Κίνδυνοι απο την κατανάλωση ωμού κρέατος


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στης σκυλοτροφές απο ότι στα τρόφημα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στης σκυλοτροφές απο ότι στα τρόφημα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Και που γίνονται αργά μας ενημερώνουν, τόσα σκάνδαλα κάθε χρόνο...
Ποτέ δεν ξέρεις τί τρως εκτός αν παράγεις δικά σου τρόφιμα.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στης σκυλοτροφές απο ότι στα τρόφημα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
ανεκδοτάκι αυτό!!!!!!!!
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δεν θα μπω στην διαδικασια αν γινονται σωστοι ή καλυτεροι ελεγχοι ....
δεν το γνωριζω....
σιγουρα ομως οταν υπαρχουν τοσες επανακλησεις τροφων... κατι γινεται....
το θεμα ειναι μεχρι την επανακληση ποσα σκυλια εχουν καταστραφει.....
 




G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Προφανώς όπως λέτε.. Θα πρέπει να αποδεχτώ ότι ένας κρεοπώλης στην Αγορά στο κέντρο της Αθήνας έχει συστήματα πιστοποίησης ISO 9001, ISO 14001 ή ακόμα πιο σίγουρα HACCP!
Λυπάμαι, γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν έχουν..
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
όχι θα δεχτούμε εμείς πως τροφές για σκύλους περνάνε περισσότερους ελέγχους απο τροφές για ανθρώπους???

όταν κάνουν ανακλήσεις ξηρών τροφών οι εταιρίες εσύ το μαθαίνεις?¨πως γίνεται αυτό αφού έχουν τόσα συστήματα διασφάλισης ποιότητας κατα την γνώμη σου?

φαντάζεσαι κρεοπώλη να πουλάει μολυσμένα κρέατα απο εχινόκοκκο ??? που οι κύστες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού

εκτός κι αν μιλάς για κατάλοιπα -τα οποία είπαμε ότι δεν γίνεται να φύγουν απο τις τροφές και τα τρώμε κι εμείς και τα σκυλιά μας,θέλοντας και μή
 


Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Παίζει ρόλο και απο πού ψωνίζεις. Οταν πάω στον χασάπη που ψωνίζει η μαμα μου χρόνια και του αδειάζω το μαγαζί που λέει ο λόγος, είναι δύσκολο να μου δώσει χαλασμένο κρέας.
Αν μια ξηρά παρουσιασει θέμα, τι θα γινει; Θα μου πουν ότι ηταν η παρτίδα χαλασμένη. Τρέχα γύρευε...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι νόμοι που διέπουν τα ανθρώπινα προιόντα είναι απείρως αυστηρότεροι των περι ζωοτροφών

και μιάς και αναφέρθηκε το σκάνδαλο με τις τρελλές αγελάδες ...... οι κατασκευαστές έτοιμων ζωοτροφών δεν το προκάλεσαν????
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
το ξανα λεω ,δεν ενημερωσα για να πω οχι στη barf και ναι στη ξηρα ,ενημερωσα γιατι οι ιδιοκτητες πρεπει να γνωριζουν τα κατα και τα υπερ ,και που δυστυχως απο αυτους που χρεισιμοποιουν τη barf μονο τα υπερ ακουγονται

το ιδανικο για εμενα ειναι το μαγειρευτο ,μια διατροφη ομως που χρειαζετε γνωση αναγκων ,γνωση καλυψης αυτων των διατροφικων αναγκων στις σωστες αναλογιες ,αναλογα με το σκυλο ,τη φυλη ,την ηλικια και τις δραστηριοτητες του ,χρονο παρασκευης της διατροφης αυτης και κοστος

εγω προσωπικα δεν ταιζω τιποτα απο τα δυο ,τη barf γιατι δεν θελω να βαλω τα σκυλια μου σε κινδυνο απο παθογονους οργανισμους ,μιας και δεν εχω δικια μου παραγωγη κρεατος και οπωροκηπευτικων και απο την αλλη δεν δινω μαγειρευτο γιατι δεν εχω το χρονο και το χρημα ,ετσι επιλεγω την ενδοιαμεση λυση της ξηρας ,που ομως προσεχω την ποιοτητα και τα συστατικα
 


G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
kokoni
όχι θα δεχτούμε εμείς πως τροφές για σκύλους περνάνε περισσότερους ελέγχους απο τροφές για ανθρώπους???

όταν κάνουν ανακλήσεις ξηρών τροφών οι εταιρίες εσύ το μαθαίνεις?¨πως γίνεται αυτό αφού έχουν τόσα συστήματα διασφάλισης ποιότητας κατα την γνώμη σου?

φαντάζεσαι κρεοπώλη να πουλάει μολυσμένα κρέατα απο εχινόκοκκο ??? που οι κύστες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού

εκτός κι αν μιλάς για κατάλοιπα -τα οποία είπαμε ότι δεν γίνεται να φύγουν απο τις τροφές και τα τρώμε κι εμείς και τα σκυλιά μας,θέλοντας και μή​
Δεν αναφέρομαι στους ελέγχους αναφέρομαι στο σύστημα διαχείρησης ολικής ποιότητας (ΙSO) και άλλα συστήματα ελέγχου ποιότητας του τελικού προιόντος (για τρόφιμα HACCP) που έχουν οι εταιρίες που παράγουν ξηρά τροφή.
Για τους ελέγχους σίγουρα μία μεγάλη εταιρία δεν θα αφήσει να σπιλωθεί το όνομά της από συνθήκες κακής παραγωγής ή αποθήκευσης..
Αν κάνετε μία βόλτα στη Βαρβάκειο θα καταλάβετε για υγιεινή και όχι τη μόστρα του πάγκου!

Ξαναλέω ότι ο μόνος μου σκοπός είναι η κριτική άποψη (κριτικός δεν είναι ο δεικτικός αλλά αυτός που δίνει τη γνώμη-κρίση του) για τα υπέρ και τα κατά της ωμής και μαγειρεμένης τροφής.
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλά βρέ
αφού ξέρεις το ύφος μου
δεν σε παρεξηγώ
και δεν με παρεξηγείς.......:)

για ISO και HACCP ξέρω -πίστεψέ με πολύ καλά....
στην ουσία δεν αποτελούν εχέγγυο για κάτι-διαδικασίες είναι-αν δεν λειτουργούν στην πραγματικότητα αλλά μόνο στα χαρτιά...φέξε μου και γλίστρησα

και απτό παράδειγμα οι ανακλήσεις τροφών
εκεί το ISO απλά εξυπηρέτησε στο να ξέρουν ποιές παρτίδες είναι οι ελαττωματικές (αλλά αφού πωλήθηκαν και καταναλώθηκαν ε???)


και για να καταλήξω
ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.....γιαυτό και προσωπικά ταίζω απο όλα-ώστε ότι μου τύχει να μου πέσει ελαφρύτερα
ακόμα και τα κρέατα που έρχονται απο ζώα που είδα να γεννιούνται,τράφηκαν με τροφές παραγωγής μας και σφάχτηκαν και τεμαχίστηκαν απο τα χέρια μου .....ακόμα κι αυτά μπορεί να έχουν κατάλοιπα απο βιομηχανική μόλυνση ή απο τα ζιζανιοκτόνα που ράντισε ο γείτονας ή ή ή ή

πιάστ αυγό και κούρευτο-ζωή σε λόγου μας

για εμένα η πιο επισφαλής είναι η ξηρά τροφή πάντως-αλλά την επιλέγω κι αυτή γιατί είναι πλήρης και ισορροπημένη σε θρεπτικά συστατικά (με τις γλουκοζαμίνες της και το ασβέστιο φώσφορο σε σωστή αναλογία κλπ) και γιατί μου λύνει τα χέρια κάποιες στιγμές
 
Last edited:


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Προφανώς όπως λέτε.. Θα πρέπει να αποδεχτώ ότι ένας κρεοπώλης στην Αγορά στο κέντρο της Αθήνας έχει συστήματα πιστοποίησης ISO 9001, ISO 14001 ή ακόμα πιο σίγουρα HACCP!
Λυπάμαι, γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν έχουν..
Απο αύριο θα αγοράσω κάνα Royal Canin να τρώω εγώ ο ίδιος μιας και ο κρεοπώλης μου δεν έχει ISO :D
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Προφανώς όπως λέτε.. Θα πρέπει να αποδεχτώ ότι ένας κρεοπώλης στην Αγορά στο κέντρο της Αθήνας έχει συστήματα πιστοποίησης ISO 9001, ISO 14001 ή ακόμα πιο σίγουρα HACCP!
Λυπάμαι, γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν έχουν..
Μπορείς να είσαι μια ωραιότατα πιστοποιημένη εταιρεία που φτιάχνει ωραιότατα λουκάνικα από αρουραίους, αρκεί να τηρείς κάποια διαδικαστικά πρωτόκολλα. Δηλαδή να είναι τυποποιημένη η διαδικασία- να ακολουθούνται οι τυποιημένες καταγεγραμμένες διαδικασίες για τη φάση της παραγωγής/συσκεασίας (π.χ. συγκεκριμένη διαδικασία πλυσίματος και αποστείρωσης του αρουραίου με συγκεκριμένες συνθήκες και μεθόδους, συγκεκριμένη μεθοδολογία κοπής του, αλλαντοποίησής του κοκ.). Η διαδικασία μια χαρά πιστοποιημένη είναι αλλά η πρώτη ύλη ...δεν παύει να είναι αρουραίος!
 


katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Παντως μεσα σε τοσο λιγες μερες ειδα ηδη διαφορα στην εμφανιση κ στη τριχα. Κ να φανταστειτε εδινα royal που θεωρειτε καλη τροφη κ μου φαινοταν πολυ ωραιο το τριχωμα ! Σημερα ολη μερα χαιδευω τα αυτια της ειναι τοσο απαλα !!Και δεν μου αφησε ουτε μια τριχα στα ρουχα, πριν αφηνε μερικες (καλα δεν ειχαμε σοβαρο προβλημα ,αλλα κ παλι εχει διαφορα).
Τα κακα μας μια χαρα...δεν εκανε καθολου διαρροια παρα την αλλαγη.
Θα δουμε κ οταν κανουμε αργοτερα γενικες εξετασεις πως θα ειναι απο μεσα κ μετα θα βγαλω πληρες συμπερασμα. Παντως προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενη .Δε το πιστευω οτι ειδα τοσο γρηγορα αλλαγες .
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ναι και σούσι.. Όμως οι Ιάπωνες έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως σε καρκίνο του στόμαχου!
Έχεις κάποια μελέτη σχετικά με τον καρκίνο του στομάχου και την κατανάλωση ωμής τροφής;
Έχω ακούσει για συσχέτιση με

  • κάπνισμα
  • υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • λοίμωξη με ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
  • χαμηλή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων
  • υψηλή και συχνή κατανάλωση αλλαντικών, παστών, τουρσιών, καπνιστά
  • γενετική προδιάθεση 3-5 %
  • χειρουργική επέμβαση στομάχου
  • φύλο
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Απο αύριο θα αγοράσω κάνα Royal Canin να τρώω εγώ ο ίδιος μιας και ο κρεοπώλης μου δεν έχει ISO :D
και εσυ ωμα τρως ? υπαρχει και το μαγειρευτο ξερεις ,αλλα αυτο χρειαζετε χρονο παρασκευης(μειονεκτημα)
 


G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Ναι Alexia,
Αλλά προφανώς είναι μελέτες που απευθύνονται μόνο σε εξειδικευμένο κοινό.. Δεν μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ένα πολυμορφικό αλληλόμορφο, που αναπτύχθηκε για να μεταβολίζονται κάποιες ουσίες που περιέχονται σε ωμές τροφές, αποτελεί ορμητήριο καρκινογένεσης για κάποιους πληθυσμούς!

Vrmode: Οι τροφές είναι υποχρεωμένες για τις εν λόγω του εξωτερικού εταιρίες να υπόκεινται σε έλεγχο ότι πράγματι περιέχουν τα συστατικά που λένε ότι έχουν, από αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς (για τις ΗΠΑ είναι ο FDA για τις ανθρώπινες, για τις ζωοτροφές δεν θυμάμαι το όνομα του οργανισμού, μάλλον είναι το USDA ή το EPA)

BigBilly, αν θέλεις να είσαι σεβαστός από τους συνομιλητές σου, θα σου πρότεινα να μην είσαι ειρωνικός.

Και όσων αφορά τυχόν παράπονα ή καταγγελίες μπορείτε να απευθυνθείται στο ΕΚΕΒΥΛ (ερευνητικό κέντρο βιολογικών υλικών) και στο τμήμα του ΕΟΦ για τις ζωοτροφές.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
και εσυ ωμα τρως ? υπαρχει και το μαγειρευτο ξερεις ,αλλα αυτο χρειαζετε χρονο παρασκευης(μειονεκτημα)
Krina, εάν τίθεται θέμα ότι όσοι ταίζουν ωμά είναι επειδή βαριούνται να ασχοληθούν ήτοι να μαγειρέψουν, τότε για τι "βαρεμάρα" να μιλήσουμε στο άνοιγμα της σακούλας μια φορά το μήνα και στο γέμισμα του δοσομετρητή μια φορά τη μέρα?

Ας μου λύσει κάποιος την εξής απορία: Γιατί ως δίποδοι καταναλώνουμε φυσικές τροφές και δεν τρώμε τα χαπάκια των αστροναυτών? (δεν θα μαγειρεύαμε, δεν θα πλέναμε πιάτα, θα είμαστε όλοι σούπερ κορμάρες με τη σωστή καθημερινή δοσολογία θερμίδων και συστατικών κλπ.)

Vrmode: Οι τροφές είναι υποχρεωμένες για τις εν λόγω του εξωτερικού εταιρίες να υπόκεινται σε έλεγχο ότι πράγματι περιέχουν τα συστατικά που λένε ότι έχουν, από αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς (για τις ΗΠΑ είναι ο FDA για τις ανθρώπινες, για τις ζωοτροφές δεν θυμάμαι το όνομα του οργανισμού, μάλλον είναι το USDA ή το EPA)
Πράγματι. Η πιστοποιημένη διαδικασία σε δεσμεύει για τό είδος των συστατικών και τη διαδικασία παρασκευής. Αν ψάξει όμως κανείς τι σημαίνει η ονοματολογία του κάθε συστατικού επάνω στη σακούλα - υπάρχει κάπου αντίστοιχο θέμα - μάλλον θα φρίξει. Παρεμπιπτόντως είχα κάποτε ένα γνωστό χημικό μηχανικό που ασχολούνταν με τη διαδικασία πιστοποίησης σε εταιρείες τροφίμων. Δεν έτρωγε ποτέ στη ζωή του λουκάνικα! :D Επίσης δεν έπινε σοκολατούχα και δεν έτρωγε σοκολατούχα γαλακτοκομικά γενικώς... Λεπτομέρειες δεν θέλησα να μάθω. *sick* Εάν αυτά γίνονται στις ανθρώπινες τροφές ας φανταστεί κανείς τι γίνεται στις σκυλοτροφές που είναι τα απόβλητα υπολείμματα των ανθρώπινων τροφών....
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι Alexia,
Αλλά προφανώς είναι μελέτες που απευθύνονται μόνο σε εξειδικευμένο κοινό.. Δεν μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ένα πολυμορφικό αλληλόμορφο, που αναπτύχθηκε για να μεταβολίζονται κάποιες ουσίες που περιέχονται σε ωμές τροφές, αποτελεί ορμητήριο καρκινογένεσης για κάποιους πληθυσμούς!
.
Κρίμα να υποτιμάμε το ακροατήριο. Βάλε εσύ τα άρθρα κι οποιος θέλει και μπορεί, θα συνεχίσει τη συζήτηση. Αλλιώς δεν έχει νόημα η όποια διαπίστωση/πληροφορία.