Κάναμε μάθημα στην τάξη με το σκύλο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ευχαριστουμε παιδια πολυ!

Δε θα τα βαλω να γραψουν εκθεση,γιατι δε θελω να τα συνδεουν ολα με γραψιμο,ασκησεις,κτλ.Ας μαθουν και κατι χαλαρα...
Πιστεψτε με,μολις μπουμε κανονικα στην ενοτητα για τα ζωα,θα μου τα αποκαλυψουν ολα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ευχαριστουμε παιδια πολυ!

Δε θα τα βαλω να γραψουν εκθεση,γιατι δε θελω να τα συνδεουν ολα με γραψιμο,ασκησεις,κτλ.Ας μαθουν και κατι χαλαρα...
Πιστεψτε με,μολις μπουμε κανονικα στην ενοτητα για τα ζωα,θα μου τα αποκαλυψουν ολα!
Αχ ποσο θα θελα να σε είχα δασκάλα! :D

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Μπραβο μπραβο κ παλι μπραβο!Σιγουρα τα παιδια δε θα το ξεχασουν κ θα τους μεινουν στο μυαλο οσα εμαθαν!Εισαι τυχερη που εχεις συνεργασιμο δυναμικο (συναδελφους, διευθυντη, γονεις) και που σε στηριξαν σε αυτην την κινηση! Ειναι κατι που θα ηθελα πολυ να κανω αλλα ....δε βλεπω φως στο τουνελ!
Και παλι πολλα συγχαρητηρια που το οργανωσατε και δωσατε την ευκαιρια στα παιδια να μαθουν κατι διαοφρετικο!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μπραβο κοριτσια!!!!
(οχι οτι σκαω που δεν ημουν εκει)
Ε,μα κι εσυ μας εφυγες!Αχ βρε κοριτσι!Αντε να δω ποτε θα τα ξαναπουμε...

Α!Δε σας ειπα!Σημερα μου ειπαν δειλα καποιοι δασκαλοι αν μπορει να ξαναερθει η Στελλα σχολειο...
Ε...χμ...Στελλα...την πατησες!:p

Kyriakos_

Member
6 Σεπτεμβρίου 2010
5
0
Χανιά
Σημερα έτυχε και διάβασα το θέμα στα "Χανιώτικα νέα", αρχικά έμεινα έκπληκτος για την ολόκληρη σελίδα που αφιέροσε η εφημερίδα σε ενα θέμα που στην ελλάδα και ειδικότερα στα χανιά οπως φαντάζομαι οτι γνωρίζουν σχεδόν όλοι, οι απόψεις σχέτικα με το σκύλο χαραχτηρίζονται μεσαιωνικές επείσης έμεινα έκπληκτος με το που διάβασα το τίτλο για το ποιος θα μπορούσε να οργανώση κατι τετοιο στα χανιά και ποιος θα μπορούσε να μιλήση για ενα τοσο κρίσιμο θέμα, Με το που είδα στη φώτο το ρώσο με την φανταστική ιδιοκτήτρια και (certified!!)εκπαιδέυτρια μου λύθηκε η άπορια :) και είπα να μπω να παραθέσω ενα κομμάτι που θεωρώ highlight για οσους δεν ειδαν το αρθρο ,και ενώ στο εξωτερικό γίνονται ολόκληρες ερευνές διαρκώς στο πως επηρεάζεται ενα παιδί που μεγαλώνη και ενηλικιόνεται με ενα σκυλο ....στην ελλαδα σκοτάδι.

"....Τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο ειναι πολύ τυχερά. Μαθαίνουν την υπευθυνότητα, την αφοσίοση σε φίλους τη συμπόνια και την κατανόηση. Μαθαίνουν να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σέβονται την φύση. Μερικοί πιστέυουν οτι το παιδι σκληραγωγειται όταν μαθαίνει να μην υπολογίζει τα ζώα ως μέλη της οικογένειας. Έτσι όμως κληραγωγείται χωρίς ήθος και αίσθημα ευθύνης και συχνά γίνεται ανώριμος και ανέυθυνος ενήλικος, που δυσκολευεται να υπολογίσει τα συναισθήματα των άλλων..."

Συχαριτηρια και στης 2 σας !!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Καλησπερααα!Ειμαι πολυ χαρουμενη σημερα!Καποιες μερες τωρα κανονιζαμε με τη Dr.Zhivago να ερθει στην ταξη με το σκυλο της(Ναβάρ) να μιλησει στα παιδια περι δεσποζομενων και αδεσποτων,σημασια και ρολος των σκυλιων στη ζωη μας,δικες μας υποχρεωσεις,εκπαιδευση,κτλ.

Το καναμε λοιπον.Ηρθε και η διπλα ταξη.Τα παιδια ηταν ηδη ενημερωμενα,δεχτηκαν και οι γονεις και νατος ο Ναβαρ ... μαθητης!

Μας εδειξε η Dr και βιντεο με τα χάλια μας στα Χανια,φωτογραφιες απο παπυμιλς,απο σκυλια ηρωες,απο καθαροαιμα και ημιαιμα,κτλ.Πολλα πολλα πραγματα.Λεγαμε θα πιασει κανενα 2ωρο,αλλα δεν!3ωρο και ζορισμενο μην το κρατησουμε παραπανω.Α!ειπαμε και για γατες.

Βγηκαμε και φωτογραφιες με τα παιδια και το "νεο μαθητη",ενθουσιαστηκαν δασκαλοι και παιδια.
Τα παιδια του υπολοιπου σχολειου τσιριζαν μολις τον ειδαν,δεν τα ειχαμε ενημερωσει και τον περικυκλωναν!Μια αρκουδα στο σχολειο...

Σιγουρα τα παιδια της ταξης μου θελανε να χαρουνε παραπανω το Ναβαρ,αλλα ο καημενος ειχε ηδη κουραστει(αμαρτια μωρε!) και επρεπε να προλαβουμε να κανουμε και καποιο μαθημα σημερα.

Δεν ξερετε πώς περιμενα αυτη τη μερα!Ολα καλα πηγαν.Τα παιδια κερδισαν πολλα!

Θα βαλουμε και φωτος!
Φοβερή πρωτοβουλία!!!! Μακάρι να την εφαρμόσουν και άλλοι δάσκαλοι στα σχολεία, ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί η αυθόρμητη αγάπη που τα μικρά παιδάκια έχουν για τα ζώα σε περίπτωση που οι γονείς τους δεν είναι φιλόζωοι είναι το σχολείο!!! Σε μια χώρα που βλέπεις μικράκια να τρέχουν με λαχτάρα να χαιδέψουν τον σκύλο σου και τους γονείς έντρομους να τα τραβάνε με την φράση "μηηη θα σε φάει το θηρίο" πρωτοβουλίες σαν αυτή κάνουν την διαφορά και βοηθούν πολύ να ξεπεραστεί επιτέλους η φοβία και η προκατάληψη με τα ζώα. Μπράβο παιδιά!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα