...Σοκαρει το thread αλλα αυτη ειναι η πικρη αληθεια!!!
Ομως θελω να πω το παρακατω και ειναι η προσωπικη μου ταπεινη γνωμη, που θελω να τονισω οτι δεν ειμαι ΥΠΕΡ..
Δεν ειναι ολα τα καρπουζια ιδια, σε καμια περιπτωση,θελω να πω οτι οπως οταν παιρνεις ενα σκυλο απο εναν σωστο εκτροφεα(και καλα, μετρημενοι στα 10 δαχτυλα ειναι πλεον οι ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ)που τον χρυσοπληρωνεις (TRAGIC) & στο τελος βλεπεις με τα ιδια σου τα ματια οτι ο εκτροφεας ηταν κοπανος, ετσι μπορει να την παθεις και με ενα σκυλακι που χαριζεται απο εναν γειτονα σου η αγοραζεις απο πετσοπα βλακα.
Και σας ξαναλεω οτι δεν ειμαι υπερ αυτης της μεθοδου αποκτησης ενος σκυλου, αλλα ετσι εχουν τα πραγματα..
Δεν μπορεις να ξερεις οτι 100% θα βγαλει κατι στο μελλον αν το παρεις απο πετσοπα η απο γειτονα ή ή ή,απλα ελπιζεις πως οχι...Οπως επισης δεν εισαι σιγουρος οτι αυτα που σου πασαρει ο καθε εκτροφεας θα σφιζουν απο υγεια στο μελλον, οτι εξετασεις και αν εχει κανει... Τυχερα ειναι αυτα οπως ελεγε και η γιαγια μου..
Εγω την δικια μου την απεκτησα απο εκτροφεα μεν, αλλα να σας πω την αληθεια δεν ειμαι ησυχος ακομα και τωρα, και ας μου ειχε ταξει λαγους με πετραχηλια ο εκτροφεας της, αυτο θα γινοταν αν την επαιρνα και απο εναν γειτονα και απο εναν πετσοπα, Ωω ναι !...
Επισης να σας πω οτι στην Αμερικη εχουν τελειως διαφορερικη αποψη με εμας εδω για πολλα θεματα, να μου πεις εκει ρεει το χρημα και ολα ειναι cool, και δεν ειναι σαν το Ελλαδισταν ... TRUE!
Τωρα οτι παιρνουν καποιοι εναν σκυλο γατα κλπ κλπ και μετα το βαριουνται και το πεταν στους δρομους τους αξιζει ειλικρινα ο θανατος... Τετοιους ανθρωπους δεν ειναι να τους λυπασαι,απλα να τους βαρας μερα νυχτα μεχρι να τα τιναξουν ....
Τα φαινομενα εγκαταλειψης λοιπον δεν γινονται μονο αν παιρνεις απο πετσοπα η γειτονα, αλλα με την ιδια ευκολια του να παρεις ενα σκυλι απο εκτροφεα, ας μην κλεινουμε τα ματια μας!Αν το βαρεθει καποιος, παει, ειναι απλο και ευκολο!
Επισης... Αλλο να ζευγαρωσει καποιος την σκυλα του μια φορα για τους δικους του λογους (δεν θελω κρινω κανεναν για τις επιλογες του)και να της παρεχει την μεγιστη δυνατη φροντιδα σε ΟΛΑ και να γουσταρει, και εχει βρει απο πριν καλες οικογενειες που μετα θα φροντιζουν τα κουταβια και τα δινει αφιλοκερδος....................
........................Και αλλο να ζευγαρωνει καποιος καθαρα για το ΚΕΡΔΟΣ ,χωρις την μεγιστη δυνατη φροντιδα,και να ταιζει τα σκυλια με χορτο-τροφες,χωρις να νοιαζεται μετα για την τυχη των κουταβιων του....
Εινα τα 2 τελειως αντιθετα ακρα....
Θα μου πεις, κατσε ρε, αμα θελεις να παρεις σκυλο παρε ενα αδεσποτο,τοσα υπαρχουν... Το θεμα ειναι οτι κανενας νεος ιδιοκτητης δεν θα κανει αυτη την παραχωρηση , γιατι να παρει κατι αδεσποτο και οχι κατι και καλα ρατσας? Νεοτροπια πολλων και μαζι με αυτους του πολλους μπορει να ημουν και εγω καποτε ... Και αν του πεις ολα τα παραπανω θα σου πει, γιατι αν παρω αδεσποτο που ξερω τι προβληματα θα εχει η και θα βγαλει στο μελλον? [TRUE] , Αρα θα παρω κατι απο μικρο και θα το μεγαλωσω με αγαπη και οτι γινει, εγινε !
Αυτα τα ολιγα, για μενα το παν ειναι η υπευθυνοτητα, παρε το σκυλι απο οπου γουσταρεις εσυ,ομως οτι και να του τυχει στο μελλον να το παλεψεις παρεα με τον φιλο σου και οχι να τον πετας σαν ειναι χαρτακι τσιχλας..Οποιος καταλαβε καταλαβε !
Και βοηθεια μας !!!