Κίνδυνοι απο την κατανάλωση ωμού κρέατος

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εντάξει, το κορίτσι φαίνεται ότι είναι μελετημένο και καλά κάνει και ενημερώνεται ως οφείλει, όμως πρέπει να υπάρχει και μέτρο. Μην καταλήξουμε να έχουμε εμμονή με τα πάντα και κυκλοφορούμε με το μικροσκόπιο και το betadine, μήπως κολλήσουμε το ένα και μήπως κολλήσουμε το άλλο.
Αν ηταν όλα τόσο επικίνδυνα, θα είχαμε οι Έλληνες τεράστια προβλήματα χειρότερα από τον Ιαπώνων που αναφέρθηκαν, και θα μας είχαν εξαφανίσει ήδη μόνο με το φαγητό που αγαπάμε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
σκοπος ειναι η ενημερωση ,ετσι ωστε με υπευθυνοτητα ο καθε ιδιοκτητης να αποφασισει
Σκοπός δικός μου είναι η ανταλλαγή απόψεων. :) Γι'αυτό και δεν κρίνω τις απόψεις των άλλων ανάλογα με τα πτυχία τους αλλά ανάλογα με την τεκμηρίωση τους. Ετσι θα ήθελα κρίνουν και οι άλλοι τις δικές μου. :) Γι'αυτό προτιμώ να μιλάμε με δημοσιεύσεις οταν μιλάμε για επιστημονικά θέματα. Αν υπάρχει θέμα προσβασιμότητας σε επιστημονικά περιοδικά, μπορώ να βοηθήσω, ειδικά νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για ψάξιμο!! :)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οκ ,θα πρεπει και εσυ να παραθεσεις επιστημονικα αρθρα περι barf και καταλληλοτητας , οχι ομως προσωπικες αποψεις και συζητησεις μελων ή απο εδω ή απο αλλα φορουμ ,ειπαμε ή μαλλον ειπες ,επιστημονικα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οταν μιλάω για τις επιπτώσεις μιας διατροφής στο σκύλο μου (ειδικό παράδειγμα προσωπικής εμπειρίας), όχι.

Οταν μιλάω για τους γιαπωνέζους και τον καρκίνο (γενίκευση που απαιτεί πειραματική τεκμηρίωση), ναι. Προσπαθώ τουλάχιστον να το κάνω.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
kopritis
Εσύ βασίζεσαι στην εμπειρία σου!
Εγώ μιλώ για τη συχνότητα ενός αλληλομόρφου που τελικά από μελέτες γενετικής πληθυσμών αποδείχθηκε ότι είναι καρκινογόνο. Οι μελέτες αυτές ανακοινώθηκαν σε συνέδριο, κάναμε μία συζήτηση με τους καθηγητές μας στη γενετική και το αναφέρω!
Τώρα αν πρέπει να δηλώνω και την ιδιότητά μου κάθε φορά που μιλάω για ένα θέμα ή να αναλύω το project που δουλεύω κάθε εποχή είναι άσκοπο και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.
Κάποιος που δεν γνωρίζει περαιτέρω πληροφορίες επί του τομέα μου θα μπερδευτεί αν του τις παραθέσω κι εγώ απλά θέλω να εμπλουτίσω τη συζήτηση όσο μπορώ με τις γνώσεις που έχω. Τώρα αν κάποιοι το θέλουν μονοπώλειο είναι δικό τους πρόβλημα!
Ααα και για να μην ξεχάσω το θέμα της τεκμηρίωσης.. αν κριθεί αναγκαίο από τους συνομιλητές θα μπορούσα με μεγάλη χαρά να εξηγήσω ότι προκαλεί σύγχυση περαιτέρω, εφόσον εγώ το θεωρώ μέρος της δουλειάς μου να ενημερώνω τον κόσμο και να μην αρκούμαι στο European Biotechnology Magazine

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κοιτα να δεις ,μπροστα στις προσωπικες εμπειριες αυτων που ταιζουν barf ερχονται παραδειγμα και εναποθετουν προσωπικες εμπειριες αυτοι που ταιζουν μαγειρευτο ή ξηρα ,ετσι λοιπον δεν βγαινει ακρη στο θεμα καταλληλοτητας ,ο καθε ενας μπορει να λεει την προσωπικη του αποψη αυτο δεν σημαινει οτι εχει και το αδιαβλητο ,οπως εσυ πολυ σωστα επεσημανες σε προηγουμενο σου ποστ ,για αυτο λοιπον πρεπει να δωθουν links με επιστημονικα αρθρα που να αναφερουν τα υπερ και τα κατα ,εγω παραδειγμα εδωσα επιστημονικα κατα ,εσεις εχετε να δωσετε επιστημονικα περι barf ? να ενημερωθουν ετσι με αυτο το τροπο σωστα οι ενδιαφερομενοι και να αποφασισουν

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα μου φαίνεται πάντως πως
αν εσύ Κρίνα δώσεις σε σκυλί σου Barf θα δείς μόνη σου τις διαφορές και θα μας πείς μετά ότι είχαμε δίκιο.......:)

γιατί βλέπεις διαφορές .......

δεν αμφισβητώ καθόλου τους κινδύνους - αλλά δεν μπορώ να μην δω κινδύνους σε όλα τα τρόφιμα που τρώω εγώ ή τα σκυλιά μου
το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να τους ελαχιστοποιώ -και να μην αγχώνομαι γιατί κι αυτό εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους........και μάλιστα επι της καθημερινότητας και όχι επι ενός μακρινού μέλοντος......

παραμένω,καιρό τώρα, σε αναμονή κάποιου που ταίζει Barf και έπαθε ο σκύλος του κάτι σχετικό με βακτήρια πρωτόζωα και λοιπά........

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
kokoni δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι το πιο λαμπερο τρίχωμα και τα καθαρότερα αυτιά που όπως τονίζετε χαρίζει η BARF είναι πιο σημαντικά από τους κινδύνους που διατρέχει το σκυλί σας!
Αν πιστεύετε έτσι τότε κι εγώ μαζί σας...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ δεν βλέπω τίποτα έξτρα κινδύνους που διατρέχει το σκυλί μου απο την Barf και δεν τους διατρέχει απο τα υπόλοιπα τρόφιμα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
GMZK,
Εγώ μιλώ για τη συχνότητα ενός αλληλομόρφου που τελικά από μελέτες γενετικής πληθυσμών αποδείχθηκε ότι είναι καρκινογόνο. Οι μελέτες αυτές ανακοινώθηκαν σε συνέδριο, κάναμε μία συζήτηση με τους καθηγητές μας στη γενετική και το αναφέρω!
Tι σχέση έχει όμως αυτό με το γεγονός ότι καταναλώνουν σούσι?

Τώρα αν πρέπει να δηλώνω και την ιδιότητά μου κάθε φορά που μιλάω για ένα θέμα ή να αναλύω το project που δουλεύω κάθε εποχή είναι άσκοπο και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω.
Ακριβώς το αντίθετο λεω. Οτι δεν είναι απαραίτητο να δηλώνουμε την ιδιότητα μας. :)

Κρίνα:

κοιτα να δεις ,μπροστα στις προσωπικες εμπειριες αυτων που ταιζουν barf ερχονται παραδειγμα και εναποθετουν προσωπικες εμπειριες αυτοι που ταιζουν μαγειρευτο ή ξηρα ,ετσι λοιπον δεν βγαινει ακρη στο θεμα καταλληλοτητας ,ο καθε ενας μπορει να λεει την προσωπικη του αποψη αυτο δεν σημαινει οτι εχει και το αδιαβλητο ,οπως εσυ πολυ σωστα επεσημανες σε προηγουμενο σου ποστ ,για αυτο λοιπον πρεπει να δωθουν links με επιστημονικα αρθρα που να αναφερουν τα υπερ και τα κατα ,εγω παραδειγμα εδωσα επιστημονικα κατα ,εσεις εχετε να δωσετε επιστημονικα περι barf ? να ενημερωθουν ετσι με αυτο το τροπο σωστα οι ενδιαφερομενοι και να αποφασισουν
Δυστυχώς δεν είδα τα άρθρα στα οποία παρέπεμψες. Αν θέλεις, με παραπέμπεις στο αντίστοιχο post.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κανείς σοβαρά άρθρα για το θέμα που να μην χρηματοδοτούνται αμέσως ή εμμέσως είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά, απλά γιατι παίζονται τεράστια συμφέροντα απο πίσω (και από τις δυο μεριές) και γιατι ανεξάρτητες έρευνες γι'αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολο να βρουν χρηματοδότηση. :) Εκανα ενα γρήγορο ψάξιμο, και το μόνο που βρήκα ήταν κάποιες έρευνες για τη σαλμονέλα που έλεγαν οτι σκύλοι που έτρωγαν τροφή που είχε και σαλμονέλα είχαν περισσότερη σαλμονέλα στα κόπρανα σε σχέση με αυτούς που τρέφονταν με ξηρα. Ολοι οι σκύλοι (και αυτοί που έτρωγαν τη σαλμονέλα και οι άλλοι) δεν είχαν κανένα κλινικό συμπτωμα και ήταν υγιείς. Δε μας λέει κάτι αυτό, ούτε υπέρ ούτε κατά.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
ΟΚ kokoni,
ο καθένας έχει την άποψη του και οφείλουμε να τη σεβαστούμε!
Απλά κι εγώ πιστεύω ακράδαντα στην ακαταλληλότητα των ωμών τροφίμων προς βρώση από οποιονδήποτε οργανισμό λόγω των μικροοργανισμών που φέρουν!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Krina δεν έχω κάποιο κέρδος στο να υποστηρίζω barf, οπως και εσύ δεν έχεις κέρδος να υποστηρίζεις μαγιρευτό ή ξηρά.
Απλά εκει που κολλάω είναι στο ότι όλοι έχουμε ξεκινήσει με ξηρά/κονσέρβα. Κάποιοι δοκίμασαν barf και το μόνο στο οποίο μετάνιωσαν ήταν ότι δεν ξεκίνησαν πιο νωρίς. Όταν είπα να δοκιμάσω έλεγα απο μέσα μου "πφ, υπερβολές". Έλα ντε που αυτά που άκουγα και διάβαζα τα λέω τώρα εγώ...

Δεν λέω ότι είναι η καλύτερη διατροφή αλλά μη είμαστε τόσο καχυποπτη. Η barf είναι σαν την δίμετρη πανέξυπνη γυναίκα. Όλα καλά, αλλά την παρατάμε γιατί έχει άσχημες πατούσες...?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα προκατασκευασμένα είναι πολλά, μα πάρα πολλά τα στραβά αλλα για κάποιο λόγο το προτιμάμε.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
kokoni δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι το πιο λαμπερο τρίχωμα και τα καθαρότερα αυτιά που όπως τονίζετε χαρίζει η BARF είναι πιο σημαντικά από τους κινδύνους που διατρέχει το σκυλί σας!
Αν πιστεύετε έτσι τότε κι εγώ μαζί σας...
ΔΕΝ ειναι ΜΟΝΟ το λαμπερο τριχομα και τα καθαρα αυτια!
Ειναι η γενικη κατασταση του ζωω!
Και με διαπιστομενες αιματολογικες, οτι ο σκυλος ειναι μια χαρα.

Και τωρα ας υποθεσουμε οτι οι ωμες τροφες εμπειρεχουν τοσους σοβαρους κινδυνους, οπος λες εσυ (που και παλι μονο επιστιμονικα αρθρα ποσταρεις- αλλα οχι προσωπικες εμπειριες) γιατι δεν βγαινουν πολυ περοσσοτεροι Barfers και επιβαιβεωνουν αυτα τα επιστημονικα αρθρα?
Εγω ειμαι σε ενα γερμανικο Barf φορουμ με πανω απο 10.000 μελη- απο τα οποια οι περισσοτεροι ειναι barfers.
ΔΕΝ αναφερονται ιδιαιτερα προβληματα με αυτην την διατροφη . Ισα ισα που οι περισσοτεροι βρεθηκαν να ταιζουν τα σκυλια τους ωμα, επειδη ειχαν καπιοα προβληματα υγειας, τα οποια εξαφανιστικαν ή βελτιωθηκαν πολυ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
εγώ δεν βλέπω τίποτα έξτρα κινδύνους που διατρέχει το σκυλί μου απο την Barf και δεν τους διατρέχει απο τα υπόλοιπα τρόφιμα
Το μόνο κακό που έχω προσέξει είναι ότι το βράδυ όταν κοιμούνται μαζί μου οι μύτες τους είναι πάγο με υγρασία... :D