Κάναμε μάθημα στην τάξη με το σκύλο

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
α, ήταν γραπτή συγκατάθεση...οκ!
θα έχει ενδιαφέρον πάντως το τι θα σου πουν οι γονείς για το τι κουβεντιάστηκε στο σπίτι....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ΠΑΝΤΑ γραπτη η συγκαταθεση.Να φαινεται μια υπογραφάρα ...ΝΑ!
Αλλιως ο καθενας θα μας ελεγε οτι ηθελε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπράβο κορίτσια! Καμιά φωτογραφία δε βγάλατε να θαυμάσουμε τον αρκούδο με τα παιδάκια?? :)

Παρεμπιπτόντως κάτι παρόμοιο μ'αυτό που κάνατε κάνει και η SAPT με ειδικά εκπαιδευμένα πρωην αδεσποτίδια. Αν κάποιος απο την Αθήνα ενδιαφέρεται και έχει καιρό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν κατι μας κανει τρομερη εντυπωση το θυμομαστε για παντα.
Η Ζιβαγκο και ο Ρωσσος αρκουδος θα μεινουν αξεχαστοι στα παιδακια.
Φοβερη κινηση και πρωτοβουλια!

Ελενη, στο εχω ξαναπει πόσο σε ζηλευω!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
skylakos συγγνώμη για την καχυποψία μου αλλά όλοι οι γονείς καταλάβανε σε τι συγκαταθέσανε;

το ρωτάω ως καμμένη.....(με τους γονείς):paja1:

Καταλάβανε πως θα έρθει μία εκπαιδεύτρια σκύλων με ένα "σκυλάκι".... δεν είχαν ιδέα τι "σκυλάκι" (το μέγεθος) κι αυτό ήταν υπέρ μας!!!!
Πάντως τα παιδιά ήταν ΟΛΑ απίστευτα ευγενικά και πρόσεχαν (την πολύωρη διάλεξη) με αμείωτο ενδιαφέρον!
Με εντυπωσίασε περισσότερο απ' όλα το πόσο γρήγορα καταλάβαιναν το τι ακριβώς έλεγα (σε αντίθεση με τους μεγάλους!).

ΥΠΕΡΟΧΑ τα πιτσιρίκια! Στην αρχή, όλα φοβόντουσαν τον Ναβάρ αλλά καθώς περνούσε η ώρα (και τους άφηνα να συναναστρέφονται μαζί του) έγιναν φίλοι. Στο τέλος δεν υπήρχε κανένα παιδί πια που τον φοβόταν στο ελάχιστο (όπως και κανένα παιδί που δεν φωτογραφίθηκε μαζί του)!

Ορίστε μερικές φωτό (δυστυχώς δεν μπορούμε να δείξουμε τις εκφράσεις των παιδιών... όλα τα λεφτά ήταν):

Πολλά συγχαρητήρια στην Κα Ελένη (Σκυλάκος) για το ανοιχτό μυαλό της, την πρωτοπορειακή διδασκαλία της, και στους αξιαγάπητους μαθητές της, με την υποδειγματική συμπεριφορά! (ποιός ξέρει τι ξύλο θα τρώνε κάθε μέρα για να 'ναι ήρεμα....:p )!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μήπως τις κράτησε ο administrator να τις έχει όλες δικές του?:p:D:D

Σοβαρά τώρα, δεν είναι δα και τόση μεγάλη ιστορία να έρθει σκύλος σε σχολείο, στην Αμερική το κάνουνε συνέχεια και πολλά νηπιαγωγεία και δημοτικά έχουνε σκύλους ως μασκότ. Το μόνο που κοιτάζουνε είναι να είναι ο σκύλος εμβολιασμένος, να μη δαγκώνει, να είναι εκπαιδευμένος και να ξέρουν αν κανένα παιδί έχει αλλεργία στα σκυλιά. Πολύ καλά κάνατε και μακάρι να συνεχιστεί αυτού του είδους η ενημέρωση. Τα παιδιά από τη φύση τους αγαπάνε τα σκυλιά. Είναι οι γονείς που συνήθως μπαίνουνε στη μέση και χαλάνε την υπόθεση...:(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!
αλήθεια το παιδάκι στην τελευταία φωτογραφία πως και δεν το ''μουτζουρώσατε'' ;:D:D:D:p:p:p

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!
αλήθεια το παιδάκι στην τελευταία φωτογραφία πως και δεν το ''μουτζουρώσατε'' ;:D:D:D:p:p:p
Ελεγε το ποιημα του μωρε και ηταν χαρουμενο!Αμαρτία!:D

Sara,ειναι πολυ μεγαλη ιστορια αυτο που εγινε σημερα σε μια ελληνικη επαρχιακη πολη.Πολυ μεγαλη ιστορια!:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το ξέρω ότι είναι. :) Και μπράβο σας! Τώρα να εξηγήσεις στα παιδάκια την έννοια του Μουφ ως είδους!:p:p:D:D:D

Πάντως, ρε παιδί μου, αν εσείς είσαστε επαρχιακή πόλη τι να πούμε δηλαδή εμείς που είμαστε κοτζαμάμ Καλαμποκιστάν, τρεις κι ο κούκος!!!:p:p:D:D:D Για πρωτευουσιάνους μας περάσατε?!:p:D:D

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για να καταλαβουν τι εστι Μουφ,χρειαζονται επαγγελματικα σεμιναρια και δια βιου εκπαιδευση.Μη μου τα ζοριζεις!

USA- HELLAS= 1-0 στην παιδεια περι ζωων.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
μπραβο !μακαρι να ξεκολλουσαν λιγο τα μυαλα και να γινοταν και σε αλλα σχολεια!
(αν ησουν δασκαλα μου μετα απο αυτο θα σε αγαπουσα μια ζωη!:))

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
συγχαρητηρια... για τν πρωτοβουλία...
μακαρι το παραδειγμα σας... να το ακολουθουσαν κι αλλοι....

ελπιζω να το συνεχισετε όπου κι όσο μπορειτε.....
δεν εχω λογια....

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
και στο δικο μας σχολειο ( ως αποφοιτη πλεον ) οργανωνουμε κατι παρομοιο .Ευτυχως τα παιδια εχουν 1-2 δραστηριους καθηγητες που ασχολουνται ουσιαστικα μαζι τους!

Ας ελπισουμε οτι θα γινει κινημα :D
Μπραβο για την αποφαση κ την οργανωση της!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βάλτους να γράψουν μια έκθεση με την εμπειρία τους. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι πιστεύουν μετά την συνάντηση.

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Πολλά συγχαρητήρια για αυτη τη πρωτοβουλία!Εξαιρετική κίνηση! Μακάρι το παράδειγμά σας να ακολουθηθεί κι από άλλα σχολεία (πολλά σχολεία, όλα!!!)

Βάλτους να γράψουν μια έκθεση με την εμπειρία τους. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι πιστεύουν μετά την συνάντηση.
Συμφωνώ κι εγώ με αυτό :)

Και πάλι μπράβο σας!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, μπράβο, βάλτους να γράψουν έκθεση. Πάντως το καλό με κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ότι τα παιδιά τις εμπεδώνουν εύκολα. Π.χ. θυμάμαι μια φορά που έκανα μια μαλακία και βρέθηκα εγκλωβισμένη από χιόνια στο Νέο Μεξικό (μεγάλη ιστορία) και αναγκάστηκα να το σκάσω από την έρημο μές στο καταχείμωνο. Ε, λοιπόν, σε όλη τη διαδρομή με το αυτοκίνητο θυμόμουνα ένα μάθημα γεωγραφίας της πέμπτης δημοτικού όπου μας έλεγε η δασκάλα διάφορα κουφά, κατά την τότε γνώμη μου, για τα χιόνια και την έρημο και έλεγα στον εαυτό μου "κοίταξε ρε, που η δασκάλα είχε τελικά δίκιο και η έρημος είναι έτσι κι έτσι το χειμώνα κι εγώ είχα μείνει τότε με το στόμα ανοιχτό"! Για κάποιο λόγο ορισμένα πράγματα, είτε σωστά είτε λάθος τελικά, μου έχουν μείνει από το δημοτικό. Βάλε σ' αυτό και το γεγονός ότι όσο επαρχία και να είναι τα Χανιά και πολλοί να μην έχουν σωστές ιδέες για τα σκυλιά, το γεγονός και μόνο ότι τα παιδάκια σε θεωρούν αυτόματα αυθεντία διότι οι μπαμπακομαμάδες τους τα στείλανε στο σχολείο να μάθουν γράμματα, που προφανώς εννοούν ότι τα ξέρεις καλύτερα από δαύτους, σε βγάζει αυτόματα από πάνω! Διότι και στην εφηβεία να μπουν αργότερα και ν' αρχίσουν ν' αμφισβητούν, τα όσα τους έμαθες χτες για τα σκυλιά θα τους μείνουν και δεν πρόκειται να τα αμφισβητήσουν!!

Μπράβο σου τελικά που ξέρεις να χρησιμοποιείς ψυχολογία! :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν