"Καθαρόαιμος" σκύλος χωρίς χαρτιά έχει "μέλλον"?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Δεν γνωριζω το συμβαινει με τα πιτ αλλα το θεμα μας ειναι τα σκυλια και μαλιστα οι αναγνωρισμενες φυλες κατα FCI .
#-o...και εγω που νομιζα οτι τα πιτ ειναι σκυλια και αυτα...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
#-o...και εγω που νομιζα οτι τα πιτ ειναι σκυλια και αυτα...
XA,XA....
Οχι δεν μπορει να μιλαμε για πιτ στο θεμα αυτο (χα,χα)......εδω μονο χαμστερ...φερραρι ..και Mικι Mαους επιτρεπετε.....χα,χα....
μονο οτι εχει petdigree !!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απο την στιγμή που
απο την σύζευξη σκύλων διαφορετικής φυλής (ή ακόμα και ημίαιμων)
υπάρχει η πιθανότητα να γεννηθεί κουτάβι το οποίο με μιά γρήγορη ματιά
μπορείς να το αποκαλέσεις "κουτάβι τάδε φυλής"

τότε καθαρόαιμος είναι ο σκύλος που διαθέτει το απαραίτητο έγγραφο

πολύ απλό
τα υπόλοιπα είναι ασκήσεις ρητορικής και παιχνίδι με τις λέξεις......

τα γεννεολόγια αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του έργου της εκτροφής μιάς φυλής και σε τίποτα άλλο
όλοι οι ορισμοί καθαρόαιμο/ημίαιμο/ελάττωμα αποκλεισμού κλπ κλπ κλπ
είναι ορισμοί της κυνοτεχνίας που επίσης αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του έργου της εκτροφής

και κακώς πολύ κακώς ο πολύς κόσμος τα βλέπει ώς "κατηγορώ" κατά ενός σκύλου

ο σκύλος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με τον οποίο συμβιώνεις και αναπτύσεις σχέση γοητευμένος κυρίως απο τον χαρακτήρα του και την αλληλεπίδρασή σας και βέβαια όχι με το αν είναι ημίαιμος ή καθαρόαιμος με προγναθισμό ή καθαρόαιμος με τίτλους (το τελευταίο το λέω για όσους δεν το έχουν καταλάβει....:lol: )

7 Μαρτίου 2011
9
0
Γεια σας,να εκφράσω και εγώ την άποψη μου επί του θέματος.Σύμφωνα με τον κ.ο.ε φυλές υπό αναγνώριση τώρα είναι οι ελληνικές(ελληνικός ιχνηλάτης,ελληνικός ποιμενικός,μολοσσός της ηπείρου) και αυτό γνώμη μου επειδή προσπαθούν αφενός να καταγράψουν τον ακριβή αριθμό τους κι αφετέρου να καθορίσουν την τελική μορφή του προτύπου ώστε να αναγνωριστεί η φυλή και διεθνώς.Συμπερασματικά παρόμοια ήταν η διαδικασία και για τις άλλες φυλές που έχουν αναγνωριστεί ήδη.Οπότε τότε <<όποιος πρόλαβε Τον Κύριον είδε>>.
Κατά την γνώμη μου λοιπόν μπορεί να υπάρχει καθαρόαιμο σκυλί χωρίς πιστοποίηση.Αν και μικρή σημασία έχει καθώς για να δει κάποιος αν το σκυλί του είναι καθαρόαιμο αρκεί να ανατρέξει στο πρότυπο της εκάστοτε φυλής,αν και αυτό πάλι μικρή αξία έχει αφού το πρότυπο εστιάζει στην εμφάνιση του σκύλου περισσότερο και όχι στον χαρακτήρα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Για να ερμηνέυσεις σωστά το πρότυπο θεωρώ πως χρειάζονται αρκετές γνώσεις.
Δεν ερμηνεύουν όλοι το ίδιο τα πρότυπα,
και δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.

Όσο για τις φυλές υπό αναγνώριση απόσο γνωρίζω,
όσα αναγνωριστούν πέρνουν ΒΕΑ1,
ΒΕΚ θα πάρουν οι απόγονοι αρκετές γενιές μετά.

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Δεν πετάγεσαι σε ένα Pet shop να αγωράζσεις ένα πεντιγκρι,να είσαι κύριος? Εχουν για ότι ράτσα γουστάρεις και είναι και οικονομικά.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
έχω διαβάσει σχεδόν τα παντΑ μέσα στο forum!είμαι σε αναζήτηση για κουταβακι και με αυτα που βλέπουν τα ματακια μου εδω μέσα....φρικαρω!καταλαβαίνω όλες τις απόψεις και την σπουδαιότητα του πεντιγκρι!απο την άλλη (εγώ για παράδειγμα)θέλω απλά ένα πετ συγκεκριμένης ρατσας.όλος αυτός ο φανατισμός περί πεντιγκρι και χάρτινη μ´εχει ενοχλήσει θα ελεγα!κάποιοι απο εσάς φανατιζεστε περισσότερο με την καθαρότητα των σκυλιών σας παρα με το δικό σας είδος(ανθρώπινο).σαν χαζη που είμαι λοιπόν,αναρωτιέμαι!!!!οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να γίνουν μαμάδες κάποια στιγμή!μπήκε όμως κανένας σε διαδικασία να ψάξει για κληρονομικοτητα ασθενειών η μορφολογιας;αν το παιδι που θα κάνουμε θα βγει όμορφο η αν σε βάθος χρόνου νοσησει απο κάποια κληρονομικό ασθένεια;ΔΕ ΝΟΜΊΖΩ!ακόμα κι αν ο παππούς μου πέθανε απο καρκίνο η η μάνα μου πάσχει απο διαβήτη,εγώ δεν έχω το δικαίωμα να γίνω ΜΆΝΑ;όταν γεννήθηκα δεν πήρα χαρτί που να λέει ότι είμαι 100% Ελληνίδα και κανένα χαρτί που να μου λέει τι μπορώ να παθω αργότερα με αρρώστιες!κι αν παθω όμως....σίγουρα έχω ζήσει τόσο όμορφες στιγμές που θα νιώθω τυχερή που γεννήθηκα!κι εμείς οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ χωριζομαστε σε φυλές και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου πει να μην κάνω παιδι με μαύρο
κινέζο κτλ.όλα αυτα είναι υποθετικα και θέλω να καταλήξω στο εξής.εγώ προσωπικά δεν θεωρώ και τόσο φιλιζωους αυτούς που χτυπιουνται ντε και καλα για τα χαρτιά.δεν θεωρώ φιλιζωους αυτούς που κατεβάζουν τα όμορφα σκυλιά τους σε εκθεσει και δεν θεωρώ φιλιζωους ανθρώπους που είναι απόλυτοι στα λεγόμενα τους,κινούνται και μιλάνε σε συγκεκριμένες γραμμές και δεν δέχονται καμία άλλη γνώμη η θεωρία.{ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ-ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΟ ΒΥΒ}
τέλος θα ήθελα να πω και αυτο:τίποτα δεν είναι αξιόπιστο σε αυτή τη γη.ήμουν μπροστά σε περιστατικό όπου ενός έτους σκυλι πήρε πεντιγκρι κανονικοτατα και όχι πλαστό!καθαρόαιμος ο σκύλος για μενα!!!!ημιαιμος για κάποιους άλλους!!!άντε βγαλε άκρη!το τι λαμόγια είναι στον κοε....άλλου παπά ευαγγέλιο!ΑΥΤΑΑΑΑΑ!είμαι έτοιμη να λουστω ότι θέλετε!!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μιρτούλι που θες να καταλήξεις ? Όπως έχουμε πει και έχουμε δει ...το πέτιγκρι σου εξασφαλίζει εναν υγιή σκύλο. Τα υπόλοιπα (πετ κλπ) όχι. Γιατί είναι <φανατικό> να θέλει κάποιος εναν τέτοιο σκύλο ?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ξέρεις κάτι?
ενημέρωσε μας?
Προφανως και θα ξερει..
btw η εικονα στην υπογραφη σου με φρικαρει λιγο..

@mirtouli αν διαβασες καλα , εγω ημουν απο την πλευρα που ελεγε οτι ενα χαρτι δεν κανει το σκυλο.. συμφωνω με αυτα που λες, αλλα αν θα διαλεγα να παρω καθαροαιμο θα εψαχνα παραπολυ καλα απο ποιον εκτροφεα θα επαιρνα.. ΔΕΝ θα επαιρνα απο πετσοπ (φαντασου οτι εχω κι ολας - τα ξερω καλα τα παιχνιδια) ΔΕΝ θα επαιρνα απο εφημεριδα, ΔΕΝ θα επαιρνα απο κτνηνιατρο... παρα μονο απο εκτροφεα τον οποιο θα ξεσκονιζα καλα καλα... αν ηθελε η μουρη μου να κυκλοφορει με καθαροαιμο θα τα εσκαγα κανονικοτατα, οπως αν ηθελα να περπαταω σε gucci επανω θα αγοραζα απο το κολωνακι, οχι απο πλανοδιο της Αθηνας.. απο την στιγμη που δεν με ενδιαφερει κατι τετοιο... στερφομαι σε ημιαμια για την ακριβεια μπασταρδα.. αλλωστε και εγω μια απο αυτα ειμαι... Γιαγια βλαχα, αλλη γιαγια Σμυρνη, παππους καραγκουνης και αλλος παππους 3 γεννιες Αθηνα.. τρεχα γυρευε τις ριζες μου.. και ειμαι περηφανη για αυτο.

Ξαναλεω οτι καλο ειναι να το ψαχνουμε πολυ καλα πριν παρουμε σκυλο φυλης... δηστυχως η λαμογια υπαρχει παντου.. και να εχουμε τα μτιαμας ανοιχτα.. οι σκυλοι που ανεφερα δεν ηταν τυχαια παραδειγματα ηταν 2-3 πολυ συγκεκριμενα.. τα οποια παλι αν ηθελα σκυλο αυτης της φυλης δεν θα επαιρνα απο τα κουταβια τους, και ας ισυχριζομαι οτι ειναι καθαροαιμοι, δεν εχει να κανει το ενα με το αλλο.

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
Σταματία μου...θα κανείς τεστ DNA στον άντρα σου για να δεις αν έχει κατάλληλα γονιδια για να γίνει πατέρας των παιδιών σου;
ξέρεις ΕΣΥ αν αύριο μεθαύριο(χτυπά ΞΎΛΟ)παθεις αρθριτιδα η οστεοπόρωση;γιατί ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΎΛΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΓΙΑ εσένα;απο τη στιγμή που δεν γεννιούνται τέλειο ΆΝΘΡΩΠΟΙ γιατί ντε και καλα να αγοράζουμε τέλεια σκυλιά;(μορφολογία,χαρακτήρας κτλ).το πεντιγκρι το εμπιστεύεσαι;εγώ όχι!ποιος μου λέει εμένα ότι παρ´ολη την υγεία των προγόνων του κουταβιου μου,δεν θα μου βγάλει πρόβλημα στην πορεία;;;;ποιος μπορει να προβλέψει τη φύση;και αν είναι να θελουμε πετ και να μπαίνουμε στη διαδικασία αυτή.....ιιιιιιιιιιιιτο χάσαμε!

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
κασι μαζί σου κι εγώ!έχεις πολυ δίκιο!έχω ξαναπεί εδω μέσα πως ψάχνω για μαλτεζακι.στην ελλαδα δεν υπάρχει αξιόπιστο εκτροφειο!απο πετ σοπ ΜΑΚΡΥΆ χρήματα για εξωτερικό δεν παίζουν και....ζητώ που καήκαμε!για μενα είναι η καλύτερη περίοδος να πρω σκυλι γιατί έχω αρκετό χρονο να του μάθω πράγματα!οπότε...μετα απο 2 μήνες αναζήτησης και απογοήτευσης θα καταληξ σ´ενα μαλτεζοειδες και δεν με πειράζει καθόλου!φυσικά απο κάποιον ιδιώτη που έκανε εεεεεγκλημα και ζευγαρωσε το μαλτεζοειδες του χωρίς χαρτιά και εκτός προτύπου!ε τι να πω πια;;;;ΚΙ ΕΓΏ ΕΚΤΌΣ ΠΡΟΤΎΠΟΥ ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ ΑΦΟΎ ΠΡΌΤΥΠΑ ΤΗ ΣΉΜΕΡΟΝ ΗΜΈΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΤΖΟΛΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ!όλοι θα θέλαμε να είμαστε παιδιά τους για να είμαστε καρακουκλοι,αλλα ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ!!!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι ναι ο μπραντ! και η αντζελινα!! (καρδουλες καρδουλες καρδουλες!!!!!) θα κανω ενα γιο να τον στειλω μπαστερδεψει με την κορη τους!! χεχεχεχε!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τεστ DNA δεν θα κάνω αλλά εναν προγεννητικό έλεγχο θα τον κάνω οπωσδήποτε και στον εαυτό μου. Ο καλός εκτροφέας και το πέτιγκρι θα σου εξασφαλίσει οτι απο τις κλασσικές κληρονομικές παθήσεις (που μπορούν να διαγνωστούν) θα είναι απαλλαγμένος ο σκύλος. Μιλάμε για κληρονομικές παθήσεις. Γιατί να μην εξασφαλίσω οτι το σκυλί μου (όπως και το παιδί μου) δεν θα είναι απαλλαγμένα απο κάτι τέτοιο και δεν θα βασανίζονται σε όλη τους την ζωή ? Έάν για παράδειγμα είχα κάποια κληρονομική πάθηση και εγώ και ο άντρας μου γιατί να παίξω με τις πιθανότητες ? Εγώ δεν θα έπαιζα ποτέ. Επαναλαμβάνω οτι μιλάμε για κληρονομικές ασθένειες και όχι για παθήσεις που μπορεί να σου τύχουν.

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
Προφανως και θα ξερει..
btw η εικονα στην υπογραφη σου με φρικαρει λιγο..
Προφανως ......
για αυτό ρωτάω για να μάθω.....

όταν βρω άλλη θα σε ξεφρικαρω;)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα και πάλι!
Εγώ προσωπικά αν είχα σοβαρα κληρονομικά προβλήματα, θα το σκεφτόμουν πολύ να κάνω παιδιά. Θα έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ανάλογα τι θα μου έλεγαν οι γιατροί θα αποφάσιζα. Υπάρχει πάντα και η υιοθεσία. Επίσης όταν μείνω έγκυος, σίγουρα θα κάνω όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κι αν βρεθεί (χτύπα 1000 ξύλα) ότι το μωρό πάσχει απο κάποια ανίατη ασθένεια (σύνδρομο down πχ.) σίγουρα θα διακόψω την κύηση. Όλα αυτά όχι γιατί θέλω να κάνω τα τέλεια παιδιά, αλλά γιατί δεν υπάρχει νόημα να φέρεις στον κόσμο ένα πλάσμα, το ποίο θα βασανίζεται σε όλη του τη ζωή και χωρίς εσένα που θα το αγαπάς απλά γιατί είναι παιδί σου δεν θα έχει κανένα μελλον. Το βρίσκω ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ να θες να κάνεις παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα έχουν προβλήματα υγείας.Τόσα παιδάκια είναι στα ιδρύματα - υιοθέτησε ένα:)

Πάμε τώρα στα σκυλιά. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανέναν στο φόρουμ αυτό να υποστηρίζει πως τα καθαρόαιμα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη αξία απο τα ημίαιμα. Όλα είναι εξίσου αξιαγάπητα, ικανά, άξια κλπ
Η ανεξελεγκτη εκτροφή και το κουταβεμπόριο όμως έχουν δημιουργήσει τα ΑΠΕΙΡΑ αδέσποτα που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους σε συνδιασμό με τους απαράδεκτους ιδιοκτήτες σκύλων. Καλό είναι λοιπόν να μην κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά να βλέπουμε το πρόβλημα σφαιρικά.
Λες
εγώ προσωπικά δεν θεωρώ και τόσο φιλιζωους αυτούς που χτυπιουνται ντε και καλα για τα χαρτιά.δεν θεωρώ φιλιζωους αυτούς που κατεβάζουν τα όμορφα σκυλιά τους σε εκθεσει και δεν θεωρώ φιλιζωους ανθρώπους που είναι απόλυτοι στα λεγόμενα τους,κινούνται και μιλάνε σε συγκεκριμένες γραμμές και δεν δέχονται καμία άλλη γνώμη η θεωρία.{ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ-ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΟ ΒΥΒ}
Για πιο λόγο χτυπιόμαστε ντε και καλά για χαρτια? Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει παρόλο που έχεις διαβάσει όλο το φόρουμ. Να σου πω λοιπόν τι εχω καταλάβει εγω. δεν εχει να κανει καθολου με την αξια του σκυλου. έχει να κάνει μόνο με το τρίπτυχο ΥΓΕΙΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ. Δλδ τα χαρτια σου δείχνου ότι ο άνθρωπος που είναι υπεθυνος για τη γέννηση του κουταβιού σου έχει κάνει ότι μπορούσε (ή όχι μερικές φορές, αλλά φαίνεται κι αυτό κι εσύ μπορείς να το κρίνεις) ώστε το κουτάβι που σου δίνει να είναι απαλλαγμένο από τις κληρονομικές ασθένειες της φυλής,να έχει το χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τη φυλή αλλά και όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένο χαρακτήρα σκύλου γενικα και να είναι μορφολογικά όπως το είδες εσύ στη φωτογραφία του προτύπου και σου άρεσε (εντελώς απλοϊκα). με αυτή ακριβώς τη σειρά. Αν δεν υπάρχουν χαρτιά τότε μπορεί να πει κανείς με σχετική βεβαιότητα ότι όλα έγιναν στην τύχη οπότε όσες πιθανότητες έχεις να πάρεις ένα κουτάβι ΥΓΕΙΕΣ-ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ-"ΟΜΟΡΦΟ" άλλες τόσες έχεις να αποκτήσεις το ακριβώς ανάποδο ή κάτι ενδιάμεσο.
Πολλοί λένε, δε με νοιάζει όπως και να είναι εγώ θα το αγαπάω. Σύμφωνοι! και πάρα πολύ καλά θα κάνεις! Γιατί όμως να ενθαρύνεις κάποιον να κάνει τυχαία ζευγαρώματα (με αυτοσκοπό το κέρδος) όταν στα καταφύγια και στο δρόμο υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ σκυλάκια που έχουν προκύψει απο τέτοιες τυχαίες γέννες? ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΜΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΑΙΕΣ ΓΕΝΝΕΣ??? ή δε μας νοιάζουν τα αδέσποτα?

Όσο για τα όμορφα σκυλιά που κατεβαίνουν στις εκθέσεις (μορφολογίας) γιατί νομίζεις ότι το κάνουν? Για να βγουν μις ελλάς και να χαίρονται?? Στις εκθέσεις κρίνεται βασικά η καταλληλότα για αναπαραγωγή, δλδ κατά πόσο ο κάθε σκύλος πληρεί το τρίπτυχο ΥΓΕΙΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ώστε να μπορεί με κάποια βεβαιότητα να το μεταδώσει στα κουτάβια του. όχι για να θαυμάσουμε όλοι τον πανεμορφο σκύλο και να καμαρώνειι το περίφανο αφεντικό του.
Αν δεν υπήρχαν οι εκθέσεις και οι υπευθηνοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με την εκτροφή, πως ακριβώς πιστευεις ότι θα είχαν δημιουργηθεί οι φυλές? Δεν θα υπήρχε τώρα το όμορφο και γλυκό μαλτεζάκι για να προσπαθείς εσύ εναγωνίως να το αποκτήσεις.

Φυσικά στην κυνοτεχνία-κυνοφιλία δεν είναι όλα καλά και άγια, όπως σε ΟΛΟΥΣ τους χώροους δυστυχώς. Δεν είναι σίγουρο ότι ένας εκτροφέας θα τα κάνει όλα σωστά και δεν θα είναι λαμόγιο. οτι ο κριτής δεν θα έχει λαδωθεί για να βγάλει άξιο αναπαραγωγής ένα σκύλο που δεν αξίζει. (δε γνωρίζω κάτι, τυχαία παραδειγματα αναφερω) Γιι`αυτό δεν πάμε στο πρώτο εκτροφείο που θα βρουμε μπροστά μας και θα πάρουμε σκύλο με κλειστά μάτια,μονο και μονο γιατι σου δινει pedigree. θέλει ψάξιμο και ενημέρωση. Αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να σου πουλήσει σκύλο χωρίς χαρτιά τότε σίγουρα πολλά πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αν είχα σοβαρα κληρονομικά προβλήματα, θα το σκεφτόμουν πολύ να κάνω παιδιά. Θα έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ανάλογα τι θα μου έλεγαν οι γιατροί θα αποφάσιζα. Υπάρχει πάντα και η υιοθεσία. Επίσης όταν μείνω έγκυος, σίγουρα θα κάνω όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κι αν βρεθεί (χτύπα 1000 ξύλα) ότι το μωρό πάσχει απο κάποια ανίατη ασθένεια (σύνδρομο down πχ.) σίγουρα θα διακόψω την κύηση. Όλα αυτά όχι γιατί θέλω να κάνω τα τέλεια παιδιά, αλλά γιατί δεν υπάρχει νόημα να φέρεις στον κόσμο ένα πλάσμα, το ποίο θα βασανίζεται σε όλη του τη ζωή και χωρίς εσένα που θα το αγαπάς απλά γιατί είναι παιδί σου δεν θα έχει κανένα μελλον...
@Lara_kouklara,

Διάβασα προσεκτικά το post σου και με καλύπτει... Απλά, να προσθέσω, έτσι, μιά σκέψη που (δεν) πέρασε φαυγαλέα από το μυαλό μου...

Παραλληλίζοντας (ορθά) τον άνθρωπο με τα θέματα εκτροφής (βλέπε υγεία --> χαρακτήρας --> μορφολογία), για να "ταράξουμε" λίγο περισσότερο τα νερά στα θέματα "χαρακτήρα", όπου ο μέσος ευσυνείδητος και υπεύθυνος εκτροφέας, μάλλον υπερτερεί στη σκέψη από τον "άνθρωπο" (σε σχέση με τα καθ' ημάς αναπαραγωγικά):

Εντάξει, κάνεις τις προγεννετικές εξετάσεις και, με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεις το κεφάλαιο "υγεία"... Και, εδώ που τα λέμε, σήμερα οι περισσότεροι νέοι (ελπίζουμε ότι) κάνουν τις εξετάσεις αυτές...

Αν πάμε τη σκέψη ένα βήμα πιο κάτω... Εστω, λοιπόν ότι οι εξετάσεις υγείας είναι άψογες...
Και, έστω ότι μέσα στο "pedigree" σου, δηλαδή ανάμεσα στους συγγενείς που σαφώς επηρεάζουν την "εκτροφή" σου, υπήρχε ή υπάρχει άνθρωπος με διπολική διαταραχή, ή με σχιζοφρένεια κλπ...
Τι κάνουμε? Θα προχωρήσεις, να πάρεις το ρίσκο του "χαρακτήρα"?
Εδώ, δυστυχώς, αρκετοί (για να μην πω οι περισσότεροι) άνθρωποι κάνουν ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν...