεις σε παρακαλώ!)κι ΕΣΥ έχεις δίκιο με αυτα που λες!τα κατονοω απόλυτα όλα αυτα!απλά απορώ με τις τιμές που παίζουν.έχει αναλυθεί σε άλλο threat τα περι εκτροφεων και τα κατανοώ επίσης.απορώ όμως με την όλη διαδικασία που χρειάζεται ένας εκτροφεας για μια γέννα!εντάξει τα έξοδα για τις εγκαταστάσεις!εντάξει και ο κτηνίατρος!απο εκεί και πέρα όμως...δεν καταλαβαίνω γιατί ο εκτροφεας να τα ταισει με την ακριβότερη τροφή που υπάρχει,ενώ υπάρχουν οικονομικοτερες εξίσου καλές!γιατί να χρεώνει τα εμβόλια 50 60 ευρο όταν το μπουκαλακι στοιχίζει 5 ως 10 ευρώ!το πεντιγκρι στοιχίζει γύρω στα 50.γιατί να μου χρεώνει και τις εγκαταστάσεις,αφού όπως έχει ειπωθεί εδω το ´επάγγελμα ´του εκτροφεα προήλθε απο χόμπι;θεωρω πως ένας εκτροφεας θα μπορούσε να τα πουλάει στην μισή τιμη,τουλάχιστον τα πετ,αφού τα εκθεσιακα θέλουν περισσότερη περιποίηση,φροντίδα κτλ.πιστεύω πως ενας καλός εκτροφεας μπορει να κάνει απόσβεση μακροπρόθεσμη(όχι πολυ) των εξόδων της κατασκευής αφ´οσων είναι αξιόπιστος,έχει φιαξει όνομα και τον προτιμούν!κι επειδή ξεφυγαμε απο το θέμα....ΝΑΙ!έχω κατανοήσει όλους και όλα που έχουν γραφτεί εδω!απλά θεωρω χαζό να θέλω μια συγκεκριμένη ράτσα που δυστηχως δεν εκτρεφεται στην ελλαδα και να πρέπει να δώσω μια περιουσία για να αποκτησω ένα κουταβι!μη μου πείτε βρες αδέσποτο(όχι ότι έχω πρόβλημα)!!!θέλω αυτο που έχω αποφασίσει και μου αρέσει και μου ταιριαζει για πολλούς λόγους.όλοι έχουμε τα δικιά μας και όλες οι γνώμες και απόψεις είναι πέρα για πέρα σεβαστες!
ΠΕΝΤΙΓΚΡΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!ΩΙΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ ΘΑ ΠΑΘΩ ΌΠΩΣ ΛΈΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΑΤΣΕΑΣ!!!!χαχαχα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
παρακαλω πολυ,η πληροφορια οτι το πεντιγκρι σου εξασφαλιζει εναν υγιη σκυλο απαλλαγμενο απο καθε τι κληρονομικο ,να μην ξαναδοθει.δεν σου εξασφαλιζει τιποτα τετοιο.η συνειδηση του εκτροφεα απλα καταφερνει να μειωσει τα ποσοστα των κληρονομικων παθησεων που κ παλι ,ποτε δεν γινονται μηδενηκα.οπωτε δεν μπορουμε να μιλαμε για καμια εξασφαλιση.

οσο για τα πρωτυπα....

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Θα συμφωνησω και με τις τιμες.. ο μεσος καταναλωτης που εχει χιλια 2 στο κεφαλι του, και δεν ειναι λατρης κυνοφιλιας... δεν θα το ψαξει τοσο οσοι οι περισσοτεροι απο εδω μεσα...
Εχουν ερθει πολλοι να ρωτησουν για σκυλο στο μαγαζι, ξεκιναω το ποιημα εγω και καταληγω στις τιμες εκτροφεων...
οι 8 στου 10 με κοιταν με γουρλωμενα τα ματια... και λενε μα η απο πανω τα πουλαω με 3-4 κατοσταρικα.. δλδ δεν εχει καταλαβει τπτ απο οσα εχω πει και δεν τον ενδιαφερει να καταλαβει.
αν μετριαστουν οι τιμες στα σκυλια pet, σιγουρα θα γινουν πιο ανταγωνιστικοι και θα μπουν στο παιχνιδι εναντια του εμποριου σκυλου πολυ πιο δυνατα και με αποτελεσματα.
Μαλλον ειναι off topik .. αλλα κολαει στην κουβεντα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@mirtouli
Θα αγοράσεις παιδάκι και κάνεις σύγκριση;
Δεν κατάλαβα προς τι ο άκυρος παραλληλισμός;
Τι συζητάμε;

(εγώ για παράδειγμα)θέλω απλά ένα πετ συγκεκριμένης ρατσας.όλος αυτός ο φανατισμός περί πεντιγκρι και χάρτινη μ´εχει ενοχλήσει θα ελεγα!κάποιοι απο εσάς φανατιζεστε περισσότερο με την καθαρότητα των σκυλιών σας παρα με το δικό σας είδος(ανθρώπινο)
Προφανώς και δεν έχεις διαβάσει όλο το φορουμ,
προφάνως και δεν έχεις διαβάσει-κατανοήσει το θέμα.
Κανένας δεν φανατίζεται με την καθαροαιμία,
εδώ μιλάμε για υπεύθυνη εκτροφή,
σε περίπτωση που δεν είναι αυτό προφανές σε σένα.

Αν δεν πέθαιναν κάθε μέρα χιλιάδες αδέσποτα,και άλλα τόσα που κακοποιούνται, πινάνε, διψάνε κλπ,
δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση.

Αν εσένα σε αφήνουν παγερά αδιάφορα όλα αυτά,πάρε το "μαλτεζάκι" σου από όποιον ΒΥΒ θέλεις,
από όποιον ανεύθυνο ζευγαρώνει ακατάλληλους προς αναπαραγωγή σκύλους,
για να λένε 5-6 άτομα ότι έχουν μαλτεζάκι.

Και εύχομαι,
αν η στραβή γίνει -και οι πιθανότητες πίστεψε με δεν θα είναι με το μέρος σου-,
εσύ να διαθέσεις τα χρήματα όσα κι αν είναι για να φροντίσεις το σκυλί σου,
αλλά δεν θα μου βρεις την εγγύηση και είμαι σίγουρη για αυτό,
ότι τα υπόλοιπα κουτάβια της τοκετομάδας θα έχουν την ίδια τύχη.

Γιατί αυτός ο καλός άνθρωπος που ζευγάρωσε την ακατάλληλη σκύλα του ή σκύλο του χωρίς ίχνος υπευθυνότητας,
για να πάρεις εσύ το άσπρο μαλλιαρό σκυλάκι που θέλεις (βάλτε οποιαδήποτε φυλή εδώ),
δεν φροντίζει ούτε το που θα πάνε τα κουτάβια του,
ούτε αν θα είναι υγιή,
κοιταει μόνο να βγάλει παραδάκι-να ζήσει η σκύλα του την μητροτητα, να δει το θαύμα της γέννας κλπ.

Δεν σε ανάγκασε κανείς να πάρεις από εκτροφέα,
εσύ προσπέρνα τα αδέσποτα στον δρόμο,
που είναι δημιουργία της ανευθυνότητας στην χώρα μας,
κομμάτι της θα είσαι και εσύ.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
lawrence διάβασα όλα τα ποστ και συμφωνώ μαζι σου!όλο αυτο που γίνεται σε αυτο το threat έχω την εντύπωση πως η υπερβολική προσπάθεια των περισσότερων να πείσουν για το πεντιγκρι,αποσκοπεί άλλων συμφέροντα!χωρίς να θέλω να θιξω κάποιον,αλλα όλη η κουβέντα μου θυμίζει πολιτικά προεκλογικα ντιμπέιτ!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
lawrence διάβασα όλα τα ποστ και συμφωνώ μαζι σου!όλο αυτο που γίνεται σε αυτο το threat έχω την εντύπωση πως η υπερβολική προσπάθεια των περισσότερων να πείσουν για το πεντιγκρι,αποσκοπεί άλλων συμφέροντα!χωρίς να θέλω να θιξω κάποιον,αλλα όλη η κουβέντα μου θυμίζει πολιτικά προεκλογικα ντιμπέιτ!
Θίγεις όμως πολλούς που γράφουν εδώ προς ενημέρωση των υπόλοιπων.

Σε αυτό το θέμα εξηγούμε τα περί pedigree, και την χρησιμότητα στο "μέλλον" ενός σκύλου.

Αν εσένα δεν σε βολεύουν αυτά που γράφουμε γιατί θέλεις να πάρεις μαλτεζάκι να σου βγει και φτηνό,
δεν έχει σχέση με την χρησιμότητα του pedigree, που είναι το θέμα μας.
Αν έχεις κάτι να προτείνεις, να σχολιάσεις με επιχειρήματα, εκτός από λάσπη στον Κ.Ο.Ε. & στα μέλη του forum περί συμφερόντων,
με χαρά μου να το διαβάσω.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
σοφουλι αν δεν είχα διαβάσει το φόρουμ θα είχα είδη μαλτεζοειδες και θα ήταν 6μηνων τώρα που μιλάμε!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΈΧΩ!Οσο για τα αδέσποτα...έχεις δίκιο!έχω ξαναπεί εδω μέσα το εξής :μακάρι να είχα σπίτι 200τμ και να επερνα 5!ο χώρος μου δεν το επιτρεπει και στην τελική δεν θέλω μεγάλο σκυλι στο δικο μου σπίτι!το ξέρω ότι γίνεται όπως πολλοί απο εσάς έχετε μεγαλοσωμα σκυλιά στα σπίτια σας.δεν έχω πρόβλημα με τα αδέσποτα!πειράζει που θέλω μια συγκεκριμένη ράτσα;ημαρτον!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
lawrence-gr αν αναφέρεσαι στο ποστ μου, κάνεις λάθος γιατί εγώ δεν είπα
οτι το πεντιγκρι σου εξασφαλιζει εναν υγιη σκυλο απαλλαγμενο απο καθε τι κληρονομικο
είπα ότι
Δλδ τα χαρτια σου δείχνου ότι ο άνθρωπος που είναι υπεθυνος για τη γέννηση του κουταβιού σου έχει κάνει ότι μπορούσε (ή όχι μερικές φορές, αλλά φαίνεται κι αυτό κι εσύ μπορείς να το κρίνεις) ώστε το κουτάβι που σου δίνει να είναι απαλλαγμένο από τις κληρονομικές ασθένειες της φυλής
και αν πάλι δεν γίνομαι κατανοητή, να το αναλύσω περισσότερο γιατί εγώ νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα.
Δλδ τα χαρτια δεν αναφέρομαι στο μόνο pedigree αλλά σε όλα τα χαρτιά που σου δείχνει (ή δε σου δείχνει) ο εκτοφέας δλδ εξετάσεις, βραβεία κλπ σου δείχνου ότι ο άνθρωπος που είναι υπεθυνος για τη γέννηση του κουταβιού σου είναι φανερό νομίζω ότι εννοώ τον εκτροφέα έχει κάνει ότι μπορούσε (ή όχι μερικές φορές, αλλά φαίνεται κι αυτό κι εσύ μπορείς να το κρίνεις) ώστε το κουτάβι που σου δίνει να είναι απαλλαγμένο ίσως έπρεπε να προσθέσω στο μέτρο του δυνατου από τις κληρονομικές ασθένειες της φυλής.

Φυσικά και δεν είναι εξασφάλιση, είναι απόδειξη ότι έχει (ή δεν έχει) κάνει ότι πρέπει, έχει (ή δεν έχει) ελέγξει ότι πρέπει άρα έχει (ή δεν έχει) προσπαθήσει να μειώσει όσο γίνεται περισσότερο τις πιθανότητες κάνοντας (ή όχι)επιλεκτική εκτροφή.

όσο για τα προτυπα, θεωρώ πως έτσι κι αλλιώς είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, έτσι δεν είναι και τόσο τραγικό να ξεφευγουν (σε λογικά πλαίσια) αν είναι να δώσουμε περισσότερη σημασία στην υγεία. Δλδ θα προτιμούσα το τσιουάουα να φτάσει τα 4 κιλά και η ουρά του να μη γυρίζει, παρά να είναι 2 κιλα με τελεια αυτια και ουρα, να μην έχει καλο αναπνευστικό και να κοιμαται όλη μέρα.

mirtouli, δεν μπορώ να πω κάτι για το κόστος των εκτροφικών σκυλιών καθώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο αισχροκερδούν ή όχι. Πιστεύω ότι είναι ανάλογα τον άνθρωπο και την αγορά όπως σε κάθε επάγγελμα.
Ο γιατρός που μου παίρνει 70ε (το λιγότερο) για μια απλή επίσκεψη, αν εξαιρέσεις το ενοικιο που ίσως πληρώνει για το γραφείο του, δεν κάνει εκείνη τη στιγμή έξοδα για να ακούσει το προβλημά μου. Τι πληρώνω? Τις γνώσεις που με τόσο κόπο έχει αποκτήσει.
Ο φούρναρης που πουλάει το ψωμί, πιστευεις ότι δεν θα έπρεπε να χρεώνει την προσωπική του ενασχόληση για να ζυμώσει κλπ? Να χρεώνει μόνο υλικά-κοστος εγκαταστάσεων?
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω?

jonhk, εγώ αν είχα στην οικογένειά μου τέτοια προβλήματα "χαρακτήρα" και μου έλεγαν οι ειδικοί ότι υπάρχει σχετικά μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστεί και στο παιδί μου, δε νομίζω ότι θα προχωρούσα. Βέβαια έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε (αφού απ`όσο ξέρω δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα στην οικογένεια ευτυχώς), αλλά αυτή τη στιγμή, έτσι θεωρώ ότι θα έκανα. Μια ψυχική "αναπηρία" κατά τη γνώμη μου είναι συχνά πολύ πιο σοβαρή από τη σωματική.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
Μιρτούλι που θες να καταλήξεις ? Όπως έχουμε πει και έχουμε δει ...το πέτιγκρι σου εξασφαλίζει εναν υγιή σκύλο. Τα υπόλοιπα (πετ κλπ) όχι. Γιατί είναι <φανατικό> να θέλει κάποιος εναν τέτοιο σκύλο ?
αναφερομαι κυριως σε αυτο

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
δεν προσβαλω κανέναν και δεν υπάρχει θέμα για βολή του καθενός!γράφω απλά τη γνώμη μου!μήπως λέω μήπως δεν βολεύει εσάς η αντίθετη γνώμη απο τη δική σας και το κόλλημα του πεντιγκρι;;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Δεν πειράζει που θέλεις μια φυλή (και όχι ράτσα),
πειράζει που θέλεις να ενισχύσεις την ανεύθυνη αναπραγωγή σκύλου,
που αποτέλεσμα έχει τα αδέσποτα που κατά τα άλλα σε ενδιαφέρουν,
πειράζει που μιλάς για συμφέροντα,
γιατί δεν σου αρέσει η αλήθεια.

Προς ενημέρωση σου, τα καταφύγια έχουν και μικσόσωμους σκύλους,
όπως και ο δρόμος,
εγώ έχω σκύλο από το δρόμο 5 κιλά,
οπότε ας μην λεμε ότι θέλουμε.

Καλά κάνεις και θες μαλτεζάκι δεν είπα το αντίθετο,
αλλά εσύ θες και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Τα λεφτά που θα δώσεις για την απόκτηση του σκύλου σου, είναι ίδια με τα χρήματα που ίσως σου χρειαστούν αν πάθει κάτι.
Τότε τι θα κάνεις;
Θα το πετάξεις;

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
κατάλαβα Lawrence τι γράφεις και τι εννοείς και συμφωνώ!απλά δεν τα λες απόλυτα,μονοδρομα και αυταρχικά.θεωρω πιο αληθεινη την προσέγγιση σου στο θέμα!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κανένας δεν έχει κόλλημα με το πεντιγκρι!!!!
το σκυλί μου το πήρα από το δρόμο! Όπως και πολλοί από αυτούς που κατηγορείς για "κολλημένους".

Εχουμε κόλλημα με την υπευθηνη εκτροφή! για να μη χρειαζεται να μαζευουμε σκυλια απο το δρόμο! Μπορείς να το κατανοήσεις αυτό? Το λιγότερο που σου δίνει η υπευθηνη εκτροφή είναι το ρημαδο-pedigree.!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
δεν προσβαλω κανέναν και δεν υπάρχει θέμα για βολή του καθενός!γράφω απλά τη γνώμη μου!μήπως λέω μήπως δεν βολεύει εσάς η αντίθετη γνώμη απο τη δική σας και το κόλλημα του πεντιγκρι;;;
Την γνώμη σου με ποια επιχειρήματα την στηρίζεις;

Το "Εγώ θέλω μαλτεζάκι και δεν έχει στην Ελλάδα και θα ξοδέψω πολλά αν πάρω από εξωτερικό" δεν είναι επιχείρημα!!!
Έλεος.

Ανέλυσε με επιχειρήματα την άποψη σου περί pedigree,
την εμπειρία σου,
τι γνωρίζεις γι αυτό και γιατί δεν είναι χρήσιμο;

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για μένα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
κατάλαβα Lawrence τι γράφεις και τι εννοείς και συμφωνώ!απλά δεν τα λες απόλυτα,μονοδρομα και αυταρχικά.θεωρω πιο αληθεινη την προσέγγιση σου στο θέμα!
Δε νομίζω να έχεις καταλάβει τι λέει. Κι αν εχειις καταλάβει εσύ τότε εγώ τα έχω καταλάβει εντελώς ΄λάθος αυτά που λέει.

lawrence-gr θα αγόραζες μαλτεζάκι απο ΒΥΒ με 300 ευρώ χωρίς χαρτια?

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκε λίγο αλλα θα την βρω την άκρη!είπα ξανά για την εμπειρία που είχα.έμμεση εμπειρία.σκυλι ροτ για την ακρίβεια,εισαγόμενο(δεν ξέρω απο που) του βγάλαμε πεντιγκρι ενώ ήταν ενός έτους!μέσω κοε!!!!
γνωστός μου ιδιοκτήτης(ονόματα δε λέμε)απο γνωστό εκτροφειο!τις λεπτομεριες δεν τις ξέρω γιατί αυτο έγινε πριν μπω στον χωρό!αν θέλετε το πιστεύετε!
όσων αφορά ένα απλό πετ συντροφιάς θεωρω υπέρογκες τις τιμές!δεν έχω επιχείρημα!έχω απλή κοινή λογική!και στην τελική είπα σε άλλο threat πως δεν ψάχνω πια γιατί έχω πιστει πως είναι αδύνατο να βρω τη ράτσα αυτη καθώς πρέπει!απλά μου αρέσουν οι σκυλοκουβεντες και μου αρέσει να μαθαίνω!!!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πριν πόσο καιρό έγινε το περιστατικό;
Και όταν λες του βγάλανε pedigree τι εννοείς;
Δεν είχε πριν έρθει;

Χωρίς λεπτομέρεις να γνωρίζεις,
δεν λέει κάτι αυτό..

Δεν αμφιβάλω για τις λαμογιές που γίνονται παντού, αλλά και τι να λέει αυτό;
που κολάει;

Όσο για τις τιμές pet,
θα σου στοιχίσει περίπου όσο τα έξοδα του σκύλου για 1 χρόνο.
Ίσως και λιγότερο.

Και φυσικά ο εκτροφέας θα ταίσει καλή τροφή τα κουτάβια του και όχι friskies επειδή εσύ θες φτηνό σκυλί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie