Προχθές είχα μια συζήτηση να την κάνει ο θεός με δύο υποτιθέμενους φιλόζωους. Η τύπισσα είχε ένα λυκόσκυλο κι ένα καυκάσιο (αμφιβάλλω για χαρτιά) και ο δικός της κάτι γατιά και τώρα θα πάρει και κουτάβι από το λυκόσκυλο της πρώτης.
Το πρώτο πράγμα που μου είπε αυτή όταν είπα ότι δε βρίσκω εκτροφέα στα μέτρα μου, μού είπε να πάω σε ένα πετ σοπ στο Παγκράτι, που φέρνει ζωάκια με 350 ευρώ και είναι πολύ καλός κτλ κτλ. Της λέω ξέρεις τι θα πει puppy mills? Μου λέει όχι. Της εξηγώ. Συνεχίζει και μου λέει να τον επισκεφτώ, γιατί είναι πολύ καλός και φροντίζει και αδέσποτα. Στου κουφού την πόρτα.
Μετά από αρκετή ώρα συμβουλεύουν τους γείτονές μας να ζευγαρώσουν τη σκυλίτσα τους, γιατί λέει είναι καλό να γεννήσει μια φορά πριν τη στείρωση. Τους λέω δεν έχει χαρτιά, άρα δεν είναι σωστό να τη ζευγαρώσουν με ένα εξίσου αμφιβόλου καθαροαιμίας beagle, που μπορεί να αποφέρει κληρονομικά και στα κουτάβια. Μου λένε τα beagle δεν έχουν κληρονομικά. Βρε τι μας λες; Και γιατί όλοι δεν παίρνουν beagle; Θέλουν να ταλαιπωρούνται με δυσπλασίες και νεφρά άραγε; Αρχίζω και τους αραδιάζω ό,τι έχω μάθει εδώ κι έχω διαβάσει και σε άλλα άρθρα, περί κληρονομικών, περί αδέσποτων στην Ελλάδα, περί ανεύθυνων ιδιοκτητών, ακόμα κι ότι μπορεί να πεθάνει η μάνα στη γέννα. Και τι μου απαντάνε; Ό,τι σύμφωνα με την θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου αν το σκυλί όντως δεν είναι καθαρόαιμο, ως ημίαιμο θα βγάλει πιο δυνατά κουτάβια, κτλ κτλ. Κι επειδή το είπε λίγο δικηγορίστικα, άρχισαν να κοροϊδεύουν οι άλλοι "Ω τι σου είπε" κι έτσι. Κι εκεί σταματάω τη συζήτηση λέγοντάς τους "Με κάτι μυαλά σαν τα δικά σας υπάρχουν τόσα αδέσποτα στο δρόμο, κι επειδή τέτοια μυαλά δυστυχώς δε θα σταματήσουν να υπάρχουν, το φαινόμενο δε θα εξαλειφθεί ποτέ."
Την επόμενη μέρα έκατσα δύο ώρες στο Pc κι έψαξα για τη φυλή των beagle. Για κληρονομικότητα κυρίως. Θέλω να προστατέψω τη μικρή και κυρίως τους φίλους μας από ηλίθιες απόψεις που μπορεί να αποφέρουν σοβαρά προβλήματα στο σκυλάκι τους. Έτσι, τους έδωσα όλα αυτά σχετικά με κληρονομικά και τους είπα να είναι σε ετοιμότητα, γιατί με σκυλί χωρίς χαρτιά που πήραν ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Τους έδωσα επίσης τα γνωστά σε όλους μας άρθρα και από dogforum κι από κτηνιάτρους σχετικά με στείρωση, κτλ. κι ευτυχώς τα διάβασαν..
Ελπίζω να έσωσα την κατάσταση, αλλά ακόμα σε αναμμένα κάρβουνα κάθομαι. Μέχρι να γίνει η στείρωση, δε θα ηρεμήσω.