Και που γίνονται αργά μας ενημερώνουν, τόσα σκάνδαλα κάθε χρόνο...Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στης σκυλοτροφές απο ότι στα τρόφημα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
ανεκδοτάκι αυτό!!!!!!!!Απο ότι κατάλαβα θεωρείς ότι γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στης σκυλοτροφές απο ότι στα τρόφημα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
Δεν αναφέρομαι στους ελέγχους αναφέρομαι στο σύστημα διαχείρησης ολικής ποιότητας (ΙSO) και άλλα συστήματα ελέγχου ποιότητας του τελικού προιόντος (για τρόφιμα HACCP) που έχουν οι εταιρίες που παράγουν ξηρά τροφή.όχι θα δεχτούμε εμείς πως τροφές για σκύλους περνάνε περισσότερους ελέγχους απο τροφές για ανθρώπους???
όταν κάνουν ανακλήσεις ξηρών τροφών οι εταιρίες εσύ το μαθαίνεις?¨πως γίνεται αυτό αφού έχουν τόσα συστήματα διασφάλισης ποιότητας κατα την γνώμη σου?
φαντάζεσαι κρεοπώλη να πουλάει μολυσμένα κρέατα απο εχινόκοκκο ??? που οι κύστες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού
εκτός κι αν μιλάς για κατάλοιπα -τα οποία είπαμε ότι δεν γίνεται να φύγουν απο τις τροφές και τα τρώμε κι εμείς και τα σκυλιά μας,θέλοντας και μή
Απο αύριο θα αγοράσω κάνα Royal Canin να τρώω εγώ ο ίδιος μιας και ο κρεοπώλης μου δεν έχει ISOΠροφανώς όπως λέτε.. Θα πρέπει να αποδεχτώ ότι ένας κρεοπώλης στην Αγορά στο κέντρο της Αθήνας έχει συστήματα πιστοποίησης ISO 9001, ISO 14001 ή ακόμα πιο σίγουρα HACCP!
Λυπάμαι, γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν έχουν..
Μπορείς να είσαι μια ωραιότατα πιστοποιημένη εταιρεία που φτιάχνει ωραιότατα λουκάνικα από αρουραίους, αρκεί να τηρείς κάποια διαδικαστικά πρωτόκολλα. Δηλαδή να είναι τυποποιημένη η διαδικασία- να ακολουθούνται οι τυποιημένες καταγεγραμμένες διαδικασίες για τη φάση της παραγωγής/συσκεασίας (π.χ. συγκεκριμένη διαδικασία πλυσίματος και αποστείρωσης του αρουραίου με συγκεκριμένες συνθήκες και μεθόδους, συγκεκριμένη μεθοδολογία κοπής του, αλλαντοποίησής του κοκ.). Η διαδικασία μια χαρά πιστοποιημένη είναι αλλά η πρώτη ύλη ...δεν παύει να είναι αρουραίος!Προφανώς όπως λέτε.. Θα πρέπει να αποδεχτώ ότι ένας κρεοπώλης στην Αγορά στο κέντρο της Αθήνας έχει συστήματα πιστοποίησης ISO 9001, ISO 14001 ή ακόμα πιο σίγουρα HACCP!
Λυπάμαι, γιατί αυτό θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν έχουν..
Έχεις κάποια μελέτη σχετικά με τον καρκίνο του στομάχου και την κατανάλωση ωμής τροφής;Ναι και σούσι.. Όμως οι Ιάπωνες έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως σε καρκίνο του στόμαχου!
και εσυ ωμα τρως ? υπαρχει και το μαγειρευτο ξερεις ,αλλα αυτο χρειαζετε χρονο παρασκευης(μειονεκτημα)Απο αύριο θα αγοράσω κάνα Royal Canin να τρώω εγώ ο ίδιος μιας και ο κρεοπώλης μου δεν έχει ISO
Krina, εάν τίθεται θέμα ότι όσοι ταίζουν ωμά είναι επειδή βαριούνται να ασχοληθούν ήτοι να μαγειρέψουν, τότε για τι "βαρεμάρα" να μιλήσουμε στο άνοιγμα της σακούλας μια φορά το μήνα και στο γέμισμα του δοσομετρητή μια φορά τη μέρα?και εσυ ωμα τρως ? υπαρχει και το μαγειρευτο ξερεις ,αλλα αυτο χρειαζετε χρονο παρασκευης(μειονεκτημα)
Πράγματι. Η πιστοποιημένη διαδικασία σε δεσμεύει για τό είδος των συστατικών και τη διαδικασία παρασκευής. Αν ψάξει όμως κανείς τι σημαίνει η ονοματολογία του κάθε συστατικού επάνω στη σακούλα - υπάρχει κάπου αντίστοιχο θέμα - μάλλον θα φρίξει. Παρεμπιπτόντως είχα κάποτε ένα γνωστό χημικό μηχανικό που ασχολούνταν με τη διαδικασία πιστοποίησης σε εταιρείες τροφίμων. Δεν έτρωγε ποτέ στη ζωή του λουκάνικα! Επίσης δεν έπινε σοκολατούχα και δεν έτρωγε σοκολατούχα γαλακτοκομικά γενικώς... Λεπτομέρειες δεν θέλησα να μάθω. *sick* Εάν αυτά γίνονται στις ανθρώπινες τροφές ας φανταστεί κανείς τι γίνεται στις σκυλοτροφές που είναι τα απόβλητα υπολείμματα των ανθρώπινων τροφών....Vrmode: Οι τροφές είναι υποχρεωμένες για τις εν λόγω του εξωτερικού εταιρίες να υπόκεινται σε έλεγχο ότι πράγματι περιέχουν τα συστατικά που λένε ότι έχουν, από αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς (για τις ΗΠΑ είναι ο FDA για τις ανθρώπινες, για τις ζωοτροφές δεν θυμάμαι το όνομα του οργανισμού, μάλλον είναι το USDA ή το EPA)
Κρίμα να υποτιμάμε το ακροατήριο. Βάλε εσύ τα άρθρα κι οποιος θέλει και μπορεί, θα συνεχίσει τη συζήτηση. Αλλιώς δεν έχει νόημα η όποια διαπίστωση/πληροφορία.Ναι Alexia,
Αλλά προφανώς είναι μελέτες που απευθύνονται μόνο σε εξειδικευμένο κοινό.. Δεν μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ένα πολυμορφικό αλληλόμορφο, που αναπτύχθηκε για να μεταβολίζονται κάποιες ουσίες που περιέχονται σε ωμές τροφές, αποτελεί ορμητήριο καρκινογένεσης για κάποιους πληθυσμούς!
.